Abu Dhabi GP – Antrenmanların Ardından Williams, Toyota, Toro Rosso

yazar:

kategori:

Williams

Nico Rosberg – 9.: Bu pistte ilk sürüşten keyif aldım. Başlangıçta pist kirliydi ancak ardından gelişti ve 2. seansta karanlıkta yapay ışıklandırma ile sıcaklığın lastikler üzerindeki etkisinin düşmesiyle ilgilendik.

Görüş bakımından 2. seans iyiydi ve sıcaklık değişiminin üzerimizde büyük etkisi yok. Bilinmeyen etmen lastik seçimi olacak ve hangisinin daha iyi olduğunu söylemek zor. Ayarlar bakımından özellikle mekanik açıdan bir yol bulduk. Genel olarak, puan kazanacağımız konusunda bana güven veren bir gün oldu.

Kazuki Nakajima – 12.: 1. seansta güneş altında, 2. seansta karanlıkta sürmek oldukça ilginçti. Pist çok fazla gelişti ve ayarlar bakımından oldukça verimli bir gün geçirdik. Lastik seçimi oldukça zor ve bu yarın kilit nokta olacak.

Toyota

Jarno Trulli – 14.: Bugünün oldukça keyifli olduğunu ve ilk defa bu pistte sürmenin ilginç olduğunu söylemek zorundayım. Oldukça eğlenceliydi ve burada yarışmak için sabırsızlanıyorum. Tesislerde harika iş çıkarmışlar ve pist gerçekten çok iyi hazırlanmış. Etkilendim.

İlk turlar zordu çünkü yol tutuşu yoktu ancak bu böyle yeni pistler için normal ve gün ilerledikçe koşullar da gelişti. Alacakaranlıkta sürmek yeni bir deneyimdi ve görüş bazı gölgeler ile çok az değişiyor ancak genel olarak Singapur’a benziyor ve sorun yok. Bunlarla birlikte araç rekabetçi ve dengeli görünüyor. Yarın gelişmeyi sürdürürsek bir güçlü hafta sonu daha çıkarabiliriz.

Kamui Kobayashi – 5.: Bugün iyiydi ve bu pistte ilk kez sürmek ilginçti, burası harika bir pist. 2 hafta içerisinde 2. kez bir pisti öğrenmek zorundayım bu yüzden benzer deneyimler yaşadım. Brezilya hafta sonunda çok şeyler öğrendim ve bunlar bana Abu Dhabi’de yardımcı oldu.

“Ve tamamen kuru bir hafta sonu olması yardımcı olacak bu yüzden araca ve lastiklere bu pistte daha çok alışabilirim: Brezilya’da böyle olmamıştı ancak bu hafta sonu olacağından eminim. Bugün oldukça veri topladık ve bunlar gelişmemize yardımcı olacak. Sıralamalar öncesinde performans konusunda gelişim gösterebileceğimizi düşünüyorum ve ardından mümkün olduğu kadar yukarılardan start almaya çalışacağım.

Toro Rosso

Sebastien Buemi – 6.: “Bu yeni pist tünel gibi alışkın olmadığımız bazı özelliklere sahip ve çalışmalara gün ışığında başlayıp karanlıkta bitirmek güzel bir duygu. Sabah biraz zordu ancak öğleden sonra aracı oldukça geliştirdik bu yüzden mutsuz değilim.

İlk seans ile 2. seans arasında pist koşullarının çok farklı olduğunu dikkate almalısınız çünkü akşam daha serin olduğunda daha hızlıydı. Lastikleri, özellikle opsiyonları düzgün bir şekilde çalıştırmak zordu ancak bunun dışında araç çok kötü değil. Artık yarın neler yapabileceğimize bakacağız. Sıralamalarda iyi iş çıkarmak önemli olacak.

Jaime Alguersuari – 19.: Bu yeni pistte sürüşten keyif aldım. Özellikle aldatıcı olan bir yanı yok ve bana Valencia’yı hatırlatıyor. Bu sabah pisti öğrendim ve tekrar F1 aracına alışmaya çalıştım çünkü geçtiğimiz hafta sonu Renault World Series’te yarıştım.

İlk seans oldukça iyiydi ve son anda yaşadığımız küçük sorun dışında öğleden sonra da iyiydi. Lastiklerde bozulma sorunu yok gibi ve oldukça uzun gidebiliyorlar. 2. seansta pistte daha fazla yol tutuşu vardı ve genel olarak daha hızlıydı ve pistin karanlıkta daha soğuk olmasının faydası oldu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir