Renault, Araç Başı İki Ceza Bekliyor

yazar:

kategori:

Sezonun 7. yarışı Kanada GP öncesi tüm üreticiler gelişim hakları ve dayanıklılık haklarıyla motorlarını geliştirdiler.

Ferrari ve Honda gelişim haklarından kullanırken sezonun güçlü motoruna sahip olan Mercedes ile en dayanıksız motoruna sahip olan Renault dayanıklılık yönünden gelişme kaydetmeye çalıştılar.

Sezonun ilk 6 yarışında 4. motoruna, yani son motoruna geçen Renault’tan Cyril Abiteboul, araç başı 2 ceza beklediklerini söyledi.

Abiteboul “Ne yazık ki sportif açıdan hasarı kontrol altında tutmamız gerekiyor.”

“Bu yüzden daha şimdiden 5. motoru düşünmeliyiz. 4.yü kullanamayacağımız için değil ancak 5.yi kullanmamız gerekeceği için.”

“Çok fazla hayal kırıklığı olduğunu biliyorum ancak 10 sıra cezasına rağmen bazı pistlerde geride kalsanız bile yükselebilirsiniz.”

“Bu yüzden müşteri takımlarım için üzgünüm ancak bu durum şampiyona açısından oyun değiştirici olmayacak.”

 

 

“Cezalar gelecek. Ne yazık ki muhtemelen araç başı 2 ceza olacak.” dedi.

Renault’nun dayanıklılık güncellemesinin ardından bir sonraki güncellemesini, gelişim hakkı kullanarak yapması bekleniyor.


Yorumlar

“Renault, Araç Başı İki Ceza Bekliyor” için 6 yanıt

  1. Yalnızca 2 ceza ile kurtulurlarsa iyi yine.

  2. Anlamak gerçekten de çok güç 2014 gibi zorlu bir başlangıçtan en iyi ikinci olarak çıkmayı başarmıştık kış testlerinde ortada yoktuk. 2015 de ise kış testlerinde ortadaydık atılan turlar sorunsuz testler ama maalesef sezon içerisinde bu olmadı. Artık olan oldu 12 gelişim hakkımızı en iyi şekilde kullanıp 2016 motorunda iyi bir iş çıkarmalıyız ve sonrası gelecek ve planlara göre sağlam adımlarla yapılmalı.

    Gelecek cezalar hızlı pistlerde alınacaklardır büyük bir ihtimal…

    Ciddi olarak performans ve güç artışını Belçika ile göreceğimizi düşünüyorum… Herkes den daha az iş gücü ve bütçe ile başarı bu sefer tutmadı artık doğru kararlar alınmalıdır diye düşünüyorum.

    31/12/2016 sonuna kadar Renault kimse ile anlaşma tazelemek için acele etmiyoruz demişler. Galiba artık bazı şeylerin güvencesi ellerinde.

    1. Sen detayları biliyorsundur, Renault geçen sene iyi değildi ama ölü de değildi. Bu sezon ne oldu da tamamen dağıldılar?

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Redbul baş kaldırdı renaulta onlar da devam edemiyeceklerini anlayınca ve önümüzdeki yıllar da şartlar gereği fabrika takımı olmak istediler ve redbula posta koydular özeti 🙂

        1. Elbette etkisi olmuştur ama kim ister ki markanın imajını düşürmek herkesin önünde.

      2. Abi anlamak güç gerçektende ne oldu tam olarak bende bilmiyorum genel olarak ama tam bildiğim bir şey varsa oda Piston sorunu yaşamamız. Geçen sezon yazılım ile bir çok gelişim elde ettik bu seneyi düşününce umutluyduk ama maalesef bir arpa boyu kadar yol kat edemedik yeni iş gücü ve yeni ortaklara rağmen. Şasi de sorunlar var Motor da sorunlar var bakalım sezonun ikinci yarısının başlangıcında gözle görülür bir gelişim kaydettik ettik yoksa bu sezon böyle gider. 12 puan gelişim hakkını çok iyi kullanmamız gerek yeni silindir kapağı ve piston yanma odası verimi Belçika da denenecek 50 bg olan güç açığı 20 bg hatta daha altına düşmezse o zaman sıkıntı. 2014 motorundan 2015 motorunda izler görmek mümkün değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir