Raikkonen "Mclaren Tek Seçenek"

yazar:

kategori:

Fin pilot, Ferrari ile yollarının ayrılacağını açıklamasının ardından henüz 2010 için planlarını açıklamadı.

Raikkonen “Toyota konusunu görüşmedik bile. Eğer F1 aracı sürmek istersem o zaman tek seçenek Mclaren. Durumu bir kaç gün içerisinde öğreneceğim.” dedi.

Raikkonen F1 dışında ralli eçeneğinin olduğunu ya da bir sene yarışmamayı tercih edebileceğini söyledi.

“Temel olarak farklı seçeneklerim var ve genel olarak en iyisine bakacağız ve kararımı vereceğim.”

“Ralli kesinlikle bir seçenek ancak ben seçeneklerimin sadece Formula 1 ile sınırlı olmadığını söylemek istiyorum. Yapabileceğim farklı şeyler var ve ne olacağını göreceğiz.”

“Açıkçası Formula 1 olacağını düşünüyorum ancak ralli yapmama izin veren anlaşma olmalı. Bu rahatsızlık vermez. Herhangi sürüş her zaman bazı deneyimler kazandırır bu yüzden bunun sorun olacağını düşünmüyorum.”

“Bu sene iyi çalıştı bu yüzden Formula 1’deki işlerimi etkilemediği sürece ne yaparsam yapayım bunun bir sorun olacağını düşünmüyorum.” dedi.

Raikkonen ayrıca yarışmama ihtimalinin olduğunu da söyledi.

Raikkonen “Eğer istersem yarışmayabilirim. Daha önce de söylediğim gibi istediğimi yapabilirim ancak ne yapacağım konusunda henüz karar vermedim.” dedi.

Raikkonen ayrıca yerine gelecek olan Fernando Alonso’ya öneri vermeye gerek olmadığını söyledi.

Raikkonen “Ona bir şey söylemem gerektiğini düşünmüyorum: O kendisine neyin gerekli olduğunu bulacaktır. O, uzun zamandan beri Formula 1’de ve onun bir sorun yaşayacağını sanmıyorum.  Onun çoktan buraya geldiğini ve insanlarla görüştüğünü düşünüyorum bu yüzden söyleyecek çok şey yok.” dedi.


Yorumlar

  1. Bir dedigi bir dedigini tutsa 🙂 Hayir madem Kimi`den bu kadar nefret ediyosun haberin ustunden 1 hafta gecmis hala ne diye girip okuyosun, ne diye dil dokuyosun be arkadas, git Alonso haberlerine yorum yap. Nedir bu adamin Kimi`den cektigi 🙂

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    mc kımı dostum aslında ben anladım.o arkadas mc laren samp olamadıgı ıcın alonsonun guldugunu soylemıs.
    bende dıyorum kı mc laren zaten olamıyordu cunkı puanları sılınmıstı.orda gulmesının tek sebebı mc laren olamadı ferrarı takımı sampıyon oldu oh be den zıyade ben de olamadım hamıltonda olamadı oh be dıye guldu dıyorum.tam tersıne dıgeri de somurtuyordu zaten kımı sampıyon oldu dıye.

  3. eveet bora subası en iyi yaptıgı ise yeniden dondu karart gozunu klavyede aklına ne kadar hakaret icerikli seyler gelirse yaz,
    yok kimi fabrika da tuvaletten spor salonuna gidermis baska 1 sey bilmezmis, mc larene para verecekmis uste, sanırsınız ki adam kimi yle yatıyo kalkıyo,yanından hic ayrılmıyo.
    erdem anlayısı ise bir hayli enteresan, gerci ulkemizde kanunsuzların en cok sevildigi hırsızların ve dolandırıcıların kahraman olarak goruldugu bir ortamda ona cok da yuklenmemek lazım. o anlamda evet seni anlamaktan coook uzagız, senin de zaten bu saygı anlayısınla (fernandoya gosterdigin tarzda) bize saygı gostermeni hiiic arzu etmiyoruz

  4. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Algısız Kimi Fanları. Konuya o kadar uzaksınız ki;yazdıklarımı eminim dürbünle okuyorsunuz.. Bir gün nasıl bu Briattore-Piquet olayı çıktıysa.. Birgün de şaşkınlıkla Kimiyi nasıl kovduğumuzu öğreneceksiniz. Nasıl böyle arkasında kocaman bir nal izi olduğuna inanamayacaksınız. Size çok saygı gösterdim.. Fazlasıyla hemde

    Savunduğunuz adamı öyle bir uçurduk ki McLaren beni alsın diye üstüne para verecek neredeyse.. Diğer Takımlara da b.k atıyor neymiş araçları kötüymüş.. Kötü tabi yeni mi anladın. Kim sana o kadar para verecek. Hem ayranı yok içmeye, hemde en iyi araçla pistlere

    Adamı böyle karpuz gibi alır göklere çıkarırız.. sonrada küt diye bırakırız.. Öyle bir dağılır ki kimse artık görmek istemez… Dua edin de McLaren e gitsin ikinci adam olmaya

  5. erdal dostum anlamadın sen olayı zaten senin dedigin sekilde guldugunu dusundugu icin bora bey ferrari yi hakettigini dusunmus, simdi fernando yu yerin dibine kadar gecirdi bu yorumla

  6. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    "Ven Alonso 2007 de son yarışta kürsüde gülümsüyordu,, hemde bir puan farkla kaybettiği bir dünya Şampiyonluğu için.. "İyi oldu sana McLaren" diyordu, bu andan sonra o benim için Ferrari olmayı kesinlikle hakediyordu…"

    Benki, Alonso nun takımıma gelmesine karşıyım,sevmem kendisini ama kötü bir pilottur da demem;Yinede butür bi yorum yazmadım..Bu yazdığın ancak Alonsoyu aşşağılamak için,"bakın bu pilot bukadar karaktersizdir" diyebilmek için yazılabilir..Gözlüklerini nereden aldığını biliyoruz;gördüklerini sağlıklı değerlendiremiyorsun!.Okuduklarını anlamıyorsun;okadar yazıyoruz burada sen hala anlamamakta ısrar ediyorsun!..Bari ne yazdığını bil be arkadaşım ya…

    Alonso yu sevmiyoruz ve raikoneni destekliyoruz.Ama desteklediğin pilotu yücelteceksin diye diğer bir pilotu "itin g…..ne sokmaya"gerek yok! Burada birsürü Kimi taraftarı var;bu tarz bi yorum görmedim hiçbirinden..Sen desteklemeye çalıştığın pilot için yazabiliyorsun bu tür bir yorumu ,farkındamısın!..

    Neticede nasıl bir taraftarlık anlayışın olduğunu görmüş olduk.Biraz saygılı ol;yazılan yorumlar hoşuna gitmeyebilir;densizleşmeye gerek yok!..

    Bir yorumda 15-16 yaşlarında bir çocuk olduğunu düşünüyordu zfr:Ben fizyolojik yaşını bilmiyorum ama ,zeka yaşın 0-5 yaş arası olabilir ancak….

  7. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    2007 brezılyada alonso nun ne ıcın guldugunu bıle bılmeden yorum yapıyorsunuz yahu:)mc laren zaten umurunda degıldı.

    alonso orda sırf ben sampıyon olamadım zaten hamıltoda olamadı oh yuregıme degsın dıye gulmus olmasın.

  8. Ven Alonso 2007 de son yarışta kürsüde gülümsüyordu,, hemde bir puan farkla kaybettiği bir dünya Şampiyonluğu için.. "İyi oldu sana McLaren" diyordu, bu andan sonra o benim için Ferrari olmayı kesinlikle hakediyordu…

    aynı gulumsemeyi kırmızı tulumla da yaparsa eminim alonso ya hayranlıgın 1 kat daha artar!!!

  9. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Eleştirmek hakkınız elbet, benim hakkım, hepimizin hakkı. Zaten burada sadece bunu yapabiliyoruz.

    Ama Ferrari; senin gözünde kendisine çamur atan bir adamı getirip yarıştırıyorsa tutma kardeşim sen Ferrariyi. O zaman sen Schumi falan da deme. Biz o kadar zaferi millete şirin görünerek yapmadık. Aman ben sadece parama bakayım, Takım arabayı geliştirirse geliştirir ne yapalım diyen biri olmadığı için onu baştacı yaptık. Milletin kafasına vura vura Şampiyon olduk ve bugünkü Ferrari oluştu.Ne senin dondurmacın nede nede külahın bunu anlamaya yetmez.

    Sen çakma bile olmazsın çünkü içinde birşey yok, İçinden gelmiyorsa olmaz zaten. Takım Schumiyi gönderdi birşey demedim Raikonene mi diyeceğim..

    İşte bu nedenledir ki Alonso bize çamur atmadı,, kendisi için yarıştı ve Takımı için çabaladı ve rakip bizdik.. Aman rakip Schumi deyip el pençe mi duracaktı. Elinden geleni değil, fazlasını yaptı ve bizde saygı duyduk..

    Ven Alonso 2007 de son yarışta kürsüde gülümsüyordu,, hemde bir puan farkla kaybettiği bir dünya Şampiyonluğu için.. "İyi oldu sana McLaren" diyordu, bu andan sonra o benim için Ferrari olmayı kesinlikle hakediyordu…

    Alonso bu nedenle Ferraride olmayı hakediyor arkadaşlar,,, Kiminin haketmediği kadar hakediyor

  10. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    tebrik ederim Serkan arkadaşım eğer bende tifosi olsaydım bende yakıştırmazdım kendime

  11. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Yahu,takımımıza kızıyoruz,Kimi yi hala destekliyoruz diye bizim taraftarlığımızı sorguluyor herkes(Ki,"Kimi yle birlikte gidiyoruz"da demedik!!).Tamam kabul.

    Peki,neden aynı arkadaşların düne kadar Renault cu,McLaren ci,sonra tekrar Renault cu,son birkaç aydırda Ferrari ci olan Alonso cu arkadaşları eleştirdiğini göremiyoruz?..

    18 yıllık Ferrari taraftarıyız;takımı eleştirdik diye "çakma" olduk:taze "Çakma Tifosi"ler öz oldu 🙂 :))

    Fark etmez gerçi;Ferrari evet ama Alonsoyu desteklemiyorum,rahatsız olanlar eksilerini esirgemesinler.Kim nasıl düşünür bilemem ama takıma attığı onca çamurdan sonra ben bu adamı desteklemeyi yakıştıramıyorum kendime.

    Saygılar herkese

  12. Sayın Musab Bera; Eminim ki bir çok Ferrari takımı taraftarı gibi bende Monte'nin hareketlerinden, söylemlerinden ve yaptıklarından muzdaribim, dediğiniz gibi o hareketini tasvip etmiyorum, asla da etmem, zaten Alonso'yu da sevmem, ama Alonso Ferrari takımında yarışacağı için onun takıma yapacağı her katkı da beni mutlu edecektir. Tıpkı Raikkonen'in takıma yaptığı katkılarda mutlu olduğum gibi.

    (Ayrıca burda Alonso'nun Ferrari'ye gelmesine karşı en sert yorumlarımı da yapmıştım. Napalım başa gelen çekilir hesabı oldu.)

    Saygılarımla.

  13. kendime ceza verdim boracım…bu kadar arkadaşı üzmeye hakkım yok dedim. kimi bir yere transfer olana kadar yazmayacaktım ama dayanamadım. seviyoruz kopamıyoruz. gönülden sevgiler sana ve bu spora aşık bütün arkadaşlara ister takım tutsun ister pilot tutsun ister bugün burada ister yarın başkayerde olmuş olan ve olacak herkese…:)))

  14. bülent şahin bey…
    görüşlerinize katılmıyorum. ama saçma demiyorum. şık olmaz bu ifade. peki luca nın alonso bir gün yarışacak ama seneye değil ifadesinden kısa bir süre sonra ortaya farklı bir durumun çıkması ne manaya geliyor sizce? ilk sponsorluk tanıtımında alonso açıklaması bekleniyordu fakat orada bunu demedi ve sonradan zıt bir açıklama ile alonso ferrariye geldi. bu konu binlerce kez tartışıldı. belli bir zaman sonra unutulup gider ama gerçekte böye bir şey varsa alonso ve santander ferrariyi parmağında oynatır.

  15. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Musab Bera m nerdesin yahu.. Ben bazen kopuyorum böyle. Kusura kalma valla. Sana kim ne derse desin senin bir duruşun var kardeşim. Kızgınlığım ne tarafa döneceğini bilemeyenlere. yerin olsun saygı duyayım. Valla sevdiklerim için istiyorum Rai McLaren'e gitsin. Aşağısı kesmez, ama iyi olacaksa başka Takımada gitsin. Ferraride vadesi bu kadarmış. Gönlün açık olsun kardeş; umarım bu ızdıraplı bekleyiş biter

  16. Sn Burak Böcek;
    Yazdığın her satırın altına imzamı atıyorum, pilot taraftarı değilim ancak Schumi'ye her zaman özel bir sempatim vardı, kabul ediyorum, yine de bu durum Ferrari taraftarlığımın önüne geçemedi, geçemez.

    Bana göre sporda takımlar esastır, diğerleri figüran, Futbolda yada basketbolda yada bireysel olarak yapılmayan takım esasına dayalı diğer sporlarda her zaman takım adı geçer, bazen takımın bir elemanı diğerlerine göre öne çıkar ama zamanı geldiğinde o da yolunu alır, takım baki kalır.

    İsteyen Rai'yi desteklesin isteyen Alonso'yu yada diğerlerini. Rai Ferrari'ye geldi diye Ferrari'nin taraftar sayısı artmış yada azalmış umrumda olmaz, nasıl olsa Rai gittiğinde onlarda gidecekler. Ben yerimde kalacağım. Daldan dala atlamayacağım, bırakında bu da benim doğrum olsun.

    Schumacher'de Ferrari'de iken başka bir takıma gitseydi (ki koyu bir Schumi taraftarıydım) bende Schumi ile Ferrari'yi bırakıp gitmeyecektim.

    Ayrıca Santander'in Ferrari'yi yönetmesi gibi komik ve saçma bir yaklaşımı da ancak pilot taraftarlarından beklerim.

    Saygılarımla.

  17. bu arada bakıyorum haberlerdeki kimi resimlerine. eliyle bir taraflarıyla oynuyor. yokmu vesikalık cepheden bir fotoğraf:)))

  18. boracım üzme şu kimicileri…geleceksin bir gün yanımıza:) bak demedi deme:)(bir adama 40 sefer deli dersen deli olurmuş sanada 40 sefer kimici diyeceğim olacaksın kimici:))))

  19. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Siz bu kafayla giderseniz daha çoook mazhar olursunuz ilgime. Seneye Takım daha nasıl iyi olur.. Hamiltonla başedebilirmiyiz diye düşüneceğinize; takılmışsınız Rai'nin kuyruğuna (hani şu düğün arabalarına takılan tenekeler gibi)boş boş laflar ediyorsunuz.

    Ne yapalım Montiyi kovalım; Domenicaliyi kovalım, Massayı kovalım yerine Kimiyi getirelim. Ferraridekilerin hepsi gitsin ama Kimi Ferraride yarışsın.. Nasıl güzel oldu mu şimdi. Lambadan Cini çıkartmayın bana; bir tane Ferrari için olumlu birşey yazdığınızı görmedim.

  20. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Teşekkür ederim kardeş.

  21. Bora Subaşı bak bu arkadasta ferrarici (burak bocek) hemde belkide senin 2 yada 10 katin kadar ama bir buragin yorumlarina bak birde senin burak eyvalah kardes saygi ve hosgoru sagolasin

  22. Berkhan Oğulcan Akçay kardes yorumun o kadar guzel ki inan sanki o yorumu ben yazmisim gibi sadece avatar ve isim degisik agzina yuregine saglik ya Bora Subaşı kardes allah askina ne yapmaya calisiyorsun ben anlayamadim burda sanki bir tek sen varsin ferrari fani 2005 de takim schumiye ragmen surunuydu ama yinede taviz vermiyordu basimiz dimdik ti ama birde bu seneye bak sence ferrariyi kim yonetiyor ben sana soyleyeyim ferrarinin sahibi fiat artik eskisi kadar f1 e kaynak aktarmiyor 1. si krizden dolayi 2. side fiat cyhrsler le ortak olup amerika pazarina acilmak istiyor uzun ugraslar sonun da amerika hukumeti bunu onayladi ve bu yuzden fiat amerika pazarina acilmak icin ugrasiyor ve ferrari eskisi kadar parasal olarak guclu degil santander de bu yuzden cok degerlidir ferrari icin ama ne olursa olsun dedim ya 2005 de surunuyorduk ama gururlukduk artik ne gurur kaldi ne de baska birsey bence ferrari siradanlasmaya basladi bunu soyluyoruz diye suclumu olduk o zaman en cok suc isleyen benim berkhanin soyledigi gibi hangi takimi nasil tutacagimi sanami sorucam sen kimsin ya ne ferrarinin avukati nede sahibisin haddini asma boyle sacma sapan yorumlara da son ver bosuna ugrasma provakatorluk yapmakla eline bir sey gecmez sen kendince tutuyorsun ferrariyi ben ve benim gibilerde kendince tutuyor sen ne karisiyorsun senin disinda boyle yorum yapan kimse yok sen bana inanmiyorsun bende sana inanmiyorum sen ferrari fani falan degilsin sadece ortaligi karistiran yasida 15 bilemedin 16 olan bir cocuksun o kadar ayrica hem kimiyi sevmiyorsun hemde her kimi haberinin altina yorum yazmaktan geri kalmiyorsun sen kendinle celisiyorsun arkadas

  23. burak bocek avatarı

    Bu dünya menfaat dünyası ve f1 para demek,gösteri demek.İlelebet Kimi ile yarışmasını bekleyemezsiniz kimsenin.Her işte çıkar var bu ticari anlaşmalarda neler dönüyor biz bilemiyoruz.Ancak bu kadar büyük konusuşuyorsunuz ki yok Ferrariyi santander yöneticek yok Ferrari tükrdüğünü yaladı.Bi kere arkadaşım sen o pozisyonda o anlaşmaları imzalayan isim olsan acaba ne dicektin.Oturduğumz yerden çok rahat eleştirebiliyoruz.Ancak duurm bizim gördüğümüz kadar kolay değil bence.Yani biz istemiyoruz yada taraftarları mutsuz oluyor diye Ferrari Kimiyi yarıştırmıyor.Dediğim gibi herşey menfaat.Santander dün Mclaren de idi.Halen orada ama daha küçük çapta ve ilerde belki hiç olmayacak ne bizde ne onlarda.Ve aynı şey Alonso Mclarene giderken de oldu.O zaman santander mi yönetti onları?Kimiyi gönderdiler neden ihanet mi ettiler ona?Vefasızlık mı ettiler?Alonso için onu mu harcadılar?Mclaren onu hak etmedi mi?Aynılarını söylenesize objektif olarak.Tabiki hayır.Birazcık olayın ekonomik boyutlarını düşünün.İşte basit yorumcu ile f1de takım yöneten insan arasındaki fark bu.

  24. özkan haberde ne yazıyor tek seçenek mc laren korkusu olsa zaten mc laren de yarışmak istemez dimi ve de kimiden bahsediyoruz en hızlı pilottan

  25. özkan kalayci avatarı
    özkan kalayci

    rai'yi tutmam, ancak mclaren'e geçmesini istiyorum; çünkü orada önce hamiltonu geçmesi gerekecek ki (daha önceki yorumlarda da yazdım)geçeceğini zannetmiyorum. Bence rai f1 den kaçmaya yer arıyor. zira mclaren onu almayacak ve o da istediğim olmadı deyip, her zaman ki soğuk kanlılığı ile kaçacak. adam hakkatten soğukkanlı 🙂 ,

    gelsin ve hamiltonu geçsin önce, eyvallah diyeceğim…

  26. özkan kalayci avatarı
    özkan kalayci

    rai'yi tutmam, ancak mclaren'e geçmesini istiyorum; çünkü orada önce hamiltonu geçmesi gerekecek ki (daha önceki yorumlarda da yazdım)geçeceğini zannetmiyorum. Bence rai f1 den kaçmaya yer arıyor. zira mclaren onu almayacak ve o da istediğim olmadı deyip, her zaman ki soğuk kanlılığı ile kaçacak. adam hakkatten soğukkanlı 🙂 ,

    gelsin ve hamiltonu geçsin önce, eyvallah diyeceğim…

  27. Kimiyi gönderen faktör, diğerleri değil kendimizdedir. Ne oldu da değişti. Göndermek isteyen kontratını 2 senelik mi yapar..

    boyle yazmıs arkadas aslında isi cozmus de tersten bakıyo :)) o 2 yıllık anlasma santander anlasmasından onceydi

  28. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bora Subaşı evet aynen öyle oldu Santander dedi ki "Alonso yarışacak arkadaş". Evet budur. Sen ne sandın ki? Başka ne sebep var Allah aşkına. Ferrari parayı görünce isteneni yaptı. Ferrari'yi artık Santander yönetecek biz de izleyeceğiz. Bu kadar basit. Sabit fikirlisin. Görüşünden asla vazgeçmiyorsun. Devam et böyle.

  29. Kimi raikonen yetenekli mi evet yetenekli karakterli mi evet sözünü sakınarak söylüyor iki kere düşünüyor tedbirli ama ne biliyim duyguları yok hırsı yok her zaman soğuk ,piste çıkıyor ve hızlı sürüyor, pilotluğuna asla birşey demiyorum ama Alonso tam tersi ateş gibi daha gençken duygularıyla hareket ediyordu düşünmeden konuşuyordu bazen yanlış cümleler kuruyordu çünkü daha toydu. yarının ne getireceği belli olmuyor tabi, ferrari ile ilgili ne dediyse ne zaman söylemiş bakmak ona göre yorum yapmak lazım insanlar hayattan ciddi dersler çıkarıyor bugün düşündüğümüz yarına farklı bir hal alabiliyor.
    Ferrari Alonsoyu niye aldı neden aldı bunları seneye çok daha iyi bir şekilde anlayacağız ama sponsorla vs ilgisi yok bence koskoca ferrari hangi pilotu yarıştıracağını sponsora mı soracak bu konuda Bora arkadaşıma katılıyorum

  30. Bora Subaşı bilgin 0 mantigin -1 olaylara AT gozlugu ile bakiyosun ya da ancak boyle bakabiliyorsun..

  31. Kadir YILMAZ avatarı

    Ahmet çok iyiymiş, aynı sitede şöyle birşey buldum bence bu da iyi 🙂

    http://crap.fi/?i=6562

  32. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Hiçbir şeye Atgözlüğü ile bakmıyorum.. Admin de bilir Tifosilerde. Hakettiğinde Montezelemo da Domenicali de eleştirilmiştir. Sadece bende değil tüm Tifosilerde yaptı bunu. Ama sizin yaptığınız Schumi maskesi takıp yada Ferrarici gibi davranıp belden aşağı vurmaktır… Sizin yaptığınızı ben 5 sene önce yapıyordum. Hemde rakip Takımın gözünün içine bakarak. Rakip Takımın atkısını takınıp onların tribününe maça giderdik. Ver alttan alttan; kimsede bize bişey demezdi aynı Takımı tutuyoruz ya,,,

    Yetenekli Pilotmuş, Gururluymuş birde Yarış Ruhu varmış. Neden ben bunları hissetmiyorum sizin gibi; hissetseydim size katılırdım elbette.. Siz sanıyorsunuz ki şöyle bir şey oldu =

    -Aşçı- Efendim, Raikonen benim yaptığım Ispanaklı Spagettiyi beğenmiyor
    -Domenicali- Nasıl beğenmiyor mu?? Nasıl beğenmez,, sözleşmemizde vardı ama
    -Aşçı- Valla beğenmiyor gönderelim bunu Takımdan
    Domenicali- Gönderelim hemen, nasıl olur böyle bir şey ya. Luca’ya söyleyelim hemen

    Bu kadar basit dimi herşey. Birgün Santander geldi ve dedi ki. Ben Alonsonun yarışmasını istiyorum arkadaş: Hemen gönderin Kimiyi dedi ve gönderdiler. Budur yani öyle mi ??

    Kimiyi gönderen faktör, diğerleri değil kendimizdedir. Ne oldu da değişti. Göndermek isteyen kontratını 2 senelik mi yapar.. Oldu birşeyler ve bu Takım içinde kaldı. Bu adamdan bize fayda yokkkk ve gönderdik. Sizde beğenmiyorsanız Ferrari budur kardeşim; başka bir Finli gelene kadar çooook beklersiniz.. Küresel Isınma var Dünyada;kalmadı öyle Buzadam falan

  33. Emir Çolak avatarı

    Serkan Akgül sen olmasan şimdi aynı yorumun daha uzunu ve yorucusunu ben yazıcaktım yazılanları okuduktan sonra ama şu yorumundan sonra herşeyi zaten açıkça yazmışsın bizede laf düşmez 🙂 TTB (türkiye tifosi başkanı) Bora herzaman insanları sorgulayan taraftarlığını ölçen, provokatif yorumlar yapıyor, zamanında bizde yaptık haddimizi aşarak ama ders aldık, hiçbir taraftarın sevdiği veya belli ettiği pilot hakkında kışkırtıcı veya tahrik edici yorum yapmamaya çalışıyorum, Raikkonen ve F1'in bazı haberleri dışında diğer başlıklara bile fazla girmiyorum. Bora espri mayetinde söyledim bende ha 😀 bu yazılar sadece kişisel eleştridir, sende benim hakkımda eleştri yapabilirsin.

  34. Burda neyin tartışmasını yapıyorsunuz herkesin kendine göre formula 1'e gönül vermiş kimi pilotu kimi takımı destekler nasıl desteklediği önemli değil sonuçta formula1 severleriz bu konuda birbirimizi kırmayalım sen şöyle taraftarsın sen böylesin diye;)

    Herkes kiminin kovulduğundan bahsediyor ama ortada böyle bi durum da yok kimi de bu konuda kırgın olmadığını söyledi ve parasını da aldı Alonsoyla da bi problemleri yok vay sen benim koltuğumu elimden aldın demiyor sonuçta güzel diyologlar geçiyor aralarında.Ee sorun ne o zaman. Alonso çok iyi bir pilot ve ferrari koltuğunu hakediyor ve seneye orada yarışacak güzel sonuçlar şampiyonluklar kazanacak umarım kimide mc larende yada rekabetçi bir takımda olur da ikisinin kapışmasını yeniden izleriz.

  35. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Öncelikle takımımızı,doğru ve haklı her adımında desteklemek;yanlışını eleştirmektir duruş.

    Hızlı olan,yetenekli,karakterli pilotu,hangi takımda olursa olsun takdir etmek ve desteklemektir duruşumuz..

    Hiçbir olaya "at gözlüğü"yle bakmamak:Olay özgülünde haklıyı,haksızı ayırmaktır taraftarlık anlayışımız..

    Her fırsatta takımımıza söven bir pilotu ayakta alkışlamamızı bekleyen "Türkiye Tifosi Sendikası Başkanı" Bora Subaşı arkadaşım..

    Buarada insanlar değerverdiklerini eleştirmek zorundadır öncelikle.Benim için önemsizse hatasını eleştirmem kimsenin.Diyeceğim sende lazımsın bize 🙂 Ama lütfen insanların taraftarlığını sorgulayan provakatif yorumlardan vazgeç artık..

  36. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yorumumun tamamını okuduğunu sanmıyorum bir oku istersen.

  37. Ahmet  Keleş avatarı

    arkadaşlar böyle birşey denk geldi bir bakın isterseniz, Rai'nin duygularını anlatan ifadeleri:

    http://crap.fi/?i=5703

  38. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Berkhan sana demedim demek ki sende varmışsın.. alındığına göre. Kimi gitti bizde ortalığı süpürüyoruz işte birsürü toz oldu haliyle.

    Umarım sizde muhteşem Pilotunuzun yanına gidersiniz biran önce. Ama sizde haklısınız belli olsa uçacaksınız çoktan da,, birde yediğini yutmak var tabi işin içinde

    Yorumların tabi güzel baktımda "gridde en sevilen pilot Raikonen" demişsin. Bende katılıyorum. Monzada kürsüde Button Ve Rubens, Kimiyi nasıl ağırlayacaklarını bilemediler yere göğe koyamadılar.. Bir hürmet bir hürmet duygulandım valla.

  39. inci incili avatarı

    ne güzel konuşmuş aslında 'Eğer F1 aracı sürmek istersem o zaman tek seçenek Mclaren' ya hep ya hiç. kimi'nin mantığı bu. o büyüzden seviliyor.

  40. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bora Subaşı o laflar bana mı geldi bilmiyorum ama yine de cevap vereceğim. Ben Ferrari'nin tüm tarihini bilirim. Michael Schumacher posterleri odamın duvarlarını süsler ve yanında Kimi ile Ayrton Senna vardır. Senin yorumlarını takip ediyorum ve sanki hepsinde böyle bir büyüklüık taslar gibisin. Ben Rai yoksa yokum demedim. Ama artık gönlüm eskisi kadar Ferrari ile olmayacak. Nedeni Kimi'nin gönderilip Alonso'nun gelmesi değil. Birçok sebep var. Birincisi Ferrari tüm geleneklerinden uzaklaşıyor. Geçmişte "Alonso asla Ferrari'de yarışmayacak" diyenler şimdi Santander gelince büzüldüler. Para olunca her şey değişti. Senin tuttuğun takıma ne laflar etmiş bir pilot senin takımına geliyor ve sen rahatsız olmuyor musun? Sen durumu sadece Kimi Raikkonen meselesi mi zannediyorsun? Yıllardır tutkuyla izlediğim takım son 2 yıldır inanılmaz taktik hatalar yapıyor, inanılmaz yönetim hataları yapıyor. Ferrari yönetilemiyor arkadaşım. YÖ-NE-Tİ-LE-Mİ-YOR. Bu kadar basit. İnanılmaz bir yönetim istikrarsızlığı var. Eski Ferrari takımı nerede? Gurur nerede? Yarışçılık ruhu nerede? Hangisi görebiliyorsun ki? FERRARI'nin başkanı çıkıp defalarca Kimi'yi savunuyor, sonra esnekleşiyor, sponsorlarımız değil biz pilot seçeriz diyor, sonra Alonso seneye gelmeyecek diyor, sonra Alonso geliyor ve Kimi tabiri caizse kovuluyor. En azından adam gibi gönderseydin ya da kontratı 1 yıl uzatmasaydın kardeşim. İnanılır gibi değil. Ben Ferrari taraftarlığımı sana mı soracağım. Sen kimsin ki?

  41. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bora Subaşı o laflar bana mı geldi bilmiyorum ama yine de cevap vereceğim. Ben Ferrari'nin tüm tarihini bilirim. Michael Schumacher posterleri odamın duvarlarını süsler ve yanında Kimi ile Ayrton Senna vardır. Senin yorumlarını takip ediyorum ve sanki hepsinde böyle bir büyüklüık taslar gibisin. Ben Rai yoksa yokum demedim. Ama artık gönlüm eskisi kadar Ferrari ile olmayacak. Nedeni Kimi'nin gönderilip Alonso'nun gelmesi değil. Birçok sebep var. Birincisi Ferrari tüm geleneklerinden uzaklaşıyor. Geçmişte "Alonso asla Ferrari'de yarışmayacak" diyenler şimdi Santander gelince büzüldüler. Para olunca her şey değişti. Senin tuttuğun takıma ne laflar etmiş bir pilot senin takımına geliyor ve sen rahatsız olmuyor musun? Sen durumu sadece Kimi Raikkonen meselesi mi zannediyorsun? Yıllardır tutkuyla izlediğim takım son 2 yıldır inanılmaz taktik hatalar yapıyor, inanılmaz yönetim hataları yapıyor. Ferrari yönetilemiyor arkadaşım. YÖ-NE-Tİ-LE-Mİ-YOR. Bu kadar basit. İnanılmaz bir yönetim istikrarsızlığı var. Eski Ferrari takımı nerede? Gurur nerede? Yarışçılık ruhu nerede? Hangisi görebiliyorsun ki? FERRARI'nin başkanı çıkıp defalarca Kimi'yi savunuyor, sonra esnekleşiyor, sponsorlarımız değil biz pilot seçeriz diyor, sonra Alonso seneye gelmeyecek diyor, sonra Alonso geliyor ve Kimi tabiri caizse kovuluyor. En azından adam gibi gönderseydin ya da kontratı 1 yıl uzatmasaydın kardeşim. İnanılır gibi değil. Ben Ferrari taraftarlığımı sana mı soracağım. Sen kimsin ki?

  42. zfr ben de senin durumundayım… räi gittikten sonra hangi pilotu tutarsam tutayım nasıl zevk alabilecem bilmiyorum… räi yeter ki f1de kalsın. ben başka bi şey istemiyorum gelecek sezon için :(:(:(:(:(:(:(:(

  43. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Kendini Ferrari taraftarı sana birkaç arkadaşım. Sizin Ferrari ile ilgili hiçbir fikriniz yok.. Herkese saygı duyarım ama "Truva Atlarına" asla saygı duymam. Yerini belli eden tüm arkadaşlara saygı duyuyorum; Rai yoksa bende yokum dediler gidiyorlar.. Kendini Schumi hayranı kişiler nasıl olur da Ne kişilik ne sadakat nede Ferrari aşkına; Ferrari ile uzaktan yakından alakası olmayan Kimiyi hala savunur hala anlamış değilim

    Bende avatarıma Kimi resmi koyayım öyle yazayım bu yazdıklarımı hiçbir farkı yok… Duruşunuz yok ve size inanmıyorum. Hepimiz bayram ediyoruz; Ele güne karşı da başımız dik…

  44. Gitmen bile büyük bir hataydı..

  45. Yavuz Balcı avatarı

    tüm açıklamalara rağmen ben McLaren-Kimi birlikteliğini hep öncelikli tuttum.McLaren ferrariyi alt etmek istiyorsa buna da mecbur ve kimi dışındaki tek alternatif alman sürücü fikri atıldığında sitede heidfeld adını ilk söyleyen biri olarak tekrar ediyorum heidfeldir.bunun dışındaki alternatifler McLaren hanesine koca bir – dir.

    gönlümden geçen iki favori pilotumun tuttuğum takımda yarışması.kimi ferrarideyken bile McLaren yarışı kazanamıyorsa kiminin kazanmasını isterdim.pilotajından zerre kuşkum olmayan bir adam.buz mu buzul mu benim için önemli değil.ama adam safkan yarışçı.kimi ve lewise McLaren aracı verecek gerisini düşünmeyecek.sürtüşme yaşanacağınıda sanmıyorum.

  46. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "vet;ama Schumi taraftarlarının Schumi den sonra en çok desteklediği F1 pilotu da Rai dir" Dimi Yaa Tifosiciler İcin Masssa'nin Hiç Önemi Yok-Yada Simdi Gelicek Olan Alonso nun Fan Sayisi Ne Kadar Ki… Kimi Gelince Ferrari Fan Sayisi 2 Katina Çıkmıs :D… Daha Neler Duycaz Acaba

  47. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    Benim yüzümden mi Schumiden soğuyorsun? Hangi cümle?

  48. Hakkında hayırlısı olsum KİMİ… seviyorum seni… nerde olursan ol arkandayım…

  49. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Zfr arkadaşım,araç konusunda haklısın ve şu kesin ki:Kimi de Alonso da mekanik yoltutuşu iyi olan araçlarda başarılı olan pilotlar.Sürüş stilleri ani yön değişimleri gerektiren bir çizgide.Son üç yıldır böyle bir araç olmadı Ferraride malesef.Yoksa Kimi nin performansına laf söyleyen olamazdı zaten.

    Alonso ya stiline uygun bir araç verebileceklermi?..Cevabı olmayan bir soru…Önümüzdeki yıl herşey olabilir;bekleyip görelim.

  50. Ferrarici ve kimici arkadaslar bu hafta moralim sifir gercekten sifir harbiden kiminin gidisi cok koyuyor bana ya ah be montezemelo sen nasil dustun bu duruma nasil bu kadar pasif kaldin nasil bu kadar beceriksiz olabiliyorsun gonderecektin neden getirdin dahasi sirf kimiyi almak icin neden schumiyi harcadin yasayan efsanenin f1 i birakmasaydi en az 2 kez sampiyon olabilecegini dagdaki coban bile bilirdi sen mi bilemedin ne vardi sanki siz ne zaman iyi bir arac verdiniz de schumi sizi yaniltti o geldiginde ferrari ne haldeydi biraktiginda ne hale geldi ama harcadiniz onu kimi ise hic de kendi stiline uymayan arabalari verdiniz bu 3 senede buna ragmen adam ilk yilinda sampiyon oldu siz cesaret edip soyleyemediniz ama schumi pek sevmesede kimiyi cikip adam gibi kimiye iyi araba veremedik surdugu araclar hic de onun stiline uygun degildi anlamadigim neden aldiniz ve neden kimiye uygun arac vermediniz gecen sene sampiyon olmadi diye basarisiz saydiniz peki hic izlemediniz mi gecen yilki spayi kendine uygun olmayan aracla kimi takim arkadasi massayi hic zorlanmadan gecti sanki tur bindiriyordu sonra hic kimse inkar etmesin 2007 2008 ve bu senenin de yarisindan sonra uzak ara en hizli arabasi mc laren mercedesi suren hamiltonu gecti ama yagmur da daha iyi yol tutusuna sahip mc laren le hamilton kolayca gecti kimiyi ve siz ancak 1 yil sonra acikliyorsunuz kimiye ona uygun arac vermedik diye sonrada daha 1 yil varken kontratinin bitmesine sirf sponsor istedi diye zamanin da hem sizin hemde f1 in cogu rekorlarinin sahibi yasayan f1 efsanesi schumiye ve ferrariye demedigini birakmayan alonsoya kucak actiniz hadi bakalim alonsoya uygun arac vermeyinde goreyim sizin adamliginizi bakin bakalim alonso kimi gibi susup sadece isini yapabilecek mi acaba ben iyi bir ferrariciyim ama bunu tekrar soyluyorum montezemelo senin miadin doldu ferraride senin isin ferrariyi yonetmek ferrari icin en iyisi yapmak ve yapacak kisilerle calismak ona buna saga sola laf yetistirmek degil gerekli gereksiz her seye baliklama atlamak degil sen kirmizilarin tepesin deki kisisin boyle olmamaliydi ferrariyi gozumde her gecen gun kucultuyorsun yazik cok yazik

  51. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Birde şunu yazmadan geçemedim:Diğer dörtlü birbirine çok yakındı;evet;ama Schumi taraftarlarının Schumi den sonra en çok desteklediği F1 pilotu da Rai dir..Hesap yapıyorsunuz,buda aklınızda olsun…

    Bilginize..

  52. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Arkadaşlar:Kimi ile ilgili olumlu yorum yazarsanız,muhakkak birileri yorumunuzu yorumlar:) Emin olabilirsiniz:) 2006 dan önce aynı şey Schumi için geçerliydi..

    Sözüm oki,bir konuda iyi olursanız ya severler,ya nefret ederler.Kimi nin durumu da budur..

    Lütfen sakin olalım,alakasız tartışmalara giriyoruz..Provakatif yorumlara kulak asmayıp cevap yazmamak,verilecek en iyi cevaptır..

  53. bence kimi yanlış düşünüyor yarış kazanan bir araçta olmazsam yarışmam demişti ama böyle olmamalı kimi şu an f1 içinde birçok fanı olan sevilen yetenekli bir pilot ralliye gidip napıcak yarış mı kazanacak yoksa hobi olsun diye mi yarışacak.toyota bile olsa f1de kalmalı belki toyotaya ilk f1 zaferini yaşatır.ve umutbg nin dediği resmi bende hatırlıyorum saydığı dörtlü birbirine çok yakındı

  54. erdal altundag 10 numarasin ustad 10 valla sende olmasan yandik super otesi yorum 100% katiliyorum

  55. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) ya kardesim sen ne diyorsun ya ben de senin sayende o cok sevdigim schumiden soguyorum bu arada yas kac

  56. kaan kaanhan avatarı

    bir bakmışsınız Nick, McLaren a imza atmış. Rai McLaren a geldiğinde, o koltuğa benim geçmem lazımdı, onun kadar hızlıyım yada ondan daha iyiyim(yanlış hatırlamıyorsam) gibilerinden konuşmuştu. bu sefer Nick gelirse rövanşı almış olcak 🙂

  57. 🙂
    bazıları takım tutar
    bazıları kimiyi tutar
    bazıları
    😀

  58. hacer neslihan  avatarı
    hacer neslihan

    arkadaşlar biri alman pilot istiyor evet. çünkü brawnı da alabilir merceds. ve gridde iki taıım mercedese bağlı olursa ki olmazsa mclareni bırakma ihtimali var mercedesin o zaman haug brawna istiyordur demektir. yani kesin bir şey sölemedi. bu para konusuna gelince. ben kiminin menajerlerinin parayı çok istediğini düşünüyorum. yaksa adam maaşını zaten almış. istediği seneye şampiyonluk yaşamak.

  59. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Kimi Raikkonen boş konuşmaz vardır bildiği 🙂
    bazıları takım tutar bazıları pilot ben Kimi'yi destekliyorum hangi takımda olursa olsun o kazansın isterim artık çelişkili açıklamalar okumak istemiyorum biri Alman pilot istiyor biri Kimi'ye övgü dolu sözler yağdırıyor

  60. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    yuh yahu.sana cvbını verırdım ama sevıyene ınmıycem.sıte yı yonetıp normal yorum sılenler umarım bu terbıyesızı de gorur geregını yaparlar.ama kullandıgın kelıme ancak sana yakısır.

  61. efendimayin  avatarı

    Ben sevmesemde mclarena gelmesini bir yandan istiyorum gerçi nick hakediyor ama neyse. Kimi bakalım lewisi geçebilecekmi bunu çok merak ediyorum. Lewisi saf dışı bırakırsa işte o zaman çok hızlı olduğuna inanırım.

  62. kimi nin ferrariye para icin gitmedigini f1 den az cok anlayan herkez biliyor,yine parayı cok seven 1 adam illa ki kazanabilecek arac istiyorum diye bas bas bagırmaz pasa pasa toyota nın teklifini kabul eder,evet en pahalı pilot da kimi bunun kabahatini de kimi ye yuklemeyin acaba o parayı verenler enayi mi? kimi 50 milyonu ferrari de yarısmak icin almadı ayrıca santander fernando yu yarıstırmak icin kimi ye odedi, siz kimi nin yerinde olsanız size boyle 1 sey yapılsa kontratta yazan maksimum tutarı mı istersiniz ferrari yi dusuneceginiz icin yarısı yeter mi dersiniz? ferrari fanlarının 1 kısmının da kimi ye ısınamamasının tek sebebi yine ferrari nin hatasıdır o da shumi yarısmak istedigini soylerken kimi yi alabilmek icin onu emekli etmeleridir ve evet bu buyuk hatadır ferrari adına ben sahsen shumi yi pistlerde gormek isterdim hala coook iyiydi. mc laren asırı fanları kimi yi mc larende gormek istemiyorlarmıs!!! siz f1 i fb-gs rekabetiyle karıstırıyorsunuz ama onda bile sartlar sizin istediginiz kadar sert degil :))

  63. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Evet Cok Seviniriz… Döneklere İhtiyacimiz Yok Da 😉

  64. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    merak etme dostum o ayrıcalık sende kalacak.zıra kendı adıma soyluyorum ben mc larendekende kımı yı desteklıyordum ferrarıdeykende destekledım.sımdı nereye gıder bılınmez ama yıne mc larene gelırse ben yıne kımı yı desteklemeye devam edecegım.mc larenın senın olsun.

    senın ayrıcalıgın sana bızım ayrıcalıgımızda bıze kalsın olurmu

  65. Bence olayı büyütmeye gerek yok,Kimi ile Ferrari iyi bir birliktelikti ve beklentiler karşılanamadığı için bitti,bu çok normal ama başarısız olduğuna katılmıyorum.
    Şampiyon olunamayınca başarısız olunmuyor,2007'deki şampiyonluğa kulp takanlar 2008'de yaşananları unuturlar.

  66. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Mclaren İcin Secenek Oldukca Fazla… Fakat "Hamilton" dan fazla bir para önerceklerini Sanmiyorum… Bakalim Kimi Ne Yapacak Parasal Konuda,Eger Olur Da Gelirse Bazi Fanatik Kimici Arkadaslar Lütfen Siz Mclaren'i Desteklemeyin Ya Gercekten…Birakin O Ayricalik Bizde Kalsin

  67. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    bu sene başardıkları gerçekten müthişti onu belirtmem lazım. F60 ile yarış kazanmak büyük işti gerçekten. Yayınlanmayan yazıda belirtmiştim onu. "Telemetresi kazanamaz gösteriyordu kazandı diye.

  68. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    Hayır,ben bu zihniyeti anlayamıyorum.
    Ben sizin Fernandocu olduğunuzu iddaa etmedim.
    Biz nasıl sizi Kimi'den uzaklaştırabiliyoruz?
    Biz burada Kimi'yi temsil etmiyoruz,evet onun fanıyız ama ben bazı konularda Kimi'den bile daha tepkili olduğumuzu görüyorum,yani bana kimi fanları yüzünden Kimi'den soğumanız garip geliyor.

    @orası da doğru ancak ister istemez soğuyor insan. her haberin altında kimi ismi geçince. yani kimiyi temsil ediyorsunuz bir yerde. kimi fanları biraz daha yumuşak olsa kimi çok daha sevilir bir pilot olur..

  69. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu sene başardıkları zaten ortada..

  70. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi'nin Ferrari'ye veremediği tek şey 2008 şampiyonluğuydu. Bu sporda birçok değişken var kaldı ki 2008'de takımlar şampiyonu Ferrari oldu ve Massa da az daha başarıyordu.

  71. Hayır,ben bu zihniyeti anlayamıyorum.
    Ben sizin Fernandocu olduğunuzu iddaa etmedim.
    Biz nasıl sizi Kimi'den uzaklaştırabiliyoruz?
    Biz burada Kimi'yi temsil etmiyoruz,evet onun fanıyız ama ben bazı konularda Kimi'den bile daha tepkili olduğumuzu görüyorum,yani bana kimi fanları yüzünden Kimi'den soğumanız garip geliyor.

  72. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    Evet biliyorum haklısın ama ben arkadaşın dediğini biraz saçma buldum. Ayrıca bilmeni isterim ki çok büyük bir Schumi hayranıyım.

    10 numara cevap yazarken bunu görmemiştim kusura bakma.

  73. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yani adam sırf 2008'de şampiyon olamadı diye niye siliyoruz ki? Schumi de maalesef 2006 da şampiyon olamadı ama kimse bu tür yorumlar yapmadı. Çünkü zaten 7 kez şampiyon olmuştu.

  74. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    Bi araştır bakalım Schumi Ferrariye geldiğinde Ferrari ne durumdaydı.

    "10 numara cevap."

  75. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Evet biliyorum haklısın ama ben arkadaşın dediğini biraz saçma buldum. Ayrıca bilmeni isterim ki çok büyük bir Schumi hayranıyım.

  76. Bi araştır bakalım Schumi Ferrariye geldiğinde Ferrari ne durumdaydı.

  77. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Adam ilk senesinde şampiyon oldu her sene şampiyon mu olması lazım. Schumi Ferrari'ye geldikten 4 sene sonra şamp. oldu ne alakası var. Evet Kimi Raikkonen bulunmaz hint kumaşıdır.

  78. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    Büyük harfle yazmasak yanlış anlaşılabilir. Eren Bey ben Kimi'den uzaklaşmak için bahane falan aramıyorum. Köşe yazılarına da Kimi'nin haksız yere yollandığı hakkında yazı yazmıştım. Yayınlanmamış ancak editörler görmüşlerdir. Ben Fernando Alonso'yu hiç tutmuyorum zamanında efsane ile rekabete girdiklerinden beri de tutmam. Kimi Raikkonen-Fernando Alonso çekişmesi vardı 2005'te. Kimi'yi tutuyordum. Kimi bana her zaman yakın gelmiştir fakat Kimi fanları gerçekten durumu abarttılar.

  79. Kürşat ŞAHİNKAYA avatarı
    Kürşat ŞAHİNKAYA

    YA ARKADASLAR HAYIR ANLAMIYORUM. BU ADAM BULUNMAZ HİNT KUMAŞIMI. NE KADAR BUYUTUYORSUNUZ. MADEM O KADAR HIZLI MADEM EN İYİSİ MADEM ÇOK TUTULAN BİR PLOT. NEDEN GECEN SENE SAMPIYON OLAMADI. SAMPIYON OLDUGU SENEDE HERKESİN SANSI ESİTTİ. MASSA SAYESİNDE İPİ ÖNDE GÖGUSLEDİ. MADEM COK İYİ O ZAMAN UZAKARA ŞAMPİYON OLSAYDI. BENCE COK BOŞ KONUŞUYOR BAZI ARKADASLAR. BU ARADA FERRARİ TAKIMININ TARAFTAR KİTLESİ RAİKKONENİN TARAFTAR KİTLESİNDEN 1000 KAR DAHA FAZLADIR. FERRARİYİ DUNYA TANIYOR. VE HER ZAMAN KALICI OLMUŞTUR. 5 SENE SONRA O RAİKKONENCİ ARKADASLARI GÖRECEĞİZ BAKALIM AKILLARINA BİLE GELİYORLARMI… FERRARİ OLMASAYDI BU ADAM ŞAMPİYONLUK BİLE GÖREMEZDİ. GOOOO FERRARİ GOOOO

  80. Yaa ben bu görüşe bayılıyorum işte.
    Kimiciler bizi kimiden uzaklaştırıyor?
    Nasıl başarıyorlar bunu,siz Kimi'den uzaklaşmak için bahane arıyor olmayasınız.
    Ben siz Kimi'yi eleştirince Ferrari'den uzaklaşmıyorum siz nasıl uzaklaşıyorsunuz anlamıyorum,önemli olan Kimi'nin duruşu burada hiçbirimiz Kimi'nin duruşunu yansıtmıyoruz,sizler gibi.

  81. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    Onun çoktan buraya geldiğini ve insanlarla görüştüğünü düşünüyorum bu yüzden söyleyecek çok şey yok.

    son cümle sinan erginin dediği gibi bomba. acayip lafı oturtmuş. Bu arada Kimi'nin Fernando'dan daha iyi bir pilot olduğunu düşünüyorum ama Kimi fanları beni Kimi'den uzaklaştırıyorlar. Ferrari olarakta McLaren'den ve kim gelirse gelsin pilotlarında korkmuyoruz. Korkan Ferrari fanı var mı?

  82. bazılarının zoruna gidiyor kiminin mc larende yarışması ama biz biliyoruz nedenini korkunun ecele faydası yoktur.gelip yine seni bulur.

  83. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    rallide bulunabilirim, olmadı 1 sene tatile çıkabilirim.

    bu kadar rahat bir adamın, dünyanın en zor mesleklerinden birinde kendine en üst merteben yer bulması her zaman beni şaşırtmıştır. gerçekten bambaşka bir pilot.

  84. Doğukan yıldız avatarı
    Doğukan yıldız

    ne demek ne oluyo insan istedigini tutar kardeşim pilotu da tutar takımıda sana mı kalmıs

  85. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    Raikkonen fanı Ferrari fanından fazladır demek gerçekten garip kaçıyor. Üstelik Schumacher fanları olarak hiçbir şeyi çekememezlik yapmamıza gerek yok bizim. Schumacher (en başarılı pilot, açık ara en sevilen pilot, fenomen…)

  86. arkadaşlar boş yere tartışma çıkarmayın.

    bu sitede anket yapılsa bile bi tek bu ülkede f1 taraftarı yok ki. dünyanın her yerinde var. Kimi mi ferrari mi daha çok kitleye sahip, bunu öğrenmek için tüm dünyada anket yapılmalı o zaman.

    ben de Kimi taraftarıyım ama şunu da biliyorum ki Ferrari taraftarı sayısı Kimi taraftarından çok daha fazladır. bu kesin bir şey.

  87. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ya arkadaşım biliyorsun kendin de biliyorsun ben bunu söylüyorum Kimi en sevilen pilot şu anki gridde.

  88. Neyin çekememezliğini yapıyoruz ? Bir Schumacher taraftarı Kiminin neresini çekemesin ? Taraftar kitlesini mi ? 🙂

  89. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Arkadaşlar ben Ferrari taraftarı Kimi'den azdır mı dedim??????

  90. ya mclaren cinslik etme de teklif et yaaa hadi… öff… artık Räi'nin f1de kalması için dua etmeye bile başlayacam neredeyse…

  91. sınan matıas avatarı
    sınan matıas

    site yonetımınden rıca edıyorum anket yapsınlar.. gorelım ferrarı taraftarımı fazla kımı taraftarımı..ferrarıye en az 3 mıslı fark atıcagından emınım..raikkonen ayrıca massadan acıkca hızlı..bakta gorelımm yarıslarına..massa duz yolda raikkonen gerısınde kalmıs bırı..ferraı koltugunu su an pıstlerde yarısan alonsodan sonra en az hak eden kısıdır..

  92. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yakın değildi. Çekememezlik yapmayın gridde en sevilen adam Kimi'dir bile bile aksini iddia etmeyin. 2.de Alonso gelir.

  93. Saçma sapan konuşma ! yanaln söylediğim felan yok. Şimdi çıkartıp dergiyi açıp bakacak kadarda zamanım yok. Schumiden sonra Kimi geliyor olabilir ama dediğim gibi o 4'lü birbirine çok yakındı.

  94. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Umut bg o sayıyı biliyorum gözümün önünde bana yalan söyleme o resimde Schumi kocaman ama ondan sonra en uzun isim Kimi'ydi.

  95. Kimiyle birlikte takım değiştirmekte ne oluyor:D
    Genelde "Kimi nereye biz oraya" şeklinde olduğu için bu şekilde olan taraftarlık benim için taraftarlık değil o yüzden o şekilde yorumluyorum ben.

  96. Zaten F1 Racing'in 2006 sezonunda yaptığı anketi bilenleriniz varsa görmüştür. Taraftar kitlelerine göre pilotların boylarını göstermişlerdi Schumacher dev yanında Alonso-Kimi-Coulthard-Button minicik kalıyorlardı. Ve bu Schumi dışındaki 4'lü de birbirine çok yakındı. O yüzden abartmaya gerek yok diye düşünüyorum.

  97. efendimayin  avatarı

    Evet ferrariciler tam tersine kimiye hiç ısınamadı. Ayrıca kiminin en hızlı pilot olduğunu nerden biliyorsun mesela massa daha hızlı gördük bunu.

  98. efendimayin  avatarı

    Evet ferrariciler tam tersine kimiye hiç ısınamadı. Ayrıca kiminin en hızlı pilot olduğunu nerden biliyorsun mesela massa daha hızlı gördük bunu.

  99. Kimi'nin Ferrari kadar fanı olmasının imkanı yok.
    Ayrıca ben çoğu Kimicinin kimiyle birlikte takım değiştirdiğini görüyorum,buna göre Kimiyle birlikte Ferrariciler artmadı,Ferrariyle birlikte Kimiciler arttı.

  100. ''Rai Ferrari'ye geçtiğinde Ferrari taraftarlarının sayısı 2ye katlandı''.

    Çok abartılı konuşmuşsun. 2 katı ne demek senin haberin var mı ? Ferrari taraftarının yarısı kadar Kimi taraftarı mı var sanıyorsun ?

  101. burak bocek avatarı

    Ya banane en sevilen pilotsa laf mı şimdi bu.Senin söylediğin yorumu kurtarmıyor bu son söylediğin.

  102. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Arkadaşım Kimi'nin en sevilen pilot olduğunu siz de biliyorsunuz o yüzden kasmayın.

  103. burak bocek avatarı

    Arkadaşım saydın mı Ferrari'nin hayranlarını yada taraftarlarını?Nereden biliyorsun arttıgığını veya şimdi azaldığını?Allah aşkına bu kadar da bol keseden atmayın.Ferrari'nin taraftar sayısı pilotla artıp azalmaz o pilotun özel fanıdır zaten.Takımın taraftarları sabittir eğer ölmüyorlarsa sürekli ve takımı bırakmıyorlarsa azalmaz.Yada yeni birileri katılmıyorsa aileye artmaz.Kimi kadar herhalde Alonso da fan sahibi

  104. Alonso ferraride yarışmak için raikonenden mi izin alacak? tabi gidip görüşecek,sen aç gözlü olmayıp makul fiyata sen yarışsaydın,tabi senin beş te bir fiyatına yarışan pilotun gerisinde kalmadan.

  105. kimi iceman avatarı

    anlamadıgım tek sey haugun bugun yaptıgı acıklamasında ıyı bır alman surucu ıstıyoruz demesıydı

  106. aklın yolu bir, ya mclaren ya hiçbiri

  107. kimiforever  avatarı

    kimi mclarenden çok gitmeni istediğim bir yer yok ama gerçekten o takımın ruhunu taşımayacaksan o araca kendini adamıycaksan her fırsatta ralli ralli diye aglayıp kokpite her geçişinde orasının senin tek seçenegin oldugunu düşündüğün için oturcakasan hiç yarışma kop git bu diyarlardan..zira önümüz çift sene birde mclarenmercedes birlikteliği biter de orta halli bir araç verirse sana tek seçenek olarak gördüğün motive olmadıgın bir yerde deyim yerindeyse nal toplarsın..
    seneye hırslı ve şampiyonluk için varınıyoğunu ortaya koyan bir sen görmek dileğiyle GO KİMİ GO!! :)))

  108. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Arkadaşım Kimi Raikkonen Ferrari'ye şampiyon olmak için geçti. Ve oldu. Evet iyi para kazanıyor. Çünkü taraftarı çok fazla, çok sevilen biri, karizmatik biri. Ve griddeki en hızlı pilot. Rai Ferrari'ye geçtiğinde Ferrari taraftarlarının sayısı 2ye katlandı. Ama şimdi Alonso geldi ve muhtemelen 1/2 oranında azaldı. McLaren Mercedes ne yapacağını muhtemelen senden iyi biliyordur. Değil mi?

  109. "Toyota konusunu görüşmedik bile"
    Kimi çok para istiyor?
    Toyota Kimi'yi mclaren'e kaptırmak istemiyor heralde:D
    Sanırım kimi'nin menejeri mclaren ile görüşüyor,Mclaren olmasa bile bırakmasını istemem,önemli olan yarışması,tabi pozisyon için savaşacağına emin olduğu bir yer istiyor,bunu istemektede haklı ama bunu bulamazsa bırakması biz taraftarları ve F1 için iyi olmaz.

  110. efendimayin  avatarı

    Heidfeld veya glocku isterük mc ye.

  111. bazı arkadaşlarımız mclarenle kesin anlaştı bedavaya bile yarışırım türünde sözler söylemişler anlayışla karşılamak isterim ancak unutmayalım ki 3veya 4 sene önce Mclarenden Ferrariye gitmesinin sebebi paraydı … O zamandan sonra rai benim için bitti ve açıkcası mclarene gelmesini hiç istemiyorum !! Raiokenen yetenekli bir plot olduğu tartışılmaz ancak ben Mclarenin , Raikonene 40-50 milyon Dolar verip yarıştıracağını zannetmiyorum onun yerine daha yetenekli ve daha az para isteyen plotların yarıştırılması gerekli…

  112. ecrin deniz avatarı

    bence de en mantıklısı bu… mclaren dışında bi takımla f1 de yarışacağını zaten düşünmemiştim…

  113. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    artık top mc laren de demek ıstıyor.teklıf yapsınlar bedavaya yarısırım demek ıstıyor aslında.oda artık farkında.bu drumda bana gore rosberg brawn de.tek yer kovalaınen ın yerı kaldı.orayada ya kımı gelecek yada haıdfeld.bakalım.hersey 1 hafta ıcınde bellı olacak

  114. ''Eğer F1 aracı sürmek istersem'' burası kilit cümle işte kalmak veya kalmamak arasında düşünüyor Kimi. Bir takım konusunda düşündüğünü sanmıyorum kalırsa Mclarende yarışacaktır. Ama benim içimden nedense emekliliğini açıklayacağı geçiyor.

  115. bence mc laren ile çoktan anlaştılar bile

  116. Son açıklamasıyla ne kadar profesyonel olduğunu bir kez daha gösterdi. Tebrik ederim.

  117. 😀
    son cümlede yılın lafını yapıştırmış :)))))

    vallhi bu kadar lafın gediğine koyacak bir laf beklemezdim :))
    helal olsun 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir