Raikkonen 2009'da 45 Milyon Dolar Kazanmış

yazar:

kategori:

Haberlere göre Raikkonen bu yıl 45 milyon dolar kazanıyor, Lewis Hamilton ise şampiyonluğuna rağmen 18 milyon dolar kazanıyor.

Formula 1’de en fazla kazanan 3. isim ise 15 milyon dolarla Fernando Alonso.

Bu rakamlar sponsor ve kişisel kazançları kapsamıyor ve bu kazançlarla rakamların 3 katını geçebileceği tahmin ediliyor.

Bu rakamlar Arabian Business dergisinde açıklandı ve dergiye göre Massa takım arkadaşı Raikkonen’in 5’te birinden de daha az olan 8 milyon dolar kazanıyor.

Nico Rosberg 8.5 milyon dolar ile 4. sırada yer alırken Toyota’dan Jarno Trulli de 6.5 milyon dolar ile şaşırtıyor.

Sebastian Vettel 6, Mark Webber 5.5, Jenson Button 5, Robert Kubica 4.5, Heikki Kovalainen 3.5, Nick Heidfeld 2.8, Timo Glock 2, Giancarlo Fisichella 1.5, Sebastien Buemi 1.5, Rubens Barrichello 1 milyon dolar kazandılar.

Jaime Alguersuari 500 bin dolar kazanırken, Vitantonio Liuzzi, Adrian Sutil, Kazuki Nakajima ve Romain Grosjean takımlarından para alamadılar.


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    birçok pilot neden ferrari tulumu giymek istiyorun cevabı. bu çılgın ücreti kim ödeyebilir başka. ve "birbirine yakın" 2 takım arkadaşı arasında bu kadar büyük bir adaletsizliği kim göze alabilir.

  2. bazı arkadasların allahtan kimi ile sorunları yok ve de coook (hadi cok degil de 2. sırada) seviyorlar!! severken boyleyse bir de sevmeselerdi kafsin kaf ları yuzunden burada entry lerini goremeyip sundukları muazzam ve kimsenin haberdar olmadıgı bilgilerden mahrum kalacaktık :))

  3. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    % 100 katılıyorum dostum devam.sen yazdıkca ben yazmıyorum IcE MaN ..cunkı bana tercuman oluyorsun ustelık senın yazmının ustune yazı kırlılıgı yapmak ıstemıyorom.sonuna kadar arkandayız.go IcE MaN go:)

  4. kimiforever  avatarı

    bu 45te tazminat dahil mi değil mi anlamdım ben..tazminat dahilse gayet normal ama değilse 2008 sezonu sonrası imzalanan bir anlaşmada ferrari niye bu kadar abartmmıştır olayı ben de bir anlam veremedim..hayır yine fazla kazansın tamam da en son şampiyondan 2,5 kat fazla üstelik 3. bitirdiği bir sezonda.. yok yok tazminat dahildir buna

  5. Sen kimsin de beni kafamda hikaye yazmakla suçluyosun benim laflarımdan bazılarını aradan cımbızla çekip kendi doğrularına göre cevaplar yazmışsın ben bütün gelişen olayları gördüğüm şekilde yazdım senin gibi ordan burdan link arayacak değilim hem 1 haberi her site ayrı yorumlarla yazıyor sen kendi işine gelen sitelerden kendine göre linkler koyuyosun bu şekilde de kendini haklı görüyosun f1 ile uzun süredir ilgilenenler benim yazdığım yazının her cümlesinin doğru olduğunu bilirler. özellikle jan tod ve ros brawn bölümlerini.

    Sen kendin hayal dünyasında yaşayıp gerçeklerden uzak bir hikaye uydurmuşsun.

    Aynen bu konunun altına başka tek bir yorum bile yapmayacağım karşımda 11 yaşında bir çocuk var gibi hissediyorum çünkü. Kendini çok akıllı zannedip fakat daha çok küçük olan bir çocuk….

  6. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ben anlamıyorum. Kimi Raikkonen neden herkese bu kadar batıyor. Kimi çok kazanıyor, evet. Ama yakından araştıranlar bilirler ki mütevazi bir hayat yaşıyor, ayrıca kendi sahibi olduğu bir F3 takımı var ve paranın bir kısmı oraya da gidiyor. 2009 rakamına 2010 maaşı da dahil zaten sözleşme fesh edildiği için. Ayrıca, bu dünyada ne pis yollardan hiç hak etmedikleri paraları kazanan insanları neden yargılamıyoruz da dünyanın en iyi sporcularını yargılıyoruz? Böyle şeyler için tartışma çıkarmak çok çok gereksiz. O parayı Ferrari verdi, siz değil. Neden sizi bu kadar ilgilendiriyor?

  7. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    öncelikle 2005 e değinelim.. Kimi dayanıklılık problemleri olmasa KESİN şampiyon olurdu demişsin. F1 paket işidir. Kimi her yarışta mercedes motoruyla yarışmadı mı? bu motor sayesinde çok hızlı yarışlar geçirmedi mi? aynı motor sayesinde kazandı aynı motor sayesinde kaybetti.. evet motor hız olarak en iyisiydi ama dayanıklılık olarak sınıfta kaldı.. sonuçta bu sayede en hızlı tabirini aldı..bu sebeple şampiyonluğu kaybetti..
    gelelim bu bunu istedi yorumlarına..sana belgelerle gösterdim..oku diye linkler yolladım ama sen hala kendi "bildiklerinden" vazgeçmiyorsun..işin garibi bir kanıt bile sunamıyorsun.. madem geçmişi araştır paylaşta bizde bilelim. ben araştırdım ve senin dediklerin yok o geçmişte..nerden bulduysan söyle bizde bilgilenelim! kafanda kendince bir hikaye yazmışsın onu okuyorsun,onu dinliyorsun.. ve hala dediklerime,yazdıklarıma karşı elle tutulur hiç birşeyin yok..bir tane sağlam argümanın yok.. sadece hazımsızlıktan sallamaya devam.. bak bakalım bu haberlerde kimiyi aşağılayan alonso taraftarı var mı? sana bu tarz davranışlarda bulunan kimici arkadaşların yaptığı yorumların linkinide verdim.bunlar sadece son bir kaç haberden..önceki haberlerdeki yorumları koymadım bile bu yeter diye! f1 de dengeler değişir ve buna göre şekillenmeler olur.. ferrari de bu yeni şekillenmede Alonso'yu seçti.. güzel birlikteliklerine kimiyle noktayı koydu.. Kimi ye laf atmıyoruz bişey yapmıyoruz,severiz diyoruz hala yok Alonsocular yok bunlar diyorsun..
    bu haberin altına yazdığım son yorum olacak bu.çünkü anlamıyorsun..elinde tek bir argümanın olmadan ısrarla anlamıyorsun..üstüne üstlük yapmadığım şeyler hakkında itham ediyorsun.. bu yüzden afedersin ama seninle vakit kaybedemem arkadaşım.zaten çok vakit harcadım.. nasıl inanmak istiyorsan hayallerine aynen devam et..ama unutma hayaller tatlı olsa da gerçekler acıdır!

  8. Ayrıca arkadaşlar biz burda alonsoyu karalamaya falan çalışmıyoruz fakat siz alonsocular kimiyle ilgili her konunun altına karalayıcı yorumlar yazıyosunuz.

    Nedeni şu tabi şu anda bütün formalarda konuşulan konu kimi, en çok kimi hakkında konular açılıtor ama bu sizin kimiyi karalamınızı gerektirmez.

    Siz karaladığınız sürecede biz savunma yapmak zorunda kalıyoruz.

    Ayrıca ne Kimi ne Alonso ikiside mükemmel pilotlar yeterki altlarındaki araçlar iyi olsun. Burada sorun kiminin her konusuna onu küçültücü yorum yazmaya çalışan alonsoculardır.

  9. Bakın arkadaşlar kimi shumi ile girdiği şampiyonluk yarışında kılpayı şampiyonluğu shumiye kaptırdıpı sene zaten ferrarinin dikkatini çekmişti.

    Daha sonra 2005 yılında gösterdiği performansla gerçekten iyi bir pilot olduğunu kanıtladı ve aracının sorun çıkarmadığı birçok yarışta alonsoyu mağlup etmeyi başardı ve ondan daha iyi olduğunu herkeze gösterdi. Eğer aracı dayanıklılık problemleri göstermese 2005 de şampiyonun kesinlikle kimi olacağını bütün f1 severler bilir.

    Evet işte o yıl sonunda ferrari kimi anlaşması zaten konuşulmaya başlandı ve alonsoda ferrari nin kendisiyle ilgilenmediğini bildiği için ben ferrariyle ilgilenmiyorum dedi. Fakat esas ferrariyle ilgilenmeyen kimiydi ve mclaren in kimi yi bırakmayacağız onun için her şeyi yaparız diye açıklama yaptığını vede ferrarinin kimi yi almak için gerekeni yapacağız diye açıklamaların yapıldığı günleri daha dün gibi hatırlıyorum. Buyüzden zaten yani kimi mclarenden ayrılmak istemediği için onunla astronomik rakam olan 45 milyona kontrat yapıldı. Jant tod un kimi hayranı olduğunu (tabi bunu siz bilmezsiniz her şeyi çok iyi biliyosunuz ya)ve o zamanlarda ferraride olduğunu unutmayalım.

    İşte tam bu sıralarda mclarende bir atak yapıp kiminin yerine alonsoyu getirip onun boşluğunu doldurmayı hedefledi fakat burada çok büyük bir hata yapıyordu mclaren çünkü o alonso o yıl onlara dünya şampiyonluğunu kaybettirdi. Alonsonun kesinlikle kendilerine uygun olmayan bir pilot olduğunu anlayan mclaren çaylak hamiltonu alonsoya tercih etmiştir.

    Ayrıca alonsonun mclarenden ayrıldıktan sonraki 2 sene tekrar renoda yarışmasıda ferrarinin o yıllarda alonsoyu düşünmediğini gösteriyor. Yoksa daha o yıl alonsoyu alıp kimiye tazminatını vererek kiminin 2 yıllık 45 milyonluk masrafından kurtulabilirlerdi.
    Şunuda bilmeyenlere anlatmak lazımki jant od alonsoyu hiç sevmiyordu onun için hep kimi vardı eğer jant od ve ros brawn şu anda ferraride olmuş olsalardı kimi ferrariye 2008 yılındada şampiyonluğu getirebilirdi diye düşünüyorum ve de şu anda ferrariden ayrılmazdı.

    Beni bu kadar kapsamlı açıklama yaptırtan arkadaşalara çok teşekkür ediyorum ve biraz geçmişi araştırırlarsa yazdıklarımın hepsinin doğruluğnu kabul edeceklerini düşünüyorum. (tabi işlerine gelirse).

    VE BU ARKADAŞLARIMIN BİR AN ÖNCE GÖRDÜKLERİ RÜYADAN UYNMALARINI UMUTORUM. YANİ TÜYA GÖREBİLİRSİNİZ AMA RÜYALARINIZI BURDA YAZMANIZ YANLIŞ ÇÜNKÜ BURASI RÜYA TABİRLERİ SİTESİ DEĞİL ONA UYGUN SİTELER VAR.. HADİ ORAYA.. ))

  10. Emir Çolak avatarı

    Ben sizin burda yaptığınız münakaşayı bile anlamadım, demek istediğiniz ney yani Alonso McLaren'e gitti sonra piyasada Alonso'dan sonra en iyi alınacak pilot Kimi kaldı ondan sonra Ferrari zorunlu bi şekilde mi Kimi'yi aldı? açık açık konuşun bilelim onu göre yorum yapalım, ama en niyayetinde sizin yorumunuzdur saygı duyarım.

  11. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ***** olan yer t u r k i y e f 1 sitesi dir. veya 2. en çok tıklanan f1 sitesi diyim ben!

  12. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    http://www.main-board.net/motor-sporlari-ve-otomobil/33787-alonso-mclaren-ile-anlasti.html
    http://www.*********.com/haber/4227/Alonso-2007de-McLarenda
    http://www.cepforum.com/forum/spor-kosesi-ve-yorumlari-116/raikkonen-ferrari-ile-5-yilligina-anlasti-78927.html
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Kimi_R%C3%A4ikk%C3%B6nen#2006_sezonu
    http://www.superonline.com/haber/en-cok-kazanan-sporcu…-iste-siralama…-35979

    bu kadar bilgi yeter mi çok bilmiş arkadaşım! 2o1o parasını da alan rai 4.lüğe yükseldi… diğer haberleri okurken tarhilere bak bakalım! artık ne yapayım bilmiyorum. denizi ortadan ikiye bölsem diyeceksin ki yok yok bölünmedi.. iddida ediyorsun ama hiçbir daynağın yok.. kocaman bir sıfır…Al sana bir sürü kanıt..istersen daha fazla da bulurum.. ve hala tek bir kelime edemiyorsun yazdıklarıma..eee daha yüzün var mı konuşmaya?

  13. yazdıklarınız çok komik arkadaşlar mclaren 2005 de elinde kimi gibi bir pilot varken neden alonsoyu alsınki ??? kimi ferrariye gidince alonso mclarene geçti herhalde benim ferraride gözüm var demiyecek. alonso maclaren haberleri çıktığında kimi ferrariyle sözleşmeyi çoktan imzalamıştı. ayrıca kimi ilk sözleşme imzaladığı sene 45 milyon aldığı zaten söyleniyodu. sen dünyadan bi habersin galiba bundan 3 ay önce açıklanan dünyanın en çok kazanan sporcuları listesinde kimi 4. sırada bir araştır bakalım ne kadarlık bir kazançala 4. olmuş. komik durumlara düşme buralarsa çok biliyomuş gibi yazmışsınız ama bişeyden haberiniz yok.

  14. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    arkadaşm sen heralde bi kaç senedir izliyosun f1'i veya sadece tv den duyduklarını biliyorsun. Alonso'nun Mclarene gelceği Kimi'nin ferrariye gitme haberinden çok daha önce ortaya çıkmıştır. ayrıca o dönemde Alonso Mclaren'i tercih etmiştir.hatta ferraride yarışmak isteyip istemediği sorulduğunda şu anda kendi takımının daha iyi olduğunu(renault) ve ferrariyi o anda tercih etmeyeceğini belirtmiştir…hani bilmiyorsun anladık bari bilmediğin heralde doğruları kendince tarhileştirme.git biraz araştır bir zahmet.. Mclaren ve Alonso hakkında yazdıkların çk komik,eğlenerek okuyorum,HİKAYEnin geri kalan bölümlerini de merakla bekliyorum.. söylemiyim dicektim ama zorluyorsunuz. Kimi Alonso gelecek diye gönderildi değil mi? yani seneye alacağı 25mil€'yu aldı tazminat olarak. bu sayede bu seneki kazancı 45 mil€ olarak gözüktü.. buradan aklını kullanırsan çıkacak sonuç şudur ki: Kimi 25 mil€ yu takımda başarılı olduğu için almadı,gönderildiği için aldı.. yani bu para ALONSO için verildi.. kimse sen çok iyi pilotsun,mükemmelsin ama biz seni gönderiyoruz ama sen çok iyisin al sana 45 mil € demedi anladın? bu sırada hala yazdıklarıma tek bir kelime bile cevap yazamamışsın.. bir şey bulamadın mı savunabileceğin boş cümlelerden başka???

  15. öncelikle alonso mclaren'e gelince kimi ortada kaldı demedim bu bir ikincisi ise Mclaren Alonso ile 2005 yılının sonunda sözleşme imzaladı, tahminen kasım ayında… 2005 kasım ayında Ferrari'nin elinde Micheal Schumacher ve Felipe Massa vardı 2006 ve sonrası için, Alonso Mclaren ile anlaştıktan sonra alınabilecek iyi pilotlardan geriye sadece Kimi Raikkonen kalmıştır, üçüncüsü bana kardeş mardeş diye hitap etmesen sevinirim hiç sevmediğim bir hitap şeklidir(hacı, kardeş vs.)

    Eğer varsa bir kaynağın 2005 kasımdan önce Kimi Raikkonen'in Ferrari ile kontrat yaptığına dair, açıkla da bilelim…Olmadığına da eminim, o yüzden yine kıvırmaya başlama lütfen… Ayrıca Alonso'nun hedefi o yıllarda Mclaren olmuştur, Schumacher Ferrari'deyken niye oraya gitsin koşa koşa(malum Schumacher'in yanında ki pilotlar hep 'destekleyici' pilot olmuştur)… Ayrıca ortada kalıcaktı dediğin Alonso Kimi'yi koltuğundan etmiş durumda hem de Renault'la son 2 senedir orta sıralarda tıkılı kalmasına rağmen… Konuştukça batıyorsunuz sevgili Ice Man, bence daha fazla uzatmayın… Alonso'yu karaladığınız her an Kimi'yi de karalıyorsunuz…

    Ve şükürler olsun ki Alonso taraftarı değilsiniz, biz de yeterince kendini bilmez var zaten bir de sizinle uğraşamazdık

  16. 0versteer … muhtemelen sende kimi taraftarlarının sevmediği tip bir taraftarsın!!!
    ayrıca insanları saçma sapan uydurmalarınla yanıltmayı bırak.
    alonso zaten mclarenle anlaşmışta ferrariye başka seçenek kalmamış ondan kimiyi almışmış.. ya bırak kardeş hangi boyutta yaşıyosun sen??? eğer ferrari isteseydi alonsoyu çok rahat bedavaya alır ve yarıştırırdı (alonso koşa koşa gelirdi) ama onlar kimiyi tercih etti çünkü 2005 sezonunda onun daha iyi bir pilot olduğunu gördüler alonsoda mclarene kimiden boşalan koltuğa geçti ve orada hemilton tarafından ezildikten sonra ya o ya ben dedi ve mclarende hamiltonu tercih etti tabi allahtan reno var yoksa alonso ortada kalacaktı. ayrıca ferrari kimiyi mecburen almış olsa yani senin dedğin gibi kimi alonso mclarene gelince ortada kalmış olsa ferrari kimiye 45 milyonmu öderdi uyan kardeş uyan!!!

    şükür ki benim 2 favori pilotum alonso değil.
    kiminin bu kadar para alması bu kadarda zoruna gitmesin.

  17. Kimi Raikkonen benim Alonso'dan sonra ki favori pilotum… Öte yandan Kimi taraftarları da muhtemelen en sevmediğim taraftar topluluğunda 2. sırada olur rahat rahat… Yani bizim kimi ile sorunumuz yok genel olarak, sorun olaylara subjektif bakan, her fırsatta diğer takım ve pilotları karalayan Kimi taraftarlarıyla

  18. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Saçma sapan yorum yapan Alonsocular yok mu? var tabi ki! ama benim dediğim son aylarda yapılan yorumlara dikkat et bakalım.. eğer çıkartabiliyorsanda çıkar.. saçma sapan yorumları hep beraber eleştirelim..burada kimsenin bi başkasını kırmaya hakkı yok. ama diyorum ki sırf kışkırtmak için yazı yazılıyor artık.. bak hala diyorum varsa yazdıklarım hakkında bulduğun eksik,yalan,yanlış söyle veya diğer arkadaşlar da söylesinler.. ama bak,hiç ses seda yok! niye? çünkü yok,çünkü sağlam birşeye dayanarak konuşma yok sadece tekrarlama var.. gerekirse tartışmada yapılır,gülünür eğlenilir.ama her yorumun altında art niyet aranırsa olmaz o iş.. kimisi art niyetli yazar,kimisi art niyet arar!

  19. IcE MaN arkadaşın dediğine katılıyorum,raikonen iki büyük takımın rekabatinden dolayı o kadar yüksek bir fiyat avantajına sahip oldu, eğer en çok kazanan en iyi ise şu anda işsiz kalma tehlikesi karşı karşıya olmak ,neyin göstergesi dir

    maria şarapova da teniste en çok kazanan sporcu ama en iyi olduğu söylenebilir mi?

  20. Arkadaşlar sorun haber altına yapılan yorumlar değil,bu yorumların sizin Kimi'ye nefret etmenizi sağlaması.
    Ben bunu anlayamıyorum,ben böyle bir zihniyetle tartışamam ki,ben alonsoculardan hoşlanmayabilirim ama bu benim Alonso'ya nefret duymamı sağlamaz,tartışıyoruz ama sonu olmayan bir tartışma,bazende Kimi'ye bilerek saldırıldığını düşündüğümüzde tansiyon artıyor ama gerçekten şu rakam konusunda bile bu kadar saçma tartışmalara girildiyse bence kasıt vardır,kışkırtma vardır.
    Bu konudaki son yorumum buydu uzamasın bence herkes özellikle Kimici ve alonsocular kendi pilotlarının haberi altına yazmaya özen göstermeli,ya da başka pilotun haberine yazarken dikkat etmeli bence böyle olursa hiçbir sorun olmaz.

  21. bardağın dolu kısmına bakmayın arkadaşlar, boş kısmınıda görün derim. Bence dünyanın en hızlı yol makinalarını kullanan, müthiş G kuvvetlerine maruz kalan, yeri geliyor haftalarca evinin sokağının görmeyen bu insanlar bu paraları almalı. Bence kimi hariç hepsi hakettiğinin altında para almış… Ekonomik kriz tek kimiyi vurmamış.

  22. Emir Çolak avatarı

    espoir(Al10so) üstüne alınma sana dediğim birşey yok, öyle link alıp tutup gösterip altınada bi ton yazı yazmayla olmuyor bu işler yok kanıt vs. herkez yorum yapıyor alonsocularda kimiciler'de birbirlerinin baslıklarının altına satasıp su boyledir oyledir diye yazıyor sorun burda zaten, bende sana gosteririm bi sürü link çıkartıp eskilerden Kimi ile ilgili baslıkları Alonsocuları, sonuç ama yine aynı kısasa kısas gibi birşey.

  23. Emir Çolak avatarı

    Yaşar ben herzaman objektif konuşurum zaten demek istedigimi yorumda anlamamışsın bir daha oku, beni selçuk yula veya ercan saatçiyle karıştırma 😀

  24. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yahu arkadaş, o kadar link verdim boşa salladaığını göstermek için..bir bak bilmiyosan öğrenebilmen için..hala Alonsoyu savunuyor diyorsunuz..yahu bir yorumları okuyun sonra konuşun. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın… madem güveniyosunuzu yazdıklarınıza gösterin kaynağınızı veya yazdığım yorumlarda eksiğimi yanlışımı bulun,konuşalım… ama buna bile cesaret edemiyorsunuz. aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsunuz,çünkü sığındığınız tek şey,boş cümlelerin yardımcılığı.. o kadar şey yazmama,yazmamıza rağmen hala cımbızla laf seçmeye çalışıyorsunuz. bende diyorum ki var mı yazdıklarımı çürütecek kaynağınız,bilginiz,bildiğiniz!!!

  25. yaşar koçyiğit Tarih: 27.10.2009 16:02:09

    haber alonso kimiciler yine burda. bi gidin yav.işniz gücünüz yokmu.abdullahın dediği gibi alonsodan besleniyorsunuz herhade.

    arkadaşlar bunu niye yazmıştım biliyormusunuz.şuan alonsocuları suçladığınız şey için.

  26. Kimi'nin aldığı rakamları geçtik şimdide burada yorum yapan birilerinin başka haber başlıkları altında yapılan yorumları göstermesine geldik,Kimi'ye neden salladığınız ortada.
    Biz olur olmaz sallıyoruz diyelim,ama bu hak etme konusunda en az konuşması gereken kimseler niye en fazla konuşuyor,ben bu konuda Ferrari taraftarlarını kutluyorum,çünkü bu konuda eleştiri hakları onların,sizin değil,ha bu kararda Ferrari'nin hatası olmuş olabilir bunu eleştirmekte kendilerine düşer,bize değil,biz kendi pilotumuzun eksilerine bakarız,Ferrari'nin eksisi kendi taraftarlarını bağlar,bizi ilgilendirmez,sizi hiç ilgilendirmez.
    Şimdi Fernando'nun alacağı rakam Kimi'den düşük olursa görün şamatayı,Alonso'ya ucu dokunmayan konuda bile kıyametleri koparanlar bakalım şimdi Kimi'ye ne kulplar bulacaklar,meraktayız.

  27. emir genelleme yapmaki senin kimini savunacak hali yok herhalde.illaki çıkıyorsunuz bir yerlerden.

  28. Emir Çolak avatarı

    Arkadaş bu ne ya 😀 Arkadaslar niye bu kadar battı, Abdullah bey'e de soruyorum 😀 hak etmiyor olabilir, de bu parayı veren'e sormak lazım değilmi onu? bu parayı verenin bi bildiği vardır, sizene, gelip birde yine Rai başlığının altında Alonsocular herzamanki gibi tipik pilot'unu savunmuyorlarmı öldürüyorlar beni 🙂 gülmekten ölüyorum.

  29. Arkadaşlar "hak etmediği" görüşünün yanlışlığından çok buradaki yanlış diğer pilotlarla karşılaştırılması,hak edilen ya da hak edilmeyen bir şey olamaz,o parayı verebiliyorlarsa bir beklenti vardır,bu karşılanmıyorsa anlaşma biter bu kadar,tabi bitmiş bir şeyin arkasından bizim kadar tartışabilen başka kimler var bilmiyorum.

  30. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/10998-alonso-renault-ile-duygusal-ayriliga-hazirlaniyor-haberi.html
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/10848-alonso-puanlar-kazanabilirdim-haberi.html
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/10815-alonso-daha-yukarida-yer-alma-sansimiz-yoktu-haberi.html
    bu linkler sadece son 10 haber sayfasında Alonso ile ilgili olan haberlerdeki yorumlar.. bakın bankalım ilk yorumlara..bakın bakalım yapılan yorumlara… herkesi genelleme gibi bi durum söz konusu değil.. bazı taraftarlar diyoruz.. kimiye hakaret ettiğimiz yok! severiz diyoruz… tek dediğimiz bu adam bu parayı haketmiyor.. jak villön de hayvani para almıştı..çok mu iyiydi? veya haketmiş miydi? ayrıca oversteer arkadaş son derece güzel anlatmış 2007 de ne olduğunu! bu da demek oluyor ki birileri daha birşey bilmeden sallıyorlar. ya tutarsa hesabı… daha bir çok haber var öncelerde.okudaysınız yorumları bilirsiniz kimlerin yazdığını hangi nitelikleri taşıdığını… bence uygun olmayan yorumlar yapmasına rağmen bir kimici arkadaş demişti ki: taraftarlarıda pilotuna benzermiş bu Alonsocular ondan böyle( hakaret içeriği vardı o mesajta).. e madem öyle niye zırt pırt konuşuyorsunuz..susun o zaman.. az,öz konuşun( genelleme yapmadığımı belirtmek istiorum) sonra da yok yediremiyorlar yok şunu edemiyorlar demeyin.. bi söyleyin lütfen kimden duydunuz griddeki en iyi pilot kimi diye.. ne zaman duydunuz? şu anda bu yorumlar en çok Alonso ve hamilton arasında geçerken,bunu bu spora yıllarını vermiş insanlar konuşurken daha neyi yediremediğimizi düşünüyorsunuz! her zaman demişimdir,yine diyorum: kimi çok iyi ve hızlı bir pilottur.. ama aracını korumasını çok iyi bilmez..her zaman en hızlı olma çabasından dolayı bu başına dert açmıştır..bana göre yarışta aklından çok kalbini dinleyen bir adamdır. ve bu f1 de malesef eksi hanesine yazılır,yazılıyor… ha umarım bir yerde yarışır bizde daha heyecanlı yarışlar izleriz..ama dediğim gibi ne benim ne de diğerlerinin( pilotlara tapınan değil taraftar olanların) kimi ile bi alıp veremediği yok..zaten olsa nolucak adam bizi duyuyor mu görüyor mu? biz birbirimizi kırmayalım,olan olmuş artık önümüzdeki maçlara bakalım…

  31. o sizin düşünceniz işte, hamilton'ı kıskanmış vs. vs. Kimi'yi kıskanmış Ferrari'nin peşinde koşmuş… Massa giderdi ALonso-Kimi beraber yarışırdı, Massa yerine Kimi gönderildi işte, senin hala anlayamadığın da bu…

    F1'in en büyük takımları öyle düşünmüyor ki Alonso'yu istiyor takımda, Mclaren bile Alonso'yu kaybettiği için pişman olduklarını açıkladıysa, Ferrari Alonso'yu takımına aldıysa, demek ki F1'in içindekiler bu şekilde düşünmüyor… Siz istediğinizi düşünün bunda özgürsünüz, ancak bu tip açıklamalar ile ancak kendinizi küçük duruma düşürdüğünüzü de belirteyim… Şurada kimse Kimi kötü pilot kimi öyle kimi böyle demiyor, Kimi bu parayı haketmiyor diyor -ki haklılar-… Fakat siz olayı kıskançlıktan tutun da, Alonso'nun Ferrari'de 3-5 e yarışacağına kadar götürüyorsunuz, utanmadan cevap vermeyin bari… Siz istediğiniz de bizim desteklediğimiz pilot ve takımlara istediklerinizi söylüyorsunuz fakat biz "kimi bu parayı haketmedi" diye yorum yapınca kıskanç oluyoruz… Ama doğrudur yani, bu sayfalarda bizi Kimi'nin sarı saçlarını mavi gözlerini kıskandığımızı söyleyenler bile çıktı, bunu yadırgamamamız lazımdı

  32. Aldığı rakamlarla ilgilenmiyorum ama benden çok ilgilenen diğer takım-pilot fanları varmış.
    Buraya gelip Kimi'nin aldığı astronomik rakamlarla başkalarınınkini karşılaştırıp diğer pilotlar kadar "hak etmiyor" diyebiliyorlarsa kimin çekemediği ortadadır.
    Mclarene geçince hamilton kadar para alması uygun olur,zaten böyle olmalı.
    Bu arada Kimi taraftarlarına "biz sizin yüzünüzden Kimi'den nefret ediyoruz" derseniz ben bunun bahane olduğunu düşünürüm.
    Çünkü ben sizin düşünce yapınızı anlayamıyorum,pilotun kendisi varken taraftarlarına ne bakıyorsunuz,şimdi burada sevmediğim bir alonso'cu varsa ben Alonso'dan nefret mi edeceğim?
    Ben Alonso'nun kendisine bakarım.
    Buradaki Alonsocuların benim Alonsoyu sevip sevmememle alakası asla olamaz,bana bu söylemler bahane gibi geliyor.
    Ayrıca rakam konusunada değinelim,Kimi Ferrari ile geçirdiği dönemde başarı olarak mclarene oranla daha iyi,1.lik olarak,puan olarak.
    Ayrıca Kimi'nin Ferraride eğlendiğinide biliyoruz,bu birliktelik Kimiyi her türlü olumlu etkiledi ama burada Kimi'nin bol 0'lı anlaşmasını kurcalayanlar bunu görmezden geliyor.
    Ben sizin bu rakamı birisinin almasından çok hangi pilotun aldığıyla ilgilendiğinizi düşünüyorum,demiştim ya sallamak için bahanede hazır "sizin yüzünüzden Kimi'den nefret ediyoruz"
    Tabi kendi pilotlarına nefret dolu olduğumuzu iddaa edenlerinde bizden farklı olmadığı ortadayken burada ne tartışabiliriz ki…

  33. bak kardeş belliki çok heyecanlısın çünkü yazdıklarından hiçbişey anlamadım fakat ana fikrin alosoyu savunmak galiba. Nesini savunuyosun hamiltonu kıskanıp ona şampiyonluğu kaybettirmesinimi, yoksa raikkoneni kıskanıp yıllarca ferrinin peşinden koşmasınımı , yoksa geçen yılki singapur skandalından haberi olduğu halde (yani şike yaptı) yoktu deyip sıyırmasınımı savunulcak pilot savun bana 2 kere dünya şampiyonu olup çok az insanın savunduğu alonsoyu değil. Ayrıca çok saldırgansın biraz sakin ol.

  34. bak kardeş belliki çok heyecanlısın çünkü yazdıklarından hiçbişey anlamadım fakat ana fikrin alosoyu savunmak galiba. Nesini savunuyosun hamiltonu kıskanıp ona şampiyonluğu kaybettirmesinimi, yoksa raikkoneni kıskanıp yıllarca ferrinin peşinden koşmasınımı , yoksa geçen yılki singapur skandalından haberi olduğu halde (yani şike yaptı) yoktu deyip sıyırmasınımı savunulcak pilot savun bana 2 kere dünya şampiyonu olup çok az insanın savunduğu alonsoyu değil. Ayrıca çok saldırgansın biraz sakin ol.

  35. IcE MAN… Ferrari Kimi ile kontrat yaparken, Mclaren Alonso'yu almıştı bile… Hatta Mclaren Kimi'den önce Alonso'yu almıştı 2007 için, ardından Ferrari'de Kimi'yi aldı… yani ortada Kimi ile Alonso arasında bir seçme şansları yoktu Ferrari'nin, Kimi vardı onu aldılar, bunu biliyor ama hala saçma sapan konuşuyorsunuz… Öte yandan 2010 için Alonso-Kimi arasından Alonso seçilmiş durumda, diyelim ki Santander baskı yaptı Alonso zaten hertürlü Ferrari sürecekti, o zamanda massa ve Kimi arasından massa seçilmiş oluyor ki bu diğerinden daha iyi bir şey değil, değil mi? Hani ALonso-Kimi arasından Alonso seçilse anlayacağım, 2 kez dünya şampiyon vs. vs., Massa-Kimi arasından Massa seçildiyse, herkes şapkasını önüne koyup düşünmeli, özellikle siz kimi taraftarları

  36. Kadir YILMAZ avatarı

    Arkadaşlar Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!
    (Site yöneticilerinden de rica etsem ana sayfanın ufak bir kısmın bayramımıza ayırsalar, aynı şey diğer bayramlar içinde geçerli, yanlış anlaşılma olmasında)

  37. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    neden mi yorum yapılıyor 😀 sen Alonso haberlerinin altında kimlerin yorumlarını daha çok gördün güzel kardeşim… en alakasız haberlerde bile adı niye geçirildi durduk yere,hiç sebep yokken! burada bile konu Alonsoya geldi mesela hiç yoktan… parayı haketmediği fikrimizi söylediğimizde parasına göz dikmiş olduk.. çekememiş olduk.. sen benim yazdığım yorumlara bi cevap ver o zaman..nerde yanlışım var söyle.. var mı yazdıklarıma diyeceğin.. yalan,iftira,saçmalama.. biz adama sarışın renkli gözlü karizma desek ayrılıkçı,ırkçı der bazı arkadaşlar.. o kadar çok saçmalama oluyor ki,kusura bakma toparlamaktan dolayı bu kadar fazla yorum geliyor..bilmem anlatabildim mi??

  38. Ben alonsonun ferrariden ne kadar alacağını merak ediyorum. O bedavaya bile koşa koşa gelirde, ferrari gene vermiştir bişeyler 3-5 :)))

  39. Kadir YILMAZ avatarı

    Yani gerçekten bu yaşıma geldim ama insanın doğasını hele de bu basitlikte çözemedim.
    Sizi anlayamıyorum ya, kurunu yanında yaşı yakma gibi bir alışkanlığınız aldı başını gidiyor. Evet, bazı Kimiciler gerçekten kötü yorumlarda bulundu ama 3 bilemedin 5 kişi. Bunu diğerlerine hatta yetmedi pilota mal etmeye başladık. İşin ilginç tarafı o kadar ön yargılı olduk ki kimin ne yazdığına dikkat etmemeye başladık. Diken üstünde gibiyiz. Şu güne kadar yaptığım yorumların birinde hakaret ettiğime dair polemiğe girdim, sevgili Onur kardeşimizleydi sanırım, hassas oldukları bir dönemde yalan beyanatta bulunan pilota "ahlaksızlık yaptığını" söyledim (silindi). Sözlükteki en kötü manası ile yorumladı bence ise sadece ahlaka aykırı davranış niteliğindeydi. O bana kızdığında ileri gitmedim sadece yanlış anladığını anlatmaya çalıştım, yine de alındığını düşününce üzüldüm. Şimdiki yorumlara bakıyorum sanırım dozaj artmış durumda…
    Hak etmedi de bir şey yok bir yorumdur, diğerlerinin nasıl yorumlamam gerektiğini ve diğer arkadaşların çileden çıkmaması gerektiğini izah ederseniz sevinirim;
    Sömürgeci ve kişilik tahlili sonucu para için yarışan biri olduğunu söylenmiş (ayrıca pilotlar hayrına yarışıyor sanki sonuçta para alacaklar). Pilotu geçtim taraftara denenlere bakalım, (cımbızla çekmeden) bayağı mı denilmemiş, okuduğunu anlayamayan mı denilmemiş, zaten saldıranlar da onlar olmuş.
    Dikkatiniz çekerim; sadece tutumları göstermek niteliğiyle yazdım ve kimseye kişisel bir problem olsun diye yazmadım, üstüne alınma da diyebilirsin ama o zamanda bu çocukların neden hararetlendiklerine bakmak lazım. Ayrıca anlık yorumların üzerine yazdıklarınız yanlıştır demiyorum ama onların bu tarz yorum yapmasına ortam sağladıktan sonra yerden yere vurarak haklı olamayız. Burda ki herkese sevmediğiniz yorumcular muamelesi yapmayın ya da rutin yazışmalarımız bu denli kelimeler kullanmak serbest olsun!
    Bu kadar yazdığım için bende kendime kızıyorum, neyse konunu yorumu içinde ben de sizleri kızdırayım 🙂 (alonso olması tamamen tesadüfidir) Alonso mahkemece aklanınca kimseye laf düşmüyor, takımım Ferrari gibi bir dev bu kadar para verince sorgulanıyor. Şaka bir yana bence de en yüksek ücreti almayı hak ediyor ama bu kadar fark fazla yani reklam ve satış gelirleri inanılmaz olması lazım.
    Bunu yazınca da aklıma geldi sadece merak ettiğimden, Rai, Ham ve Alo haberlerinin okunma sayısı haberlerin köşesinde mevcut, geriye yönelik olarak toplam bir çalışma yürütülebilinir, en çok okunan, toplamda en çok okunan ve haber başına okunma sayısı gibi… Tabi merak edenler uğraşsın ya da iddia edenler, açıkçası beni hiç ilgilendirmez. Hepinize selamlar.

  40. Kimi bu paralara gelmiş ferrariye, helal olsun sana kimi. Transfer olduğun yıllarda daha fazlasını bile hakediyordun. Zaten o yılların dünya şampiyonu Alonso bu paraların 4 te birine koşarak ferrariye gelecekken ferrarinin seni tercih edip üstelik bu kadar para ödemesinden de kaynaklanıyor hakettiğin. Ama senin şanssızlığın 2007 den sonra ferrarinin başına bazı iş bilmezlerin geçmesi oldu. Senide ferrariyide mahvettiler 2 sezon boyunca. Ros brawn ve jan tod bu takımda olsaydı her şey çok farklı olacatı bunu iyi biliyosun ama söylemiyosun. Sana helal olsun o para şu geçirdiğin 2 kötü sezonu sana geçirtenler senin satın alınamaz kariyerinin o 2 senesine saysınlar onu. İnşallah seneye iyi bir takımda görürüz seni ICE MAN….. Çünkü formüla 1 sensiz olmaz…

  41. Yaw ben şunu anlamadım ,Kiminin taraftarı olmayan arkadaşlarımız neden kiminin konularında bu kadar çok yorum yapıyorlar?? Bize neyi anlatmaya ve ya bize neyi kabul ettirmeye çalışıyorlar?? Birde onu yazarlarsa sevinirim.

  42. Şu taraftar sayısı meselesi dikkatimi çekti. Şimdi bir arkadaş kimi nin ne kadar karizmatik olduğundan bahsetmiş. bu kişisel görüştür herkes farklı düşünebilir. ancak taraftar sayısı kişisel bir görüş ddeğildir çünkü ortada rakam ve istatistik vardır. Kimi nin en çok fana sahip olduğunu iddia eden arkadaşlar bu iddialarına kaynak gösterirlerse daha inandırıcı olur bu haberde de kaynak verilmiş(Arabian Business) siz de kaynak gösterirseniz bilgilendirme açısından çok iyi olur. hem iddia edip hem onu destekleyecek materyalden bulamazsanız, ister istemez salladığınızı düşünüyorum. taraftar sayısı gibi kanıtlanabilir şeylerde kaynak gösterelim de daha inandırıcı olsun.

  43. inci incili avatarı

    pilotların aldığı ücretlere bakılırsa hangisinin mükemmel pilot olduğu belli. her sporcunun bir değeri var sonuçda. schumi varkende anketlerde en sevilen ikinci pilot olurdu açıkara. bukadar para kazanan bir adam paraya doymuştur. onun aradığı iyi bir araç.

  44. kimi iceman avatarı

    ferrarşye ıyı kazık attı kımı 😀

  45. Şimdi düşünün mclarende başarılı bir pilot Hamilton takım onun için alonso yu bile harcadı yani ona isteyebileceği herseyi veriyor -1.pilotluk para vs… – ve şu anda bence en az kimi kadar yetenekli bir pilot mclarenden ayrılmak istermi ?? Ve ya şöyle söyleyeyim ferrari Hamilton u almak istese mclaren 18 milyon verdiği Hamiltonun ücretini kaç paraya kadar çıkarır sizce?? ve de ferrari Hamiltonu alabilmek için mclarenin teklifini kaç milyon geçer?? Kafanızdan basitçe bunun hesabını yapın sonuç kiminin şu an aldığından fazla çıkacaktır. İşte böylelikle kiminin neden bu kadar para aldığını çözemeyen ve devamlı ona çamur atmaya çalışan arkadaşlarımda bu basit denklemle aydınlanmış olacaklardır.

  46. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Hıc kımseye cvp vermek nıyetıyle yazmıyorum.tum yorumlarımda da kımseyle kısısel polemıge gırmek gbı bır nıyetım asla olmadı.her haberı ve altıundakı yorumlarıgenellıkle okurum ama her hanerın altına yorum yazmam..bu benım bırseyden anlamadıgım yada o konu hakkında bır fıkır sahıbı polmadıgını gosytermıyor.yazan arkadaslara saygı duyuyorum..evet ben bır kımı taraftarıyım ama kımseye satasmıyorum.evet su haberın altında su yorumun provake edıcıydı desın ben kalemı kıracagım.

    Abdullah celık arkadasım bu sıtede yetklı admın veya sıtenın sahıbıde olabılır.ancak burada senden benden farkı yoktur. haber altındakı yorumlarına kımse katılmak zorunda degıl.ve eger bu yuzden bazı avukatlarının dedıgı gıbı ısıne gelemeyen bır yoruma ıkı kelımeyı bır araya getırmeyı beceremıyenlerı burada tutmazdım dıyen zıhnıyetten oldugunu sanmıyorum.abdullah bey boyle dusunuyorsanız acık acık yazın valla ben bır daha bu sıteye gırıp yorum yazmıycam.

    Kımseye cevap vermek dusumda degılız ama burası bır f1 tartısma platformuysa dogal olarak her fıkırden her yorumu getıren ırade sahıbı ınsanlardan olusuyordur.kımse kımseyı sevmek ve katılmak zorunda degıl.yazdıgım ılk yorumda da aslında bunu kısaca yazmaya calıstım.yorum eyvallah.sevmemek eyvallah ama yıgıdı oldurup hakkını vermek yakısır bızlere.benım anlatmaya calıstıgım sey su.yorumu yapalım ama kucuk gorucu hakır bakıs acısı ıle yoruma konu olan pılot ve yorumu yazana bunlar bırseyden anlamıyor damgasını vurmayalım.kelımelerı baksa turluıde secebılırız.o zaman banada ıstedıgım kelımeyı kullanma sansı dogar ..ama nedense bız kullanamyoruz.cunkı hemen sılınıyor..

    .schumıden sonra f1 ın yıldızı kımı oldu.ve her nedense ıkı kez sampıyon olmus bır alonsodan daha fazla para kazanıyrdu.sımdı degıl daha mc larende oldugu donemden bahsedıyorum.kımının taraftatı fanı cok.her yerde haberlerı daha cok okunuyor.dogal olarak ta para kazanıyor.hakedıp etmemesı bızı neden kasıyorkı.bu bır tı-caret meselesiısıne gelırse dıye bır espırırsı bıle vardır.ve emınımkı su an en cok merak edılen sey kımı nın nereye gıdecegıdır.kımse yok deyıp kendını kandırmasın .yıne soyluyorum neden kımı bu kada kazanıyor hakedıyor yada etmıyor dıye dusunulecegıne grıdtekı dıger sampıyonların neden bu kadar az aldıgı tarısılsa daha dogru olmazmı.???

  47. Arkadaşlar kimi nin bu kadar para alması bence mclaren den ferrariye transfer olmasından kaynaklanıyor bence. 2005 – 2006 yıllarında kimi için atışan ferrari mclaren açıklamalarından bir tanesi aklıma geldi mesela; mclaren kimi çok iyi bir pilot onu elimizde tutmak için herşeyi yaparız; ferrari kimiyi almak için ne gerekiyorsa yaparız vs.. açıklamaları yapıyorlardı. Bu dünyada her spor dalında böyledir büyük bir takımın iyi bir sporcusunu alıyorsanız astronomik rakamlar ödersiniz. Ayrıca jan tod kalsaydı ferrarinin basında kımı kesınlıkle bu takımda kalırdı ve bu parayıda almaya devam ederdi. Kiminin performas düşüklüğünün de kendisiyle alakası yok drek olarak ferrariyle alakalı. Jan tod gittikten sonra adam isyan etsin bıraksın gitsin diye massanın arkasından 2 pilot bile yaptılar ama kimi isyan etmedi ve en sonunda çatır çatır tazminatını alıp ayrıldı ferrariden bunlar gerçekler. Keşke mclarende kalsaydı bu maceraya hiç girmeseydi bu kadar iyi bir pilot ferrarinin iş bilmezliği ve egoları yüzünden harcanmak üzere. İnşallah rekabetçi bir takıma giderde bizde onu seyretmeye devam ederiz. Go kimi go..

  48. Burada yorum yazan kimici arkadaşların her biri kendini kimiye can siperane etme gibi bir ruhihaliyete börünmüşler,ayrıca kimi için birşey yazınca,sizmi veriyorsunuz,parası sizin cebinizden mi çıkıyor gibi klişe laflar etmekten kendi düşüncelerinin yazma fırsatını bulamamışlar.

  49. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    kimi haketmediği aprayı alıyodu ferrariden neyse ki ferrari gönderdi.

  50. 2010 da da alsın bakalım o paraları, 5 te birini veren varsa hemen hiç düşünmeden balıklama atlasın ….

  51. 45 iki senenin parası. 8 le 45'i karşılaştırmayın. ferrari hak etmediğini düşünse baştan sözleşme uzatmazdı. Adamlar hiç mi hesap bilmiyorlar sanki. kazançlı çıktıkları bir yer var demek ki.
    ben kimi'ciyim ve kimici arkadaşlarıma da kimi gibi sakin olmalarını ve diğerleriyle polemiğe girmemelerini tavsiye ediyorum.

  52. yav arkadaşlar size ne ne kadar kazanır demek ki adam hakediyor o parayı ki veriyorlar bu devirde kim kime o kadar para verebilir.alan razı satan razı bizede hayırlı günler de kullan düşer.he demeyenlere o kadar para etmez diyenlere kıskananlar çatlasın ohh en çok kazanan pilot açık ara

  53. performansına göre bu parayı hiç haketmiyo diyen arkadaşlara kesinlikle katılıyorum.McLaren'in bu kadar beklemesini şimdi çok iyi anlıyorum.

  54. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    BU ADAM sadece para için yarışıyor. formula 1e para için devam ediyor. yasık kimi

  55. Kürşat ŞAHİNKAYA avatarı
    Kürşat ŞAHİNKAYA

    NE PARAYMIŞ BEEEEEE… MİLLETİ BİRBİRİNE SOKTU BIRAKTI. SANKİ KENDİ MİRASINIZI BÖLÜŞEMİYORSUNUZ 🙂 ADAMLARIN PARASI WAR VERDİ. ADAMLARIN PARASI WAR BASTI PARAYI SÖZLEŞMEYİ FES ETTİ. HEPSİ BU.

  56. ''Vitantonio Liuzzi, Adrian Sutil, Kazuki Nakajima ve Romain Grosjean takımlarından para alamadılar.''
    Romain Grosjean ;niye bankada calıştıgı belli oldu adama para vermemişler 🙂

  57. GÖKHAN_F1_TEAM GÖKHAN_F1_TEAM avatarı
    GÖKHAN_F1_TEAM GÖKHAN_F1_TEAM

    parayı aldı tekmeyi 7. olacağı buydu şimdide alsın bakalım alabilecekmi o kadar para

  58. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    öncelikle ben Alonsoyu savunmadım az en son yorumumda.ama madem saldırdın savunayım.sen sadece medyada yanlı haberleri de okuyarak bu adamın suçlu olduğuna inandın ama bu adam çıktığı mahkemelerde ve yargı süreçlerinde aklandı mı? Aklandı? sende rai'nin gönderilip Alonso'nun getirilmesinden dolayı bir hazımsızlık var mı? var! Şimdi ben sana o davaları anlatsamda,açıklasamda dünyanın en mantıklı sebeplilerini sunsam da sen bu at gözlüklerinle gerçeği görebilir misin? hayır! Bu adam getirildiğinde Schumi'nin boş alan koltuğuna geldiği için ve reklamıda iyi olduğu için bu kadar parayı aldı mı? aldı. ilk senesinde Mc_Merc'in kendi huzursuluğu sayesinde şampiyon oldu mu? oldu! ancak sonraki seneler Massa'ya üstünlük kurabildi mi? hayır! e bu takım bu adama niye bu kadar para versin. eğer sen takım arkadaşından 3 katı fazla para alıyorsan ancak yaptığını yapamıyorsan orada bi dur hele! Alonso-Hamilton- Rai şu anda f1 in en popüler adamlarıdır ve en yüksek ücreti almaları da son derece normal. ama şu dönemde rai bu kadar parayı hak ediyor mu hayır. zaten tazminatıyla zartı ve zurtuyla 45m bu fiyat.. şöyle düşün ki,ferrari o kadar çok istediğini bulamamış ki bu kadar para yağdırıp yollarını ayırıyor. memnun olsa niye yollasın.. ferrari sponsor bulmakta zorlanacak bir takım mı? Mc-Merc ve Ferrari f1 de sponsor sıkıntısı çekmeyecek yegane iki takımdır.. Mc-Merc 2007 deki darbeden sonra sponsorsuz mu kaldı.. bu adamlar bırak milyon doları milyar dolarlarla oynuyorlar..45 milyon sana çok ama onlara değil merak etme… istersen bu sitede okunan haber sayılarına bir bak bakalım hangisi çoook fazla..3 aşağı 5 yukarı alonso-hami-rai eşittir…daha önce de dediğim gibi Rai iyi pilottur,ama bu parayı hak etmiyor.. hak etse zaten şu anda ferrari o parayı verip raiyi kendi takımında tutardı meraklanma..umarım f1 de kalır ve rekabete ortak olur…

  59. işte klasik at gözlüklü taraftar modeli… Aklı başında herkesin ortak görüşü kiminin harika bir pilot olduğu fakat 45 milyon doları diğer pilotların aldığı ücretlerle karşılaştırılınca haketmediği… Sözleşme yapılırken 45 milyon dolara anlaşılmış olabilir fakat kimi 45 milyon doların hakkını verdi mi çok tartışılır, tabi sırf bu sene değil geçen seneden de bahsediyoruz… Yeterince etkileyememiş olacak ki Ferrari'yi, Ferrari kendisini sizin deyiminizle geçmişi karanlık bir pilotla değiştirdi… İşte acımasız gerçek budur, sizi bunun üzerine soğuk bir sprite içmeye davet ediyorum 😛

  60. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ne bayağı insanlar var şurada yav,kendine çeki düzen ver dediğin adam,şurada bişiler yapabilmek için bir tarafını yırtıyor,yazık valla ya,iyi sabır varmış sende apo,ben olsam 2 kelimeyi yan yana getirmeyi beceremeyip atıp tutanları barındırmazdım burda 3 kişi fazla haber okusun diye ya da her içinse..
    bazılarına çok gelir bazılarına az gelir alınan para,bunu bu kadar sündürmenin,büyütmenin ne manası var,bazıları parayla performansı degerlendirir bazıları da reklamı vesaireyi..
    bana kalırsa da takımdan gönderilme sebebi para meselesidir,eğer mclaren için de buna benzer para isteklerinde bulunursa kesilikle alınmamalı,zaten haug da kimi yi kastederek bişiler soylemişti gecenlerde,gerek yok,ama umarım parayı değil de yarışabilmeyi tercih eder kimi,çünkü tutku için değil de para için bu işi yapan bir adamı herhangi bir motorsporunda görmek istemiyorum..

  61. sonofmedian  avatarı

    neden arkadaşım senin zoruna mı gitti.kimi ile ilgili haberlerin en cok okunduğu ve en cok yorumlandığı herkesçe aşikar.kaldı ki o çok sevdiğin pilotun geçmişinde bir sürü karanlık nokta var ve birçoğunda da paçayı sıyırdı( mclaren'deyken ferrari'nin ağırlık dağılımı ile ilgli mailler, singapur kazası v.s)..hala buraya gelmis bana onu savunuyorsunuz.yine kimi'ye dönecek olursak bana bu adamın senelerce herkesten neden daha cok para kazandığını bir açıklar mısın? açıklayamazssın cunku yine de benim dediğim noktaya geleceksin.haberlerinin cok okunduğu ve yorumlandığı tezim de sadece TRF1 sitesi için değil, yabancı kaynaklarda da bu böyledir.neden kabul etmiyorsunuz ki?

  62. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    kimiye bu antipati neden oluştu bi düşünün bakalım(benim düşüncelerim eskiden nasılsa hala aynıdır) bu sitede son aylarda ki kimi taraftarlarının yorumlarına bir bakın bakalım! kışkırtmadan hakerete kadar en çirkin yorumlar kimde bir bakın bakalım.ondan sonra diyin ki beyler ayıp ediyorsunuz. daha sakalınız çıkmadan millete köse derseniz millette sizin sakallarınız için cımbız hediye eder,güler geçer..burada kimsenin kimiye bi antipatisi olmamasına rağmen kimici olmayanları anti kimici olmakla suçladı bazı kimi taraftarları ve seviyesizliğin bini bir para oldu.. en alakasız yerlerde kimiyi savunup özellikle Alonso yu yerin dibine sokma çabaları gösterildi.. e böyle olunca karşındakinden saygı görebilirsin ama bekleyemezsin… birazcık kendinize dönüp bakmalısınız bence suçu başka yerlerde aramaktansa..ayrıca bu sitede en çok okunan haberler kimi haberleri değildir..Alonso,Hamilton,Rai'nin haberi düşer düşmez hangi takım veya pilot taraftarı olursa olsun insanlar tıklar okur..haberin altına yorum yapılırsa daha çok tıklanır..olay bundan ibaret.. herkes rai hayranı olduğu için tıklamıyor yani haberi kapiş;) ayrıca rai çok iyi bir pilottur..ama bu parayı hak edecek kadar diğerlerinden iyi midir? bence kesinlikle değildir.

  63. sonofmedian  avatarı

    abdullah bey'in kimi haberlerinde olumsuz ilk mesajı yazmak gibi bir huyu var.maşallah hiç kaçırmıyor…gelelim para konusuna.kimi f1 dünyasında ve bu sporla az çok ilgilenen her kimse için en populer pilottur ve fan sayısı herkesinkinden daha coktur.bu da dolayısıyla daha çok ürün satışını ve sponsor getiriyor kendisine. ayrıca bu durumu en cok bilmesi gereken abdullah bey'dir.nasılki kendi sitesindeki kimi ile ilgili haberlerin en çok okunduğu gibi.

  64. Kitap okumanın faydası var,okuduğunu anlamanı sağlıyor…Beyni geliştiriyor,duyrulur…

  65. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Abdullah Arkadasim Sen Cok Güzel Yorumlamissin Fakat Malesef "Herkes ancak anladığını duyar" 😉 Yorumundan dolayi seni tebrik ediyorum…

  66. Anlamıyom ne alıp veremediniz var bu adamla harbiden cok cekici yani bu kadar kıskanılacak bi adam ondan catlıyonuz sanki sizin cebinizden cıkıyo para bide sizden cıksa canlı canlı kesersiniz adamı

  67. Apdullah denen vatandaş ben pek yorum yapmıyom ama hergün en az 50 defa bu siteye giriyom ve snein sacma yorumların beni rahatsız ediyo iki lafından biri ya ferrariye sataşmak yada kimiye az ceki düzen ver kendine şurda istede bir yer edinmişsin diye havalara girme…

  68. Fernando Alonso ve Brawn pilotları Button ve Barrichello sezonun başında maaşlarının bir kısmından feragat etmişlerdi takımları maddi durumdan dolayı sıkıntıda olduğundan… Tabi Brawn'da işler daha sıkıntılıydı… Bir de Kimi bu sene iyi iş çıkarttı, fakat sezonun ikinci yarısında yanında massa yoktu, massa olsaydı eminim Kimi'yi bir kaç yarışta geçecekti önceki 2 senede olduğu gibi ve kimi'nin performansı yine sıradan gözükecekti… Kimi'nin kazandığı puanlara saygı duyuyorum fakat pilot piyasasına bakınca 45 milyon dolarlık bir şey yaptığını da düşünmüyorum, karizmatik mi evet? 45 milyon dolarlık performansı var mı, malesef… Aslına bakarsanız Massa-Raikkonen arasında ki tercihte bu da kritik bi nokta oluşturmuş olabilir, 8 nerede 45 nerede, performanslar arasında bir uçurum yok yani, hele hele 37 milyon dolarlık bir uçurum hiç yok

  69. Bu kadar fark olur mu be arkadaş ? Çok abartmış. Rubens 1 milyonu bir sezonda mı kazanıyor anlamadım ben bu işi ?

  70. Kimi abi bizi de gör abi

  71. gokhan cinar avatarı

    kimi ye bu kadar para verilmesinin sebebi mutlaka vardır hatta mclarende de çok kazanıyordu.büyük olasıkla ürün satısları falan kimi nin çok fazla oluyordur massa ya göre.kimi ye bu sözlesmeyi önerenler yarıs kazandırma potanssiyeli dısında onun f1 in süperstarı olması yüzünden verirler. massa ya göre artısı buydu ve bu artı ekonomikk olarak gözardı edilmiyor bence ki böyle ucurumlar var arada.onun dısında kimi dünyanın en çok kazanan 2. sporcusuymus tiger woods dan sonra(45 milyon dolar dısında sponsorlarından ve reklamlardan aldıgı paralar ile)

  72. elif çivici avatarı

    45 ne demek ya,niye gönderildiği belli 😀

  73. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    alındıgım fılan yok.

    zaten sonunda da yazdım allah daha cok versın dıye.hem ona hem bıze.

    ıkılı tartısma yaratmak ıcın yazmadım abdullah kardes.fıkrıne de saygı duyarım.o parayı ader etmez ayrı sana gore etmez bana gore benı hıc ılgılendırme3z oda ayrı konu.ancak madem bole kelımeler kullanacaksın baska haberlerde senın yazdgıgın kelıme ve benzerını kullananları ıtham etmemelısın..yada hakem varı davranımamalısın dıye senın kullandıgın o kelımeının altını cızdım.bu baska bır pılot olsaydı adım kadar emınımkı boyle bır somurulmekten bajhsetmıyecektın.burası bır tartısma platformuysa sen bana bende sana saygı duyacagız ama elestırlerede acık olalım.yazdıgım cevaba yada yoruma bu kadar sınırlenmene gerek yok.helekı baskasın parası ıcın:)

  74. arkadaşlar neyin tartışmasını yapıyorsunuz anlmadım adamın 2010 yılı içinn sözleşmesi fes edildi bunun karşılığını alıyordurr 2010 nun parasıda vardır bunun içindee yoksaa imkanı yok 2009 yılına ait 45 milyon dolar almasına bencee 2010 un tazminatı da vardır bu paranın içinde

  75. Yorumlara baktımda herkes ücret hakkında kendi fikrini belitmiş,bundan alınıp yarım sayfa yazı döşemenin anlamı yok…

    Keşke tuttuğunuz pilot gibi biraz gamsız olsanızda herşeyi görmeseniz veya kişisel görüştür deyip geçseniz…

    Bazen haftasonu yarışının ardından ki bu hersene 1-2 yarış hariç heyecan yerlerde sürünüyor,millet bunun içinmi birbirini yiyor diye düşünüyorum…sanıyorum fazla büyütüyoruz….

  76. kimseyle ikili tartışmaya girmeyecem ancak eğer siz benim o yorumumdan da bir şey çıkarıyorsanız yuh artık. bunun tarafsızlıkla hiçbir alakası yok.

    evet düşüncem gayet açık. sömürmek denir buna bana göre başka bir şey denmez benim görüşüm böyle. bana göre hiçbir şekilde pistte yer alan diğer pilotlardan neredeyse 3 kat para kazanmayı hak etmiyor.

  77. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Gecmıs zaman hatırlamıyorum para ve rakamlarla aram pek ıyı degıldır .ustelık zengın parası zugurdun cenesını yorar dan hareketle: kımı daha mc larendeykende cok ıyı kazanıyor hatta schumıden sonra en cok hatta sampıyon olmadıgı halde bır sampıyondan daha fazla kazanan kazanan f1 pılotuydu. Dıye tartısıldıgını hatırlıyorum.neden?

    Abdullah kardes daha dune kadar objektıf ve tarafsızlıktan bahsederken antı kımıcı degılım dıye bızlwerı ıkna etmeye calısırken kullandıgın kelımyı sana hıc yakırtıramadım. Somurmek.kelıme anlamını bılıyorusundur degılmı?olayı bu kadar basıte ındırgemek bence takkenı dusurdu kelı gosterdı hocamkabul et.

    Burada bazı arkadaslarımız neden dunya samoyonu olmus hamılton ıle ıkı kez dunya sampıyonu olmus alonso nun onuda gectım takım arkadası massa nın neden kımının bukadar gerısınde kaldıklarını sorgulayacagına bıze hıc yakısmayanı yapıp haketmıyor soguslemeıs somurmus kdv sı bıle etmez gıbı bır nevı adamın parasında gozumuz varmıs gıbı yorumlar yazıyo anlamıyorum.bıze yanı turk mılletıne Allah daha cok versın demek yakısmazmı.

    Fgerrarı takımı.dunyanın en unlu otomobıl uretıcısı.en bılındık markaların basında gelıyor.adamlar fınansmanın factorıngın leasıng ın paranın kıtabını yazmıslar ıcat etmısler bu kadar parayı sızın deyımınızle hak etmeyen bırıne verecekeler.guldurmeyın adamı Allah askına.onuda gectım.ıcsın dıye red bull,koluna taksın dıye tag heuer,gıysın dıye puma,yarıslarda kafasına taksın dıye schubert bılmedıgım ve sayamayacagım daha bır cok sponsor tonla para sayıyor yarısın dıye ferrarı 45 mılyon dokuyor bunların hepsı ahmak gerı zekalı para saymayı bılmıyuorlar ama bız cok ıyı bılıyoruz.ustelık kdv sı bıle etrmez dıebılıyoruz.vallahı helal olsun bıze.

    Hakettı haketmedı,bırsey yaptı yapmadı.konudan sapmadan bırınız gercek sebebını acıklıyabılımı rıca etsem.alan razı satan razı bıze haketmedıgını gostewren nedır acıklayında bılelım…

    Ferarı 45 mılyonu verıyordu.hatasını gorup sozlesmeyı feshetme yoluna gıtseydı yıne herkes ferrarı hatası anladı ve dondu zararın neresınden donersek kardır denebılırdı…ancak boyle olmadı kımıyı fwerrarı gondermedı…hepımız bılıyoruzkı kımı performansı yarıscılıgı ınsanlıgı yuzunden degıl sadece ve sadece su ana kadar konustugumuz para gucunu elınde tutan santander tarafından baksa bahaneler gosterılerek ve uceretı odenrek gonderıldı.kısacası kımıyı gonderende tazmınatını verende santanderdır.yanı ferarı en basından berı hata yapttıgını dusunmedı.somuruldugunude.boyle olsaydı kendı yapardı.ustelık sozlesmeyı gecen sene uzatmazdı ..veselam Allah daha cok versın onada bızede herkesede

  78. Temmuz'daki Almanya GP'den bu yana Lewis Hamilton, diğer bütün pilotlardan fazla olarak 40 puan topladi, Hamilton'un bu istikrarına sadece Ferrari pilotu Raikkonen yaklaştı. Fin pilot, aynı süreçte 38 puan topladı.

    Dikkatinizi cekerim Mclaren surekli gelisti buna karsilik Ferrari aracini gelistirmeyi tamamen durdurup 2010 aracina yoneldi. Son yarista Weber sacmalamasaydi bu donemde en cok puan toplayan pilot gelisimi durdurulmus aracla Raikkonen olacakti.

    Bunlarin yani sira Raikkonen kadar karizmatik bir adam daha yok su an gridde, en yakini benim fikrim Alonso`dur, ama onun da bir dezavantaji var gereksiz yere cok konusuyor. Arkadasin da dedigi gibi isvereni ya da reklamini ona yaptiran adam bunu hesabini sizden cok yapiyordur.

    Son olarak Raikkonen bir anlasma yapacaksa eger Ferrari`yi yenecek bir arac olursa parasina bakmayacak, cunku zaten 2010 maasini pesin pesin aldi. Ha Ferrari`yi yenemeyecek bir arac olursa (ornegin Toyota) yine 30 milyon dan asagi anlasma yapmaz..

  79. Fiyat/performans a bakıldığı zaman maalesef Raikkonen çok kötü durumda takım arkadaşı onun 5 te 1 ine aynı performansı gösteriyor. Yeni bir anlaşma yapabilirse bu rakamın hayal olacağını düşünüyorum. Hem kazanabilecek bir araçta yarışıp hem bu kadar çok para alması imkansıza yakın gelecek sene Lewis'e yakın bir miktar para alır muhtemelen daha fazlasını isteyemez.

  80. Vesi_ Çağla Su avatarı
    Vesi_ Çağla Su

    Bir ismi var, reklam gelirlerinden çok kazanıyor, ayrıca maaşıda iyi tabiikide. Hak edip etmediği gibi saçma bir tartışmaya girmicem. İş vereni yada reklam için onu tercih eden siz değilsiniz sizde buna karar vermezsiniz. Kiminin reklamları en çok tutulanlar bu çok bariz değil mi? Çok kazanması çok doğal..

  81. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Rubens gerçekten çok tutumlu demekki.. Baksana bu paraya uçak almış.. Ah biz nankörüz kardeşim; kazandığımız parayı beğenmiyoruz :))

  82. kimi iyi güzel hoş görünüyorsun ama, çok aç gözlüymüşsün daha öncedende duymuştum bu kadar paraya yarıştığını,kimici arkadaşlar kusura bakmasın bu haberi okuduktan sonra,f1 i bıraksa da ah vah demem,o kadar paranın kdv si bile sana fazla.

  83. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    elemanın birde saat içecek vs anlaşmaları var. Shumi nin yerine gelecek adamı McLaren den alınca fiyat buralara kadar çıkmış.

  84. Mclarene gelirse Lewisten fazla para vermezler sanırım…

    Barrichello 1 dolar alıyormuş bende vereyim 2 dolar alsın :))

  85. Tolga Soydan avatarı

    kiminin menajerinin işleri bunlar.artık yeter normal bi ücrete mclarene 🙂

  86. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    "Toyota'dan Jarno Trulli de 6.5 milyon dolar ile şaşırtıyor."
    bunu biliyorduk zaten tam bir sömürücü ve hiçbir işe yaramıyor

  87. faruk sapmaz avatarı

    iyi oldu…ferrariyi raikonen masrafından kurtardık…bu adam hiç bir şey yapmadığı halde nasıl bu kadar para kazanabilir merak ediyorum

  88. gokhan cinar avatarı

    kimi önümüzdeki yıl için ferrari den zaten maas alacak 25 milyon euro kadar.ben kimi nin yerinde olsam normal bir maas isterdim.çünkü bazı seyler para degil kazanabilecek bir arabada olabilmek de önemli örnegin mclaren de olması iyi olur ancak mclaren de yüksek ücretli pilot alamayacagını söyledi.bu durumda kimi nin paradan feda etmesi gerekiyor.öyle yapmalı…

  89. raikkonenin menajer tayfasına helal olsun, ferrariyi gerçekten iyi sömürmeyi başarmışlar bu açıklananlara göre. ama mazide kalacak gibime geliyor raikkonen için bu kadar yüksek maaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir