2015 MotoGP Mugello: Zafer Birkez Daha Lorenzo’nun, Marquez Yarış Dışı!

yazar:

kategori: ,

2015 MotoGP sezonunun İtalya’nın Mugello pistinde gerçekleştirilen 6. yarışını Yamaha’dan Jorge Lorenzo ilk sırada tamamladı.

İspanyol pilot ikinci sıradan başladığı yarışın ilk bölümünde Ducati pilotları ve Marquez ile mücadelesinden galip ayrıldı ve yarışı rahat şekilde ilk sırada tamamladı.

Lorenzo, ilk turlarda Ducati pilotlarını geçip ilk sıraya yerleşirken, iyi bir yükseliş gösteren ve arkasına kadar gelen Marquez’in baskısına dayanmayı başardı. Daha sonra arkasındaki Marquez, Dovizioso, Iannone ve Pedrosa arasındaki çekişmeden de faydalanarak farkı açtı ve üst üste üçüncü zaferini kazandı.

Andre Iannone pole pozisyonundan başladığı mücadelede dördüncü sıraya kadar gerilemesine karşın uzun süre Marquez, Dovizioso, Pedrosa ve Rossi ile podyum mücadelesi verdi. Iannone rakiplerinin yarış dışı kalmasıyla birlikte rahatladı ve son bölümde Rossi’nin baskısına karşın yarışı ikinci sırada tamamladı.

Rossi 8. sırada başladığı yarışta 11. sıraya kadar gerilerken, önündeki rakiplerini geçmeyi başararak Marquez, Dovizioso, Iannone ve Pedrosa dörtlüsünü yakaladı. İlk önce Pedrosa’yı geçen Rossi, Marquez ve Dovizioso’nun yarış dışı kalmasıyla beraber üçüncü sırada podyuma çıktı.

Pedrosa sakatlığından sonra ilk kez güçlü bir performans sergiledi. Uzun süre Iannone’yi kovalayan Pedrosa, dördüncü sırada bitiş çizgisini görerek eski formunu yakaladığının sinyallerini verdi.

Yarışın en büyük olayı şüphesiz Marquez’in düşmesiydi. Yarışa 13. sıradan başlayan Marquez, harika start aldığı yarışın henüz ikinci turunda ikinci sıraya kadar yükseldi. Lider Lorenzo’yu zorlamaya başlayan Marquez, Dovizioso, Iannone ve Pedrosa ile uzun süre ikincilik mücadelesi verdiği sırada motorun kontrolün kaybetti ve düşerek bu sezon birkez daha yarış dışı kalmış oldu.

Ducati’den Dovizioso ise motorunda yaşana problem nedeniyle motorunu garaja götürmek zorunda kaldı.

Bradley Smith, Pol Espargaro, Maverick Vinales, Michele Pirro, Danilo Petrucci ve Yonny Hernandez ilk onu tamamlayan diğer isimler oldular.

Poz Sürücü Takım Motor Fark
1 Jorge Lorenzo Yamaha Yamaha 41m39.173s
2 Andrea Iannone Ducati Ducati 5.563s
3 Valentino Rossi Yamaha Yamaha 6.661s
4 Daniel Pedrosa Honda Honda 9.978s
5 Bradley Smith Tech 3 Yamaha 15.284s
6 Pol Espargaro Tech 3 Yamaha 15.665s
7 Maverick Vinales Suzuki Suzuki 23.805s
8 Michele Pirro Ducati Ducati 29.152s
9 Danilo Petrucci Pramac Racing Ducati 32.008s
10 Yonny Hernandez Pramac Racing Ducati 34.571s
11 Scott Redding Marc VDS Honda 38.553s
12 Loris Baz Forward Racing Yamaha Forward 42.158s
13 Hector Barbera Avintia Racing Ducati 44.801s
14 Alvaro Bautista Aprilia Gresini Aprilia 50.435s
15 Eugene Laverty Aspar Honda 53.060s
16 Mike Di Meglio Avintia Racing Ducati 1m15.265s
17 Karel Abraham AB Motoracing Honda 1m15.381s
18 Marco Melandri Aprilia Gresini Aprilia 1m41.840s
Cal Crutchlow LCR Honda Yarış dışı
Marc Marquez Honda Honda Yarış dışı
Andrea Dovizioso Ducati Ducati Yarış dışı
Stefan Bradl Forward Racing Yamaha Forward Yarış dışı
Nicky Hayden Aspar Honda Yarış dışı
Aleix Espargaro Suzuki Suzuki Yarış dışı
Jack Miller LCR Honda Yarış dışı
Alex de Angelis IodaRacing Project ART/Aprilia Yarış dışı

Yorumlar

“2015 MotoGP Mugello: Zafer Birkez Daha Lorenzo’nun, Marquez Yarış Dışı!” için 9 yanıt

  1. Ama zaten Rossi’yi efsane yapan 7-8 başladığı yarışları en az podyumda bitirme değil mi? Hem pol.de başlasa bile kötü start alır 10lardan ger gelir. Bütün sınavlara son dakka çalışan öğrenciler gibi adam yarışın yarısı olmadan ortalara çıkmıyor.

  2. Ama Rossi’yi efsane yapan 7-8 başladığı yarışları en az podyumda bitirmesi değil mi? Gerçi pol pozisyonun da bile başlasa kötü start alır 10lardan döner gelir yine.

  3. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    @EmreF1

    Haber fotosu sana bir seyler animsatti mi ? 😀 😀 😀

    1. @yavuz14
      Daha yeni gördüm 🙂 Hala mı aynı muhabbet kurtul şundan 😀 Kafayı yiyecen yakında 😀

      1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        Hahaha 😀 Nasil unutulur oglum onlar 😀 Efsane efsane 😀

  4. Yar hep söylüyorum iki yıldır Yamahalar ortada yoktu onun için fırladı marc efendi

  5. Muammer UYAR avatarı

    tahmin ettiğim gibi oldu. lorenzo ilk turu lider döndü ducatiler de arkayı tutunca lorenzo önde rahatladı ve kazandı tebrikler #Lorenzo’sLand

  6. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Birileri lütfen Rossi’ye sıralamaların önemli olduğunu söylesin bu nedir arkadaş. Lorenzo hiç bir şey yapmadan 3 yarış kazandı yok böyle bir şey. Ya ilk 3 bilemedin 4. Olsa kesin yarışta kazanacak ama hep gerilerde olursa Lorenzo çok daha yarış kazanır. Marquez içinse kesinlikle Haklısın geçen yıl Yamaha ve ducati güçlü değildi ve yarışları Marquez domine etti ama bu yıl motor fos çıktı. Iannone gerçekten çok yetenekli daha bir çok kez Marquez ile böyle yarışlarını izleyeceğiz. Son olarak Rossi lütfen sıralamalara odaklanan yarışta arkalardan gelip 2-3 olman önemli değil yarışı kazanmadıkça.

  7. marc efendi noldu yine devirdin kamyonu nasıl tokatladı seni manyak coo öyle virajı sıfır yatmayla olmuyor bu işler hala söylüyorum motorun yavaşla pilotluk ikinci planda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir