Raikkonen, Ferrari'den İyi Bir Sonuçla Ayrılmak İstiyor

yazar:

kategori:

2007’de Ferrari ile ilk ve tek şampiyonluğunu kazanan Finlandiyalı sürücü, Abu Dhabi’de Ferrari ile son yarışına çıkacak.

Raikkonen “Abu Dhabi yarışı, Ferrari ile son yarışım olacak ve her zaman olduğu gibi mümkün olan en iyi sonucu kazanmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım.”

“Zor geçen bu sezonu iyi bir sonuçla tamamlamaya çalışacağız ve umarız bu, Mclaren’in Brezilya’da kazandığı markalar klasmanı 3.lüğünü tekrar kazanmaya yeterli olur. Zor olacak ancak mücadele oldukça güçlü.”

“Dahası Brezilya’da her iki şampiyon belli oldu bu yüzden daha fazla riske girmek isteyen bazı sürücüler olacak çünkü her şey çoktan belli oldu. Bizim rakibimizin aracı gelişmeye devam ediyor ancak biz temmuzun sonunda yapılan Macaristan yarışından beri aynı aracı kullanıyoruz.”

“Daha önce de yazdığım gibi 3 senenin ardından Ferrari ile vedalaşma zamanı geldi. Başardıklarımızdan memnunum, özellikle de 2007’deki pilotlar ve takımlar, 2008’deki takımlar şampiyonluklarından.”

“Bu sene araç istediğimiz kadar rekabetçi değildi ancak en azından bir galibiyet ve bir çok puan kazanmayı başardık. Umarız sezonu hatırlaması hoş bir şekilde tamamlayabiliriz.” dedi.

Raikkonen, takvimde ilk kez yer alacak Abu Dhabi yarışı için tahmin yapmanın zor olduğunu söyledi.

Raikkonen “Çok fazla beklenti var ancak tahmin yürütmek zor çünkü orada ilk kez yarışacağız.”

“Gördüklerimize göre organizatörler harika bir iş çıkarmışlar ve pist oldukça ilginç ve mücadeleci görünüyor. Dahası güneş ışığı ile başlayıp yapay ışıklandırma altında bitireceğimiz için özel bir mücadele olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. bu konuyu fazla uzatmaya da gerek yok. normalde musab bera'nın yorumunun kalkması gerekiyor ama madem okadar uzun yazdı, herkes neler düşündüğünü bilsin.

    Formula 1'de taraftarlık futbol taraftarlığına dönüştüğü anda saygı, sevgi, erdem, güzellik hiçbir şey kalmıyor. farklı bir şey düşünürken kelimelere farklı şeyler dökülüyor sanırım. her şey gönlünüzce olsun.

  2. Boracım sadece bana cevap yazmış m1chael…yazdıklarım dan dolayı kızdırdığım ve üzdüğüm bütün arkadaşlardan özür dilerim.

  3. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Musab ne yaptın kardeşim sen ya.. Beni de bitirdin kendini de. Söylenenleri neden kendi üzerine alınıyorsun bu kadar. Biraz; ne yapıyoruz diye kendinize bakın kardeşim. Yapılan bir şeyi bozmak çok kolaydır ve siz işin kolayına kaçıyorsunuz bunu bilin.

    Paralıyorsunuz kendinizi; valla senin Kimiyi sevdiğin kadar; Kimi de sizi sevse ve Fanları üzmeden bir takımla anlaşsa artık. Gözleriniz kör olmasın biri birşey diyorsa dikkate alın.. İnan ki Kimi taraftarı olmamak demek Kimi düşmanı demek değildir…

    Evet ben bazen ti ye alıyorum; komik buluyorum yazılanları. Sordunuz mu hiç kendinize neden darkruse, kirve, Emre,Kadir Yılmaz artık yazmıyorlar eminim arkadaşlarımız takip ediyordur Sitemizi.

    Kimse sana karşı değil sen bile yazmışsın eski yazdıklarımı ben mi yazdım diye.. Ben dostun isem sana kardeşçe diyorum ki aynı hatalara devam ediyorsun… Bazıları O kadar saçma yorumlar yapıyor ki direk bodoslama can havliyle salyalarını akıtıyor. Siz kurban olun Site yöneticisine; Ben olsam Schumiciymiş Alonsocuymuş Kimiciymiş hiç bakmam valla… Bazen hani cevap versek değerimiz mi düşer diye düşünmeden edemiyoruz inan

    M1CHAEL kardeşim herkes herşeyin farkında, hiçbir şey değişmiyor gördüğün gibi. Zaten bu haberde bitti gittiiii…. Haydi bu son yorum olsun

  4. Kimi Raikkonen taraftarlarının şu dönem de hassas oluşunu anlayabiliyorum fakat biraz abartmadık mı? Biri provake etsin diye bekliyorsunuz heralde, aman biri Kimi'ye bir şey söylesin hepimiz saldıralım falan… Adamın ekmeğine yağ sürüyosunuz resmen cevap atarak, hatta bazılarınız gaza gelip art arda mesajları sıralıyor(bilin bakalım kim)… Musab Bera, bu site senin gibileri barındırıyora m1chael,Abdullah Çelik ve adını sayamadığım bir kaç arkadaş daha buralarda kralın da kralı olur, yazdıklarım beğeniliyor diyorsun da, beğenen kesim seni ciddiye almayan veya gözü kör olup Kimi'yi destekleyen kesim, tabi bu kesim fazla olduğundan fazla destekçin olabilir ama bu yorumlarının %95'inin saçma sapan ve- veya provakatif olduğunu değiştirmiyor. Hani ben de çok güzel yorum yazıyorum demiyorum ama sende şeyini çıkarttın olayın sanki…

    En kısa sürede Kimi bir takım bulur da hem biz hem de Kimiciler rahatlar diye umut ediyorum… Çünkü Haug'un en son açıklamaları bana Kimi'nin Mclaren'de olma olasılığının azaldığını hissettirdi, Mclaren'den aşağısı da zaten Kimi için geri adımdır bu da bir gerçek… Dandik bir takımla yarışmam diyor du, Brawn Mercedes desteğiyle Kimi'yi takıma alır mı bilmem ama, olmazsa işimiz iş, Kimi takımsız kalırsa site bombalanır heralde… Bazıları şiirle gazelle bazıları farklı şekillerde bakalım ne gibi yaratıcı(!) şeylerle karşılaşacağız…

    Son yarışta Mclaren'i geçecek bir sonuç alacaklarını ümit ediyorum… Fisi'den hayır gelmediğine göre, go Kimi go:)

  5. m1chael a cevaptır….

    sen sadece kimici arkadaşlara fırça modunda yorumlar yapan gerçek hayatta yaşadığın ezikliklerin acısını çıkarmaya çalışan ve buralarda yorum yapacağım ahkam keseceğim diye ömrünü çürüten bu site için önemli gözüken ama gerçek hayatta sıradan birisin. ve şunu çok iyi bilki yaptıklarınla bizde bıraktığın etki tamamen kimi düşmanlığıdır. ilgi çekmeye çalışıyorsun çünkü senin gibilerin devri kapandı şumi gitti. kıvırıpta delikanlıca ben artık şucuyum bucuyumda diyemiyorsun nickin seni ele veriyor.
    çok defa başka pilotlar için yazdım diyorsun ben sana yazdığını anlatmadım attığın fırçaları anlatmaya çalışıyorum.

    konuya Abdullahı katıp psikolojik üstünlük taslamaya çalışma. ona yağ çeken grubun en başlarında gelenlerden birisin. zira bazen kantarın topuzunu kaçırdınmı hemen lafın bitiminde site yönetimi affet gibi yakarışlara geçiyorsun. neden çünkü bir kere yorumun silinirse bunalıma girersin. çünkü kendini herkesin üstünde görmeye çalışan gerçek hayatta sevgi yüzü görmemiş(şahsi kanaatim) birine benziyorsun.

    sen kimi düşmanısın evet bende kimi fanatiğiyim evet varmı diyeceğin. evet sadece onu seviyorum onunla ilgileniyorum diğer takım ve pilotlar çok ilgimi çekmiyor bu benim zevkim ve sen buna karışamazsın.

    şumiye laf edildiğinde kaç kere yazdığımı gördün diyorsun. şumiyi konuşanmı kaldı o devir kapandı geç bunları artık….

    ben her lagalugaya cevap yazmıyorum diyorsun. işte senin problemin bu sadece kendini büyük görmen laf olsun diyede sempatik gözükmek için bazen birilerinide övüyorsun. başkalarının yazdıklarını küçük görmeye hele konuya sen dahil değilsen hiç hakkın yok bunu bilesin.

    neden kimi-alo tartışması yoğun bunu anlamayacak kadar statik bir zekaya sahipsen senle tartışmak bile abes. neden olacak gündemde o var. ne yani massanın kafasının yarılmasınımı tartışalım?

    kimi ile alakalı haberlerde kitlenme olması gayet doğal. zira bu sitede yorum yapanların yarısı kimici senin gibi birkaç son kullanma tarihi geçmiş arkadaş şumici ve diğerleri…olay bu kadar basit.

    sen heryere yazıyorsun ama fırça modunda sadece kimicilerin ve benle ne alıp veremediğin varsa özellikle benim yorumlara cevap yazıyorsun. hoplayan ben değilim fırça moduna geçtiğin zaman sensin dikkat et kafanı bir yere çarpma…

    ben şumici olsaydım kesin beni ciddi desteklerdin. atıyorsun bu konuda…

    evet alonso manyağı değilsin ama kimi düşmasın. kimi düşmanısın. kimi düşmanısın…….

    sen iyisimi hiç fazla düşünme kimi hakkında da yorum yapma. istersen you tube da şumi videolarının altına yorum yaz. orada kendin gibi fosil bir çok arkadaş bulacaksın.

    benim için kimi manyağı demişsin doğrudur. sende antikimi manyağı oldun haberin olsun…

    ben antipatik bir insan olabilirim ama senin gibi sıradan değilim. burada bir anket yapsalar herkese bir en sevdiğin birde en sevmediğin kim diye tıklama imkanı tanısalar ben her ikisindede birinci gelirim. seni kimse tıklamaz kendin hariç…

    bırakta bize bir hakaret yapıldımı ona vereceğimiz cevaba biz karar verelim çok bilmiş efendi…

    elalemin derdi senimi gerdi sanane…

    seni adam yerine koyduk bir iki kere yaptığın yorumlardan dolayı övgü ile bahsettik ama hayatında hiç yaşamadığın duygular olsa gerek şüpheyle baktın. acı gerçekki zaten hakta etmiyormuşsun.

    burası sanal ortam istediğin gibi fırçalarsın kızarsın cevabınıda alırsın. ama inancım o ki gerçek hayatta sergileyemediğin şekilde bir tavır sergiliyorsun. yani bayağı cesursun buralarda….

    beni sevdiğini söylüyorsun yazdıkların duygularını yansıtıyor beni sevmiyorsun. önemli de değil sevip sevmemen…Allah sevsin yeter gerisi boş…

    sürekli Allah deyip salladığımı söylüyorsun. bir sallamıyorum iki yorumlarım bayağı övgü alıyor. senin yorumlar pek hit almıyor. saatlerce kafa patlatıp yazıyorsun fakat dikkat çekmiyorsun. neyse boş bir zamanımda gel nasıl dikkat çekileceğini anlatırım.

    ben hiçbirşey kaybetmem diyorsun galiba haklısın kaybedecek birşeyin yok…
    birde dikkat ettim ne hikmetse site en müdürü apocan bir eleştiri yapınca hemen akabinde ayranın kabarıyor padişahım çok yaşa modunda başlıyorsun aynı nakaratlara…nasıl bir güç veriyorsa enteresan…

    neyse biraz olumlu bak hayata sevmeye çalış çevreni unutma sevdiğin kadar sevilirsin…

    sana güzel bir şiir ve müzikle veda ediyorum. okuduktan sonraki stresini azaltır:))))

    Yerin seni çektiği kadar ağırsın
    Kanatların çırpındığı kadar hafif
    Kalbinin attığı kadar canlısın
    Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç
    Sevdiklerin kadar iyisin
    Nefret ettiklerin kadar kötü
    Ne renk olursa olsun kaşın gözün
    Karşındakinin gördüğüdür rengin
    Yaşadıklarını Kar sayma:
    Yaşadığın kadar yakınsın sonuna;
    Ne kadar yaşarsan yaşa,
    Sevdiğin kadardır ömrün
    Gülebildiğin kadar mutlusun
    üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin
    Sakın bitti sanma her şeyi,
    Sevdiğin kadar sevileceksin.

    Güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer
    Ve karşındakine değer verdiğin kadar insansın
    Bir Gün yalan söyleyeceksen eğer
    Bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın.
    Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret
    Ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın

    Unutma yagmurun yağdığı kadar ıslaksın
    Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak.
    Kendini yalnız hissetiğin kadar yalnızsın
    Ve güçlü hissettiğin kadar güçlü.
    Kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin
    işte budur hayat!
    işte budur yaşamak
    Bunu hatırladığın kadar yaşarsın
    Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün
    Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun
    çiçek sulandığı kadar güzeldir
    Kuşlar ötebildiği kadar sevimli
    Bebek ağladığı kadar bebektir
    Ve herşeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren,

    Sevdiğin
    Kadar
    Sevilirsin

    Can YüCEL

    bu parçayı her dinlediğimde başka dünyaların insanı kimi aklıma gelir…

    http://www.youtube.com/watch?v=wQvLo4qpVvQ

  6. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Iyı aksamlar hwerkese.yahu 24 saat gırmedık herkeste bır destan edebıyet merakı almıs basını gıtmıs.ıyıde olmus.

    Be bu sıteye ne zamandır uyeyım bılmıyoum.ama okumdıgım haber ve alt yorum yoktur.hemen hemen hepsını okurum.bazen ıkı sefer.neden?

    Cunkı sevıyorum.herkesı f1i ve f1 tartısmayı sevıyorum..sahsen ben her habere yorum yazmam.bunu acar herkes gorur.hele hele massa alonso baslıklı haberlere asla yorum yazamam yapmam da.benım kımı sever oldugumu herkes bılıyor sanırım.ama acık acık massa ve alonso yu hatta ferrarıyı sevmedıgımıde .ben acık kacık kımıcıyım.f1 kımıden ıbaret degıl tabıkı.ama f1 ıcınde herkıseın bır aslanı varır benımkıde kımı raikkonen dır.benım yzumden bırılerı kımı antısempatızanı olacaksa herkes olsun valla umurumda degıl.ama sunu kımse unutmasın.sevmedıgım alonso ve massa nın kendı baslıklı haberlerıne asla asla ve asla yorum yazmadım ve kımseyı provake etmedım.cunkı ısım degıl.ama bu ıkı pılotun taraftarları benım tutugum pılotun haberıne gelıp orada atıp tutuyorsa yada haber baslıgı genelse ve bu ısımler gecıyorsa elbette bende fıkrımı acıklamakta herkes gıbı ozgurum.su habere bır bakalım.sıra ıle .ılk kursunu kım sıkmıs.oysa ben ve benım gıbı bazı arkadaslar ılk kursunu sıkan bırılerıne cevap yazarken yorumlarımız sılınıyor.adalate bakk…..etkı tepkı sebep sonuc denen bırsey var arkadaslar.tesbıhte hata olmaz derler .. bırı gelıp sıze kufretse bır baskasıda sıze yaw sus cvp verme derse sız ne yapardınız acaba.

    Bır kere Abdullah bey admın olsa da olmasada bana gore burada yorum yazan arkadaslar dan bır farkı yok.oda yorumunu yazmıs.saygı duyarım ancak. banada oyle gelıyorkı bu tıp baksa haberlerde ne alonso nede massa nede hamıltoncu arkadaslar ıcın bole yazdıgını okumadım.o yuzden herkes sapkasını onune koymalı.obejektıf yorum yapıyorum derken aslıonda farkında olmadan baksa bırılerını kayırıyor bazılarımız…yoksa kımıyı sevmısler sevmemısler vallah9ı umurumda degıl.bır acıdan bakarsak allahoın fınlısı babamın oglu degılya.dıer acıdan bakarsak.vallahıde bıllahıde olguma adını verecek kadarda sevıyorum.hem durusunu hem ksılıını hem pılotlugunu.ama sevmeyenede sagılamımla..:)

  7. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Abdullah Bey ne kadar yorum üzerine odaklanılsa da illa ki bir yerden sonra raydan çıkıyoruz hepimiz.. Ama burası da bir arena ve herkes birşeyler söylüyor doğal olarak.. Konu üzerinde farklı yaklaşımlar olabilir, birisi farklı bir yerden bakabilir ve herkes birşeyler öğrenebilir diye düşünürüm hep. Alonsoya da laf eder Schumiye de.Herkes burada birbirinden birşeyler öğreniyor; ufku büyüyor (her bünye bunu kaldıramayabiliyor elbet) Bunu belli bir nezaket içinde yapmasını da beklemem çünkü bende yapmıyorum. O zaman buranın heyecanı kalmaz; al gülüm ver gülüm.. aman kırılmasın; yok böyle bir şey, bizde burada yarışıyoruz

    Ama direk bodoslama yok anten miş yok gerizekalıymış yazılması buranın kalitesi açısından çok kötü kendini bilen adam böyle şey yazmaz. Kendini yerlerde çamura bulasın ama kimseye böyle bir şey demesin kimse. Aklı olmayanların yapacağı şeydir küfür.

    Bende konuya bu açıdan bakıyorum görüldüğü gibi bu habere de farklı yaklaştım kendimce. Musab Bera m ve M1CHEAL kardeşim ikinizde haklısınız ikinizi de hak veriyorum. Neden ikinize de hak veriyorum çünkü ikinizi de takdir ediyorum. İnsan sevdiği adama kıyamaz. Haksız olduğumuz yerler yok mu elbette var. Musab kendilerinin stres içinde olduklarını çok iyi anlatmış; ama her sorun kendi içinde çözülür. Taptığınız Pilot kendisine bakacak önce nerde yanlış yaptım diye; sonra fiyatını koyacak. Kapalı Çarşı esnafı değil karşındaki.

    Burada olmayı seviyorum bunu tekrar söyleyeyim bizler birbirimize faydalı inanlarız buna eminim.. Birde bazıları burada kendini özel hissetmek istiyor; yok böyle bir şey. Ben bazı haberlerin yorumlarını okuyamıyorum :))) hani iyi ki de okumuyorum sağolsun Admin kimse beni yasaklıyor…. Yani burada kimse özel değil; kaç kere yorumum silindi

  8. Resimdeki McLaren'in Finli doktoru Aki Hintsa, eskiden Kimi'yle çok haşır neşir olmuş bi adam, belki orada eski günleri yad ediyorlardı =)

  9. bana karşı yorumunu okudum sana kısa olmaz uzun birşey lazım o yüzden müsait bir vakit döneceğim…

  10. Nasıl yorum yağacağımızı sana soralım Abdullah efendi.Msn tel filan ver yazmadan önce bi danışalım.

  11. Cihad Kızılırmak avatarı
    Cihad Kızılırmak

    Çok uzun zamandır Kimi Raikkonen'in taraftarıyım, yorum yapmayalı da uzun zaman oldu… MPalmer kardeşime teşekkür ediyorum, rakip taraftarlar ve herkes birbirine böyle saygıyla yaklaşsa bu tartışmaların hiçbirisi olmazdı… Elbetteki herkes kendi tuttuğu pilotu göklere çıkarmak ister, fakat bunu yaparken rakip taraftarların pilotlarına laf atarak onları kızdırmak barutu ateşlemek ve tartışmayı başlatmak demektir… Kimi Raikkonen F1'de kalır umarım…

  12. abdullah bu siteyi 2.5 seneden beri takip ediyorum ve bütün yorumları da okurum ama senin kimiyi sevmediğini de çok iyi biliyorum çubuğu düz tutacan arkadaş.adamın biri gelmiş alakasız yorumda bulunmuş kimiciler savunma ihtiyacı hissettiler en doğal da hakları sonra suçlu yine kimiciler ok öyle bi şey suçluyu çekip alacan uyaracan aynı bizi uyardığın gibi

  13. isteyen benim yorumumu kabul eder isteyen eleştirir, hakkınız. ben üstüne basa basa söylüyorum buradaki eleştirim hem kimici hem de alonsoculara diye.

    kimiye karşı en ufak kötü düşüncem yok bunu da anlatabilmiş değilim. benim derdim bu şekilde yorumlar yapanlara. sizlerde bunu anlayabilmiş değilsiniz.

    bu sitede benim yönetici vasfında bulunmam ile burada yorum yapmam ayrı bir şey. bakın bakalım adımın herhangi bir yerinde bunu belirten bir ibare var mı? yıllardan beri kendimi sizlerden farklı görmedim çünkü ben bu sporu sevdiğim için bu işi yapmaya çalıştım ve elimden geldiğinde çalışacağım. bazılarınızın gözleri fanatiklikle kör olduğu için benim ne demek istediklrimi anlamak istemiyorsunuz. bu da sizin bileceğiniz bir şey. ancak Musab Bera'nın da dediği gibi bir dönemden geçtiğinizin biz farkındayız ama çoğunluk bunun farkında değil.

    raikkonen'e karşı bir durumum olsaydı dediğiniz gibi, sizin köşeniz bölümünde art arda bir sürü yazı geldi kimiyi içeren, onların içerisinden yayınlamadığım olurdu ama kısa sürede gelmelerine rağmen hepsine onay verdim. Sorun da burada başlıyor zaten. bir çok haberin yorumlarının akıbeti belli olmuyor nereye gideceği.

    size göre taraflılık iki yönlü: a) kimiyi sevenler b) sevmeyenler

    benim böyle bir şeyim yok, hepsini severim, hepsini eleştiririm. ama siz sadece kimiye odaklandığınız için bazı şeyleri görmekte zorlanacaksınız. hepinize iyi günler.

  14. Sadece Kimiciler için değil işte sen o yönde olduğun için öyle geliyor sana. Çok defa başka
    pilotlar için de yazdım, yazıyorum. Daha bugün yazmışlığım var. İsteyen arar bakar her cümlemi
    buraya taşıyacak değilim. Abdullahı da başka arkadaşları da öyle sanıyorsunuz.
    Niye sadece tek bir çatıdan bakıyorsun olaya. Biz mi Kimi düşmanıyız sen mi sadece Kimi
    fanatiğisin…

    Michael Schumacher'e laf edildiğinde kaç kere yazdığımı gördün veya senin gibi yazdığımı, kaç kere?
    İnan yazdıklarım kadar yazmadığım yorumlar var. Ben her lagaluga'ya cevap yazmıyorum.!
    Şurda niye aylardır Alonso-Raikkonen tartışması dönüyor. Niye bu raddeye geliyor. Niye bu kadar
    yoğun patlamalar yaşanıyor. Niye hep Alonso-Raikkonen bir düşün bakalım. Massa, Hamilton
    tartışmaları oluyor da niye kimi kadar yoğun değil niye bu hallere gelmiyor bu kadar sıklaşmıyor.
    Düşün bakalım niye burada (Alonso-Kimi savaşı) bazı sayfalar kilitleniyor.
    Acaba sen ve senin gibi bir kaç kişinin yazdıklarından dolayı olabilir mi?
    Biz heryere yazıyoruz niyeyse sadece siz hopluyorsunuz, sonrada niye bize hopluyorsunuz diyorsunuz.
    E yeter kardeşim artık hoplatmayın, bozmayın insanları artık.

    Sen bu tavrınla şumici olsan farklı olacağını mı sanıyorsun. Niye sana yazdığım gibi Lewis
    taraftarlarına yazmıyorum? Niye diğer Raikkonen severlere(aklı selim olan bir çoğuna)
    yazmıyorum onu da sen düşün.

    Ben ne Alonso manyağıyım nede Kimi düşmanıyım. İşte siz sadece öyle olduğumuzu sanıyorsunuz.
    Öyle bir hale getiriyorsunuz ki bazen Kimi hakkında yorum yapacaksak 2 defa düşünüyoruz.
    Savunacağımız yerde fırsat bırakmıyorsunuz konu başka mecralara gidiyor.
    Bazı Kimi manyakları her yerde istediği lafı söylesin, direksiz sallasın millette bi laf etmesin.
    Ettiğinde de niye laf ediyorsunuz densin. Antipatiksiniz arkadaşım, Raikkonen'ide şu sitede
    o hale getirdiniz. Burda bizim kabahatimiz hiç yok. Kimi'ye laf olmasın ama Alonso'ya Ferrari'ye
    biz sallarız içimizden geldiği gibi… Kusura bakmayın öyle olmaz size de laf ederler.
    Bir yerde laf edilip, hakaret ediliyorsa da başkasına hakaret etmenizi gerektirmiyor bu.
    Öyle oluyor ki bazen konuyla hiç alakası olmayan bir pilotun taraftarlarını yazmak zorunda
    bırakıyorsunuz hatta kızdırıyorsunuz.

    Ben hiç bir yorumundan yücelmem, küçülmem. Farklı algılanmasın diye çoğu zaman övgülerine
    cevap bile yazmıyorum. Artık her laf atmana da yazmıyorum. Bugün başkalarıyla beraber senin
    hakkında da yazmış oldum. Abdullah Çelik yazdığı ve başka arkadaşlar da eleştirdiği için yazdım
    sadece senin için değil.! (Savunma modunda değilim.)

    Sen babamın oğlumusun ki ben kim oluyorum da fırça çekeyim. Şahsınla alakalı hiç bir durumum yok
    olamaz da hatta seviyorum da. Çoğu zaman tebessüm de ediyorum (yorumlarına). Beni sadece
    buraya yazdıkların alakadar eder, onlar üzerinden konuşurum. Bana cevap verdiğin de ben neler
    yazmışım da acaba diye tekrar bir oku bakalım. Ama tabi sana yazdıkların normal geliyordur.
    Kusura bakma ben ve benim gibilere göre normal değil.! Yangına körükle gidersen bende su tankeri
    yuvarlarım. 🙂 Sen düpe düz salladığın müddetçe (burası ve başka başlıklarda) ALLAH deyip manasız
    yerlere çektikçe ben, diğer arkadaşlar yazarım/yazarlar.
    Ben hiç bir şey kaybetmem sen de öyle. Burası kaybetme, kazanma yeri değil.
    He bir insan, dost kazanmak
    niyetindeyiz o ayrı mesele.

    İnsanlar kimsenin iç meselelerini okumak zorunda değil. Yorumlar onun için var değil.
    Yorumlar kelimesini bir idrak edin sonra anlaşılır bazı şeyler zaten. (Kimsenin psikolojik ve
    pilotunun hali ayarsız yazmasına bahane değil, olmamalı.)

    Sizin ki yorum ise bu da bir yorum, kusura bakmayın yer işgal ettiğim için.

  15. Abdullah kardeş. burası senin sana karşı boyunumuz kıldan ince…eleştiri yapma hakkın var onada lafımız yok çok tartışırsak başımıza ne geldiğinide biliyoruz. fakat eleştireceksen aşağı yukarı her habere yapılan yorumları titizlikle takip ediyorsun. o zaman bu tarz her yanlışı eleştir ve uzunca yazılar yaz. fakat seçme yapıp özellikle kimici arkadaşlara ağırlıkla eleştiri yaparsan bu objektifliğini kaybetmen manasına gelir. insan bazen neler yazdığını çok iyi hissedemez. delikanlıca ben burada ilk yazdığım yazıları arşivden haberlerden buldum. vallahi utandım billahi utandım. insan hata yapabilir. Allah insanlara hata yapma opsiyonuyla yaratmış. ben sütten çıkmış akkaşık değilim. ama kim nederse desin burada kimiseverler için geçen hassas bir dönem var. adil olmayan bir şekilde takımdan vakti gelmeden yollanmış bir pilotun taraftarlarıyız. şu an belirsiz bir dönemden geçiyoruz. herkesten daha çok heyecanlı ve stresliyiz. içide dışıda bizi yakıyor. dolayısıyla bazen makul karşılamak lazım. ha ben gördümmü basarım sıfırı diyorsan sınıfı çok az adam geçer. topu topu aşağı yukarı hergün yorum yapan 100 kişi yokuz. özellikle senin eleştirilerin çok önemli. bence biraz sert olmaktan ziyade daha sakin eleştiriler yapabilirsin. dediğim gibi top senin kale senin saha senin….

  16. m1chael sen sadece kimiciler kızdımı kötü birşey yazdımı hoplayıp zıplamaya başlıyorsun. ben şumici olsaydım bunları yazmazdın sevmediğin bir pilotun taraftarı olduğum için bunları yazıyorsun. eleştirinide sadece bana yapıyorsun. bana bir tane başkasını eleştirdiğin böyle derinlemesine bir tane yorumunu gösteremezsin. sana saygı duydum bu zamana kadar fırça modunda çok eleştirini okudum bana karşı yaptığın…meydanı boş bırakıyorsam sana cevap vermiyorsam bu siteye emeğin büyük ve tahminimce çok eskiden beri takip ediyorsun. her insanın bir tarzı vardır. bazen hoş görmek lazım. maşaallah sen hiç boş geçmiyorsun şahsımla alakalı….yangına hep körükle gidiyorsun benle alakalı. daha evvelde dedim sen kaybedersin. iyisimi burada herkesin gözünde bir ağırlığın var bunu kaybetme derim. yinede sen bilirsin.

  17. Yorumları nasıl bu hale getirebiliyorsunuz anlayamıyorum. Arkadaşlarım birisi yorum yaptığı zaman veya tahrik ettiği zaman savunma moduna geçin (bu idealdir) neden karşı hakaret moduna geçiyorsunuz ki. Siz sevdiklerinizi hakaretler ile mi savunacaksınız yada savunduğunuzu sanacaksınız. Şu zamana kadar görüldü daha fazla antipatik oluyorsunuz. (Üyelerin ekseriyeti defalarca yazdılar.)
    Yorum, savunma, sevmek güzelde saçma sapan açıklamalara, hakarete, kırmaya ne gerek var. Birde bazıları savunacam diye öyle bir hale getiriyor ki devamlı ALLAH deyip de şahit olunmayan, bilinmeyen mevzularda atıp tutmak da nedir. İftira nedir bi incelenmeli devamlı ALLAH, kitap edebiyatı yapmadan önce.

    Ayrıca Abdullah bey bir yönetici edasıyla yazmıyor. Öyle bir tavrı yok bunu herkes görebilir. Admin tavrı gösterseydi inanın şuankinden farklı olur ve çoğu kişi bu siteye gelmez, girmezdi. Bazen işlerin nereye varacağı anlaşılmıyor oda biliyor nasıl davranması gerektiğini, bir haberin yorumlarının nereye varacağını bildiğinden boşuna yorumlar kapatılmıyor biraz düşünülmeli bunlar. Ben bu yazısını destekliyorum, tebrikler.
    Birde nedense Kimi Raikkonen fanatiklerin de böyle acayip haller, şikayetler görüyoruz. Diğer pilot hastalarıda yapıyor ama nedir yani böyle davranışların oranı. Kimsenin sevilme, sevme mecburiyeti yok ama sevilmemesi neden suç olarak görülüyor anlamıyorum. Bence biraz kendimize dönüp bakmamız lazım. Bize karşı birşey var deyip geçmeyip, neden bize karşı birşey var?(demek lazım)

    Katafalk ne güzel yorum yapmış. Tebrikler.
    (Kimse karşı bir had, eda bildirme tavrım yok düşüncemi yazdım sadece.)

  18. abdullah celik'in yine taraf olmadigini iddia ediyorum. adam iki tarafa da soylemis, ki yeri gelecek belirtecek fikirlerini tabi. hakem konumunda olmak zorunda degil. kendi sitesi ancak burasi da bir futbol sahasi degil. adam sonucta bir spor spikeri degil, sadece site sahibi ve ayni zamanda buranin bir uyesi, yorumcusu vs.

    her neyse…

    ben neyi anlamiyorum biliyor musunuz arkadaslar? atiyorum "alonso ferrari'ye geldi!" haberi var. adam "nakajima da hic puan alamadi heee." "rosberg de iyiydi aslinda." veya direk habere degil de pilota laf atarcasina "alonso'nun sakallar hic yakismamis." gibisinden yorumlar yapiliyor.

    ya-hu? kardesim, pilota niye yorum yapiyosun habere yorum yapman gerekirken veya alakasiz bir pilotu ortaya atip "aslinda bak su pilot onu ezer." diye kiskirtiyorsunuz…

    ben habere yorumumu yapayim. kimi'nin son aciklamalari cok hosuma gidiyor. kesinlikle motive olmus durumda. 2008 sezonu icin 1. ve 2. yari nasilsa, bu sezon da tam tersi olmus durumda. 2008'in ilk yarisinda iyiydi, 2. yarisinda biraz vasat. bu sezon tam tersi.

    pilotlar sampiyonasi icin mi yoksa takimlar sampiyonasi icin mi hirsli, ya da ferrari'ye nispet yaparcasina "alin iste, ben istedim mi boyle yaparim. neler kaybettiginizi gorun!" demeye mi getiriyor bilemiyorum, icinden gecenleri tam olarak bilemeyiz tabi ama ben fani olarak bundan hoslaniyorum.

    tum bunlarin yaninda, kimi, lewis'i gecse dahi 2 galibiyeti oldugundan lewis onde bitirecek ayni puana sahip olsalar da… takimlara gelince, buyuk konusmayayim ama fisico'dan yine puan cikmayacak buyuk ihtimalle. eh, heikki'ye o kadar sovuyoruz ama birer ikiser puan alir sanirim. yani pilotlarda lewis, takimlarda mclaren onda bitirir gibime geliyor. ha benim icin takimlarda degil de, pilotlarda kimi'nin onde olmasi daha onemli.

    yeni pistlerde kimi'nin iyi oldugunu dusunuyorum ancak lewis de bir o kadar iyi. sampiyon belli olmasina ragmen sirf kimi-lewis cekismesi icin abu dhabi'yi izleyecegim.

  19. ihsan özdemir avatarı
    ihsan özdemir

    kimi,schumi den sonra piyasadaki en kaliteli pilot'tur,kişiliğiylede. massa nın macaristan kazasından sonra aracın gelişimini bile durdurdular(niye??).buna rağmen kimi podyum ve puanlar kazandı.bu ayıpta ferrariye yeter.

  20. once iki ustad E. Altundag ve M1CHAEL sonra da tum kimici arkadaslara slm lar iste bir sezonun da sonuna geliyoruz iyi yada kotu sezon bitiyor bu sezon dogerlerinden biraz daha farkli oldu brawnin markalar ve battinin da suruculer sampiyonlugu tam bir supriz oldu ama bence asil supriz kiminin 1 senelik kontrati olmasina ragmen santander ve alonsoya a.s. yenilmesi oldu ama icimden bir ses diyorki bu santander & alonso sirketide fazla durmayacak ferraride kimi son yarista umarim iyi sonuc alirsin ama asil onemli olan gelecek sen ene yapacagin umarim f1 de kalirsin ve ins. Rekabetci bir aracta olursun sen ferraride olmayacaksin ama ben yine seni sevmeye devam edecegim sansin bol yolun acik olsun finli sahin sakin f1 i birakma

  21. abdullah celık kac defadır yazmaya nıyetlenıyorum vazgecıyorum. Ama sonunda yazıyorum. Masallah mevzu kımıcıler oldumu hıcbır elestırı fırsatını kacırmıyorsun. Bu haberde cıkmıs bı provakator tahrık etmıs arkadasları onlarda cevap vermıs. Bu sıtede admın olarak hakem konumundasın durmadan kımıcılere laf dokundurmaktan vazgec rıca edıyorum senden. Sevmeyebılırsın bızlerı olabılır. Illakı ugrasacaksan kımıcılerle bunu admın olarak yapma ınsanın agrına gıdıyor. Sana bu elestırım sadece bu haberle ılgılı degıl. Bunu genel olarak alıskanlık halıne getırdın.

  22. gerçekten yazık. bu haberde alonsoyla ilgili en ufak bir şey ortada yokken bile bunu katıyorsunuz ya pes yani. bazen hani haberlerde çıkıyor ya kimi kişiler kandan, terörden besleniyor diye ben artık bazı kişilerinde alonsodan beslenmeyhe çalıştığını hissetmeye başladım. kusura bakmayın.

    burada tutar raikkonenin gösterdiği ya da göstereceği üstün performans konusunda yorumu yapar tebriklerinizi sunar geçersiniz. beğenmediğiniz yorumu yazan kişiye de makul seviyede cevap vermelisiniz. pilotu durduk yere eleştirip kendinizinkini yücelterek değil.

    bu yorumum alakasız yere haber yorumlarına alonsoyu katan hem alonsocu hem de raikkonencilere

  23. Kulun hesabı varsa Allah ında hesabı var görüşeceğiz B alonsocular

  24. hami şumi masa alo fisi fasa fiso…kutsal ittifak iş başında basın eksileri….başka işiniz yok basın….:)

  25. musab dedimya tartışmaya değmez bi canlı

  26. senin gibi hiçlerin niyeti tartışmak değil tahrik etmektir…

  27. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    yahu haberdekı resım ne zaman cekılmıs bılen varmı.

    mc laren ın haramısı kımı nın pesınde pusuda bekleyen avcı gıbı.hemde alenı mc laren t-shırt ı ıle
    kımı mc larene gectıgını agzından kacırmasın dıye mı orda pıenklıyor:)

  28. ne massayı nede rosbergi tutuyorsun sen düpedüz anti kimicisin. çukur…

  29. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    alonso massa ıkılısı bana 2006 yılındakı agurı honda pılotları y.ide-t.sato ıkılısının hatırlatacagı seylerı hatırlatacak.

    yanı hıc.umurumda da degıl. arkadasım neden kendı pılotlarının haber altına yorum yazmıyorsun.

  30. efendimayin  avatarı

    Alonso ve mafyalık hiç güleceğim yoktu 🙂 Bu arada kesinlikle alonsocu değilim (massa,rosbergi destekliyorum)Neyse tartışma niyetim yok fikirlerimi söyledim seneye herşey belli olur.

  31. alonso mclarenden neden ayrıldı biliyormusunuz? söyleyeyim…ferrari belgeleri konusunda gammazlama işini alonso yaptı hatta önce takımı tehdit etti. yaptığı blöf tutmayınca gitti eldeki bütün belgeleri fiaya sundu. yaptığı blöf neydi peki? hamilton kesin altımda 2.pilot olacak. kabul edilmedi gitti takımı gammazladı. ve dikkat edin pilotlar ceza almadı takım aldı ve mclarenden alonsoyu şutladılar. singapurda ise herşeyi alonso ayanbeyan anlattı yine takımını yıllardır kendini sırtında taşıyan menecerini harcadı. ve puanları silinmedi. yine dikkat edin neden singapur olayları ortaya çıktı alonso ferrariye geçti çünkü artık o takımda kalamazdı. göreceksiniz bı son sıçrayışı olacak ferrariye bir kazık atacak fakat bu onun sonu olacak. zalim ALLAHIN kılıcıdır. onunla masumdan intikamını alır. sonrada o kılıç taşıyanına zarar verir keskin sirke küpüne zarar.

  32. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    tobe tobe rabım bana sabır versın.

  33. musab bera arkadaşım böyle kişilikleri kayla alıp cevap yazma bunlara prim tanıma rahat ol boşver

  34. evet gerçek sürücü…hilekarlık takım arkadaşını kötüleme negatif bir durumda kendi hariç sürekli mazeret uydurma mafya banka desteği ile istediği yere gelme mafya menecer desteği ile puan kazanma çaylaklara mağlup olma puan alınca iyi sürdüm puan kaybedince araç kötüleme….gerçek sürücü haaa…

  35. efendimayin  avatarı

    Öyle veya böyle kimi artık ferrari ye güle güle diyecek kabul edin artık gerçek sürücü fernando geliyor takıma renault gibi bir kamyonla bir çok puan topladı videolardan izlendiği zaman arabayı nasıl zorladığı görülüyor massa ile ikisi bana senna-prost zamanını hatırlatıyor. İkiside çok iyi sürücüler.

  36. aferin kimi…sanada böyle bir yorum yakışır. bizim ifadesi kullanman aldığın parayı sonuna kadar hakettiğinin bir belgesidir. boşver sana yapılan bu haksız muamele karşılığında inşaallah hakettiğin bir yerde yarışacaksın. unutmaki Allah adildir. herkes hakettiğini bulur….hakettiğini bulacaksın hakettiklerini bulacaklar….bekliyoruz…

  37. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bana gorede anlasma eger olmadıysa sebebı para degıldır.ınsan psıkolojısı denen bır sey var.yarıscı ruhlu bır sampıyon.bır takımdan ayrıldıgında bır yıllık kazancını pesın pesın almıs.eger yarısmak ısterse ve ıstedıgı takım da bu olacaksa asla ve asla parayı dusunmez.zıra bır sekılde kovuldugu takıma ve halefıne meydan okuyacaktır.para ancak bır teferruat olur.polıtık oyunların bır aracı olmaktan oteye gıtmez dıye dusunuyorum.zaten huag ''fazla para ısteyen pılotlar bıze gore degıl'' demıstı.su aralar soylentıler sustu.

    anlasma olmussa zaten olmustur ve acıklanma zamanı beklenıyordur.ama olmamıssa sezon sonu beklenıyor.ve mc laren bır nevı yarısma kararı alacak kımıyı ucuza getırmenın hesabını yapacaktır.neden bırını 1 e getımek varken aynı kısıyı 5 getıresınkı.onlarda kurt ekonmıstler.herseyın hesabını yapıyorlar.bekleme bıle bır stratejı..

    kımı anlastıysa ayrı.ama anlasmadıysa onun acısından da busekılde beklemede kalmak sıkıcı olmustur emınım.cunkı ya mc laren ya hıc gıbı bır durumda.oda baska takımda 5 e yarısacagına sırf eskı takımı ve halefıne meydan okuma fırsatını buldugu ıcın mc larende 2 ye yarısı gıbı gorunuyor.

  38. massanın kazasından sonra araç gelişimini durdurdular başarılı olamayacaklarını anladılar ama unuttukları bir şey vardı.kimi batan gemiyi tayfalarıyla beraber karaya çıkardı zaten onlar da bunun böyle olacağını bilseydi aracın gelişimini durdurmazlardı.yoksa şimdi çoktan 3. lüğü almıştık.

  39. ben kimi nin anlasmayı yapmamasının nedeninin para oldugunu hic sanmıyorum, zira 2010 yılı ucretini zaten pesinen aldı :))

  40. Yeni pistte güzel bir sonuç alırsa Ferrari taraftarlarını sevindirir. Unutulmayacağı bir performans göstermesini dilerim ve umarım F1 'de son yarışı olmaz.

  41. evet ahmet kara bırak oğlum ne yapıyorsun takımlarda 5-6 olacaksınız son yarışa asılma

  42. Resme bakilirsa Mclaren Kimi`nin pesine adam takmis galiba 🙂

  43. ben o yüzden ferrari'yi sevmiyorum adam 18 puan farkdan 2 yarışta size şampiyonluğu getirmiş şampiyon tek pilotunuz.Şu anda tüm puanlarıda toplayan tek pilotunuz düğer ferrari pilotlarının döküldüğünü düşündüğünüzde..Ama işte gel gör ki böyle saygılı bir adam takımndan sebepsiz yere kovuluyor..

  44. inci incili avatarı

    ya ne kibar, ne saygılı, ne beyefendi bir adam. motor sporlarının sana ihtiyacı var.

  45. Raikonen gibi kaliteli ve centilmen bir pilotun f1 de kalıp renk katacağına inanıyorum,umarım son yarışı olmaz,bu ekonomik krizde bütün takımların bütçeyi ciddi bir şekil de kıstığı bir dönemde raikonenin makul bir fiyatı kabul edip taraftarlarını sevindireceğini bekliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir