Lowdon: “Strateji Grubunun Herhangi Bir Stratejisi Yok”

yazar:

kategori:

Manor’un Sportif Direktörü Graeme Lowdon, Formula 1 Strateji Grubu’nun herhangi bir stratejisinin olmadığını bu yüzden Formula 1’deki sorunları çözmek için gerçekçi sorular sormadığını söyledi.

F1 Strateji grubu son toplantısında 2017 Formula 1 sezonunda araçları 5-6 sn hızlandıracak bazı kararlar almıştı. O kuralların uygulanması halinde durum zaten maddi anlamda sıkıntı yaşayan Manor için daha sıkıntılı hale gelebilir.

Lowdon “Gördüklerime göre Strateji Grubu’nda herhangi bir strateji yok.”

“Stratejide önce analiz yapılır, ardından hedefler belirlenir ve sonrasında bir plan yapılarak nasıl çalışılacağı belirlenir.”

“Strateji Grubu ise yakıt ikmali, müşteri aracı gibi konularla vakit geçiriyor. Yakıt ikmali ve müşteri araçları strateji değildir. Strateji bir yere ulaşmak için hazırlanan yol haritasıdır.”

“Bana göre en temel şeylerden birisini, Formula 1 için genel bir stratejiyi göz ardı ediyorlar. Bu şekilde ne yapmaya çalışıyoruz?”

“Umarım Formula 1’de herkesi için geçerli olan bir strateji oluştururlar ve insanlar neler olduğunu anlayabilir.”

“Büyük bir çok şirket size strateji belirlemenin işi yönetmede temel olduğunu söylerler. Bu zordur çünkü zaman ve çaba gerektirir.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir