Dennis: “Pilot Seçimini Sadece Yeteneklerine Bakarak Yapmazsınız”

yazar:

kategori:

McLaren’in Patronu Ron Dennis, bu hafta Danimarka’ya giderek yerel şirketlerin yedek pilotları Kevin Magnussen’i tekrar yarış koltuğuna geçebilmesi için desteklemelerini istedi.

Magnussen geçen sene McLaren’de Jenson Button’un takım arkadaşıydı ancak bu sene koltuğunu Fernando Alonso’ya kaptırdı.

McLaren uzun süre Button mu yoksa Magnussen’le mi devam edeceği konusunu değerlendirdi ve sonunda Button’u seçti. Danimarka ziyaretinde Dennis, Formula 1’de yarışabilmek için yeteneğin yeterli olmadığını ve pilotların maddi olarak da desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Dennis “Takımlar bu genç pilotları seçerken ne yazık ki sadece yeteneklerine bakmazlar.”

“Şirketlerden ya da ülkelerinden aldıkları desteklere de bakarlar. Kevin sizin yardımınız olsa da olmasa da başarılı olacaktır ancak başka ülkelerden çok fazla desteği olan genç pilotlar karşısında daha büyük bir mücadele gerekiyor.” dedi.

ART GP2 takımının Formula 1’e girmesi halinde Magnussen’in orada yarışabileceği düşünülüyor.

Magnussen’in 2016’da yarışma şansı için Dennis “Kevin’in gelecek sene yarışmak için yeteneği var. Ancak aynı zamanda gerçek dünyada yaşadığımızı da biliyor.”

“Takımda en iyilerden olan iki dünya şampiyonu var. Bu yüzden kendisini kanıtlamak zorunda. Bu muhtemelen onu bir diğer öğrenme senesi için başka takımda yarışmasına yardımcı olmam anlamına geliyor.” dedi.

 


Yorumlar

“Dennis: “Pilot Seçimini Sadece Yeteneklerine Bakarak Yapmazsınız”” için bir yanıt

  1. Ali MclarenF1 avatarı
    Ali MclarenF1

    Mclarenin Buttonla devam etmesi bence dogru adim oldu amma Kevin icin hoş bir durum olmadi agresiv ve yetenekli bir suruş sergilemişdi gecen sene

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir