Briatore: Ferrari’nin Mercedes ile Farkı Kapattığı Yok

yazar:

kategori:

Eski F1 takım patronu Flavio Briatore, Ferrari’nin bu yılki tüm yarışlarda podyuma çıkmasına karşın Mercedes ile farkı kapattığına inanmıyor.

Ferrari şuana kadar gerçekleştirilen tüm yarışlarda podyuma çıktı ve Mercedes dışında galibiyet alan tek takım konumunda.

Ferrari’nin performansı hakkında konuşan Flavio Briatore “Red Bull felaket bir Renault motoruna sahip. O motor Lewis ve Nico tarafından kullanılan güç ünitesiyle aynı seviyede değil”

“Ferrari Mercedes ile olan farkı kapatamadı. Sadece diğerleri geriye düşünce onlar öne çıktı. Eğer farklara bakarsak Vettel sadece Barcelona yarışının son bölümünde Mercedes’lere yakındı”

“Alonso’nun geçen yıl yaptıklarından pek farklı birşey yok. Vettel’in 2015 Alonso’nun ise 2014 Monaco performanslarına bakarsanız sıralama turlarında aynı dereceleri elde ettiklerini görebilirsiniz”

“Ferrari yarış kazandı derseniz, Monaco’da kazanılan ikincilik gibi onları tebrik edememem. Çünkü Mercedes tarafından strateji hatası yapıldı” dedi.

 


Yorumlar

“Briatore: Ferrari’nin Mercedes ile Farkı Kapattığı Yok” için 34 yanıt

  1. Ferrari aracı hızlandı mı hızlanmadı mı bilemem de. Vettel’in her fırsatta forza ferrari diye yalakalık yapmasına acayip uyuz oluyorum. Ne yalaka pilot çıktın sen. Daha 10 yarışa çıkmamışsın forza ferrari diye tribünlere oynuyorsun. tam bir şaklabansın bana göre.

  2. Kısmen haklı. Onun dışındakileri aklı olan ayırt eder.

  3. Ben bunu sene başından beri söylüyordum Ferrari gelişmedi diğerleri geri düştü diye ama bazı çok bilmişler sanki Ferrari çok iyi gibi laf yapıyorlardı.Briatore gerçekleri yine bunların suratına vurdu.Artık saçma iddialarından vazgeçsinler.Sanki F1den çok anlıyorlarmış gibi konuşuyorlar.Gerçi 3-5 yıllık F1 taraftarlarından bunu anlamasını beklememeliyiz.

  4. F-one-Driver avatarı

    Yani monaco ya göre araç kıyaslaması yapmak ancak bu kadar cahillik olabilir, söylesin bari de artık sezon öncesi testler monaco da yapılsın, madem bu kadar belirleyici…

    1. F-one-Driver avatarı

      İlaveten senin övdüğün Mclaren da puanı zor görür, hani monaco da ilk puanlarını aldı ya, araç baya gelişti falan zannediyorsan bir sonraki yarışta görürsün, ne mclaren a ne de pilotlarına asla sözüm yok, ama bu adamın magazinsel yorumlarına uyuz oluyorum, yani takım patronluğu yapmış olduğunu bilmesek Rasim Ozan Kütahyalı F1 hakkında yorum yapıyor zannedeceğiz=))

      1. O herifte bi aralar buraya gelip yazmaya kalkmıştı yuh çektim bir daha da görmedim 🙂

        1. F-one-Driver avatarı

          Cidden mi ya, Bilmiyordum valla, yok artık=))

          1. evet isim resim cisim tam yazdıklarından anlaşıldı zaten buraya da mı geldin bi … git dediğimi hatırlıyorum. Başka bi yerde de yazmaya çalıştığını görmüştüm haber sitesimiydi neydi. Herşeye maydonoz bi tip işte. Abdullah bakar hesabı duruyordur.

            1. http://www.trf1.net/uyeler/Cicinho/ bu mu? nasıl yani bu kişinin gerçekten rasim ozan …. olduğunu düşünmemişsinizdir heralde 🙂

              1. Bu değildi sanki resim farklıydı gibi geliyor ve ben baktığımda bu kadar çok yorumu yoktu. Birkaçına baktım benzetemedim de.

                Yalnız bunun bazı yorumları da mal kasesinden çıkmış gibi bu olmasın yoksa emin misin? 🙂 bi insan niye bu kişiye özenir yada bunun ismini taşıyacak kadar ism-i acizliğe düşer ilginç geliyor bana.
                Misafir olsa diycem misafirler resim kullanamıyordu galiba kişide resim vardı.

              2. ikinize birden mesaj atayım dedim beceremedim. 🙂

              3. Bende prost um. Fransadan yazıyorum. translate kullanıyorum 🙂 resim olmadığı için sanırım pek farkına varılmadı.

  5. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Briatore “Vettel ile Raikkonen, Alonso ile Raikkonen’den daha iyi bir ikili” diye demec vermis bir adam. Hani Alonso’yla cok yakinlarda, bazi konularda da bu adamin objektifligini sorgulamamak lazim. Habere gelirsek, Ferrari’nin gelistigi acik. Zaten gecen sene Ferrari, Red Bull ve Mercedes’den sonra en iyi şasiye sahipti ve bu şasi, gecmis yillara nazaran rakiplerinin cok daha yakinindaydi. Ben, bu sasinin uzerine biraz daha katkida bulunduklarini dusunuyorum. Bana kalirsa, bu sene ki arac tamamiyle James Allison ve onun ekibinin harikasi degil. Zaten elde Red Bull’in ki kadar olmasa da guclu bir şasi vardi. Bunun uzerine guclu bir motor eklediklerinde de sonuc bu oldu. Rakiplerin gerilemesinden daha cok rakipsizlik var, bence. Red Bull, gecen sene cok iyi bir sasiye sahipti ve motorlari cok kotuydu. Bu sene her ikisi de kotu. Red Bull’u bir kenara ayirarak onlarda bir gerileme oldugunu soyleyebilirim ama Williams veya McLaren’de bunu goremiyorum. Gecen sezon Williams’in pozisyonu bu civarlardaydi. Ayrica adamlarin elinde Ferrari’nin elinde bulundurdugu kadar buyuk butceler yok. McLaren’de yeni motoruyla ugrasiyor. O yuzden bence, gerilemeden daha cok rakipsizlik var. Ben boyle dusunuyorum.

  6. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Açıklamanın Türkçesi (Williams’ı bir kenara bırakırsak) Renault motoru geçen seneki motorundan daha yavaş ya da Redbull şasisi yavaşladı. ilerleyememiş olabilirler belki de gerilemek nasıl oluyor anlayabilmiş değilim. Ya Renault ve Redbull salak daha hızlı ve dayanıklı motoru bırakıp yeni motoru kullanıyorlar ya da açıklama sahibi. Sizce? Speedtrap’lara bakıp Mercedes ile Ferrari’yi karşılaştıran F1’den hiç anlamayan kimse bile böyle saçma sapan açıklamalar yapmaz.

  7. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Abi vettel bir başka sürüyor kim ne derse desin.Kaçıncı olursa olsun.

  8. Örümcek Adam (Yeni Kral Sebastian Vettel) avatarı
    Örümcek Adam (Yeni Kral Sebastian Vettel)

    Sergio marchionne ve maurizio arrivabene başkanlar

    Şu gereksiz kişiliğe gereken cevabı misliyle vereceklerdir

    Ne demiştik vettel gelecek dertler bitecek noldu kazandık

    ———————————————————————

    Şimdi ne diyoruz sene sonunda mercedeslerle eşit olacağız

    2016 da şampiyonluk mührünü Biryatorenin iki kaşının ortasına basacağız.

    1. “2016 da şampiyonluk mührünü Biryatorenin iki kaşının ortasına basacağız.”

      bunu sevdim 😀 😛

  9. Brıatore ye yakısıcak bır acıklama yapmış gene…Gerçeklerden,tarafsızlıktan uzak….

    Vaftiz oglu alonso ya da üzülüyor belli ki….

    1. Bu adam alonso taraftarı bu yüzden böyle bir açıklama yapmıştır çekememezlik

  10. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Suraya bi yorum yapayım da bari Kimicilere biri Alonso olmayan hebere bile üşüşmüş Alonsoyu cekiştiryosunuz demesin 😀

    1. İçinde Briatore olan hangi haber Alonso hakkında değil?

  11. diğerleri geri düştü ne demek ya adam yaşlanınca çene aynı orantıda açılıyor malesef … birde kendi işine veya pilotununa baksa her seferinde ferrariye alf atmalar alemin derdi ferrari olmuş … ferrari farkı kapatmadı ne oluyor ? geçen sene tur yiyen takımken bu sene tur bindirir oldu ve her yarış 1 aracı podyuma çıktı … kaldı ki ferrari bus ene şampiyonolacağız demedi biz farkı kapattık mercedesi geçeceğiz diye iddiaları da yok durup durup bak ferrari farkı felan kapatamadı hala aynı 2. alonso da aynısını yapıyordu yine aynı yav he he bir bitmediniz …

  12. Onur Gentas avatarı

    İyide bu sene zaten Ferrari’nin patronundan tutun aklı başında taraftarına kadar hiç kimse Mercedes’i geçmeyi beklemiyor ki zaten. Ama geçen seneye göre de ciddi anlamda ilerleme kaydettikleri kesin. Tabi burada yönetim değişti ondan sonra gelişim sağlandı diyerek bütün başarıyı yeni yönetimin başarısı gibi göstermek de yanlış. Ferrari iyi yolda, seneye umarım daha da iyi olurlar.

    1. bence bütün başarı aracın yeni ön kısımında ve motordaki gelişimde bunları kim yaptıysa başarı da teşekkür de onundur eski yönetimden yapanlar varsa onlarında payı var yok onlar gittikten sonra yapıldıysa (ön taraf burun vs öyle galiba) yeni yönetimindir başarı ….

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Pull rodlu yapılan hiç bir zihniyete iyi yönetim denmez.Eski yönetimin allah bilmemnesini versin uyuz insanlar yıllardır ferrariyi bitirdiler.

        1. düzelecek Rory çalıştı üzerinde biraz çalıştı ortaya bunu çıkardı 2016 da daha iyi bir ferrari bekliyoruz bakalım beklentiler şimdiden yükseldi birde kimi kalırsa tadından yenmez ..

          1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
            [VET^01] #ForzaFERRARİ

            Kimi kalır ya rahat ol arrivabene vazgçmez bu pilot kadrosundan.Seneye güçlü iki isim lazım.Raiden iyisi kim var şuan ferrariye gelcek ? Seneye muhteşem bir araç bekliyorum ya mercedes egemenliği bitecek gibi.Adamlar bütün kozlarını oynadılar bu sene inşallah ellerin de yeni kozlar yoktur da domine ederiz önümüzdeki yılı.

            1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
              Fernando Alonso 05-06

              push rodlu lotusdaki Kimiyide biliyoruz şkayet edip duruyordu inşallah seneye push rodlu bi araç yapılır ve Kimi yine mızmızlanır bakalım ozman ne bahane bulacaksınız??

              1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
                [VET^01] #ForzaFERRARİ

                Arkadaşım sizin işiniz gücünüz yok mu Ne derdiniz var kimi ile siz bi kere vettele balon şampiyon diyerek F1 den anlamıyan insanlarsınız ve yorum yapanlarsanız sizin hangi yorumunuzu kim takar ?

              2. vettelin şampiyon olduğu 2012 de alonsonun patronlar tarafından 1. seçilmesi yeterli değilmi senin için

              3. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
                [VET^01] #ForzaFERRARİ

                Tarih gerçekleri yazar.

  13. Briatore gibi Formula 1’de uzun yıllar görev yapmış birinden böyle saçma bir yorum duymak gerçekten komik. Ha bide örnek olarak verdiği şeye bak, geçen sene Monako ile bu sene Monako farkı aynıymış. Ferrari gelişimini büyük ölçüde güç ünitesinde gerçekleştirdi ve Monako’nun motor pisti olmadığını herkes biliyor. Malezya ve Bahreyn yarışlarını neresiyle izledi anlamadım şimdi. Ayrıca Monako’da Vettel’in hızı güvenlik aracı sonrası bölüm hariç gayet iyiydi ve Rosberg ile fark 1 ila 2 saniye arasında gidip geliyordu. Bu kadar da kör olunmaz ki. Bazı şeyler kabullenmek birilerine zor geliyor hala.

  14. manevi oğlun arkalada sürünüyor sen ondan daha fazla üzülüyorsun.

    Vettel ve Kimi yi destekle,avuçların PATLAYANA kadar alkışla ve ”o” ndan uzak dur hatta unutki bizde sana saygı duyalım.

    ”o”.

    ——————————riding to VAHALLLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA————————————–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir