Kehm, Schumacher’in Özelini Koruması Hakkında Konuştu

yazar:

kategori:

Michael Schumacher’in menajeri Sabine Kehm, Alman şampiyonun kayak kazası geçirmesinden bu yana özel hayatını basından uzak tutması hakkında konuştu.

17 ay önce kayak kazası geçiren ve başından yaralanan Schumacher’e dair basına tek bir fotoğraf dahi sızmadı. Schumacher’in sağlık durumu ve beyin yaralarının iyileşme seviyesiyle ilgili de doğru dürüst bir bilgi yok.

Der Spiegel’e konuşan Kehm “Michael’in her zaman üzerinde birlikte çalıştığımız sert kuralları oldu.”

“İşini her zaman özel hayatından ayrı tuttu ve bundan asla vazgeçmedi. Asla ‘ev hikayesi’ olmadı ve hiç bir gazetecide asla telefon numarası olmadı.” dedi.

Schumacher’in İsviçre’deki evi korumalar tarafından ciddi bir şekilde korunuyor ve küçük helikopterlerle dahi çekim yapılmasına müsade edilmiyor.

 

 


Yorumlar

“Kehm, Schumacher’in Özelini Koruması Hakkında Konuştu” için 9 yanıt

  1. @M1CHAEL‘in dediği internete görüntü düşmesi olayına binaen şunu söyleyeyim: Sen Schumi’yi şu anda nasıl hatırlıyorsun? Gözünün önüne en çok hangi hali geliyor? En çok hangi yüz haliyle onu hatırlıyorsun? Büyük ihtimalle gülen bir yüz yahut bir şampiyonluk kutlaması veyahut kaskı elinde poz verirken… Fakat yaralı fotoğraflarını gördükten sonra o çocukluğumuzdan beri hayranlıkla izlediğimiz adamı artık bu haliyle de hatırlayacağız. Bir ortamda konusu açıldığı zaman gözümüzün önüne ilk önce kazadan sonraki hali gelecek. Bu güzel bir şey değil. Bir filmde izlemiştim benzeri bir durumu. Adamın sevdiği bir yakını kaza geçirip ölünce (Burada kesinlikle ölümü benzetmiyorum ya da olacağını düşünmüyorum sadece filmde geçtiği için yazdım. Aksi takdirde ben Schumi’nin iyileşeceğine koşulsuz inanıyorum.) morgda görmeye giderken ona aynen şunu söylüyorlar: “Nasıl biliyorsan öyle kalsın. Bakma”

    Fotoğraf düşmemesi bu açıdan çok iyi. İlerleme durumu çok iyi olsa kesinlikle paylaşılırdı. Belki ileride.

    1. Onur Gentas avatarı

      +1. Ailesi ve menajeri durumu gercekten cok iyi idare ettiler. Dedigin gibi aklimizda hep gulen yuzu ve F1 araci icindeki haliyle duruyor.

    2. Benim hatırımda şuna benzer bir sahne var
      http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01457/Michael_Schumacher_1457555i.jpg
      devamlı o yaşta o fitlik görüntüsü geliyor yani. Yarışçılığa dair çok birşey ilk anda gelmiyor sadece çoğunlukla mobile’i felan süsleyen eğilip ferrari makinesini alnından öptüğü sahne var onu da sık gördüğümden ve çok sevdiğim bir AN olmasından.

      Ancak Kemal’ede söylediğim Senna deyince ilk aklıma gelen araç içerisinde başının yana düştüğü görüntü oluyor yada ağır kaza deyince ters durumda yanan aracın içerisinde kalan pilotun ve dışardakinin çaresizliği…. yani bazı şeyleri görmemek daha iyi. Ben halen kalabalık olmayınca ve gaddarlığım yoksa imolada sim de dönmeyi tercih etmiyorum acayip oluyorum adam gibi tur atamıyorum kafam buğulanıp çıkıyorum yahu ben bu adamı yaşarken tutmuyordum hatta hiç sevmezdim bile işte çocukluk zamanından o akşam vaktinin tesiri farklı olabiliyor. Velhasıl bilmemek daha iyi bazen. Adam başladığında f1 i izlememin ilk yıllarıydı uzun kariyerle bir ömür tükettim neredeyse tesiri büyük o yüzden birşeylerde meydana çıkarsa daha büyük olabilir.

      1. Foto sağlam ben yeni görüyorum. 🙂

  2. Özel hayat ayrı, sağlık durumu ayrı. Özet hayat adı altında kendisinin milyonlarca sevenine ciddi haksızlık yapılmakta. Onun için dua eden milyon tane hayranı var ve durumu hakkında en ufak bir bilgiye sahip değiller. Kimse onlardan her gün fotoğraf ve video paylaşmasını beklemiyor tabi ki. Fakat Schumacher’in sağlık durumunu söylemeleri gerek. Söylentiler ve Kehm’in arada bir gelen “Schumacher iyiye gidiyor ancak önümüzde hala uzun bir yol var.” demeçleri dışında hiçbir şey yok elimizde. Başından sonuna rezillik oldu tüm bu süreç. Sanki bilgi vermeyince onlar, biz Schumacher’in evde top koşturduğunu düşünüyoruz. Herkes biliyor adamın çok kötü olduğunu, neyini saklamaya çalışıyorsunuz ki?

    1. bence dogru olanı yapıyorlar.

    2. Bazen göstermemek göstermekten daha iyidir. Hele ki tesiri ve zamana etkisi büyük etki bırakacaksa…
      Gösterilmediğinden anlamak lazım ortada gösterilecek birşey yok yaşamaya çalışan O kişinin akılda, görüntülerde kalan haline gram benzemiyor. Bir kere görüntü düştümü piyasaya, nete yarın yaşarsa da daim karşısına dikilir sevdiklerinin de dikilir.
      Mesela ariel şaron’un hastane görüntüleri düşmesi üzerine yapılan haberleri gördün mü..
      Kelm’in dediği gibi zaten yarışırken de farklı değildi malikenesini görmek isteyen çok olmuştur kendi istediğinden fazlasını kimse bilemedi. Delisi çok olmasına rağmen fan clubüne bile çok ayrıcalığı olmadı. Kendi yazacaksa şayet haftalarca sonra mektuplara cevap veren biriydi.
      Sonuna kadar engelleyebilirse şayet yardımla yürüse dahi aynı vücut ölçeği sima görünümüne kavuşmadan görüntü vermezler bence ben olsam bende öyle yapardım.

      1. Ben fotoğraf ve video beklemediğimi söyledim zaten. Adamın sağlık durumu ile ilgili bilgi verilmemesinden şikayetçiyim. Basına sızan dedikodular olmasa tam bir muamma durumu. İnsanların bilmeye hakkı var. Nasıl senin bir yakının ameliyattayken kapısında bekliyorsun ve her çıkana durumunu soruyorsun, bu da öyle bir şey.

        1. Anlıyorum ama tek 1 fotoğraf vermekle durumu hakkında gerçekleri söylemek çok farklı değil anlamak yada tahmin etmek lazım ki ortada paylaşılması doğal karşılanabilecek birşey yok. Az da olsa tıpçılarda bunu dile getirdi çeşitli zamanlarda.
          Diğer olay; çok sevilebiliyor ancak o kişi nasıl hitap edersek edelim bizim yakınımız değil 3.nci kişi durumunda. Nasıl ki istediğimiz zaman göremiyoruz, ulaşamıyoruz bu öyle bir bahis ve öncelikle onun yakınlarına saygı duyulması lazım basından duymayanlar oldu peşine düşüldü. Nasıl ki biz bir yakınımız hakkında velevki ağır bir kaza olsa sahne kötü olsa ulur orta başkalarının konuşmasını istemeyiz rahatsız oluruz o ailenin bu tavrına da saygı göstermek lazım. Schumacher dışarda ki kimsenin aile ferdi değil.
          Bak şimdi ailenin basın danışmanı gibi konuşur oldum bu da iyi değil 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir