Bağımsız F1 Takımları Üreticilerin Gücü Ele Geçirme Planından Şikayetçi

yazar:

kategori:

Formula 1’in bağımsız takımları, üretici takımların müşteri aracı kurallarıyla Formula 1’deki kontrolü tamamen ele geçirmeye çalıştıklarından şikayetçi.

Ferrari, Mercedes, McLaren ve Red Bull’un küçük takımlara yardımcı olmak yerine müşteri aracı ya da bayi aracı formülü için zorladıkları düşünülüyor.

Bağımsız takımlar bu dörtlünün desteklediği sistemden oldukça şikayetçi. Bu takımlar, müşteri aracı kuralının devreye girmesi halinde aldıkları puanların ve şampiyona pozisyonlarının kendilerinden çok yine ana üreticilere fayda sağlayacağını düşünüyorlar.

Force India’dan Bob Fernley “Bağımsız takımlar Formula 1’in daha katlanılabilir hale gelmesi için son 18 ayda çok iyi birliktelik gösterdiler ve rekabetçi şekilde devam ettiler.”

“Bu 4 üreticinin herhangi bir harcama kontrolünü desteklememesi, para dağılımının yeniden düzenlenmesini desteklememesi ve motor harcamalarını düşürmekle ilgilenmemeleri onların farklı bir plana sahip olduklarını gösteriyor.”

“Bu plan güç ve finansal açıdan tüm kontrolü ele geçirme.”

“Müşteri aracı, bu planı başarma konusunda yapbozun son parçası.”

“Geçen sene Austin’de büyük takımların bağımsız takımları öteleme gibi bir planı olduğunu söyledim ve bu fikrimde bir değişiklik yok.”

“O takımlar herhangi bir girişimde bulunmadılar. Bu takımlar açık bir şekilde güç çalışması yapıyorlar.” dedi.

Bu 4 üretici takım Kanada’da bir toplantı gerçekleştirdiler. Bu toplantıya McLaren’den Ron Dennis ve Eric Boullier, Mercedes’ten Toto Wolff ve Niki Lauda, Ferrari’den Maurizio Arrivabene ve Red Bull’dan Christian Horner katıldılar. FIA’dan ise Charlie Whiting katıldı.

İlginç olan bir konu Strateji Grubu’nda bağımsız takım olarak yer alan Force India ve Williams’tan kimse bu toplantıda yoktu.

Monisha Kaltenborn “Müşteri aracı sistemiyle sistem nereye doğru gidecek? Amaç nedir?”

“Bu planın arkasında ticari kazanç var. Bunu yapmak isteyen takımlar bu şekilde daha fazla para kazanmak istiyorlar.”

“Diğer katılımcılar bunun için burada bulunmuyorlar. İnsanlar böyle bir şey görmek istemiyorlar.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Bağımsız F1 Takımları Üreticilerin Gücü Ele Geçirme Planından Şikayetçi” için 2 yanıt

  1. Çok haklılar

  2. Muammer UYAR avatarı

    Zaten gidişat bu yönde.Kimse F1 in geleceğini taraftarları ya da izlenme oranlarını düşünmüyor.Bu işin varacağı nokta ; Fabrika takımları garaj takımlarını batırıp 3. aracı piste sürecekler ve tüm pastayı 4-5 kişi kendi aralarında paylaşacaklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir