2015 Indycar Texas – Takım Arkadaşları Mücadelesinde Kazanan Dixon

yazar:

kategori:

Indycar’da sezonun toplamda 9., 2. oval yarışı Texas Motor Speedway’de koşulan Firestone 600 yarışında zafer Chip Ganassi Racing’den Scott Dixon’ın oldu.

Yarışın 1/4’lük kısmında Pagenaud’u geçtikten sonra son turlarda takım arkadaşı Tony Kanaan ile rekabet eden Dixon, hızlı piti sonrası arayı açarak Long Beach’ten sonraki 2. zaferini kazandı. Takım arkadaşı Tony Kanaan 2. olarak Chip Ganassi’ye duble keyfi yaşattılar.

Sıralama turlarında iyi performans gösteren Penske Racing pilotları yarışta Chip Ganassi Racing pilotlarından yavaş kaldılar. Helio Castroneves yarışı başladığı yer olan 3. sırada bitirirken şampiyona lideri Juan Pablo Montoya 4., Andretti Autosport’tan Marco Andretti 5. sıraları elde ettiler.

Hiçbir kazanın olmadığı, pek heyecanlı geçmeyen yarışta Detroit 1. yarışta ilk zaferini kazanan Carlos Munoz 6., Chip Ganassi’nin bir başka pilotu Charlie Kimball 7., henüz sakatlığı geçmeyen ve video ile pilotlara motorları çalıştırın komutu veren James Hinchcliffe’in yerine yarışan Ryan Briscoe 8. oldu. Briscoe, yarışta 11 sıra kazanarak en çok yükselen isimdi.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Will Power 4 tur geriden 13. olabildi.

9 yarış sonunda Montoya 348, Power 313, Dixon 305, Castroneves 286, Rahal 261 puanda yer alıyorlar.

Indycar’da sıradaki yarış 14 Haziran Pazar 22.00’de gerçekleştirilecek Honda Indy Toronto olacak.

Indy Texas R


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir