Alonso, Renault ile Duygusal Ayrılığa Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Renault ile 2005 ve 2006 yıllarında 2 kez şampiyon olan Alonso, önümüzdeki sezon Ferrari pilotu olarak pistlere geri dönecek.

Alonso “Kesinlikle sezonu ve Renault kariyerimi harika bir sonuç ile bitirmek istiyorum. Duygusal bir yarış olacak çünkü bu takım ile çok duygusal anılarım var ve geride bir çok arkadaş bırakacağım.”

“Renault, Formula 1’deki en büyük takımlardan ve önümüzdeki yıllarda pist üstünde onlara karşı mücadele etmek istiyorum.” dedi.

Takım Patronu Bob Bell “O, takıma çok büyük katkıda bulundu, özellikle şampiyon olduğu 2005 ve 2006 yıllarında ve o inanılmaz seviyede özlenecek.”

“Sık sık onun griddeki en iyi sürücü olduğu söylenir ve ben bu konuda farklı düşünmüyorum bu yüzden çok başarılı birlikteliğimizin sonuna geldiğimizi görmek üzücü.”

“Ancak aynı zamanda ileriye bakıyoruz ve Robert Kubica’yı takıma getirdiğimizi için mutluyuz çünkü onun Fernando ile aynı yapıda olduğunu kısa sürede göstereceğini düşünüyorum.”

“O, güçlü bir takım oyuncusu, harika motive ediyor ve inanılmaz hızlı bı yüzden takım olarak yeni bir döneme gireceğimiz için geleceğe bakıyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. Silver Arrow,olay soruşturulmadan dataları verseydi ispiyoncu olurdu,ve şu anda nelson piguet in düştüğü duruma düşerdi,her ne olursa olsun insan ekmek yediği yere ihanet etmez,alonso ihanet etmedi,fia nın alonso ve hamiltona hitaben,biz herşeyi biliyoruz siz sadece yalan söylemeyin söylediğiniz takdir de şampiyonluktan men edilirsiniz uyarısıyla alonso da doğru olan doğruyu söylemiş,yani olayın öncesi sonrası bundan ibaret.

  2. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yıllar yılı takımlarda ufak tefek casusluklar olur ve hala olmaktadır.bu bir gelişim yarışı(ydı) ve kimse arkada kalmamak için hem kendi adamlarının beyinlerini hemde rakip takımların beyinlerini kullanmaya çalışır… 2007 senesindeki olayın patlak vermesinin sebebi çoook açık bir şekilde ve hayvani(afedersiniz ama çok büyük manasında kullandım bunu) bir şekilde yapılınca fia da haliyle oha dedi. biz sadece buz dağının görünen yüzünü bilmeye çabalıyoruz! Alonso ve de la Rosa bazı bilgileri yıllar yılı diper pilotlar nasıl kullandıysa kullanmıştır,bundan Alonso ile takımın arası iyice bozulmadan Alonso'nun set up ını kullanan hamilton yararlanmıştır,e doğal olarak takım yararlanmıştır.. sonra baktılar ki araçta ferrariden eser yok( ki olmaması daha mantıklı zaten adamlar farklı fikirler sayesinde daha iyi parçalar üretmiş olabilir,veya kendi eksik fikirlerini karşıdaki bilgilerle yamamış olabilir) ama yinede skandal büyüüük olduğundan bastılar cezayı.. e tanıka ihtiyaç var. gel olum dediler alonso ile de la rosa anlattılar dertlerini sonra evli evineee köylü köyüne..o takımda hamiltonda biliyordu bunu,ron denniste,lolipop adamda, x'te y'de..ha biz sadece belli kısmını biliyoruz olayın..ingiliz basını da sağolsun Alonsoya yüklenince alonso takımdaki durumundan memnun olmayınca kendi rızasıyla koşup fia gitmişmiş oluyo..herkeste diyo ki tüüüü hain.. ama işte bu malesef medya yönlendirmesi oluyo.. hani mika çıkıp diyo ya heikki çok iyi.. ingiliz de diyo ki baba ron,evlat hamilton,alonso hain defol takımdon(:D sonunu uydurmak farz olduydu) ama bunlar geldi geçti,biz işin aslını bilmediğimizden sadece fikir yürütücez kendimize en mantıklı gelene inanıcaz… piquet olayına gelince tek ortak yönleri hukuken dokunulmazlık kazandılar o kadar..yoksa ikisinin ennnnn ufak bir alakası yok! babasıyla birlikte dünyaya nasıl insan olunmamalı dersi veriyorlar sağolsunlar…

  3. Silver Arrow avatarı

    maillerin nasıl ortaya çıktığı açıklanmadı. zira mclaren'le ilgili dava sonuçlanmış, mclaren ceza almamıştı. daha sonra mailler ortaya çıkınca yeni bir dava başladı ve mclaren'in takım puanları silindi.

    şimdiiii:

    1-provokasyon yapma amacında değilim. alonso'nun sırf doğru olanı yapmak adına mclaren'in dolarcıklarını ve koltuğunu elinin tersiyle ittiği savı komik geldi sadece. zira sırf doğruyu yapmaktıysa amaç, o datalar eline geçtiği anda gidip şikayet etseydi takımını. gıkım çıkmazdı burda… bu konuda sadece alonso'ya da yüklenmiyorum. pek çoğu aynı şeyi yapardı. ancak bu da onları sütten çıkmış ak kaşık yapmıyor efem.

    2-piquet'nin olayının cana kastetmek yönü bulunduğunu ve çok daha ağır bir vaka olduğunu yazdım zaten. ben sadece mahkeme aşamalarını benzettim. karıştırmıyorum ok? 😉

  4. Silver Arrow, bildiğin üzere casusluk skandalı bir McLaren mühendisi ve bir Ferrari mühendisinin ortak katkılarıyla oluşmuştur. Ferrari'nin bilgileri McLaren'a sızmış ve bunlar iddalara göre test pilotu Pedro de La Rosa ve yarış pilotu Alonso'nun e-postalarına konu olmuştur. Bu buzdağının görünen yüzü ve bilinen. Ama kimse o bilgilerin McLaren tarafından ne kadar uygulandığını (kullanıldığını, taktik belirlemekte yardımcı olduğunu) takıma ne kadar yayıldığını bilmiyor. Hafızasını tazelemek isteyen insanlar ardı ardına casusluk skandalı haberlerini okur ve objektif olarak yorumlar yapmaya çalışsınlar, bu günlük linklerle anlatmayacağım. Mesela Ecclestone'un "Pilotlar aracı kullanır, suçu takımda aramak gerek. Pilotların puanları silinmez." diye açıklama yaptığını hatırlatmam gerekecek.

    McLaren casusluk kazası ve Piquet'in Singapur olayı aynı suç olarak değerlendirilse de yasa olarak (151/c), bir pilotun canına kastetmek doğal olarak ağır bir suçtur. Bu yönden bir fark var, ayrıca McLaren'de genel olarak tüm takım suçlu olarak belirlenmiş (kimin suçlu olduğunun belli olmamasından dolayı) ama Renault'taki suçlular kesin bir şekilde ortaya çıkmıştır bu da bir farklılıktır.

  5. GÖKHAN_F1_TEAM GÖKHAN_F1_TEAM avatarı
    GÖKHAN_F1_TEAM GÖKHAN_F1_TEAM

    ferraride başarılar alonso. ne yapacağını yarışları yapmadan bilemeyiz bekleyip görecez ama hakkını verirsin sen o kırmızı şeytanın

  6. Bu arada kimici ve mc larenci arkadaşlardan rica ediyorum provakatör yazılar yazmayalım haberle ilgili yorumlar yapalım ok;)

  7. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    mailler Alonso tarafından değil yapılan araştırma sonucu ortaya çıktı(Alonso ve de la Rosa arasında) burada da net bir kanıt yoktu ama ferrari nin bilgilerinden bahsedildiği duyuruldu. Fıa ya bize herşeyi açıkça anlatırsınız ya da süper lisanslarınız iptal edilir dedi. Alonso ile de la Rosa da seve seve(:D) anlattılar. bu dönemde "dürüst" ingiliz basınının haberleri aldı başını yürü dü tabi ki:D

  8. Ben mailler ortaya çıktıktan sonra alonsonun ifade verdiğini hatırlıyorum yanlış olabilir ama ne olursa olsun sonuçta ortada bir yanlış vardı ve ortaya çıkmalıydı. Piquetin olayı ile kesinlikle karşılaştırmamak gerekir ortada bir yanlış var doğru piquetin açıklamasını da doğal karşılayalım hadi ama ortada bir kaza var ve bunu yapıp yapmamak piquetin kararıydı kimse ona zorla kaza yaptırmadı etik olmayan şey bu benim ve herkesin eleştirdiği de bu. alonso kimsenin sağlığına kast etmedi sonuçta fakat piquet bunu bile bile yaptı karıştırmayalım ok 😉

  9. Silver Arrow avatarı

    mailler ortaya çıkana kadar mahkeme bir şey sormadı, alonso da bir şey açıklamadı ama… 🙂

    mailleri bile ceza almamak için alonso'nun bizzat mahkemeye kanıt olarak verdiği haberi vardı bir ara. o doğrulanmış mıydı bilmiyorum…

  10. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    silver arrow Alonso ne takımı sırtından vurdu,ne de aleyhinde açıklama yaptı..mahkeme sordu Alonso gerçekleri açıkladı..sonuç mclaren mercedesin aleyhine oldu ne yazık ki… şimdi Alonso Mclaren olayına girersek çıkamayız işin içinden ama sadece birazcık daha objektif bakmanı isterim..

  11. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    RENAULT İLE ALONSO BİBAŞKA :(((((

  12. karşımızda hemen hemen bütün hayallerini gerçekleştirmiş bir pilot var. tek hayali kaldı ferraride şampiyonluk. bu ayrılık gerçekten çok duygusal olacak. her iki tarfata birbirini çok seviyo. inş bi podyumla bunu süslemeyi başarırlar. aynı dileklerim kim ve ferrari içinde geçerli.

  13. Silver Arrow avatarı

    kesinlikle harika bir pilot, renault onun yerini doldurmakta zorlanacak.

    ancak sözünü sakınmayan, kendi doğrularını savunan biri olduğunu düşünmüyorum. mclaren'in ferrari'nin bilgilerini çalmasıyla ilgili skandalda takım aleyhine ifade vermeye ne zaman karar vermişti? mclaren zaten onu gözden çıkardığında…

    2007'de yaptığı şeyin, piquet'nin yaptığı şeyden çok farklı olduğunu da düşünmüyorum. evet, piquet olayı çok daha kötü sonuçları olan bir eylemdi. sonuçta kazalar tehlikelidir, yarış kazanma uğruna insanların canlarını tehlikeye atma hakkınız yok. ancak etik olarak ikisi de işine gelmeyince takımı arkadan vurmaktır.

  14. vaz geçmeyen pilottur olacaktı

  15. Musab bera,alonso nun kimseyi kınadığını gördün mü,tabi aynı değil ama benziyor,mc larendeyken koltuk ve dolarcıkları elin tersiyle itip kendi doğrularını savunmak tan vazgeçmeyen bir ğilotur alonso.

  16. efendimayin  avatarı

    Geri dönmem dememişki zaten fernando boşuna heveslenmeyin kimi bir daha ferrariye zor döner.

  17. şemsi tebrizi ile nasıl aynı kefeye koydun vallahi pes…djarum kardeş…şemsi tebrizi hayatı boyunca kimseyi kınamadan hodgam bir davranış içerisinde olmadan yaşamış ve sonunda şehit edilmiş mevlananın dostu bir insan…veli bir zat. ne alaka…

  18. güle güle gladyatörr yolun açık olsun seni özleyecez sen renault un ve renault taraftarlarının göz bebeğisin bize 2005 2006 yıllarında şapiyonluklar yaşattığın için teşekkür ederiz gönül isterdiki tekjrar şampiyonluk için savaş yuvanda ama olmadı hayırlısı ne ise o olsun el nano 2007 di sonunda geleceğini dutduğumda çok sevinmiştimm ama şimdi yine yrılık var güle güle diyecek bişey yokk kubica ile aynı yapıda olmasalar zaten anlaşamazlar 2 si çok iyi bir arkadaş saygılarımla renault f1 team fernando alonso 2005 2006 dünya şampiyonu

  19. Bir insan bu kadar mı dobra olur,gayrimüslim olmasa çağımızın tebrizli şems'diyeceğim,sadece kendi işine odaklanan düşüncelerini dobra söyleyen kimseden takdir beklemeyen kimseyi hor görmeyen çok değişik bir pilotun ötesinde bir insan,kimse kusura bakmasın alonso işte,anlatmaya kelimeler yetmez,gerçi iki sefe raikoneni koltuğundan etti ama ne yapsın kabiliyetli ve kaliteli olması onun suçu değil

  20. murat levent avatarı

    bari bi podyum gelse son yarışta.

  21. haber alonso kimiciler yine burda. bi gidin yav.işniz gücünüz yokmu.abdullahın dediği gibi alonsodan besleniyorsunuz herhade.

  22. Alonso renaultun her zaman göz bebeği olmuştur ve olacaktırda 2005 ve 2006'da harika yarışlar izlettirdi bu ikili akıllarda hep öyle kalacak.Ferraride sorun yaşasa bile "ki hiç sanmıyorum nice şampiyonluklar kazanacak inş" renaultun kapısı alonsoya her zaman açık olacaktır.

  23. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    "en azından" gidicem dedi gitti,dönücem dedi döndü..şimdi yine gidiyor,gerekirse tekrar döner…herkes memnun yani anlayacağın..karşılıklı çok güzel açıklamalar bunlar..bundan sonra her renault dendiğinde akılda bir Alonso,her alonso dendiğinde akılda bir renault ışığı çakacaktır.. umarım ferrari ile istediklerini başarabilir,umarım renault kubica ile güzel sezonlar yaşayabilir..

  24. inci incili avatarı

    2006'da da veda edip geri dönmüştün.çok üzülme nolacağı belli olamz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir