Rosberg, Kazanabilecek Bir Araca Geçmeye Hazır

yazar:

kategori:

Rosberg’in adı bu senenin ilk zamanlarında Mclaren ile anılıyordu ancak ardından Brawn’ın büyük bölümünün Mercedes tarafından satın alınacağı spekülasyonları ortaya çıktı ve spekülasyonlar Brawn GP’ye geçeceği şeklinde olmaya başladı.

Rosberg “Ben hazırım. Kazanabilecek bir aracı kullanmaya hazırım. İyi ve istikrarlı bir sezonun ardından her zaman kendinize olan güveniniz artar ve bunu sürdürürsünüz.  Bu sık sık olan bir şeydir.”

“Ancak hâlâ bazı şüphe edenler olabilir ve bu kişiler her zaman olacaktır. Ben bu sene ünümü arttırdım ancak yine de insanlara kendimi kanıtlamam için artık kazanan bir araca geçmem lazım.”

“Şu anda ben geçen senelere göre daha iyi bir pilot olarak düşünülüyorum ancak algılama bakımından yapmam gerekenler var ve bu da yarış kazanınca olacak. Bu işler böyledir. Bu sene podyuma bile çıkamadım.”

“Ancak sezonumdan memnunum. Çok istikrarlıydım, her zaman yukarılarda oldum, sezon boyunca genel olarak her yarış puan kazandım bu yüzden memnunum.”

“Takım olarak iyi iş çıkardık. İstediğimiz yerde değiliz çünkü yarışlar kazanmak istiyoruz ancak şu anda şampiyonada 7. sıradayım ve sezon sonunda bu pozisyonu koruyacağıma eminim.”

“İyi bir sezon oldu ve benim için önemliydi çünkü Williams ile anlaşmam sezon sonunda bitiyor bu yüzden gelecek sene iyi bir koltuk kazanabilmem için bu sene iyi iş çıkarmam çok önemliydi.” dedi.

Rosberg, Barrichello ve Hulkenberg haberlerine rağmen henüz Williams’tan ayrılacağını da doğrulamaktan kaçındı.

Rosberg “Ben bir yere gittiğimi söyleyemem bu yüzden soruyu da cevaplayamayacağım.”

“Williams benim şu ana kadar evim oldu. Bu takımda büyüdüm ve uzun zamandan beri buradayım. 2005’te test yapmaya başladım ve o testten 3 yıl önce de test yaptım bu yüzden çok uzun zamandan beri buradayım.” dedi.

Brawn GP hakkında konuşan Rosberg “Brawn çok iyi iş çıkardı. Bu sezona sadece çok güçlü gelmediler, aynı zamanda sezon içerisinde iyi iş çıkardılar. Sezon içerisinde iyi gelişim gösterdiler ve daha bir kaç yarış önce kazandılar ve yine kazanabilirler.”

“Hâlâ en hızlı takımlar arasındalar ve bazı pistlerde en hızlı takımlar bu yüzden momentumu korurken iyi iş çıkardılar ancak zor zamanlar da geçirdiler çünkü personeli azaltmak zorunda kaldılar ve bütçeleri yüksek seviyeden aşağılara indi. Bu bir takım için kolay değildir. Ancak bu durumdan iyi bir şekilde sıyrıldılar.” dedi.


Yorumlar

  1. Emre Yılmaz avatarı

    Buemiye vasat deme hakkımız şu an için yok.

  2. efendimayin  avatarı

    Buemiyi nasıl vasat yaptınız anlamıyorum ilk senesinde vasat bir arabayla ancak vasat olur bir sürücü. Pilotlar hemen değerlendirilmemeli. Aynen grosjean ve haymenin hemen kötü ilan edilmemesi lazım. F1 futbol değildir hemen başarı elde etsin.

  3. @can yildiz;

    bu benim dusuncem arkadasim? ben onlari ayni kefeye koyuyorum. benim kriterlerime gore oyle. ben belki onda isik goruyorum? button ilk f1'e geldiginde kim derdi ki sampiyon olacak? hem buemi'nin daha ilk yilinda bu istikrari yakalamasi guzel. birer ikiser puan aliyor, toro rosso ile hem de. bu derece tecrubesiz olmasina ragmen. neden jaime ile buemi'yi ayni kefeye koymuyorum? yaa, bir de oyle dusun.

    "kimi'yi de gorduk!" diyen arkadasa sadece guluyorum. kers sayesinde bir seyler yapmis da bilmem ne… al iste, kazandigi yarista luca'da da kers vardi, sonra fisico aldi f60'i, onda da vardi vs. onlar ne yapti?

    kimi'yi ozellikle de bu sezon karalamaya inanilmaz merakli nedense taraftarlar. adam kendini ispatlamis, daha ne yapabilir ki? hala button ile, hatta neredeyse rosberg ile falan kiyaslamaya kalkmayin lutfen, komik oluyorsunuz.

  4. ugur serhan avatarı

    Murat Levent arkadaşım sen sanırım yarışları pek seyretmiyorsun bence baştan birdaha izle. adam heyecansız geçen tüm yarışlarda ataklarıyla renklendirdi ve olmaz denen yerlerden bile puan çıkardı sanırım sen nakajima ile karıştırdın. Ayrıca bana göre 1. Sınıf Pilotlarda Alonso , Kimi, Massa, Hamilton..Button yanında bunlardan biri olsaydıda görseydin neler olurdu. özellikle bir ingiliz olan hamilton. bos brawn bir ingiliz unutmayın.ayrım olmazdı sonuç şampiyon tartışılmaz hamilton olurdu. ve Vettel deki araçta Massa da olsaydı al sana geçen senenin aynısı…..

  5. Emre Yılmaz avatarı

    Nico vasat bir pilot değil aksine çok iyi bir pilot. Kazanan bir arabada Fernando tipi -yani istikrarla- şampiyon olabilir diye düşünüyorum.

  6. buemiyle buttonu aynı kefeye koydun ya helal olsun!

  7. efendimayin  avatarı

    Rosberg hiç bir zaman iyi bir araba sürmedi birinci kalite denilen sürücülerin elinde iyi araçar geçti ama.Rosberg hep williamsdaydı ve williams da bmw den sonra zaten zayıfladı. Kimiyide gördük bu sene ne yaptı sadece bir kere kers sayesinde yarış kazandı o kadar. Alonsoda öyle ne yaptı bu sene hiç bir şey çünkü iyi bir arabası yok bu sene. Neyse yeterki nicoya iyi bir araba verilsin, seneye hep birlikte göreceğiz.

  8. rosberg vasat degil ancak araci biraz normalin de ustunde olmadiginda yaris kazanabilecek kapasiteye sahip oldugunu sanmiyorum. genelde strateji ile falan arka siralardan kalkmasina ragmen puan – podyum kovaliyor.

    ve bana gore, bu 1. kalite, 2. kalite ve sonrakiler dedigimiz pilotlardan 2. kalitede olanlara denk geliyor. tabi bu benim kriterlerime gore.

    ornek vermek gerekirse; kimi, alonso, hamilton, massa, kubica, vettel benim icin 1. kalite pilotlardir. rubens, button, rosberg, glock, heidfeld, trulli, fisichella, sutil, kovalainen, webber, buemi ise 2. kalite… digerleri ise, sadece "digerleri" dir benim icin…

  9. efendimayin  avatarı

    Rosbergmi vasat? O arabayla ilk sıralardamı dolanacaktı? Birçok sıralamada q3 e kaldı bu sene. Daha ne yapsın schumacher olsa williamsla ne yapacaktı ? Rosberg şuan en iyi sürücülerden birisidir kimiden çok onun sürücüler piyasasını yönlendirmesi lazım. Ben brawna geçmesini isitiyorum. Orda seneye göreceğimizi düşünüyorum nasıl bir sürücü olduğunu. Buttona toz yutturmassa ben f1 den hiç bir şey anlamıyorum(brawn yine buttonu kayırmassa tabii.

  10. efendimayin  avatarı

    Rosbergmi vasat? O arabayla ilk sıralardamı dolanacaktı? Birçok sıralamada q3 e kaldı bu sene. Daha ne yapsın schumacher olsa williamsla ne yapacaktı ? Rosberg şuan en iyi sürücülerden birisidir kimiden çok onun sürücüler piyasasını yönlendirmesi lazım. Ben brawna geçmesini isitiyorum. Orda seneye göreceğimizi düşünüyorum nasıl bir sürücü olduğunu. Buttona toz yutturmassa ben f1 den hiç bir şey anlamıyorum(brawn yine buttonu kayırmassa tabii.

  11. murat levent avatarı

    Bence bunun altında araba değil uçak olsa bişey kazanamaz, ben pistte mücadele edipde birini geçtiğini daha görmedim, yakıt yükü + aracın durumundan yararlanıp orta sıralarda dolanan vasat bir şahiş bence.

  12. f1 siteleri, en ünlü ve güveniliri bile bazen sapıtabiliyor sanırım ya da rosberg her zaman aynı şeyleri mi söylüyor?

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/10748-rosberg-2009-unumu-arttirdi-haberi.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir