Fernando Alonso’nun Kanada’dadaki Kızgın Telsiz Mesajı

2015 Kanada yarışında McLaren pilotu Fernando Alonso ile yarış mühendisi arasında çok ilginç telsiz mesaj trafiği yaşandı. Yarış mühendisinin yakıt tasarrufu yapmaları gerektiğini söylemeleri üzerine Alonso ters cevaplar verdi. İşte o konuşmalar:

 

İşte o konuşmalar:

Yarış mühendisi: Yakıt tasarrufu yapmalıyız. Sıfırı hedeflemeliyiz.

Fernando Alonso: İstemiyorum. İstemiyorum…

Y.M: Yapmazsak büyük sorunlar yaşayabiliriz.

F.A: Zaten büyük sorunlar yaşıyoruz. Bununla yarışıyoruz ve amatör gibi görünüyoruz. Bu yüzden yarışmak istiyorum ve ardından yakıta odaklanmak istiyorum.


Yorumlar

“Fernando Alonso’nun Kanada’dadaki Kızgın Telsiz Mesajı” için 42 yanıt

  1. Mc laren de hala ingiliz aristokrasi mevcut..
    kan ter gözyaşı onlara göre değil anlaşılan..

    hala sorunlar yaşayabiliriz diyor ya..
    bundan daha büyük sorun mc laren in kapısına kilit vurulmasıdır..

    daha ne..

    yazık..yılların efsane takımı bir zamanların williams ına döndü….

  2. Reis sonuna kadar haklı. Yakıt tasarrufunu ne yapayım len zaten sonuncuyuz bas gitsin. Push push push.

  3. Arkadaşlar Alonsonun gitmesi yanlıştı…biz bildik kahin durumlarını artık bırakın bir kenara

    adam niye gitti kaç yıldır 2. mücadelesi bir takımdan bıktığı ve gelecek görmediği için

    bu sene ne değişti..söylermisiniz.

    yine 2.lik

    bazılarına bu pozisyon çok tatmin edici gelebilir,ferrari fanlarına sorsak takım iyi yolda vs durumları

    hani bir yarış kazandılar es kaza ferrrari geri döndü vaziyetleri ne oldu

    yine aynı terane..

    mclaren hızlı veya yavaş orası ayrı bir durum

    sonuç gittiği takım aynı yerde sayıyor.

  4. Alonsonun sabrını sınayan bir andı..

    açıkcası çok üzücüydü.

    massabest iyi dilekler için teşekkürler..

    verstappen olayındaki vaziyet için massanın yanındayız.

    emeğe saygı.

  5. olsun ya,sonuçta yine 2. olmaktan iyidir.Sülalem raad panpa

  6. Alonso’nun McLaren’a geçişine hiç aklım ermemişti. RedBull öndeyken Ferrari rakibiydi. Mercedes öndeyken RedBull-Ferrari-Williams ardından geliyordu. RedBull almadı seni, Mercedes almadı seni… Ferrari’de mutlu değilsin. Honda evet büyük iddia ile girecekti Formula 1’e. Hedef ilk sezonun sonunda galibiyet kazanmak (daha motoru, enerji geri dönüşüm sistemi, vites kutusu üretilmemiş, aero, yol tutuş, fren, vs vs çok geride bir takım olan McLaren ile)
    McLaren’da Ron Dennis ile aranda olanlar bariz… Yine genç pilot gelse yine aynısını yapar. Kimi de geldiğinde aynısını yaptı, Hamilton da… Honda’nın F1’den kaçışı bariz… Bıraktığı takım (takım diyorum, motor değil) güncellemesiz şampiyon oldu. Elindeki nimeti kullanamadı.
    Daha sezon başlamadan ölümden döndü ama sezon sonunda yarış kazanma fikrinden vazgeçmedi. Tur yedi, şimdi gülün benim güleceğim zaman gelecek dedi. Ferrari ikincilikler üçüncülükler aldı, ben yenilmek için yarışmam dedi, Vettel yarış kazandı.
    Ferrari’de her sene aynı vaatler dedi, McLaren sana ne dedi de Ferrari’yi bırakıp gittin. Evet Ferrari’nin güncelleme yapıp geri düştüğünü gördük daha önce… Yine benzeri durum varmış gibi gözüküyor. Ama Formula 1 öyle değil işte. Sen güncelleme yapıp fark şu kadar şu kadar zaman kazanırız, farktan çıkar aaaa yarışı kazanırız dersen adama tur başına 1 sn takıp atarlar kenara.
    Ferrari’de bu sene ne değişti. Vettel geldi, temkinli konuşmalar yapıldı. Yarış kazandık kesin şampiyonuz havasına girilmedi. Güncelleme yapıldı, rakibimiz ne kadar ileri gidecek dendi. Neticede evet Mercedes eziyor ama Ferrari pes etmiyor.
    Basit bir mevzuydu aslında Alonso’nun olayı. Bir sene daha bekleyecekti, McLaren-Honda ne yapıyor görüp karar verecekti. Ama yapmadıysa geçecek direksiyonun başına, ne deniliyorsa onu yapacak. Yakıt tasarrufuysa yakıt tasarrufu…
    Daha Button’ı yendiğine inanmıyorum ben. Minardi’deki Alonso’yu özledim diyebilirim. Evet Vettel’i arkasında tuttu 1.5 tur, hem de Kanada’da. Sonra Vettel 18. başladığı yarışı 5. bitirdi, o beğenmediği FERRARI’yle..

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      ???????????????????????????

  7. Fernando Alonso: İstemiyorum. İstemiyorum…

    Bırakacaktın, yarışın sonuna doğru benzini bitip kalacaktı, veya fazla tüketimden DSQ. Neyin kafası anlamadım. Yorumlara kalırsa vatandaş da aynı kafada.

    Önüne gelen de Alonso mutlu dedi durdu. Adamı tanımasak inanacağız. Ağzını sonunda açtı işte. Manor’dan da kötü durumda olmak koyar tabi. Eee, gideceği takımı seçebilen birisi olmak da ayrı bir özgürlük lüksü 😀

    Haa bu durumda takım mı suçlu? Asla. Motor mu suçlu? Asla. Adamlar uzun vadeli proje diyorlar, kötü gitseler de planlarını buna göre yapıyorlar. Belki de tonla konsept deniyorlar, tutmayanları atacaklar. Tek kötü yaptıkları şey sezon öncesinde beklentileri yüksek tutmalarıydı. Başta kendisi de uzun vade demişti, şimdi bu neyin serzenişi. Button da ufak ufak konuşuyor ama arıza çıkarmıyor. Aralarındaki fark bu.

    Ben zamanında Hakkinen’i desteklerken o Mclaren’de patlayıp duran Peugeot motorlarıyla boğuşuyordu.

  8. Alonso kariyerindeki en büyük ikinci hatayı gene aynı takımla yaptı. Geçmiş olsun.

  9. ŞOK ŞOK ŞOK! Honda şirketinin Dyno’su olmadığı ortaya çıktı. Meğersem bütün sorunlar buradan kaynaklanıyormuş. Habere ilişkin Arai açıklama yaparak Dyno’muz var ama kullanmamız için bir sebep yok zaten güncellemelirimiz çok iyi çalışıyor dedi. Şaka bir yana Arai içimizi falan rahatlatmıyorsun açıklamalarla otur totonun üstüne işine bak be adam!

  10. Ah ah diyorum baska birsey demiyorum. Bu kadar rezil duruma gelmek buyuk basari. Zor olani basardi McLaren, hep su bedava motor sevdasi yuzunden. Yakinda bu sevda yuzunden dibi boylayacaklar haberleri yok…

  11. şaka maka pilot ayrımı yapmadan şu an alonsonun yerinde vettel de olsa raikkonen de olsa üzülürdüm adam bu kadar yarışıp rekabet etmek için çabalarken tur bindirir gibi geçmeleri üstüne birde tasarruf yap demeleri sabır taşı olsa çatlar yani honda eline gözüne bulaştırdı motor işini umarım düzeltirler yoksa ileriki yarışlarda pilotlardan daha nice patlamalar görebiliriz

  12. Puan almak için retirements bekleyen bir ekip acizlik mi zavallılık mı?

  13. briatore de alo mclarende mutlu desin 😀

  14. Şair burada; Ulan zaten bitiremiyoruz, hazır araç gidiyorken, etrafta da birileri varken tasarruf yapmayayım, sonlara doğru hala pistteysek tasarruf yaparız demek istemiş

  15. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Alonso’nun telsizde soyledikleri Button’in Ispanya’da verdigi demeclerden daha agir seyler degil. Alonso’nun kalibresine, yetenegiyle tarihte edindigi yere bakin. Bir de şu an cebellestigi yere. Bugun ayni siralarda hangi Top Class pilot olsa, feryad eder, uzulur.

  16. Unstoppable avatarı

    Bu telsiz mesajını yarışta dinlerken gerçekten tebrik ettim tam manasıyla adam kendini yarışmaya adamış takdir edilecek bir istek var adamda artık şu adamı önlere taşıyacak bir araç verin yahu 🙁

  17. 1.500.000 ceset nerede? (spä2000) avatarı
    1.500.000 ceset nerede? (spä2000)

    Y.M: Yapmazsak büyük sorunlar yaşayabiliriz.

    Mühendis kelle olmuş.
    Yaptığı tehdite bak.
    Büyük sorunlar yaşayabiliriz.

    Yarışa pitten başlıyoruz.
    Yarışları bitiremiyoruz.
    Puan alamıyoruz.
    Podyumdan bahsedemiyoruz.
    Kazanmak kelimesini kullanmıyoruz.
    Harbiden merak ettim ne gibi büyük sorunlardan bahsediyor mühendis.

    1. Alonso’ya hak vermişsin 🙂

      1. Vettel ile Alonso’nun mücadelesini ekleyebilir misiniz rica etsem? Görsünler Alonso’nun kolay lokma olmadığını, o araca rağmen kolayca geçit vermeyeceğini. Zaten biliyorlar da yediremiyorlar 🙂

        1. Onur Ergüvan avatarı
          Onur Ergüvan

          Aynen ya yarım tur direndi helal olsun 😀

          1. Yarım tur ha! Allah akil fikir versin. 2 drs noktasinda atak denedi. Birinde kendini kerblerde buldu digerinde yine gecemedi. Anca start duzlugune gelince gecebildi.

      2. 1.500.000 ceset nerede? (spä2000) avatarı
        1.500.000 ceset nerede? (spä2000)

        Şimdi Abdullah’cığım sana “öhö öhö” şunu demek isterim, aslında “öhö” hak vermek değilde “öhö öhööö” biz ona şey diyelim “öhööö öhö”…….. vallaha acayip öksürük tuttu beni konuşamıyorum…..

    2. aynen benimde dikkatimi çekti. Ama bu sefer Alonso olsa bile haklı.

  18. 5 dk önce digiturk play abonelğimi iptal ettirdim artık bırakıyorum izlemiycem kesin karar aldım bu spor düzelene kadar ,taraftarı olduğum pilot yüzünden her yarış haftası suratım asık geziyorum . gerçekten ama gerçekten ben artık inanmıyorum bugünkü rezalet bende bardağı taşıran son damla oldu maldonado otursa o koltukta daha iyisini yapar. Sizlere birşey söyleyeyim mi o sevmediğim nefret ettiğim alonsoya bugün içim burkuldu o adam harcanıyor işte gerçekten vettelle olan mücadelesini görseydiniz insan sinir krizi geçirir o mclarenin içinde , bırakın aynı arabayı bir redbull bile olsa alonsonun altında drs olmadan vet aloyu geçebilecek gibi durmuyodu. Gerçekten ama gerçekten fernando gibi bir pilota 2.baharında yazık oluyor yok benzin tasarrufu jenson keza öyle ers mgu-k ve h sıkıntıları. Alonsonun telsiz mesajında gerçekten duygulandım empati kurdum bi yandan gerizekalı kimiye bakıyosun . Herkese mutlu günler

    1. Ben bile gurur duydum. Şu araca rağmen Vettel 2 turda zor geçti.

    2. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      düzgün konuş bende farklı şeyler yazarsam senin adına sıkıntı çıkmasın

      1. nasıl bi sıkıntı çıkarki.

  19. Alonso’nun sabrının bittiği an. Zaten hiçbir şey yapmıyorsunuz. Motor desen ayrı bir fiyasko. Üstüne bir de tasarruf istiyorlar. Bırakın bu işleri.

  20. F-one-Driver avatarı

    Valla alonso bu şekilde davrandıysa işi çok zor mclaren ın, çünkü alonso ferrari de bu psikolojiye kaç sene sonunda gelmişti, mclaren da o noktaya çok erken geldi, işlerin göründüğünden ne kadar daha kötü olduğunu malesef görmüş bulunuyoruz, puan bu sene mucizelere bağlı artık, mclaren çok fena dağıldı.

    1. haklı olmanın yanında birde ferraride kaybettiği 2 şampiyonluk ve boşa geçen 4 senenin ardından o + şimdi birde büyük ümitlerle geldiği takımın hali yavaş yavaş belli olunca ben olsam çoktan pes ederdim yine iyi dayandı

  21. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Takım: “Benzin tasarrufu yapmamız gerek”
    Alonso: “Bunu yapmak istemiyorum.”
    Takım: “Bunu yapmazsak yarışın sonunu getiremeyiz.”
    Alonso: “Zaten dışardan yeterince amatör görünüyoruz takımın hali adam patladı sonunda :S

  22. sevelim sevmeyelim, fernando alonso’nun bugün içinde bulunduğu durum beni de üzdü.

    eskilerden geriye kalanlar rai, button, massa ve alonso (yaş sıralaması ile). kısa sayılacak bir sürenin ardından bu isimler de gridi terk edecek. ne kadar izleyebilirsek o kadar kazançtır bize. değişik dönemlerde f1’i izlenir kılan bu pilotlara gridin her zaman ihtiyacı olacak, özellikle artık verstappen gibi ***** türeyip ortalığı kirletmek üzereyken.

  23. Sezonun başından bu yana hiçbir gelişme sağlayamayan F1 efsanesi Honda nin, Alonso ya bu konuşmayı yaptıracak duruma getirmesi ayıp in daniskasıdır.

  24. Ne zaman bitecek bu işkence, nedir bu Alonso’nun çektiği…

  25. Honda fabrikadan yol otomobillerine koyulan sıfır hybrid motor alıp getirse şuanki motordan daha verimli olur rezillik hem kendi imajlarını yok ediyorlar hemde McLaren’in gerçekten rezil oluyorlar.

    1. Messier 92 (ex always) avatarı
      Messier 92 (ex always)

      Mclaren, Honda gelmeden önce de kendini rezil ediyordu.Ayrıca bu senede iyi bir şasi yaptıkları söylenemez.

  26. adamın omrunu yediniz be zaten arac cok yavas bende anlamıyorum alonso gıbı ne tasarrufuymus kı bu yavas olan arac zaten az benzın yakmaz mıkı ve dedıgı gıbı gelen gecıyor gıden gecıyorda guncelleme dedıler bumuydu kı ayıp vallahı

    1. ahahha 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir