Massa’nın Motorunun Turbo Tahliyesinde Sorun Çıkmış

yazar:

kategori:

Williams’tan Rob Smedley, Felipe Massa’nın Kanada GP sıralama seansında güç kaybetmesine sebep olan sorunun turbo tahliyesi kaynaklı olduğunu belirtti.

Massa sıralamaların ilk seansında güç eksikliğinden şikayet etti ve 2. seansa geçmeyi başaramadı.

Smedley “Turbodaki tahliye mekanizmasındaki düzeltme işlemiyle alakalıydı bu yüzden yarın değişecek.”

“Çok basit bir sorundu ve kısacası hiç gücü yoktu. Bataryayı şarj etmek çok zordu. Aynısı MGU hibrid sistemi için de geçerli.”

“Bu yüzden çok fazla güç kaybı yaşıyordu ve bu konuda bir şey yapamadık.” dedi.

Smedley Mercedes’in daha önce böyle bir sorun yaşamadığını ve parçayı kurallar müsade ettiği için cezasız değiştireceklerini söyledi.

Bunu dayanıklılık sebebi nedeniyle değiştiriyoruz. Açıkçası FIA’dan izin alabildiğimiz ölçüde bunu kapalı park kuralları altında da değiştirebileceğiz ve ceza almayacağız.” dedi.

Massa “Bu tür şeyler olabilir. Teknik bir sorun yaşadığınızda bir şey yapamazsınız.”

“Değişmesi gereken şeyi değiştireceğiz ve yarın başka bir gün olacak.”

“Bizim için iyi bir sıralama olacaktı. Aracımız rekabetçiydi ve iki araçla ilk 5’te yer alabilirdik ancak bir tanesini sokabildik.”

“Burada geçiş mümkün ve yarın bir çok geçiş yapmayı umuyorum.” dedi.

Williams bu sene az riskli stratejilerle iyi yarışlar geçirerek takımlar şampiyonasında 3. sırada bulunuyor.

4. sıradan yarışa başlayacak Bottas, bu sefer her türlü duruma hazır olmalarını istiyor.

Bottas “Bu yarışta açık fikirli olmalıyız. Hangi lastiklerin iyi çalıştığı konusunda tepki vermeye hazır olmalıyız.”

“Arkadan çok büyük tehdit olmazsa risk almalı ve mümkünse farklı şeyler denemeliyiz.”

“Mümkün olan her türlü puanı almalıyız ancak arkadan büyük bir tehdit yoksa takım olarak şu ana kadar aldığımız sonuçlardan daha iyileri için uğraşmalıyız.” dedi.

 


Yorumlar

“Massa’nın Motorunun Turbo Tahliyesinde Sorun Çıkmış” için bir yanıt

  1. sezon içerisinde en heyecanla beklediğim 3 yarıştan birisi canada. bana gör en keyifli yarışlar kanada, spa ve brezilya’da yapılanlar. araç buraya oldukça uyuor, podyum olması gayet mümkün. DÜ.

    yine yeni yeniden bir arıza daha. ve yine yeniden bir arıza massa’nın aracını buldu. alıştım artık. geçen yılkileri bildik, acısını çektik unuttuk. bu sene ise 7’nci yarışa geldik. çin’de DRS’nin takılı kalmasıyla oluşan kaza, bahreyn startında yolda kalan araç, ve burada motor problemi. az daha gayret etseler yarış hafta sonu başına düşen problem oranı %50 olacak.

    elbet bir aracın başına problem gelebilir, elbet bu derece komplike makinelerde arızalar çıkabilir. bunlar ne ilk, ne de son olacak, tüm takımlar için.
    amma velakin, çok basit ve açık bir sorum var.
    yaratıcılıkta sınır tanımayan türlü türlü problemler neden belirli periyodlarda massa’nın kullandığı aracı buluyor?
    bu problemlerin ortaya çıkmaması için bottas’ın aracında ne gibi tetkikler yapılıp prosedürler uygulanıyor ki bottas bu sorunlarla karşı karşıya kalmıyor?
    bottas’ı sorunlardan uzak tutabilen takım, bunu neden massa’nın aracı için yapamıyor?
    yapılan çalışmalar bottas’ı sorunlardan uzak tutmaya muktedir olduğuna göre, massa’yı uzak tutamamalarının altında bir art niyet aramakta bir sakınca var mı?
    birinde başarılı olan takım, aynı makine/aynı araç/ aynı sistemler (öyle olduğunu varsayıyoruz) olduğuna göre diğerinde nasıl çuvallıyor?

    benimki çok basit ve safiyane duygularla sorulan birkaç kul suali. kafam bu sorulara, kasıtlı davranmak dışında mantıklı bir cevap üretemiyor.

    sıralamalar bitmiş, smedley efendi röportajda takımın genlerine gömülü planı büyük bir pişkinlikle söyleyiveriyor. “felipe’nin bir ya da 2 red bull’un önünde bitirebilmesi ve şampiyonadaki takım 3.lüğümüzü korumak için; bottas’ın da podyuma çıkmasını sağlamak için çalışacağız”.

    tabi bu planın kabak gibi sırıtmamasını ve takımın (mekanik dayanıklılık ve performans anlamında olduğu gibi) stratejide de bottas’ı parlatmak için açıkça uğraşmasını meşru ve kabul edilebilir kılmak için massa’yı türlü sebeplerle saf dışı bırakmaları lazım ki, rasyonel düşünce üretmeye odaklı beyinlere “mevcut durumda yapılabilecek en mantıklı strateji bu” diyebilmenin teknik alt yapısını hazırlayabilsinler, durumdan kazanç elde eden pilota arsızca fırsat sunabilsinler; mağdur kalan pilotun şikayetini kesebilsinler.

    kimseye beddua etmem, etmemek de doğrusudur. hatta benimkine beddua da denmemelidir lakin, takımın bir ayağı bu kadar çok aksatılıyorsa ve bu, (eğer kasti değilse bile) takımın hiç umrunda olmamaya devam ediyor ve her defasında bir başka problem çıkıyor ve buna önlem alınmıyorsa aynı araçta, o zaman dilerim ki oynadıkları atın ayağın kırılır her yarış, finiş görmeye bile hasret kalırlar. böyle kafaya böyle tarak yaraşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir