Formula E Moskova ePrix – Piquet Kazandı ve Arayı Açtı

yazar:

kategori:

Nelson Piquet Jr. , ilk pitstoplardan önce rakipleriyle arayı açtığı Moskova ePrix’inden zaferle ayrılarak şampiyonadaki puan farkını arttırdı.

NextEV Team China Racing pilotu, yarışın sonlarında Di Grassi’den yavaş olsa da ilk turlarda açtığı fark sayesinde rakibinin kendisine fazla yaklaşmasına izin vermeden bu sezon Buemi’den sonra 2 yarış kazanan 2. isim oldu.

Lucas Di Grassi, pitstoplara kadar Vergne’in arkasında kalarak zaman kaybetti ve 2. oldu. Podyumu son turdaki temaslı atağıyla eDAMS’tan Sebastian Buemi tamamladı.

Nick Heidfeld, 8. başladığı yarışı 4. bitirirken poleden başlayan Vergne, startta ve pitstoplarda kaybettiği sıraların ardından son turda 2 sıra kaybedip 5. olabildi. Fransız pilot, en hızlı tur zamanını atarak 2 bonus puan kazandı. Daniel Abt, Miami’den sonra ilk yarış içi puanlarına kavuşup 6. sırada finiş görürken Amlin Aguri pilotları Salvador Duran ve Antonio Felix da Costa 7. ve 8. sıraları elde ettiler. Nicolas Prost 9. olurken günün son puanı Duval’in Trulli’ye iyimser atağıyla arka kanadını kırması sonucu ilk yarışına çıkan Justin Wilson’a gitti.

9 ayak sonunda Piquet Jr., Londra’da yapılacak son 2 yarışa lider giriyor. Piquet 128, Buemi 116, Di Grassi 111, Prost 80, d’Ambrosio 77 puandalar.

Formula E’de 2014-2015 sezonu 27-28 Haziran tarihlerinde Londra’da yapılacak 2 yarış ile birlikte son bulacak.

Formula E Moscow R


Yorumlar

“Formula E Moskova ePrix – Piquet Kazandı ve Arayı Açtı” için bir yanıt

  1. Vergne yıne elinden geleni fazlasıyla yaptı..Seneye inşallah tekrar f1 de olucaz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir