2015 Kanada GP 2. Antrenman – Yağmurlu Seansta Kaza Yapan Hamilton Lider

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın yedinci yarışı olan Kanada GP öncesinde gerçekleştirilen ve yoğun yağmurun etkilediği ikinci antrenman seansını Mercedes pilotu Lewis Hamilton ilk sırada tamamladı.

Yoğun yağmurun olduğu bölümde piste çıkarak aracıyla duvara çarpan Lewis Hamilton seansa veda etmeden önce en hızlı tur derecesinin sahibi oldu.

İngiliz pilot süper yumuşak lastiklerle attığı turda 1.15.988’lik derece elde ederken, onu 0.316 saniye farkla Ferrari pilotu Sebastian Vettel takip etti.

Seansın bitimine 50 dakika kalan yoğun yağışın başlamasının ardından pist üzerinde yoğun su birikintileri oluşmaya başladı fakat Mercedes yakımı intermediate lastikleri takarak Hamilton ve Rosberg’i piste gönderdi.

Ancak bu kararın yanlış olduğu Hamilton’ın viraja gelirken kızaklama yaşayarak kayması ve duvara çarpmasının ardından anlaşıldı. Hamilton’ın aracının ön kısmı büyük hasar aldı. Bu dakikadan itibaren aracın kaldırılması için kırmızı bayraklar sallandı. İlk seansta da spin atmış olan Hamilton için cuma günü biraz olaylı geçmiş oldu.

İkinci antrenman seansının yağmurlu olacağı tahmin edildiğinden takımlar seansın ilk dakikasında mümkün olduğunca fazla tur atarak pazar günü güneşli havada gerçekleşmesi tahmin edilen yarış için veri toplamaya çalıştılar.

Zaman tablosunda Hamilton ve Vettel’i, takım arkadaşının aksine yumuşak lastikle piste çıkan Kimi Raikkonen takip etti. Takım arkadaşının 0.452 saniye gerisindeki Nico Rosberg ise en hızlı dördüncü isim oldu.

S6xXM8C

 

 

 


Yorumlar

“2015 Kanada GP 2. Antrenman – Yağmurlu Seansta Kaza Yapan Hamilton Lider” için 39 yanıt

  1. Lewis’in duvara çarptığı anın gifi aşağıda. Kontrolü tamamen kaybetmiş muhtemelen direksiyon kilitlenmiş.

    http://gfycat.com/NegligibleImmaterialDrafthorse

    1. Bu arada konu dışı ama şu gifi görmeyen kaldıysa buyursun:

      http://gfycat.com/FirmAbsoluteCuckoo

    2. Direksiyon kilitlenmesi değil, araç yol tutuşu kaybediyor, freni bıraksa belki kurtarabilirdi ancak freni bırakmayıp düz ve yavas gireyim on kanat dışında zararım olmaz gibi düşünmüş.Öyle de olmuş.

      1. bencede öyle düşünmüş,bence freni bıraksaydı bu sefer yan taraftan vurabilirim diye bırakmamış olabilir

  2. Hamilton ve vettel süper yumuşak lastiklerle bu dereceyi almışlar lakin raikkonen yumuşak lastiklerle bence ham ve vettele göre daha mükemmel bır tur atmış sankı Ferrari cidden mercedesle kapışmaya hazır gıbı geldi bana

    1. ForçaFelipeMassa avatarı
      ForçaFelipeMassa

      Softlarla attığına emin miyiz o turu? SS’larla atıp sonra lastik değiştirmiş olabilme ihtimali var sanki.

      1. Onur Gentas avatarı

        Benim hatırladığım kadarıyla hepsi aynı lastiklerle attılar en iyi turlarını.

    2. Supersoft ile atıp sonradan lastik değiştirdi. Sallama 🙂

  3. burada antrenman sürelerine bakıp yorum yaparken antrenmanlarda atılan turları hesaba katmıyorsunuz. Tur sayısı arttıkça pilotun hata yapma oranı azaları ve yarım saniye de olsa hızını arttırır. Mercedesler Ferrarilere göre 8 – 10 tur fazla attılar. Hamilton’un bu ant. farkı bundan da olabilir.

  4. Ferrari ilk 4deyse antremanlar yanıltıcı, değilse doğru bu ne saçmalık yav.

  5. Ferrari güncellenmiş motorlarla çıkmış seanslara ama güç ünitesi için bi güncelleme yok,takım ikinci seansın yağmurlu geçiceğini tahmin ettiğinden ilk antrenmanda iki antrenman seansınında karışımı çalışmalarını yapmışlar belki ilk antrenmanlarda ondan yavaş kalmış olabilirler ama Mercedes yine her zamanki gibi güçlü sadece bi motor ve yakıt güncellemesiyle bi anda öne geçmemiz zor Mercedes her alanda güçlü motor, güç ünitesi, aerodinami, pilot hepsi harika, bizim daha fazla risk almamız lazım bi çok söylenti çıktı hafta içi motor güncellemelerini kullanıcaz/kullanmıcaz diye takım sanırım sezon sonuna doğru motor hakkının kalmamasından korkuyor ama risk alması gereken taraf biziz çünkü biz gerideyiz bakalım yarına daha net bi fikir elde ederiz…

  6. Onur Gentas avatarı

    Bu arada sezon başında Force İndia ve McLaren en kötü 2 araçtı ama Force İndia daha hızlı ilerleme kaydediyor gibi görünüyor. McLaren artık bir şeyler yapmalı.

  7. At gozlukleri takilmis, yakiniz havalarina girilmis. Ama maalesef sonuc husran. Bana derler ki antrenmana gore yorum yapma. Kendileri her hafta antrenmanlara bakarak pole alirlar, duble yaparlar, vs vs. Baskasina laf atarken once kendinize bakin. Yemin ediyorum Rambo sizden daha akillica yorumlar atiyor.

    1. doğruları yazan adam avatarı
      doğruları yazan adam

      örneğin ben 1. antrenman seansında mercedes’in farkına rağmen pazar gününü mercedes sıkıntılı geçirecek dedim.kimin daha iyi olduğu zaten ortada ancak farkın kapanıp kapanmadığını açığa çıkaracak pist kanada değil. yarış daha başlamadan ben açık açık iddia ediyorum iki gram formula 1’den anlıyorsam vettel ya da kimi yarışı lider bitirecek.

      1. Bekleyip görelim o zaman…

      2. mümkün değil

      3. 2 grama da gerek yok 1 gram Formula 1’den anlayan adam böylesine iddialı tahminde bulunmaması gerektiğini bilir.

        1. doğruları yazan adam avatarı
          doğruları yazan adam

          emin olmadığım bir şey hakkında konuşmam. daha önce yarış öncesi bu şu kazanır diye ahkam kesmedim, tahminde bulunmadım.ama görünen köy kılavuz izlemez.ferrari kanada’nın galibi görünüyor ( yağmursuz) pazar günü yarış sonu tekrar görüşelim

          1. Sorun zaten emin olman.Mercedesin ezici bir ustunlugu olmasina ragmen kazanacagimiza emin degilim.Milyon tane faktor var.

            1. doğruları yazan adam avatarı
              doğruları yazan adam

              işte o faktörün pazar günü devreye gireceğini biliyorum. yarın neticeyi hep beraber göreceğiz.yanılırsam dalganızı geçersiniz zaten.

    2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Bırak bu işleri arkadaşım.Sen yorumu anlıcağın yerden anlıyon.İyi oku ”Nerde o 1 sn diyen yarın da acaba tahminin de kararlı mı ” Ben tekrardan senin antremanlar da bir şey görüp yorum yapmanı istedim.Antremanlara göre yorum yapmadım.Bu sezon ne zaman sıralama da 1 sn üstündeydi fark.Sen hayal görüyorsun her yarış öncesi saçma sapan tahminler yapıyorsun.Bana antremana göre yorum yapıyon diyorsun.Ben de biliyorum mercedesi yenemiyeceğimizi ama senin gibi kalkıp 1 sn fark yer demiyorum.Savaşır diyorum inancımı kaybetmiyorum.Sizin gibi alonso ferrari de diye çakma tifosilik yapmıyorum.Başkasına laf atma olayına gelince hep sen laf atıyorsun.Biz bir şey demiyoruz.Ferrari iyi olduğu halde sen ferrariyi sürekli yerin dibine sokuyorsun.Biz Mclarene sonuncu diye dalga geçmiyor.Daha çok yukarı çıkmalarını istiyoruz.Anlıcagın burada laf kalabalığı yapıyorsun..

      1. Valla herkes kimin ne oldugunu goruyor. Benim sen gibi bir seyleri ispatlamaya ihtiyacim yok.

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          evet herkes kimin ne olduğunu biliyor özellikle seni 🙂 🙂

    3. Geri vitesi zaten iyi biliyorsun, bir iddia atıp hatta olmaz ise F1 izlemeyi bırakırım diyen arkadaş 🙂 kendi sözünü zaten sen F1 izlemeye devam ederek aşağılıyorsun, dikkate alınacak bir yorumcu değilsin.

      Büyükler ne demiş, bir laf etmeden önce 10 kez düşün, bu durumu sen tam tersi anlamışsin ilk önce lafı edip sonra düşünüyorsun 🙂 hadi bakalim kolay gelsin. .

  8. Top Speedler

    1. Top Speedler nedir lan ferroş coşmuş

  9. Onur Gentas avatarı

    Lewis’in uzun zamandır bir antrenmanda bu kadar dağınık olduğunu hiç görmedim. Kendi pistteydi ama aklı sanki başka yerdeydi. Yarıştada umarım yağmur yağar da daha keyifli bir yarış izleriz.

  10. Mclaren bu Honda ile sittin sene puan alamaz.

  11. doğruları yazan adam avatarı
    doğruları yazan adam

    pazar ferrari 1-2 gibi görünüyor.gerçi kimi her zamanki gibi yarışırsa podyum göremez ham ya da ros’a kalır ikincilik 🙂 tabi yağmur yağmazsa.

    1. neye göre ferrariyi 1-2 yaptın ?

      1. doğruları yazan adam avatarı
        doğruları yazan adam

        mercedes’te sakat* durumlar var.

    2. başkan mersedes diyecektin heralde

      1. doğruları yazan adam avatarı
        doğruları yazan adam

        mersedes diye bir takım yok.

  12. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Mercedes Ferrari yakın gibi göründü ama aldatıcı bir seans tabii ki. Yarın gerçek durum ortaya çıkar.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Yarın neler olur bilinmez ama 1 sn gibi bir fark görmüyorum ben.

  13. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Nerde o 1 sn diyen yarın da acaba tahminin de kararlı mı 🙂

    1. Bana antrenmana gore yorum yapma diyen kisiler hemen karar vermesin. Kendisiyle çelişen insanlar hic konusmasin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir