Assetto Corsa 2016’da Konsollara Geliyor

yazar:

kategori:

Kunos Simulazioni’nin başarılı simülasyon, yarış oyunu Assetto Corsa gelecek sene yeni nesil konsollar için piyasaya çıkacak.

PlayStation’da Gran Tourismo ; Xbox’ta Forza serilerinin başarılarının ardından Slighly Mad Studios’un Project CARS oyunu PC, PlayStation,Xbox One ve Steam OS için çıkmış, oldukça da başarılı satış rakamlarına ulaşmıştı. İtalyan şirkette buna kayıtsız kalmayarak 2011’de geliştirmeye başladıkları, 2013 Kasım ayında PC için çıkardıkları oyunlarını konsollara uyarlamaya karar verdi.

505 Games ile ortaklaşa geliştirilecek konsol versiyonlarında PC’deki sürüş dinamiklerinin korunması hedefleniyor. Hali hazırda Assetto Corsa’da tekli – çoklu oyuncu modlar, zamana karşı veya bilgisayara karşı yarışma, kariyer modları ve özel etkinlikler bulunuyor. Oyunda çoğu oyuna lisans vermeyen Ferrari’nin dışında BMW, Mercedes, Alfa Romeo, Nissan, Chevrolet, Lotus, Mclaren gibi markalar yer alıyor. Yakında bu firmalara Audi, Toyota, Lamborghini ve daha fazlası eklenecek.

Assetto Corsa, PC için Steam üzerinden 79 TL’den satılmakta…


Yorumlar

“Assetto Corsa 2016’da Konsollara Geliyor” için 44 yanıt

  1. @M1CHAEL
    Seninle ne zaman konuşsak cevap ver butonu kalmıyor 😀
    Ayhancanın taktığı fark normal bana göre. Bugün attığı turda zaten Dünyada 4.sü oldu. Gt Academy çıktığından beri bunun hayaliyle Gt oynuyorum dedi ki Gt Academy 2008 de çıktı üstelik. 7 yıllık oyun tecrübesi üstüne birde pistlerdeki tecrübesiyle normal geliyor bu fark. Ama oyunda atılan turları gerçekte atamayacağın için oyunun avantajlarını çok iyi kullanıyor. Ben şu son 4 5 gündür kafamı bir türlü toplayamadım 😀 O uzun düzlüklerde kafam hep başka yerlere gidiyor. Ama gitmese bile en fazla 1.5 saniye gelişebilirim diye düşünüyorum. 3.lüğe düşmüşüm bugün. Oyun uyuz etmedi diyemem ama Salı günü bitiyor işte en azından şu 2.liği kurtarmaya bakıcam. Artık ne diyim ehliyetsiz alırlarsa giderim almazlarsa bir daha olmasını umuyorum.
    Zaten 30 yaşındaki birisini kampın 1.si yapmazlar diye düşünüyorum. En fazla kampa eğelence olsun diye götürürler. Nissan’ın amacı şuan kendi pilot bulmak. Buna örnek vermek gerekirse şuan Lmp1 aracında 2 ya da 3 tane Gt academy mezunu var.

    1. Buna ek olarak tabi ki pistte yarış tecrübesi olanlarla orada yarışmak istemem. Bana göre haksızlık olur ama Ayhancan’ın şuan ki tecrübesiyle orada benden daha iyi sonuç alması çok olası. O yönden de en azından Türkiyeyi temsil eder diye düşünüyorum. Ayhancan her ne kadar öyle üst düzey bir yarış kariyerim yok desede bana oranla ciddi bir tecrübesi var. Çağırırlar mı onu bilmiyorum ama çağırırlarsa onun adına mutlu olurum. Benim amacımı söylemiştim sana zaten o kampta belki normal hayatta hiç kullanamayacağım araçları kullanabilirim o yüzden bana ciddi eğlence olur 😀 Ha tabi oraya kadar gidersem orada da sadece eğlenmek için bulunmam 🙂

    2. Bizde böyle işinize gelirse muhabbet fedailiği iyidir 😛 bana genelde web siteleri yetmez 🙂 dh de vs abi amma uzun yazıyorsun derlerdi şimdi yazmıyorsun diyorlar.
      Size yetişemiyorum son günlerde özellikle bu hafta sonu kendi Lemansımı veriyorum iş yerinde gerçi benim 24 saati çok geçti cuma akşamı bi giriştim halen işteyiz server işleri yoruyor bazen. 3 monitör var ama lemansı takip edecek kadar bile vaktim yok işte çay içerken yazayım dedim.
      Noldu hemen su koyvermeye başlamışsın 🙂 kırma umudunu nos tüpünü açık tut kasmaya devam. Ayhancan şuan mukayesen değil arkasında olmaya bak.
      Şöyle bişey geldi aklıma 🙂 birkaç sene önce Volkan usta, çoğunluğu babaları rally pilotu gençlerden oluşan bi rallye sırf heyecan olsun diye katıldı cılkını çıkardı tabi her zaman ki gibi farkını koydu 🙂 sonra mikrofonla da dedi bi gençleri deneyelim dedik biraz fazla oldu 🙂 kasti padok garajına girmeyip eledi kendisi puanlama 2. den itibaren devam etti. 🙂 yani bu işler böyledir.
      sim-real işleri farklıdır ikisi de bir birini eşitlemez real de iyi olan biri sim’i yapamayabilir ki normal eski pilotlar için sim de iyi olan biri de reali anlayabilir. Bu fiziklere kendi ölçeklerinde odaklanabilme ile ilgili oyun başına geçince gerçeği oyun fiziklerine odaklatacaksın, simciysen real fiziklere bildiklerini translate edeceksin. Başka bir örnek epey yıl önce Rubens, benim de yarışları izlediğim testlerine katıldığım bir sezonda milleti acayip tarumar ediyordu. Setup yapsan da yaklaşılmıyor yapmıyordur Allah bilir:) şimdi napıyor bilmiyorum iracing oynuyor galiba.
      30-40 yaşında adamlara kapıyı açık tutsan onca yıllık lisanslı adamlar saklanıp katılırlar gençler yamulur.:)
      Bu işi gerçekten hayal ediyorsan bir taraftan varsa pederin arabasını alıp boş alana gidip direksiyon, pedal, slide, kontra, sol ayak çalışman lazım. Bunlar yoksa zaten merkeze topladıklarında şansın yok. Ayhancan’ın yanında 0 çekilir. Sim de terlemekle kart da terlemek arasında çok fark var.
      Nissan GTR’ye bindirirler adamı brake, kuka çekmek öyle kolay değil kukayı yav göremedim bile dersin. 🙂

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Şu lemansa bi el atsan hiç bişi anlamıoz 😀

      2. @M1CHAEL
        Eskiden evimin kapısında istemeyeceğim kadar araba olduğu zamanlarda oldu da şimdi zor o iş 🙂
        Ben öyle kolay kolay pes etmem 😀 Zaten sırf bir oyunda geçildim diye gerçekte piste çıkmadan asla vazgeçmem ama sadece tecrübeyle orada kullanılan araçlara benden daha çabuk adapte olması çok normal bir şey. Eski kamp görüntülerinde GTR kullandırtmışlar zaten bu senede olma olasılığı çok yüksek.
        Aslında aklımdan çağırsalar bile gitmemeyi bile düşünüyorum. 2 hafta buraya kadar geldiysem 1 yıl daha bekleyip daha hazır bir şekilde gidebilirim ama bir daha Türkiye’de olmazsa çok yanlış bir karar olur.
        Birde oyunda kullanırken sadece direksiyondan gelen FFB’yi hissediyorsun. Gerçekte öyle değil. Karting yapmadım ama Go-kart yaptığımda algıladığım bir şey vardı o da hızı hissettiğimde inanılmaz bir konsantre oluyordum. Oyunda bunu başaramadım şuana kadar. Sürekli kafam bir yerlere gidebiliyor. Gerçekte hızı hissettiğin anda ister istemez konsantre oluyorum. Kısacası oyunlar hep yarım yamalak bir deneyim sunuyor bana 🙂
        Dünyada sanırım son tura 85 bin civarı yarışmacı katılmış bunların arasından 300lerdeyim şuan istediğim turu atarsam da ilk 200 de olma ihtimalim çok yüksek bu bile 2-3 hafta bana göre çok iyi. Birde oyunun avantajlarını kullanabilmek çok farklı bir olay. Ayhancan’ında dediği gibi Gt’nin gerçek pilotlukla bir alakası yok. Artık ne olur bilmiyorum bekleyip görücez 🙂
        Sana da kolay gelsin 🙂 Dediğine göre çok yoğunsun ama buraya girip bizle bir şeyler paylaşıyorsun 🙂

  2. Ayhancan Guven avatarı
    Ayhancan Guven

    Merhaba,
    Bendede g27 var ve cok eskidebi playseatım var. Karting kariyerim var ve gtacademy cıktıgından beri onun hayaliyle gt oynuyorum belki bir gün türkiyeye gelir diye ve bu sene geldi :). Ancak henüz 17 yasındayım. Bu arada araclarda setup yapılmıyo diye biliyorum. Varsada öye bişi ben yapmadım, yapmak isterim ama. Eger gtacademy e girersem tr dende dünya seviyesinde yetenkler oldugunu göstermek isterim

    1. hoşgeldin Ayhancan biz birkaçtan fazladır kulağını çınlattık. 🙂 Bastığımız ara gaz sesleri sana kadar gelmiştir. 🙂
      tr de isimsiz yada isminle epey konuşuldun bu da gayretin karşılığına sanıyorum yeter. 🙂
      @EmreF1 cevabını almışsındır artık. 🙂
      seat’ını ucundan gördük biraz fazla sallansa da ben pvc den kendin yapmışsındır sandım.
      Senin durum şuan uğraşların, tecrübe sebebiyle tr gençliği için adaletsiz bir durum. 🙂
      Gerçek fikrim; açıktan söyledikleri itibariyle seni seçmeyeceklerini söylüyorlar ama bence yanlış seni mutlaka 6 kişi içinde götürmeleri lazım kaçırmasınlar bu fırsatı bi zahmet 🙂 ben öyle yapardım.

      1. @M1CHAEL
        Abi o Dünya 1.sinin videosuydu 😀 Japonun tekiydi o videodaki sen yanlış anlamışsın 🙂 Aldım cevabımı 🙂
        Birde Ayhancan şartlar ve koşullarda herhangi bir takıma bağlı sözleşmen veya lisansın olmaması gerekiyor diye biliyorum. Sende Formula alfa ve volkicar’da yarışıyorsun yanlış hatırlamıyorsam. Seçerlerse ne mutlu sana ama hem yaş hemde yarışçı kariyerin yüzünden seçmeyebilirler. Çünkü bu tür organizasyonlar genelde ps oyuncuları ve gerçek yarışlara katılamayan insanları seçebilmek için yapılıyor. Ama dediğim gibi seçerlerse ne mutlu sana attığın turlar üst düzey gerçekten.

        1. Hadi ya öyle mi ben yine çok yanlış anlamışım. 🙂 la arkadaş sende amma karman çorman ediyorsun bizi ha. 🙂 türk anlatıyon japon veriyon 🙂 sonra diyon sen yanişsin.

          1. Ben orada yazarken Dünya 1. demiştim 🙂 Sen Türkiye anladın herhalde 🙂 Bazen yorumlar onaylanmayınca her şey birbirine girebiliyor ondandır 😀

        2. Ayhancan Guven avatarı
          Ayhancan Guven

          Henüz 17 yasındayım öyle üst düzey bi yarıs kariyerim yok. Kendi imkanlarımızla bişeyler yapmaya calısıyoruz gelecek için. Hani benim herhangibir takımla sözleşmem yok ve seneyede yarısıp yarısamıyacagım maglum. Gran turismonunda gercekteki pilotlukla bir ilgisi yok. Hani cok arkadasım var gercektede yarısan ama hızlı degiller. Emek işi biraz. Ülkemizde gençleri desteklemek yerine köstek olmakda komik biraz. Avrupadaki oyuncuların lisansı yok ama benden daha tecrübeliler gercek yarıs konusunda. Türkiyede dogmama bence en büyük sansızlıgım

          1. Valla benim yapabileceğim bir şey yok 🙂 Onlara istediğin gibi sövebilirsin. Ben daha 2 haftadır oynuyorum ve daha önce ne başka bir oyunda G27 ile tur atmışlığım vardı nede karting yapmışlığım. Ona rağmen 2. yim şuan ama aramızda 2 saniye civarında bir fark var 🙂 Sözleşmen yoksa seçilebilirsin büyük ihtimal. Ama bu seferde bu sene için yaş problemin var. Bende 18 yaşındayım. Seneye Türkiye’de olur mu bilmem ama bende bu sene gidemeyeceğim büyük ihtimal çünkü ehliyetim yok. Seneye olursa yine tekrar katılırız artık. Türkiye’de doğmak şansızlık mı bilmem ama yarış sporlarıyla ilgilenmek istiyorsan Türkiye’de bulunmak şansızlık bana göre.
            En kötüsü de zaten deli gibi yatırım yapılan çocukların çoğunda yetenek yok ona bende uyuzum. Ama yapılabilecek bir şey yok işte parası olan ötüyor.

          2. O çoğunluğun eşit şansızlığı malesef ki. 🙂
            Sen yine de Volkan beyin volki nin peşini bırakma maliyet işi tabi de gir çık yüzünü daim göster aralarında bulun. Olur ya başka imkanlar da çıkar zamanla. Yaş olarak avantajlı durumdasın yine de.
            Bu academy işi olursa senin için iyi olurdu birçok safhayı kolayca atlatmayı sağlardı son fiziksel elemeler için de avantajın olur. Bizden biri olması da iyi reklam olur hani. Adamların da tekrar tr ye gelmeleri için bir heyecanı olur. Çok birşey çıkaramazlarsa bir daha gelmeyi maliyetlerden dolayı istemeyebilirler.
            Daha önce dedim çok takip etmiyorum academy dünyasını ancak ilk zamanlarda seçilen ilk 1-2 kişinin yurtdışı sitelerde haberlerini görünce bakmıştım epey karting tecrübesi olan sport görmüş çocuklardı onlar öyle sim den çıkıp o makinelere oturma olayı değil hani herkesin bildiği üzere. 🙂
            Ardına da Emre yi seçsinler o da nasiplensin iyi bir azim var çocukta. 🙂

            1. @M1CHAEL
              Saol be abi 😀 biz de nasiplenelim 😀
              Ayhancan bu arada Tosfedde Milli sporcu olarak gözüküyorsun 🙂 Şansızım diyebilirsin ama yinede çoğu insana göre çok daha şanslısın bana göre. Ben o şansa da sahip olamıyorum mesela 🙂 Şanstan kastımı yanlış anlama en azından oralarda kendini gösterip milli sporcu olabilecek kadar yarışma şansına sahip olmuşsun.
              Bu arada sadece ülkemizde geçerli olan bir şartname değilmiş o bütün Dünya da aynı koşullar geçerli olduğu için Türk yetkililerin bir şey yapabileceğini sanmıyorum.

              1. Ayhancan Guven avatarı
                Ayhancan Guven

                Ülkeler , biraz daha kendini gösterebilmek için bazı şeyleri görmezden gelebiliyolar avrupada. Elimden geleni yapıcam ben, hayırlısı olur.

              2. Ayhancan a +1 koydukları kurallar yarış pilotu seçmek için çok normal değil. O yüzden esnetilebilir bunu yapmıyorlarsa zaten gerçek amaçları farklıymış derim. Yapmadıkları şeyler de değil hani. Bu tip parantezi de yapmaları mecbur 30 yaşında ki adamlar işlerine çok yaramaz öncelikli bir eleme olması lazım. Maksadı yetenek keşfi olan kimse de gençlerden ehliyeti olmasını beklemesin bi zahmet. Lisans olup olmaması mevcutta yarışan ama destek eksiği olan orta yaş gençlerin beleşe ortama akmasını engellemek için gerekli denir. Bunları elemezsen normal çocukların zaten bir şansı olmaz. Ayhancan’ın taktığı fark gibi hani 🙂

  3. @M1CHAEL @EmreF1

    Team Turkiye Motorsport’ta bende varım, gelirse yardımcı oluruz seve seve 🙂

    1. @ozmoturk
      Ben bunu yeni gördüm. Bildirimde gelmedi nedense. Ayarlayabilirsem gelmeye çalışıcam 🙂

      1. git tabi git ozmo o kadroda var mı bilmiyorum da biz dışardan takip ettiğimizden malum
        lemans haftasonundayız madem o arkadaşlar uzun saatlik mücadele vermişti. Bu kayıtları güzeldi 🙂 :
        https://www.youtube.com/watch?v=eu85Hk0B1lE

        1. 😀 581 tur iyi dayanmış gene bir oyun için 😀

          1. Daytona 24 Saat’te 781 ve 777 tur tamamlamıştık 2 yarışta, rekorlarımız onlar 🙂

  4. Pcarstan grafik ve ses olarak biraz kötü ama force feedbacki inanılmaz oynanışta 2-3 gıdım daha zor pcarstan geçen indirimden aldım en gerçekçi sürüş fiziğine sahip diyebiliriz bu oyun için piyasadkilere göre

  5. ne kadar gerçek sim??böyle oyunlara ihtiyacım var çünkü ya da ps alıp gt oynuycam

    1. rahatlıkla alabilirsin ancak gelişirken bağlayıcılık yönüyle eksikleri halen çok yavaş yavaş kapanıyor. Sim dünyası gerçekte sadece pc de var bir tek seyir keyifli gt için ps alınmaz bana göre.

      1. Sen geçen gt academy ile ilgili bir şey paylaşmıştın. Ondan sonra son paramla G27 aldım arkadaştan ps3 ödünç alıp yarışmaya katıldım 3. turun son 4 gününe yetiştim dünyada 950lerde bir derece yaptım şuan 4. turda Türkiye 5. siyim ama daha gelişebileceğimi biliyorum son sektörlerde biraz tedirginlikten hata yaptığım için çok zaman kaybettim ama 16 Hazirana kadar daha iyi turlar çıkartabileceğimi biliyorum. Tek sorun galiba ne kadar iyi turda atsam kamp ödülüne katılamayabilirim. Para sıkıntısı yüzünden ehliyet alamamıştım. Kendimi deniyorum şuan kabul edeceklerini sanmıyorum ama bir daha Türkiye’de seçme olursa umarım o zaman şartlar daha olumlu olur benim için. Yarışmadan haberim vardı ama Türkiye’ye geldiğini senden duydum o yüzden bir teşekkür ediyim dedim 🙂

        1. Eyvallah.
          Güzel bir uğraş vermişsin tebrikler. İstersen offline alanlara katıl tekrar sına kendini. Bana çok tecrübe olmadan hiç de fena değilmiş gibi geldi durumun.:) Böyle inatçı olmak lazım. Pilotluğun ilk bahsi 😛
          Bakan olmuş faidesi olduğuna sevindim. Aslında çok geç eklenmiş oldu o olayın ilk günlerin de forumda konu açıp o olayı biraz da yazarak paylaşmak istiyordum ama olmadı bir türlü bazı anlarım çok yoğun oluyor kalıyor. Yayınları da çok paylaşmak istemiştim gecikti. İzlemenin çok sonrasında dedim bi pasteleyeyim bakalım.

          Özellikle geçmemiştim kısa biraz yorum geçeyim. Aslında o olay çok doğru işlemiyor o kadar paralı organizasyoncular bile G27 ler ile iş yürütüyor ve PS Gt çok da doğru bir tercih değil. Hiç yoksa en ucuz fanatech leri insanlara vermeliydiler. GT, en azından benim gibi düşünenler ve fizik arayanlar için. O yüzden de bugün bu iş PC de olur demiştim. Mesela iracing bu yetenek avcılığı için çok daha doğru bir tercih.
          https://www.youtube.com/watch?v=5n5TTA_n01E

          bu tip ekipmanlarla yıllarca kasan yüzlercenin üzerinde gençler var ve bunlar saatlik yarışlara zaman içinde hazır hale geliyorlar. Pahalı olduğu kadar iracing, profesyonel bakarsan zorlayıcı bir platform aktif yarışan insanlar dahi var ve üst class lar zorlayıcı olduğunu görüyoruz zirve f1 ortamlarına yüksekmek çok zor gibi.
          Ancak bu nissan-sony işinin olabilmesinin sebebi GT tasarımcısı kazumiydi galiba ismi o ve paranın gani olması. Başka sim. üreticilerinin bu işi göğüsleyebilmesi çok zor. Sonra ki düzey testlerinin GT oyunu 🙂 ile de ilgisi 0 olmasından dolayı ilk aşama için güzel bir tercih denebilir aslında. Vakti zamanında araştırdığım kadarıyla ilk seçilenler ve bugün nissan pilotu olanlar sport araçları da bilen kullanan kart lar ile çok dönmüş hatta lisans almış kişiler. Şimdilerde giriş düzey için lisans olmamasını özellikle gözetiyorlarmış 🙂

          Tekrar sana ve sen gibi arkadaşlara gelince. Yaşın 19 üzerinde olmalı yani bugün doğru noktadasın (seçmeler için aslında bu güttükleri politika çok yanlış bizden çok çıkmaz ama 15-16 yaşında çok iyi sim ciler var dünyada.) Ehliyet olmasada alabilecek durumda olman önemli birşey. Ancak bu işe ciddi olarak girişecek kişilerin maddi rahatlığı olmak zorunda avrupaya git gel epeyce zaman eğitimler için idare etmek pek de ucuz bir hayat sayılmaz. Hele ki yukarda dediğim bazı özellikler varsa aktif pilotluk gerçek hedef haline getiriliyorsa (bizim işimiz, türklerin işi gerçekten zor:P ) maddi bütçe olması lazım gelir. Aktif pro Karting kadar çok değil belki ama yinede gerekir.
          Bir de şunu diyebilirim ki ehliyet arayışları aslında bundan sürüp gitmenin dışında otomobil limitleyemeyecek gençler hiç hayale kapılmasın derim software de şampiyon olsalar bile sonra ki aşamalarda çakılırlar gerçek dünyada tr de pek denk gelinemeyecek araçlarla kuka devirmemeleri zor ve onlar fiziğe alışıncaya kadar bilginler işi götürür. Aksi durum ise de mümkün aslında hayatında hiç rally aracı görmeyip de yıllarca sim koşturmuş daha ilk gerçek performanslarında şaşırtan işler yapan gençler, orta yaşlılar 🙂 var türk de var. 🙂
          Böyle senin ki gibi gayretleri görmek sevindirici. F1 challenge oynamaya çalışmaktan nerelere geldi bu işler. Ve Next gen simulasyonlar ümit verici yenileniyor artık piyasa. Asetto Corsa bunun başlatanı.

          1. @M1CHAEL
            Şöyle söyleyeyim aslında o gün sana bir şeyler yazmak istedim ama şimdi ekipmanları alamazsam diye yazmak istemedim. Ekipmanları sağlamam ya 28 ya da 29 Mayıstı yani toplasan 1 haftadır oyunu oynuyorum. Oyunu 2013 çıkış tarihinden beri oynayanların yanına yaklaşmak bile güzel 3. turun sonunda 19 mayıstan beri oynayan binlerce kişiden 950lere 3 4 günde girmek güzel oldu benim için. Ben daha önce bir tek deli gibi Real Racing 3 oynadım tablette ne direksiyonla herhangi bir oyunda tur atmışlığım vardı ne bir şey. Ve çoğu dediğim gibi 2013ten beri oynadığı için oyunun püf noktalarını da biliyor ve gerçekte yapılamayacak şeyi oyun vasıtasıyla yapıyorlar. Nedir bu 4. viteste devir yüksekken birden 3e geçip aracı yola oturtuyorlar. E bunu gerçekte yapsan motoru 2 turda patlatırsın. Birde yabancı forumlarda hile yapanları okudum. FFB’yi kapatarak oynuyormuş çoğu ve dünyada ilk 5in tekrarını izlediğim zaman özellikle 4. turda inanılmaz bir FFB vermişler ve düzlükte araç inanılmaz sarsıyor. Ben kendi turumu izliyorum deli gibi sarsılırken onlar sarsılmadan dümdüz gidiyorlar buda ciddi bir avantaj sağlıyor onlar için. Tabi diskalifiye ederler mi bilmiyorum.
            Şuan Türkiye’de 6.lığa düşmüşüm ama tur o kadar uzun ki Le Mans’ı biliyorsundur. En ufak hatada turu iptal ediyor veya kukalara çarptığın anda diskalifiye ediyor. E turda çok uzun olunca bir türlü güzel bir turu bir araya getiremedim daha. 16 Haziran’a kadar deniycem ama akşamda dediğim gibi en hızlı turu da atsam yarış kampı ödülüne katılamıycam büyük ihtimalle. Geçen Eylül’de 18 yaşıma basmıştım bir türlü ehliyet alma fırsatım olmadı. Bir daha Türkiye’de yapılır mı bilmiyorum yapılsa da Ps4’te yapılır diye tahmin ediyorum. Ps4’e hem G27 uymuyor hem de Ps4 yok bende 🙂 O yüzden ne yaparım bilmiyorum.
            Nissan’nın bu organizasyondan 3 4 tane pro pilot yaptığını gördüm şuan birisi gp3’te podyuma bile çıkıyor. Para sıkıntısı çıkartır mı bilmiyorum bütün masrafları organizatörler karşılıyorlarmış yarışma boyunca sonra zaten o yarışmada başarı gösterirsen seni anlaşmalı pilotları yaptıkları için yine onlar karşılıyor masrafları. Tek bildiğim bir şey var oyunda o kadar hızlı tur atanların gerçekte araç kullanırken öyle kullanamayacakları. O yüzden gerçekte olaya daha çok aracı patlatmadan düzgün sürenler kazanacak ve sadece oyundaki gibi direksiyondan aracı hissetmeyeceksin. Ben hislerime güvendiğim için gerçekte daha bir çok kişiyi geçebileceğimi düşünüyorum. Ama sırf ehliyetim yok diye katılamayacak olmakta sinir bozmuyor değil. En azından eğelence olurdu benim için normalde süremeyeceğim araçları o kampta sürebilecektim.

            1. Emre can ben o görseldekini hatırlamıyordum bile 🙂 forumda ki sanmıştım.
              Demek ki neymiş erinmemek gerekiyormuş. Bunca yıldır bi blog tutamadık kendimize.
              Yazdığın kadarıyla eş dost ve kendimden bildiklerimle sende birşeyler var. PS başında bende GT daldım da cihaz sahibini tarumar etme dışında birşey olmadı sanmıyorum senin yaptığını yapabileceğimi hani.:) Yıllardır da ffb siz oyuncak direksiyonlar dahil whell, gerçek araç bilirim hani.
              RR3 tablette bende oynuyorum bekleşmelerde.:) kafası sim e yatmayan adam uzun süre oynayamaz bunu. 😛
              Evet o tip hileler her zaman olur software bunlar her oyunda çılgın fizik yöntem bulmaları var. Mesele bunları yapmadan kendini ispatlamak.
              Sen çalışmaya devam ediyorsan handikapın olsa bile FFB kapatmadan devam et. Çünkü FFB motoru da bazen saçma sapan boşluk verir kontra çeker alışkanlık iyidir bu handikapı tolere eder. Bide yorar tabi 🙂 kan ter içinde kalmakta duş alırken zevk oluşturuyor sonuçta 😛
              Sen seti vermeden Pc de de kendini bi dene. Birşeyler indir bak. Bırakma bu mecrayı. Tabi sizin için öncelik eğitim, mesleği eline alma. Hobi olarak böyle şeyler olursa da piyasadan farkı olur insanın hem sürüşü geliştirir. Bulamazsan da bende asetto corsa var oynamıyorum steam den aile yaparız indirir oynarsın. gerçi 2. kişi aile yapılıyor mu emin değilim olmadı iptal ederiz arkadaşı. Tabi 30 Gb kadar tutuyordu ona göre yani 🙂
              Benim maddiyattan kastım daha çok işin başı için yoksa o tip org.larda 100bin$ nakti olmayan kimse yarışamaz:) ilk seçim dönemi için ana kalem masrafları karşılasalar bile para yine şart kazın ayağı dışardan göründüğü gibi olmuyor çoğu zaman. O ilklerden birkaç daha önce baktığım kişi aktif iracing oyuncusuydu ayrıca. Makine olmasa da araç nedir bilen gençlerdi.
              Ehliyet birşeyler aşılabilse çok takılmayabilir belki alabilecek hüviyette olmak da önemli. Teknoseyir kaydında 16 yaşında birinden bahsediyorlar mesela çoğunluğun durumu öyle değil.
              Evet hiçbirşey olmasa bile süper tecrübe olur insana pilotluğa, m.sporlarına bakışı değişir geleceğe o biçim bir anı saklamış olurdu. İsterim bizlerden birileri gidebilsin yenebilsin bu işi finale erdirebilsin.

              Her zaman derim genel olarak kötü durumdayız ancak bazı iç ölçekler, nedenler dolayısıyla bu milletin sürüş becerisi batılı normallerin ekseriyetinden daha iyidir. İmkanlar, kalkınmışlığımız berbat durumda çok insan gördüm gerçekten eğitilse, lisanslanabilse pist adamı olabilecek, becerileri çok yüksek ancak pist nedir göremiyor bu insanlar. Bu insanlardan çok şeyler öğrendim. He tabi hayata bakış açım Volkan beyi görünce değişti o başka mesele. 🙂

              1. @M1CHAEL
                Bu foto benim RR3’te yaptıklarım uzun zamandır oynamıyordum. FFB, gaz, fren ayarı direksiyonla alakası olmasa da yarış çizgisini geliştirmek için inanılmaz katkısı olduğunu düşünüyorum.
                Birisinin sende bir şeyler var demesi insanı gerçekten mutlu ediyor 🙂 Teşekkürler. Daha önce de sana yazmıştım kartingle ilgilenmek istedim ama ciddi para gerektiren sporlar olduğu için başlayamadım. Böyle organizasyonlar benim gibiler için inanılmaz imkanlar sunabilir ama benim şansım mıdır artık her zaman bir problem çıkar hayatımda 😀 Ehliyet problemi çıktı mesela.
                FFB kapatmadan oynuyorum zaten diğer türlü kullanamam diye düşünüyorum FFB ayarını en üst seviyeye getirdim daha çok hissedebilmek için. Şuan biraz daha geliştirdim derecemi ama hala istediğim gibi bir tur atamadım. Çünkü pist çok uzun olduğu için ilk sektörler iyi geçtiği zaman son sektörlere hata yapmamak için tedirgin giriyorum. O yüzden hala tam istediğimi yapamadım. 1 haftada bu hale geldiğimi düşününce 5 sene sim oyunları oynasaydım ne halde olurdum merak ediyorum.
                Hissederek kullanabildiğim için FFB en üst seviyeye getirdim dedim 😀 buda gerçekten inanılmaz terletiyor ve kilolu biriside değilim 🙂
                G27’yi dediğim gibi kendi paramla aldım ps3 arkadaşımın o yüzden sadece ps3 bende kalmayacak. Ama pc oyunları kaldırır mı bilmiyorum denerim.
                Bu arada Emre can değil 🙂 Emre Cihan 🙂 Ama soyadım Cihan.
                He birde ehliyetsiz kabul ederlerse orada finale gidebilmek için her şeyi yaparım 🙂 Merak etme ama sanmıyorum. Pistlerde yarışabilmek için lisans hiç olmadı ehliyet şart koşuyorlar diye biliyorum. Benim orada yarışabilmek için lisans çıkartma olayım bir kere yalan 😀 Kimse benim için gidip tosfedden yurt dışında yarışabilmem için özel lisans çıkartmaz. Belki dediğim gibi tekrar Türkiye’de yaparlarsa o zaman umarım şartlar uygun olur benim için.

              2. @EmreF1
                Emre can samimiyete binaen bi can dedik hemen suyunu çıkardın 🙂 ne bileyim la ben soy adının C le başladığını. 🙂
                Ben RR3 te o kadar olamadım daha pro nun ortalarında sayılırım. Dediğin gibi bilinmiyorsa pist ezberlemek, çizgi için iyi.
                Motorsporları pahalı iştir bis fakirler yapamas 🙂 Hava pilotluğu için kalp ritmin yetmez olmaz kara için gani para yoktur olmaz. O yüzden bizim ortalama realitelerimizin üzerinde kalıyor.
                DH de biri prokart yapıp ortalama maliyetlerini yazdı oradan bakabilirsin olmadı ben bulurum. Tabi ilgilenen olmadı konuyla.:) Bende üzerine çok birşey ekleyemeyeceğimi bilerek buralara taşımadım.
                Hatırlatayım FFB yi çok kastırma aletin ömrünü düşürürsün elinde kalır.:) arada motoru dinlendir. Isı, toz en büyük düşmanları. Satın aldığın aklımdan çıkmış.
                G27 dayandırırsan 3-4 sene işini görür. Sonrada T500 gibi birşeye geçersin. Bunun en büyük handikapı pedalları mod videosu çok bakarsın zamanla modlarsın uzun yaylarla iyileşir.
                Hangi pistlerde yarışıyorlar net bilmiyorum lemansın hangi pistleridir takip etmedim yakınlarda.
                Lisans olayına çok takmamak lazım lisans ayrı drive passport ayrı bir olay çoğu zamanda çok paran varsa lisans almak daha kolay 🙂 Tosfed’in borusu bu ülke sınırlarında öter karşılıklı anlaşmalar olmadığı müddetçe bir işe yaramaz herşeye özel lisans çıkarma da vardır. Superlisans mantığı gibi.
                Ehliyet adamlara kitleyi azaltmak için bir nasyon sağlar motor, güvenlik baştan öğretmek zorunda kalmazlar ben olsam bende öyle yapardım keşfedersem değecek küçük bir çocuk ayırırdım onu onlar da öyle yapıyorlardır bence. Zaten bu gençlerin msport da kalacakları daire az çok bellidir 🙂 belirli makinelerin ağacı altında kalır Nissan herşeyde yok. Ömür boyu da kişiyi bağlıyorlardır birkaç adam çıkarır satarsan transferle güzel para basabilir belki. Popüler kültür hesabıyla da tahminim her seriye çok fazla genç katılım bulamıyorlardır bu organizasyon o yüzden işe yarar. Herkes biliyor ki bi sebastian vettel çıkmaz bu işten.
                Güzel katılım almış gibi duruyorlar dolu çocuklar seçebilirlerse bence tekrar yaparlar.

              3. @M1CHAEL
                Gt academy sonuçlarında EmreCHN yazıyor ben yanlış anladın sandım 🙂
                Son tur Circuit de la Sarthe’de geçiliyor şuan. Tabi ki Vettel gibi adamlar çıkmaz buradan. Benim zaten öyle bi hayalim yok. Sadece biraz eğlenmek istiyorum o kadar 😀
                Umarım G27 elimde kalmaz 😀 En azından şu önümüzdeki bir kaç ay 😀
                Prokartla ilgili bilgi almıştım ben birinden ama sonucunda sadece hobi olarak kalan bir yer. Kart araçlarıyla bir yere kadar zevk alırım ben ve oradan da başka bir seriye geçme şansın yok.
                Ne diyim artık. Şans, para o bu şu 😀 Ama umarım tekrar yaparlar.

            2. @EmreF1

              yok listelere bakmamıştım dahi 🙂
              güzel pisttir.
              evet eğlenmene bak bunlar güzel sınamalar, uğraşlar.
              Doğru dersin.
              Umarım birgün M3 lere vette lere binebilen biri olursun. 🙂

              1. @M1CHAEL
                Umarım 🙂
                Bu arada sen 16 yaşında bir çocuktan bahsetmiştin. O galiba AyhancanG1998 nickli yarışmacı. Çocuğun adını yazınca lisanslı yarışçı çıkıyor. Ayhancan Güven. Lisanslı sporcuların katılması yasak ama kendini deniyor herhalde. Şuan Türkiye 1.si iyi bir tur atmış. Ben o kadar inebilirmiyim bilmiyorum ama ufak ufak daha iyi turlar atıyorum şuan hala istediğimi alamadım. Birde aldığımdan beri direksiyon takır tukur ediyor normal mi bilmiyorum. G27 kullanıyorsan yada kullanan birisi varsa bir şeyler söylerse sevinirim.

            3. @EmreF1

              Ben direk bilmiyorum teknoseyirde ki kayıttan duydum bende yani doğrudur derim ancak. Kartcı olabilir o yaşa göre ancak.
              Bilmem nereden gelmiş şampiyonu yenmiş miş felan bir daha maç yapacaklarmış gibi laflar da vardı.
              Onla ilgili katılamayacak dışında söyledikleri üzerinden de biraz çıkarımlar yaptım.
              Kaç yıl ve nasıl kullanılmış o önemli. FFB ye karşı ters zorlama yapılmaması gerekiyor. Logitech ffb motorları biraz
              seslidir normalde zaten G25 sesliydi G27 de benzer. FFB ayarlarını son seviyeye getirdiğinde yapıyorsa normal karşılayabilirsin.
              G25/27 de merkezde az bir miktar boşluk vardır bu boşluk büyük yada sağ sol da da mevcut oluyorsa ve bu sesler geliyorken hafif boşluk oluşuyorsa
              tedbirli ol derim. Çoluk çocuk bunları yapar eline vermemek lazım o yüzden. 🙂 oyuncak değil bunlar.

              1. @M1CHAEL
                Bak bu çocuk.
                http://www.trf1.net/turkiye-motor-sporlari/104756-ayhancan-formula-alfa-serisinde.html
                Daha yeni Vatandan aldım. Aslında Abim alıp getirdi. Ama kutuyu kontrol için önümde açtılar dedi. FFB son seviyede herhalde ondandır birde bu son turda abartı bir FFB vermişler ondanda kaynaklanıyor olabilir. Yani umarım hasarlı veya hatalı üretim değildir. Öyleyse bu turlar benim gerçek turlarım değil 😀 Zaten bölge finaline çağırılırsam orada anlarım benimki bozuk mu değil mi 😀 Ama finallerde bildiğim kadarıyla T500 kullanılıyor en azından karşılaştırma şansım olur.

              2. @EmreF1
                ben bu çocuğu biliyorum yav haberler üzerine geçmişini de biraz araştırmıştım bahsi geçen çocuğun bu olacağını hiç tahmin etmezdim.:) anlayacağın üzere ben bu tr de ki olayı derinlemesine bakmadım hiç yüzünden baktım geçtim ayrıntıya vakıf değilim senin kadar.:) bu çocuğun seçilme şansı yok yani rahat olabilirsiniz. 🙂 yenmiş miş sim bölge şampiyonunu yener tabi 🙂 bu arkadaşla bir mi.
                işte msport bilmeyen insanlarla bu işlerin haberciliği bu kadar olur. 🙂 yinede birşeydir tabi.
                Ben yıkılan fikrimde haklı çıkmış oldum bu bilgiyle. Ben tr de 17-18 yaş altı iyi simci çıkmaz bu işin asıl kitlesi 30 yakın yaşlarda yani bizden pilot zor bulurlar diyordum ki 16 yaşında biri var dediklerinde genellememin yıkıldığını düşünmüştüm meğer yıkılmamış bu arkadaşlar kıyas değil bunun için. 😀
                net de, DH de AC ile birlikte simcilik yapmaya çalışan genç arkadaşlar var ama baktığımızda nasyondan epey uzaktalar şuan. Sen devam ettir sayılılar arasına gir hani. 🙂
                Ben yine anlamamışım önce emanet aldın sonra da 2. el aldın sandım. Korma birşey olmaz hatalı üretim olanları evet çıkabiliyor ama bu logitech lerde epeyce nadir. Birde madem 0 metal alıştırma, yanma süresi gibi zamanla setinin daha iyi performans verdiğini göreceksin. Bazı sesleri azalır bazı olmayan tınılar çıkar. 🙂
                T500 veriyorlarsa yine iyi ki öyle olmalı gerçekte. Birçok tanıtım organizasyonunda T500 koyuyorlarken bu işte G27 öne sürmeleri bana olumlu gelmemişti tabi maddi meseleler. Fanatech kullanınca G27 lere bile burun kıvırır oluyor insan görüyorsun bir zamanlar DFGT lerle oynaşırken hayalimizde ki setlerdi. 🙂
                Baya yağ gibi uzun muhabbet olmuş yav yetmiyor yorumlar bu iş için tabi biz @abdullah-celik ten 🙂 birileri gibi sayfa talep edip durmayacağız eheheh bu muhabbeti forumda yapmamız lazımdı aslında. Özelden yapıncada referans olmasını istediğin bazı diyaloglar görünmüyor öyle olsun istemiyor insan.
                Son olarak http://teamturkiyemotorsport.blogspot.com.tr/
                bu turnuvalar bitince bu arkadaşları takip et tavsiye ederim iracing maliyetli dünya malum yapamasan bile kelime aralarından dahi birşeyler öğrenirsin sana yardımcı olur ve rahat sorular sorabilirsin orada ki Hüsnü arkadaş bu işlerde çok tecrübeli ve insanlar bilsin öğrensin istiyor tabi kendisine sormadan ismini veriyoruz ama aldığımız tavırdan kaynaklı bu bana fikri temelde çok yardımcı oldu. Vaktim vs yetse aralarında olmayı çok istiyorum.

              3. @M1CHAEL
                Bu tarz yarışçı çocukların evinde genelde Playseat ve yurt dışına gidip geldikleri için fanatec en kötü T500 olma ihtimali çok yüksek. Kendime bakıyorum G27’yi tutabilecek bir uydurma masa buldum evde sonra salondaki tekli koltukta şekilden şekile giriyorum her gün doğru pozisyonu bulabilmek için ve yanlış oturduğumda kemik acıtmasına kadar zorluyor alet. Birde bunun üstüne çocuk gtplanette şu fotodakini yazmış. Oyunda profiline girince yeniymiş gibi gözükse de anlaşılan oyunda da tecrübeli. 1 haftada ona yakın tur atmak bile güzel benim için. Gerçi dün yaptığıyla 2 saniyeye yakın fark atmış ama daha tur bitmedi.
                Gerçekten bazen konu konuyu açıyor 🙂 Yarışma bittikten sonra bir göz atıcam bu siteye sağol 🙂
                Tur zamanlarına bakmak istersen site burada.
                http://www.gran-turismo.com/tr/academy/2015/rankings/
                Türkiye sıralamasını görmek için Total yazan yere tıklayıp Türkiyeyi seçebilirsin 🙂

  6. lamborghini zaten var. sanırım önce biri mod olarak yapmış, çok güzel olduğu için oyuna eklenmişti. şuan simulatörler arasında piyasadaki en iyisi. ama multiplayer’ı geliştirmeleri lazım.

    1. Shelby Cobra 427, beğenilip eklenilen araç Lamborghini modcular tarafından yapılanı var orjinal olarak oyuna ekleneni yok

      1. aynen karıştırmışım. ama şuan lamborghini lisansları mevcut.

  7. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Gecenlerde bu oyun Dream pack dlc’siyle beraber 47 TL gibi bir fiyattan satiliyordu. Orjinal ve boyle bir oyun icin bu cok iyi bir rakam. Sim. severler kesinlikle bu oyunu kacirmamali.

    1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Steam’de ki %50 indirimli fiyatti bu. Yanlis anlasilma olmasin. 😀

  8. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Bu oyun güzel de sistem özellikleri vista sadece o yüzden oynamadım hiç.Projectten daha güzel.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir