2015 DTM Lausitzring 2. Yarış – Green Şova Devam Ediyor, Audi İlk 5

yazar:

kategori:

DTM Lausitzring’de haftasonunun 2. yarışında kazanan değişmedi.

Jamie Green startta Mattias Ekström’e geçildiği 60 dakika + 1 turluk, toplam 46 tur süren yarışta 8. dakikada yaptığı atakla liderliğe yükseldi ve bir daha baskı görmeyerek bu sezonki 3., haftasonundaki 2. galibiyetini kazandı. Mattias Ekström, erken pit stop yaptıktan sonra pitten yeni çıkan Green’e karşı farkı 1.5 saniyeye düşürdüyse de daha sonra fark açıldı. Güvenlik aracından sonra da Ekström bir tehdit oluşturamayınca 2. oldu. Podyumu startta Scheider’i geçen Miguel Molina tamamladı.

Timo Scheider, 2 kez atak denediği Miguel Molina’yı geçemeyerek 4. olurken Edoardo Mortara 5. sırayı elde etti. 2 sıralama seansı ve dünkü yarışta ilk 4 sırayı kapatan Audi pilotları bu sefer ilk 5’i ele geçirdiler.

Geri kalanların en iyisi olarak Daniel Juncadella, 2 sezonda aynı yerde puan aldığı tek pist olan Lausitzring’deki istikrarını sürdürerek 6. olurken son tur Mortara ile girdiği mücadelede az kalsın yerini kaybedeceği, güvenlik aracı sonrası Müller ve Martin’i geçen Christian Vietoris 7. oldu. Geçtiğimiz 3 yılın aksine bu sezon DTM’e kötü bir başlangıç yapan BMW’de en iyi isim 5. başlayıp 8. bitiren Maxime Martin olabilirken Nico Müller 9., Bruno Spengler 10. oldu. Fakat Spengler, Tambay’a temas edip spin attırdığı için 30 sn zaman cezası alarak 1 puanı Mike Rockenfeller’e kaptırdı.

Tomczyk ve Glock puan barajının dışında kalarak 11. ve 12. olurlarken son şampiyon Marco Wittmann ilk tur Wickens’in temasıyla çakıl havuzuna taşınca son sıraya düştüğü yarışta 17. olabildi.

Blomqvist ve Paffett mekanik sorunlarla ; Farfus, Götz ile yaşadığı temas sonucu hasar alan aracıyla yarış dışı kaldılar. Spin atak güvenlik aracına neden olan Auer 10, Spengler’in temasıyla garaja dönen Tambay ise 4 tur geriden klasmana girdiler.

Jamie Green, üst üste 2 zafer ile şampiyonadaki puan farkını 17’ye çıkarttı. Aynı puandaki Ekström ise 2.lik fazlasıyla Mortara’nın önünde… Green 75, Ekström 58, Mortara 58,Wehrlein 32, Molina 27 puanda yer alıyorlar.

DTM’de 2015 sezonunun 3. ayak yarışları 26-28 Haziran tarihleri arasında Norisring’de yapılacak.

DTM Lau R2-1
DTM Lau R2-2


Yorumlar

“2015 DTM Lausitzring 2. Yarış – Green Şova Devam Ediyor, Audi İlk 5” için 2 yanıt

  1. Her iki yarışta Ntvspor’dan canlı yayınlandı. Bakalım diğer yarışları da yayınlayacaklarmı

    1. 2.yarış canlı yayınlanmadı

      Youtube’dan verildiği için çok değişen birşey olmadı bence. İzleme imkanımız daha kısıtlı seriler yayınlasa keşke. .. GP2, BTCC, NASCAR, Indycar gibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir