2015 Kanada GP – Hamilton Zirveye, Williams Podyuma Döndü!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 7. yarışı olan Kanada Grand Prix’inde zafer Mercedes pilotu Lewis Hamilton’un oldu.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan şampiyona lideri Hamilton, tüm yarışı ilk sırada götürerek yarışı kontrolü altında götürerek damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu.

Böylece Hamilton Bahreyn’deki zaferinden 2 yarış sonra podyumun zirvesine döndü ve bu sene 5., kariyerinde ise 37. zaferini kazandı.

Yarışa ikinci sıradan başlayan Rosberg, uzun süre takım arkadaşını 1.5 sn farkla takip etse de atak yapacak fırsatı bulamadı ve 2. sırada yarışı tamamladı.

Yarışa 4. sıradan başlayan Williams pilotu Valtteri Bottas, önündeki Ferrari pilotu Kimi Raikkonen’in spin atmasının ardından bir sıra yükselerek 3. sırada yarışı tamamladı ve podyuma çıkmayı başardı. Böylece bu sene ilk defa Mercedes ve Ferrari dışında bir takım ve pilot podyuma çıkmış oldu.

Kanada’ya motor güncellemesi ve büyük umutlarla gelen Ferrari ancak 4 ve 5. olabildi. Yarışı 3. sırada götüren Raikkonen U virajda spin atarak bir sıra kaybetti. Yarışa 18. sıradan başlayan Sebastian Vettel ise iyi bir yükselişle yarışı takım arkadaşının hemen arkasında 5. sırada tamamladı.

Yarışta iyi yükselen isimlerden birisi de Williams pilotu Felipe Massa oldu. Dün sıralamalarda turbo tahliyesi sistemindeki sorun nedeniyle yavaş kalan ve ilk seansta elenen Massa bugünkü yarışa 15. sıradan başladı. Massa özellikle ilk bölümdeki geçişleriyle pist üstünde sıra kazanarak 6. olmayı başardı.

Lotus’ta Pastor Maldonado 7. olarak bu sene ilk puanlarını kazandı. Takım arkadaşı Romain Grosjean ise Manor aracına çarpması sonucunda ekstra bir pit yaparak zaman kaybetti ve ceza aldı. Grosjean yarışı 10. sırada tamamlayarak son puanı aldı.

Force India’dan Nico Hulkenberg, Sebastian Vettel’in kendisine atak yaptığı son virajda kazayı engellemek için spin atınca pozisyon kaybetti ancak buna rağmen 8. olmayı başardı.

Geçen sene Kanada’da kazanan Red Bull’dan Daniil Kvyat 9. olarak 2 puan kazanırken geçen senenin galibi takım arkadaşı Ricciardo ancak 13. olabildi.

Force India’dan Sergio Perez 11. olarak puanı kıl payı kaçırdı. Onu Toro Rosso’dan Carlos Sainz takip etti.

Sauber pilotları Ericsson ve Nasr 14 ve 16. sıralarda yarışı tamamladılar. Onların arasında Toro Rosso’dan Verstappen yer aldı. Yarışı tamamlayan son isim Manor’dan Will Stevens oldu.

Yarışı tamamlayamayanlar Manor’dan Roberto Merhi ile McLaren sürücüleri Fernando Alonso ve Jenson Button oldular.

Yarış içerisinde özellikle Fernando Alonso’nun yakıt tasarrufu karşısında verdiği cevap dikkatlerden kaçmadı.

Sezonun 8. yarışı olan Avusturya GP 21 Haziran’da gerçekleştirilecek.

kanada_sonuc


Yorumlar

“2015 Kanada GP – Hamilton Zirveye, Williams Podyuma Döndü!” için 152 yanıt

  1. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    1-2 izlemekten sıkıldık,diğer takımların yaklaşma imkanı dahi yok, Red Bull ne zaman böyle dominat oldu, hatta 1-2 dediğime de bakmayın 1.belli, Hamilton hata yapmadığı veya hataya sürüklenmediği (takım tarafından) sürece hamilton alıp götürüyor,Rosberg Webber kadar bile zorlayamıyor yarışlarda partnerini.

    1. yahu weber çoğu zaman ikinciliği bile kaptırıyordu kesinlikle rozbergle kıyaslanamaz hatta çoğu pilot weberle baş ediyoruz ama vettel başka bir kategoride yarışıyor diye demeç veriyorlardı genelde

  2. Öncelikle Hamilton’a, Vettel’e, Massa’ya ve Kvyat’a tebrikler.

    Bu yarışta gördük ki inanılmaz iki yüzlü fanboylar var:

    1- Geçen sene Vettel’i yendiği için göklere çıkarılan RIC takım arkadaşı Kvyat 9. olurken Toro Rosso’ya geçilip 13.lükte kalıyor. Vettel geçen sene yerden yere vurulurken RIC için ”yok canım olmaz öyle şey kesin bi şey vardır” deniyor. Bu demek değildir ki RIC kötü pilot; aksine çok iyi bir pilot, yarış bu sonuçta olabilir böyle şeyler.

    2- VET’e bu yarıştan sonra bile laf ediliyor. Tek hatası ALO’yu geçerken biraz acele etmesiydi halbuki. Onun dışında kusursuzdu. Üstelik pitte kaybedilen zaman da var.

    3- Rai’ye Bahreyn’den sonra tek kelime edemeyip ortalıkta görünmeyenler hemen kötü bir yarışından sonra akbaba gibi üşüşüyor. Yaptığı bir hatadan dolayı direkt yeteneksiz damgası yapıştırılıyor. Problem, yapılan hatanın öznesinde Kimi’nin olup olmaması. Eğer Kimi’yse iş o zaman dalga geçilecek boyut kazanıyor. Başkasıysa görmezden geliniyor.

    Demem o ki sizler başkalarının başarısızlığıyla mutlu olabilen zavallılarsınız. Size kızdığım falan yok benim kızdığım biri var o da potansiyelinin çok çok çok altında performans gösteren ve biz taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan; hırs, istek göremediğim Kimi Raikkonen’dir.
    Önümüzdeki yarışlar ne getirecek bakalım. O üzgün mü bilmiyorum ama ben onun için üzgünüm.

    Yarışın en güzel anları; VET-ALO, MAS-ERI mücadeleleriydi. Ericsson nasıl tekerlek tekerleğe mücadele edebildi hala hayretler içerisindeyim 😀 Bir de Serhan Acar’ın Al Pacino hakkındaki yorumu güldürdü.

    1. Bazı hesaplar troll hesabı, başındaki Kimi ile ilgili isimlere bakmamak lazım.Gerçek fanlar burada, eskiden Kimi fanı olduğunu iddia eden biri daha vardı üye adı Kimi’ydi ancak Royalhunt’ın ikinci hesabıydı.Şimdide bunun gibi hesaplar var Kimi’nin kötü yarışlarında ortaya çıkıp iyi yarışlarında ortadan kaybolan….

      Öndeki ikilide hatalar yapıyor, ancak aracın çok üstün olması sayesinde hataları absorbe edebiliyorlar.Bahreyn yarışında Vettel’in pilot olmadığını iddia edenler Şimdi Vettel’i iyi pilot, Bahreyn yarışından sonra Kimi’yi övenler 3 yarış sonunda Kİmi’nin bittiğini söylüyorlar 🙂 Bizim halkımızın kronik sorunu balık hafızalı olmasıdır, burdada tecelli eden budur…

  3. Onur Gentas avatarı

    Dün seçim sonuçlarını bıraktım yarışı izlemeye başladım. Açıkçası sezon başından beri keyifsiz yarışlardan sonra Kanada’da yapılacak yarıştan çok umutluydum. Sonuç tabi ki hayal kırıklığı. Bu yarış için yorum yapmaya bile değmez. Kimseyi kutlamanın da bir anlamı yok. Tek tebrik edilmesi gerekenler bu iğrenç arabalar ve motoru F1’e getiren şahıslardır.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Ne kadar küfür etsek sinirlensek boş.Dünyada adalet olsaydı o kadar aç olmazdı.

    2. Alkışlıyoruz…Herbirlikte Alkışlıyoruz…;)))

      1. Onur Gentas avatarı

        Evet umarım giderler Veli:)

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          İnanıyon mu sen buna 🙂 🙂

          1. Onur Gentas avatarı

            Inanmam mi:)

        2. Benım için fıa basındakı ki ahmaklar gitsin yeter…Sporun içine ettiler

  4. Yrıştan zevk alamayacagımı anladıgımda, takip ettıgım teksey Hamılton ile Rosberg’ın tur zamanları idi, bende dahil bir cok arkadasın MGP nın ustun performansını, FİA nın yenı motor kurallarını engellemek ve bakın sporda hala rekabet var dıger takımlar bize yaklasıyor izlenımı vermek adına güclerını sureklı kıstıgını veya belırlı sevıyelerde tuttgunu dusunduk ve cesıtlı senaryolar urettık..
    Anlayamadıgım nokta, varsayalım kı bu adamlar hakıkaten guclerını koruyorlar yaklasan oldukca kacıyorlar, peki lımıtlerde performans harcamıyorlar ise Rosberg okadar kötumu kı ekstra gucu kullanıp bu adamı yakalayamıyor ? veya takım 2 pılotada dıkte vererek lımıtlerınız sudur bu cızgıler dahılınde brbırınızı zoryalabılırsınız mı ? buda olayı tamamen curutuyor, durum gercekten karısık…

    Vetteli konsantrasoynunu her zaman tebrık etmısımdır, yıne o konsantreyı yakaladıgında guzel yukselıs yaptıgını tekrar görduk, Raikkonen ıcın birsey dıyebılecegımı sanmıyorum kader ağlarını örmeye başladı, ıyı bır galıbıyet ıle takıma veda eder umarım..

    Alonso’nun telsiz konusmasını duydugumda istem dışı güldüm, hani sinirle karısık gulersın ya trajı komık, şaka gibi dersin ya anen öyle, adamın sesı ağlamaklıydı nerdeyse, adam bildigin benım cocukken atari salonunda jetonla oynarken son 20 sanıye onume gelen tusa rasgele absıp kombo yapmaya calıstıgım gibi zevk almaya calısması, gelde üzülme.

  5. Memleketimin güzel interneti yüzünden yarışı arada 5 dakika eksiklerle izledim, tüm aksiyonlar da orda olmuş 😀 Ne Raikkonen’i, ne Grosjean’ı, ne de Mclaren’lerin onurlu DNF’lerini görebildim.

    Mercedes yine iyi, Ferrari iyi göründü ama Vettel’in yokluğunda göremedik. Raikkonen zaten yok. Pist Williams’a yaradı tabi. Toro Rosso da buna dayandı. Gerisi malum.

  6. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    ya hala Ferrari Mercedesle yarışabilirdi diyorsunuz yarışı izlemediniz diyecem oda değil işinize gelmiyo bence Kimi Vettel pitten cıktıntan sonra birer kez hızlı tur atabıldıler hemen hamılton Ve Rosbergden karşı cevaplar geldi siz hla hızlı tur attılar diyosunuz lastik farkı diyelim biz ona canım lastik farkı

  7. Gölgelerin gücü adına! TORK sende artık 😀

  8. Kimi artık sene sonunda bıraksın. Orta sıra pilotundan farkı yok. Bu araca Grosjean’ı koy daha iyi sonuç alır.

  9. Araçlarda TSC var diye biliyorum. Bu neyin tork muhabbetidir.

    1. Her türlü çekiş kontrol sistemi yasak,lakin rebull gibi grı noktadan yararlanıp bişeyler olur mu bilemem…

      Hangi yarıstı hatırlamıyorum 2012/13 veya caterhamlara tur bindirirken virajda basbayagı redbull un tc nin nasıl çalıstıgunı gördük:D

      1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        Singapur 13′.

  10. İlk üçü tebrik ederim.

    Artık Renault motoru gelişime açmalı 12 puanı kullanmalı tadı kalmadı… Red Bull da gelişmeli STR dün atak yaptı bu acı verici.

    1. dayanıklığı çözmüşler gibi. artık ikinci adımı atın performans gelsin artık

      1. Aynen hocam bu kadar yeter bir piston sorunu başımızı yaktı.

  11. Yarışı seçimlerden dolayı izleyemedim,lakin demeçler ve sonuçlar gösteriyor ki ferrari araçla ilgili bir gelişim gösteriyorsa merco da yerinde saymıyor…

    Ilk on da reno motorlu bır arac var…Reno nun artık kendını toparlaması lazım…hadı bu seneyı gectık sene ye de boyle olucaksa yandık…

    Honda Mclaren birlikteliği berbat durumda…Bırakın puan almayı yarışı bıtıremıyorlar o veya bu nedenden…Durum vahim…

    Merco motor satısında(güncellenmiş olarak) wıllıams a mı lotus a mı öncelik veriyor anlamış değilim çünkü lotus sezon ortasına doğru coşup podyum için zorlıycak gibi duruyor…Williams da gizli bir sıkıntı olsa gerek…

    Ham ve vettel e tebrıkler…

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Adamlar kupon kullanmadan gelişiyor herkesde susuyor kullanamadığı gücü dayanıklılık güncellemesinde ortaya çıkarmışlar güya herkes de yedi ki böyle bile olsa motorda güçlendirme çalışması yapılmış kupon kullanılmadan 🙂

      1. Son ıkı yarıstır lotus un artan performansı,wıllıams ın dusen performansı neden acaba??Merak ettıgım konu bu…Merco bunda da bır alı cengız oyunu yapmıs olabılır…

        Adamlar onu düzeltıp bunu düzeltip hak kullanmadan motoru gelıstırıyorlar vay be….

        Ben merco nun hala cok fazla guc sakladıgına ınanıyorum artık…

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          illegallik olunca işin için de her şeye inan 🙂

  12. Alonso f2004 avatarı

    Ben çok yorum yapmiyorum ama mantıklı yorumları takip eden biriyim f1 de 1999 dan beri takip ederim.. 99 dan beri gördüğüm en baskın araç bence bu mercedes ve inanın bu max ları değil.. Bu aracın bu hale gelmesinde kimsenin teşekkür etmediği bi efsane var. Oda SCHUMACHER dir. Niye derseniz efsane tam bir mekanik yol tutuş ve oversteer ( aşırı dönerlilik ) konusunda uzmandı. Oversteer bi araç isterdi her zaman. Yani aracın önden iyi olmasını ister arkadan kaymayla çok iyi başa çıkabılırdı. Ve dikkat edin mekanik yol tutuş ve aracın ön tarafının iyi olması gereken pistlerde kırılamayacak rekorları vardır. MERCEDESE geldiği ilk sezonda 2010 den beri sürekli aracın ön tarafı ve süspansiyonları ile ilgili veriler verdi takıma. Schumacher varken hep oralara çalişildi. Pist üstü verileri takıma aktararak o 2010 dakı denge sorunu olan araçta sezon içinde ispanyada olması lazim dingil mesefesi büyütüldü ki uzun dingil sever schumacher. Yanı aracın dingil mesafesi ve dingil genişliği değiştirilerek mekanik yol tutuş artırılmaya çalişildi. Bu başarılsada ancak o zamanki mercedes aero yönden de çok zayıftı yüksek şasi ve büyük sidepotlar gibi başarılı olunamadı.. 2011 de ise schumacherin istediği gibi bi araç yine tasarlanamadı. Mekanik yol tutuş için suspansiyon salınımları değiştirildi salınım değerleri düşürüldü fakat bu seferde mekanik yol tutuş iyi olmasına rağmen sert süspansiyonlar lastık aşınmasına sebep oldu pirelli sağolsun.( Mekanik yol tutuş için süspansiyon salınımları aks genişliği ve aks uzunluğu hayatıdır.) Ayrica aracın aero yönden yine eksik kalmasıyla öndeki hava akımının iyi kontrol edilememesi sonucu yine önden iyi dönen bi araç verilemedi SCHUMACHER e. 2012 aracı ise yine schumacherin israrları ve pist üstü arac verilerini takıma kusursuz iletmesi sayesinde, hatırlarsanız ön kanadı bi haylı geniş ve w duck sistemi ile öndeki yere basma kuvveti artırılmak istenmişti, süspansiyon kol tasarımı, süspansiyon salınım hareketi, aks uzunluğu ve genişliği iyi tasarlanmişti aslinda fena bi araç değildi. Hatta schumacherin kaza yaptiği ispanya gp ki bence podyum gelecekti, Cin de bijon takılmaması Kİ nico kazandı schumacher yarış dışı, ve monaco polu aracın mekanik yol tutuş açisindan iyi olduğunu göstermekteydi. 2012 deki handikap ise pirelli lastiklarin w03 un mekanik yol tutuşuna ve mercedes motorunun torkuna karşi dayanamayip çok cabuk eskimesiydi.. 2013 ise herkesin bildiği 1000 km lik lastik testi. Kısaca şimdi pirellinin lastık hamurunu sertleştirmesi en çok mercedes e yaradı. İŞİN özü bu araçta schumacher etkisi çok çok çok büyüktür. Hamilton yatsın kalksın o 2010 da pert mercedesle schumacheri geçmek artık zevk vermiyo dediği adama dua etsin .. Efsaneye SAYGILAR..

    1. Hamilton ın o dönem Schumacher le ilgili söylemleri evet oldu keza basın toplantısında Button la bu konuda ki gülüşmeleri oldukça iticiydi.
      Ancak şunlarıda görmek gerekir Hamilton o dönem için daha genç bir adam ve dayanıklılık problemleri olsada genel itibariyle hızlı mclaren de limitlerini zorlayan bir pilot konumundaydı.Ne zamanki Mercedes serüveni basladı özellikle ilk yıl hayatının en berbat arabasına bindigini farkettigi anda bence düsünceleri epey degismistir.Kendiside o kötü araçta hiç iz birakamadi ne defans ne atak olarak herhangi bir reaksiyon veremedi akılda kalan bir performansı yok.Schumacher se o kötü araçta dönem dönem aracın üzerinde saygı duyulası performans lar ortaya koydu yani Hamilton yerinde bizzat kimsenin bosuna bir yerlere gelmedigini görmüstür.
      Bu tecrübeyi yerinde yaşamıstır diye düsünüyorum.
      Hamilton ı da bu şartlarda şahsen eleştirmiyorum çünkü yaşayan bilir.
      Ben bugün çok daha olgun donanımlı bir pilot görüyorum her ne kadar dominant bir araç olmasından dolayı rekabet olmadığından dolayı Mercedes e kızgın olsamda bu Hamilton ın suçu degil o işini en iyi sekilde yapıyor neticede.Genel karne olarak elbet bir fikrim olabilir ama sezon dahilinde sözüm yok.
      Bu arada değerli arkadasım tezini çürütmek için bunları yazmadım katkıda bulunmak için fikrimi ifade ettim.

      1. Alonso f2004 avatarı

        Hamilton ı bu sezon ki hatta geçmiş sezon ki başarıları için eleştirmek mümkün değil. . Geçmişe göre çok daha olgun ve max. almaya çalişiyor. Şuan Padok daki en iyi 3 pilottan biridir bana göre. Hamilton ı eleştirebileceğim tek nokta bence şuan kendini schumacher gibi f1 efsanelerinden daha üstün görmesidir.( Bu yılkı alonso schumacher kadar yetenekli demecinde aslinda ben onlardan daha iyiyim e getiriyor lafı oradan çıkarabiliriz bunu). Bu mümkün değildir. 90 ların sonları ve 2000 lerin başındaki bilinçli f1 izleyicileri bunun farkındalardır. Schumacherin geç frenaj ve vıraj çıkışı gaza erken oturup, aracın arkasıyla nasil dans ettiğini , gerektiğinde o cebindeki 0.5 nasil çıkardığının gerçekten farkındalardır. Ayrica schumacherin araç gelişimindeki katkısını da bilmeyen yoktur. Bi yerde okumuştum motor sesinden araçın neresinde terslik olduğunu anlayabilen bir efsanedir. Hamilton ı eleştiebileceğim tek nokta sürüş yetenekleri değil, kendini kaf dağinda görmesidir değerli arkadaşim. Son olarak w04 2013 aracı schumacherin kullandığı w03 e göre daha iyi bi araçtı sezonda 3 galibiyeti var redbul dominasyonuna rağmen. Ki sen söylemişin ona rağmen schumacher gibi bi etki bırakamamiştır o sezon.

      2. Alonso f2004 avatarı

        Son olarak ben alonso fanıyım, schumacher değil. 2005 ve 2006 da çok sevinmiştim. Ama bu schumacherin bir efsane olduğunu (schumacher ve senna nın ayrı) ve diğerlerinin ayrı olduğu gerçeğini değiştirmez. Hatta 2006 da sezon schumacherin hakkıydı o zamanki puan sistemi ile 30 kusur puanı kapatip öne geçmek çok zor du.

  13. Napolyon1453 avatarı

    Birkaç sorum olacak yarışı izledim. Vettel yarışa geriden massa ile beraber çokta hızlı başladılar diyebilirim. İlk 8 tur zorladı sonra pite girdi. Soft taktığında hamilton ile farkına baktım 45 saniye idi önü bostu sonra uzunca bi dönem daha izledim.. Fark 45 saniye de sabit gitti. Şimdi lastiği yenide olsa sonucta Vettelde soft hamiltonda süpersoft var ve 8turluk süpersoft 30 tur dayandığına göre derece olarak daha iyi gelmesi lazımdı.
    Vettel tüm yarıs geçtiği pilotların coğunu tekrar katarsak fazlasıyla geçiş yaptı.Hatta 2.pitinden sonra harika bir tempoda tutturdu. İlk piti ve ikinci piti cıkısında önünün bos olmasını değerlendirip sınırları zorladı.
    Anlayamadığım şey ise benim pilot Ham bir tur dısında lider götürdü önüde %90bostu.Temposu da böyle abartılacak derecede bişeyd, 1.19larda dönüyordu ekstra performansta yok. Yarıs sonuna daha fazlasıyla varken hadi rosbergi de anlarım 2.gitti diyelim. Nasıl fren sorunu yasarsın nasıl yakıt limitlerde olur? çözemedim.
    Vettel bugün 3.kalksa tüm yorumları okudum, hatta sitede baya aktif bulduğum VET^01 nickli arkadasım pilotunun 3.de başlasa 30sn fark yiyeceğini düşünüyor bu şartlar da bu imkansız olmalı.. Vettelin hızı bugün arkadan kalktı önündekileri geçti diye söylemiyorum. Çünkü en iyi 2.aracsın tabii ki gececeksin .. Ben genel yarıs hızıyla çok iyi buldum. Hatta Rosbergin yakıtı limitlere ulastığında gazı kesmek zorunda kaldı Vettel takipte olsa rahatça geçerdi..

    Tebrikler Vettel ve Massaya sıkıcı yarıs izletmedikleri için. Günün kazananı olduğu içinde Hamiltona..

    1. Napolyon1453 avatarı

      Ahım şahım dereceleri, her tur hangi pilot ne kadar hızlı gitmiş takip eden biri değilim. Yanlış gözlemlemişte olabilirim. Sadece bana böyle hissettirdi.

  14. doğruları yazan adam avatarı
    doğruları yazan adam

    seçim dolayısıyla izleyemedim ne oldu ne bitti yorum yapamayacağım zaten bu saatten sonra yorum yapmak gibi bir lüksüm olamaz.çünkü dedim ki iki gram formula 1 den anlıyorsam… anlamıyormuşum.ferrari ve merc beni şaşırttı. ve kimi sen mi bitmişsin yoksa ferrari mi bilemedim.yerinde vettel olsaydı ne olurdu bilmiyorum çünkü yarışı da izleyemedim.ilk önce siz formula 1 izleyicilerinden özür diliyorum.sonra da yorumsuz bir şekilde siteyi takip etmeye devam edeceğim.seçim sonuçları da herkese hayırlı ve uğurlu olur umarım.

  15. Erendost selam :))))

    1. orjinal ve çok iyi 😀

    2. Hahahahahahaaha 🙂

    3. sabah sabah iyi güldüm.

    4. Unstoppable avatarı

      Aahhahaha valla iyi güldüm sabah sabah yapana tebrikler iyi düşünmüş 😀

      1. Erendosta özel hazırladım ama ortalarda yok henüz :)))

  16. Bu yarışta Vettel bu sorunları yaşamasa yada ceza almasa elbette Mercedes için işler bu kadar kolay olmazdı. Yinede şu bi gerçek Ferrari ne kadar gelişirse gelişsin Mercedes yakalanacak gibi görünmüyor seneyede öyle Ferrari kovalıyor ama Mercedes boş durmadığı sürece durum değişmeyecek. Bence bıraksınlar kural değiştirmeyi falan Mercedes direk Rosbergi kovup Mclarende cinnet geçirmek üzere olan Alonsoyu transfer etsin o zaman Allah kulu çıkıpta mercedes çok üstün vs diye şikayet etmez ekran başında oturup kilitleniriz düşünsenize bu denli güçlü bir araçta Ham-Alo savaşı? vaavv

    1. Uyanıklar sizi.Onu 2007’de Mclaren denedik.Sonuç Kimi şampiyon.
      http://www.motorsport.com/f1/news/analysis-the-hidden-battle-that-helped-mercedes-win

      1. Ben Hamilton fanı olara en az 2 yıl daha garanti şampiyonluğu elle iterek söylüyorum. 2007-2008 sezonu gibi sezonlar izleyelimde kim şampiyon olursa olsun 😉

  17. AL BAK VERDİLER DE NOLDU

      1. Yahu sabah sabah güldürdünüz. İyi geldi. 😀

  18. 7Kimi arkadaş sen Kimi fani falan değilsin, Kimi gibi bir pilotun antrenman sıralama ve yarışın 1 turu hariç bütün turlarda torku kontrol edip, bir tur edememesini düşünmeniz. Royalhuntdan farkınız olmadığını gösteriyor.Bilgi yoksunu, benzer herşeyi içeriyorsunuz.

    Kimi’nin yapacağı birsey yoktu mekanik tutuş ve motorun önemli olduğu pistte Mercedes çok çok üstündü.

    Ki Kimi’nin attığı spini dikkatli izleyince aracın birden saha kalktığını görürsünüz, Kimi gibi bir pilotun torku kontrol edemeyeceği saçmalığına inanan herkes cehalet kaynaklı düşüncelerle besleniyordur.Erikson. Nasr, Merhi, Stevens, Vettel kontrol ediyor Bir tek Kimi kontrol edemiyor oylemi, yürüyün gidin işinize arkadaşlar kusura bakmayın.

    Kimi için son pitte süper yumuşak lastik takan Ferrari ye aferin demek gerekiyor, bunun haricinde Ferrari için max 3 4 tü büyük sorunlara rağmen 4 5 idare eder. .

    1. bu mantık şuna benziyor: pilot bir virajda hata yapar, bu çıkar der ki: “arkadaşlar şimdi o pilot o viraji 55 sefer geçmiş 1 tanesinde hata yapmış şimdi bu mantıklı mı? ericcson maldonado o virajı geçerken pilot hatası demek saçmadır kesin kol bozuk araç bozuk”

      mantık bu, kimi çoksüper pilot, araç bozuk, 2 sene aynı yarışta aynı yerde bozuluyor. komedi 🙂

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        kol bozuk 😀

    2. Ben kimi fanı değil miyim ? Sen ne diyorsun usta 2002 den beri bir saniyesini kaçırmadım kamerada geçen sen buna wrc ve nascar da dahil . Kimse tanımadığı insanı bu konuda böyle yorumlayamaz sevmesine benim ne kadar sevdiğimi bilemezsin. Ben 1 günlük bursa gezisine gitmedim arkadaşlarımla üniden mezun oluyorum sırf bugünkü yarışı takip edebilmek adına. Sana da bu şekilde 98 den beri nelerden feragat ettiğimi sayabilirim. Torku kontrol edemedi anlık dalgınlığıyla turbolu araçlar bilirsin sürdüysen eğer ani ivme tepkisi verir atmosferik motora gföre ben böyle olduğunu düşünüyorum başka bi ihtimal getiremiyorum bulamıyorum. EN AZINDAN BANA ŞUNUN CEVABINI VEREBİLİR MİSİN AYNI SPINI NEDEN VET ATMIYOR PIT SONRASI DÜŞÜK ISILI LASTİKLERE SAHİPKEN ?

      1. 🙂 Daha öğreneceksin baska birsey demiyorum.Yahu sen Kimi’ye göre torkun varlığından bahsedecek bir bilgi birikimine sahip olduğunu mu düşünüyorsun?

        Ne torku?Tutmuşsunuz bir torkda tork!

        Kendi basit düşüncelerinizle bir yargıya varacağınıza en azından Kimi’nin açıklamalarını bekleyin. yada gidin Royali takip edin diyecek birsey yok sen ve türevlerine!!!

        1. Kiminin açıklamasını okumadın galiba ? Nedenini bilmiyorum demiş. Onun bile cevap veremediği şeye sen mi cevap vereceksin spin için üzgünüm niye böyle oldu bilmiyorum dedi adam. Dalgınlığıma / beceriksizliğime kurban gittim diyemedi .
          Ben saygı çerçevesini aşmadan sana burdan sadece daha fazla ümit etmemeni tavsiye ederim. Kimi 2015 yılı için beceriksiz bir pilot. Ayrıca öğrenmeyle alakası yok .
          Sana ek bir sorum ise: 2 yumuşak 1 sert hamur kullanan 18.cepten başlayan Vettel 3 saniye de pitte geciktiğini katarsak , nasıl oluyor da 2 yumuşak 1 sert hamurla yarışan kiminin 4 saniye arkasında bitirdi ?

          1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
            Fernando Alonso 05-06

            Bence Kiminin viraj cıışlarında bariz bi sıkıntısı var bu Lotustada böyleydi virajdan cıkarken vitesi erken arttırıp erken gaza oturuyor direksiyonu sabit tutamıyor bunu Çinde de bariz sekilde görmüştüm Vettel ise aksine cok dengeli vites geçişleriyle aracı rahat cıkarıyor virajdan

          2. Cevap çok basit dediğiniz gibi, Kimi bitmiş torku kontrol edemiyor, turbo olan tüm araçlara binmesi yasaklanmalı, önümüzdeki yarıştan itibaren yerine Kovalainen getirilmeli değilmi royal.

            Kimi’ye inanan tek insan kalana kadar onu desteklemeye devam edeceğim, dışarıdan belli etmese de yarışan pilotlar içinde en duygusal insan.Böyle olmasa insanı egolari onu çoktan benligine hapsetmişti.

            Haksızlık, yalan dolan bilmeyiz eksiğimiz belki de bundandir, onun için GO KİMİ GO. . .

            1. Bu arada kiminin gerçekten duygusal bi insan olup da bunu hiç yansıtmadığını 2005 monaco zaferinden sonra vizörünü açıp gözlerine dokunduğu andan itibaren biliyorum kardeş senin tasvirine ihtiyacım yok

            2. Neyse 2 soruma da cevap vermen için bekledim f5 e basmaktan sıkıldım yazarsan yarın yanıtlarım kardeş iyi gecelerin olsun.

            3. Kimi’ye inanan tek insan kalana kadar onu desteklemeye devam edeceğim, dışarıdan belli etmese de yarışan pilotlar içinde en duygusal insan.Böyle olmasa insanı egolari onu çoktan benligine hapsetmişti.

              Bir pilotu desteklemek onun en hızlısı olduğunu iddia etmek değildir ki. Ben de yıllarca Hakkinen’i destekledim, en hızlısı olmadığını da biliyordum. Başka sebeplerinin olması yeterli, bunun için çıkıp da en iyisi olduğunu iddia etmeye çalışmamak gerek diye düşünüyorum.

        2. Kimi’nin yapacağı birsey yoktu mekanik tutuş ve motorun önemli olduğu pistte Mercedes çok çok üstündü demişsin , mgp ye birşey diyen yok zaten . Mekanik tutuşun önemli olmadığı bir pist de yok ayrıca . Güç ünitesinin de 2.plana geçtiği 2 ya da 3 tane pist var . Sana bir 3.soru yöneltebilir miyim ? Maldonado otursaydı bu yarışta kiminin koltuğunda farklı olarak ne yapamazdı ? Bak aynı kefeye koymuyorum 2 pilotu o anlama getirmiyorum . Kimi yıldız topclass bir pilot , sence bu yarışta yıldız pilot olma farkıyla ne katabildi yarışına. Alonso diyor ya yeter ki rekabet üretin 0.2 0.3 saniye fark olsun onu ben kapatırım ben hallederim diyor. İşte benim ve diğer insanların da beklediği şey bu ama adam kendi takım arkadaşına daha tecrübesiz olan pilota karşı başarısız oluyor . Şuan fernando kiminin koltuğunda olsa nasıl bir takım içi rekabet seyrederdik kim bilir . Alonsoyu hiç sevmem ama bu yıl yaptığı işten ötürü çok fazla saygı duyuyorum.

    3. Sen halen kimi’yi mi savunuyorsun? mercedes çok hızlıydı deyip putlaştırdığın adamın artık kadavraya döndüğü gerçeğini örtmeye mi çalışıyorsun? bugün vettel 3. başlasa en kötü rosbergden 5sn sonra finişe gelirdi. Biraz adil olun.. alonso yarışı bitirebilseydi çok gerilerden gelen vettelin onu geçip tekrar yakalayıp tur bindirdiğini görünce aracı sağa çekip ağlayacaktı.. ama kısmet değilmiş, pazartesi briatore’nin alonso çok memnun açıklamalarını okursunuz.. (tabi fia telsiz konuşmalarını yayınlamasa inanacaz.. yakında mclaren’ın elinde patlayacak bir alonso yanardağı görürsünüz.)

  19. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Hala millet zorlucak diyor mercedesi allahım sen bana sabır ver 🙂

  20. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    gecen torku fazla vermiş 😀

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      bir burdan yanlıyorum bir burdan basıyorum torku basıyorum torku 😀

      1. ver TORKUYU.

  21. Valla mercedesler etliye sütlüye karışmadan yarış kazanıyorlar, zorlayabilecek tek adam var oda ta en geriden başladı. Vettel Massa ve Hamiltona teberikler. Mercedes güvenlik güncellemesi adı altında eklemişş hpleri yine besbelli yani. gelelim hondaya , tüm zamanların en büyük zıçışlarından birni yaşıyor , yaşatıyor. Koskoca Mclareni ne hale getirdiniz ayıptır F1 seyircisine hakarettir bu. Göyaa sene ortasından podyum , sene sonunda mercedesi gececeklerdi , adama gülerler ya gülerler. tek kelime etmesinler artık , motor dayanıksız , motor güçsüz , motor çok yakıyor , bu kadar kötü motor yapılamazdı. yazık.

  22. Yusuf Hitay avatarı

    mercedes motorları ile diğer motorlar(ferrari dahil) arasında hala hatırı sayılır bir fark var bunu görmüş olduk. zaten mercedes bu paketle aerodinaminin ön plana çıktığı pistlerde farkı artıracaktır. mercedes motordan ziyade aerodinami konusunda üstün.

    vettel’in performansı iyiydi, mercedes motorlu araçları geçmekte zorlanması şaşırtmadı. önden başlayabilse ne olurdu görmek isterdim.

    raikkonen spinden bağımsız olarak söylüyorum, bitmiş.

    mclaren bitmiş. alonso iyi savunma yaptı yine de.

    williams için en iyi pistlerden biriydi, ilerleyen yarışlarda tekrar gerileyebilirler.

    monako fiyaskosu olmasa hamilton 34 puan farkla önde olabilirdi. yolda kalmazsa şampiyonluğu kimseye kaptırmaz.

    rosberg bir kere bile zorlayamadı. zorlasaydı bile benzer bir aracı geçmek hala zor. zaten her şey normal gitse, ikinicilik konusunda kırılamayacak bir rekor kırabilir.

    o değil de, drs olmasa geçiş meçiş göremezdik. araçlar birbirini takip edemiyor.

  23. Mercedes aracı ayrı bir klansmanda yarısıyor önde basliyorlar ve önde bitiriyorlar.Araç faktörü herseyin üstünde.
    Ferrari kendisinden daha zayıf takımlara karsı viraj giris ve cıkıs noktasındaki avantajlarını özellikle Mercedes motorlu araçlara karsı geçişin ön plana cıktıgı düzlükte kaybediyorlar halen düzlük hızında gerideler.
    Bütün bunlara karşın start aldığı pozisyon ve duraksamayan bir yarısta en hizli olmayan aracıyla Vettel bugün gayet iyi iş çıkardı.
    O kadar dominant iki sezon yasıyoruzki izlenmeye değer bir seyleri mum ışığında arıyoruz.
    Bence her sezon özel bir etkinlikte bir yarış tamamıyla aynı ayarda eşit araçlarda pilotları yarıştırsınlar.
    Böyle dominant sezonlarda en çok izlenilen ilgi çeken yarış o yarış olur.

  24. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    malezya yarışından sonra yorumlar havada uçuşuyordu şimdi yorum yapan yok mercedes bıktırdı 2009-2013 red bull dominasyonuysa bu triple-double dominasyon o zaman takımlar yakındı bu kadar uçuk değildi farklar. formula 1 artık kabak tadı veriyor 2016 da katı kuralların mutlak değişmesi gerek. pirelli lastiklerin hamuru değiştirsin mclaren red bull toparlansın yarış izleyelim.ya takvimde nasıl ayarlanmışsa yağmurda yağmıyor pilotlara (kesinlikle) hiç bir zarar gelmeden kapışırken temaslar lastik patlamaları yarış dışı kalmalar (bkz istanbul parktaki vet-web ) oda yok aslında bunun sebebide aynı kapıya çıkıyor ne o peki kapışma yok.yorumları okuyorum vet ve massaya tebrikler evet kabulüm tamam ama bu bana hiç bir keyif vermiyor birincilik mücadelesi olmuyor olunca da bir buçuk kişi mücadele ediyor yani demem o ki bıktık ya yeter artık

  25. Kimi iyi start aldı bir ara dalacak gibi oldu rosberge doğru biraz çizgiyi kaybetti 3.lüğü cebine koyup 1. pitlere kadar gayet iyi gitti sonra sert hamuru taktıktan 1 tur sonra bence de torku kontrol edemeyip spin attı ve baya da yaktı lastiği bottasa geçiilmiş oldu , ardından mesafe sabit kaldı fark kapanmadı , vet ise arkada trafiğe rağmen çok iyi turlar attı şahsen tek eksik yanı geçişlerde sürekli diğer pilotlara sıkıntı yaratmasıydı , ferrarikimiyi tekrar içeri alıp kapanmayacak olan farkı yumuşak lastiklerle kiminin farkı eritip kolayca gelip geçebileceğini düşündü ( çünkü vet arkada sert hamurla bot ile aynı zamanı atıyodu , kimin lastik spinden yanınca ) kimi yumuşak lastikle çıktıktan sonra 18 sn fark vardı bunu ilk 3 tur içinde baya düşürdü . Sonunda hamurun işi bitince arayı kapatma hızı çok azaldı 60.turdan sonra ben dayanamadım kapattım yarışı . 3 lüğü vermesinden ziyade son pitten sonra nasıl bottastan tur başına 2 ve sonrasında 1.7 1.5 1.4 1.45 saniye şeklinde alamıyosun ? Ciddi manada bu sondu ben belçikada veya italyada falan da bişey yapabileceğini ummuyorum size söyliyim kimse bir sıkıntı yaşamadığı takdirde spada maksimum 4. italyada bir 5.lik elde eder. BIRAKTIM ARKADAŞLAR YETER GERÇEKTEN BEN ARTIK İZLERKEN SURATIM ASILIYO TAHAMMÜL EDEMİYORUM SPOR ZATEN ZEVKSİZ BİR DE ÜSTÜNE FANI OLDUĞUMUZ PİLOTUN BİTİK HALLERİNİ İZLEMEYE ARTIK TAHAMMÜL EDEMİYORUM KİMİNİN PİLOTAJ SAÇMALIĞINA. DIGITURK PLAY ABONELİĞİMİ DE İPTAL ETTİRDİM ŞU AN İTİBARİYLE. VETTEL VE FANLARI İÇİN TEBRİKLER GÜZEL YARIŞTI

  26. Mercedesin acceleration’u inanılmaz artmış motor 320lerde tıkanıyor ama o ne biçim bir hızlanmadır öyle ya. Nasıl bir dayanıklık sorununu çözdülerse artık ferrari’nin mercedes motoruna yetişmesi için en az 2 düzlükte son hız takip etmesi gerekiyor. Tebrik ediyorum mercoları duble için ayrıca.

  27. Mercedesler için kolay bi başka galibiyet daha tebrikler Mercedes taraftarlarına burda bu kadar kolay kazanmalarını beklemiyordum en azından Ferrari olarak rahatsız ederiz diye düşünmüştüm, antrenman seanslarında hızlı gözüktük uzun sürüşlerde ama dün Vettelin yaşadığı sorun bugün Kiminin orta şeker sürüşü bizi 4 ile 5. sıraya çekti Seb gerçekten iyi sürdü bugün hiç güvenlik aracı girmedi ona rağmen beşincilik maksimumdu ve yarışın ilk başında sanki stratejide hata yaptık gibiydi o süper yumuşakları yalnızca sekiz tur kullandı diğerleri 20-30 tur trafikten kurtulmak için yaptılar sanırım ama pitten sonra hızlı turlar atınca yine trafiğe denk geldi mecbur pist üstünde geçti çoğunu, şansızlığı ise hiç güvenlik aracı girmedi, Kimi bi şekilde bi patlama yapmalı belki üstünde baskı var belkide hiç takmıyor ama hız anlamında çıtayı yükseltmesi gerek ki kontrat yenileme konusundada takımı ikna edebilsin, bu yıl hem Rosberg hem Hamilton hatasız sürüyor gerçekten bi tek hata pilotaj anlamında Rosberg yaptı Bahreynde ondada frenleri bitmişti evet araçları çok iyi ama Mercedesin pilotlarıda çok iyi bi seviyede bi şekilde daha fazla risk almalıyız güncellemeler konusunda sanki takım bu yılı çöpe atmak istemiyor gibi ama bizim için gelecek yılın bu seneden daha önemli olduğunu düşünüyorum…

  28. bu araçların torku raikkonen’ fazla geliyor. TC olması lazım ki gaza sonuna kadar bassa da araç kendi ayarlasın. hani geçen seneki araç sorunuydu? bu seneki ne? bir de telsizden bağırması çok komik. hata yapıyor, takıma bağırıyor. sene sonu kesin gönderirler bunu.

    hamilton’ın benzinsiz aracına bile atak yapamayan rosberg, yarış öncesi bu pistte geçiş yapılabiliyor diye laf ebeliği yapıyordu. 2014 başından beri hamilton’ı 1 kez geçememiş olan rosberg sen kimsin pistin geçişe elverişliliğinden bahsediyorsun.. hamilton son 30-40 tur tasarruf yaptığı halde 1 atak yapamadı.

    mclaren’in iki aracı da bitiremez demiştim, tuttu 😀 zor bir tahmin değildi doğrusu. 🙂

    vettel yine geçiş özürlü olduğunu kanıtladı. hulk çok pasif davranmasa onu da geçemeyecekti, lotus pilotları zaten rezil sürüşlerle aracın potansiyelinden çok uzakta bitirdiler. önündeki bottas-kimi-hamilton-rosberg’den gerisi çok daha yavaştı zaten, lotuslar da kendilerini bitirince 5. olabildi. ferrari buna polü alıp 20 saniye farkla yarış kazanabilecek araç vermeden şampiyonluk beklemesin.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Herkes özürlü bir sizinki kral.

    2. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      hamilton, alonso iyi pilotlar fakat vettel geçiş özürlü benim anlamadığım şey sevmedigin pilota laf atman senin hamilton monacoda vetteli 0 lastikle geçemeyince laf yok yok geçiş imkansızdı der geçersin monaco tarihinde ki geçişleri aç izle istersen vettel geçiş özürlüyse git vettelin yerine sen yarış göster bize nasıl geçiş yapılacağını sen f1 aracını yapan kişiden bile daha iyi biliyorsun hatta senin bilmediğin birşey yok demi ?

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Boş boş konuşuyor işte.Adam yarışı bitirmek pahına çarpışmayı göz önüne alarak dalıyor her yere balıklama geçiş özürlü oluyor.Royal F1’i güzel yapan böyle ataklar geçişler.Tek taraflı yorumlar yapmaktan vazgeç artık.

        1. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          Yahu royal bir troll hesap aklınca konuşuyor işte 😀

        2. Ben de bir Lewis taraftarı olsamda Vettel’i bu yarış Hulkenberg’e yaptığı atak dışında beğendim tebrik ederim, şampiyon olduğu yıllardan daha iyi sürüyor.

  29. Raikkonen bu performansiyla dun mercolardan 0.6 saniye yavasti. Eger vettel sorun yasamasaydi bence rosbergi gecebilirdi. Bugun tur zamanlarinida takip etme firsatim oldu vettel geride olmasina ragmen geride kalip bol gecis yapmasina ragmen yaris hizi olarak mercolarla yarisabilirdi rahat bir sekilde

    1. Onur Ergüvan avatarı
      Onur Ergüvan

      Ferrari gerçekten yakın kimsenin dikkatını çekmedi ama bir ara yarışın en hızlı turları art arda geldi Vettelden.

      Ki adam 16.sıradan başladı pitte 5-6 saniye fazla kaldı.Trafik desen zaten tonla trafik vardı ve bu adam sonran gelip biraz daha uzun olsa yarış en kötü 4.cülük en iyi 3.cülük alıcaktı.

      Biraz hesap yapalım hadi 3.olarak polden başlasaydı ne olurdu ?

      Rosbergi rahat avlardı.
      Hamiltona ecel terleri döktürürdü (50 metre fren mesafesindeki kapışmayı düşünemiyorum)

      Ferrari gerçekten gelişmiş ama raikonenin performansı malesef ferrari gibi ileri gitmiyor 🙁

      1. Katiliyorum ferrari gelismis vettel cok istikrarli bir sekilde iyi turlar atti geride olan daha erken lastik harciyor ona ragmen cok iyiydi. Raikkonen performansimiza gölge düsurdu

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Yarışı hatırla bakalım mercedes motorlu araçları ne zaman geçmiş ferrari yakın felan değil zorlandı geçerken.Vettel olsada minimum 30 sn fark olurdu arada

          1. Onur Ergüvan avatarı
            Onur Ergüvan

            30 saniye fark dediğin ilginç bir durum unutma soft lastiklerle ikinci pitinden sonra Mercedeslerden daha hızlı turlar atmaya başladı.

            Kaldıki yarıştaki stinlerde Vettel Rosbergin hemen dibine yapışmıştı.

            1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
              [VET^01] #ForzaFERRARİ

              Dostum sen ne bakıyon ön sırada yarışanlara vettel önde olsa lastik korucak yakıt korucak tek taraflı düşünüyon hep bunun örneklerini diğer yarışlar da hep gördük.

              1. Onur Ergüvan avatarı
                Onur Ergüvan

                Şunu unutuyorsun arkada her zaman o dediklerin olur.

                Ön tarafta zorlarsın ters algılamışsın malesef bu durumu.

                Yakıt durumu lastik durumu arkalardan başlarsan saklarsın çünkü ön tarafa yarışın ilerleyen bölümlerinde rekabet edebilesin diye.

                Ön tarafta ise zorlayabildiğin kadar zorlar son bölümde yakıt ve lastik korumasına geçersin.

              2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
                [VET^01] #ForzaFERRARİ

                Malesef bu dediklerin mercedesi zorlarken zor canım kardeşim.Zorladığın an perte çıkarsın.

            2. Onur Ergüvan avatarı
              Onur Ergüvan

              Umudunu yitirme zamanla olucak şeyler bunlar.

              Şu an motor güncellemesi işe yaradı.Beygir gücü ve tork üretimi bakımından mercedesle eşit durumda ferrari fastes laplarda bunu gösteriyorki düzlük hızında mercedesi katlamış durumda.

              Tek sıkıntı aracın aerodinamisi ve güç üniteleri bunlarda olduğunda dediklerim ortaya çıkıcak son yarışları dikkatli izle (sezonun) ne kadar geliştiğini görüceksin 😉

          2. Force india lotus vs .. massa bile williamsin duzluk hizina ragmen ericsonu zor gecti. Yaris hizindan bahsediyorum vettel onde olsaydi rahat bir sekilde mercolarla yarisabilirdi bence yaris hizi cok iyiydi vettelin

  30. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Raikkonen…

    Adam yarıslarda iyi diyorduk. Nazar mi degdi ne…

  31. Kimi allah belanı versin yeter be b*k gibi sürdü

  32. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Hiç kimse mercedesin çevirdiği dümenleri konuşmuyor varsa yoksa o spin attı o onu geçti bu kabiliyetsiz sıkıldım artk aynı yorumlar okumaktan 🙂

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Diğer takımlar da mercedesi hiç şikayet eden yok heralde varsa yoksa ferrariyi şikayet ediyorlar.Şaka gibi bir spor haline geldi gördüklerimden sonra.Mclarenci kardeşlerim de acaba yukarda yarışsaydılar bu mercedese yorumları ne olurdu merak ediyorum.Biz öldük diyip başkasından bizene diyip yarış sonu zevk almadım diyen arkadaşlar şu konuları geçinde dümenleri konuşalım az.

  33. yarışın galibi hamilton ve yarışın yıldızları vettel-massa’ya tebrikler.

    raikkonen’e üzüldüm, rahat bir podyumu eliyle tepti.

    raikkonen’e kızdım, koca 70 tur boyunca önünde hiç bir araç bulunmayan ve antrenman modunda lastik korumaktan başka hiç bir şey yapmadan hazıra konan bottas’a podyum sevinci yaşatığı için.

    en kötü günümüz böyle olsun, yaşa felipe massa.

  34. rai fırsat tepti. vettel biraz daha kendini gosterdi. massa biz daha olmedik dedi, gro 7sinde neyse 70 indede aynı 😀

  35. Erendost nickli üye Rai bi ara yarış içinde donut yaptı. kardeş bişey sorcam bu buz parmak yarışı kazanmadan neden seviniyor. Vettel ortalarda yokken bile nasıl yine 3. değilde 4. olmayı başarabiliyor. Hamilton bu kadar güzel galibiyet almayı kimden öğrendi??? ;))

    1. Ne komik şeymiş la bu! Overrated komik oğlan…

      1. Erendost hıçkıra hıçkıra ağlıyormuş diye duydum.
        :Ö)

  36. MyN1Fernando avatarı

    İçinde Alonso olmayan her yarış benim çok çok sıkıcı geçiyor.Çöpe atılacak bir sezon.

    1. Aynen kardeşim bir Lewis fanı olarak Alonsonun ilk 3-4 içerisinde olmadığı her yarış yavan geliyor…

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        alo muş vet miş ham mış bunlar oyuncular yarışın yavan geçmemesi için senaryonun değişmesi lazım yoksa yok yani

  37. Schumacher421 avatarı
    Schumacher421

    Alonso telsiz konusmasinda ne dedi acaba anlayan var mi? Alonso ve Button kesinlikle daha iyi bir araci hak ediyor. Mercedes zaten ayri bir dunya yinede tebrikler. Romain e yazik oldu kendi hatasi ama yazık oldu. Kimi ye gelirsek eski Kimi yi istiyorum. En sevdiğim pilot ama bu kadar şansızlık fazla. Neyse sadece Massa nin sauberlerden birini geçişi için bile izlenebilir bir yarıştı. Butun F1 severleri bende seviyorum Türkiye’de cok azız zaten birbirimizi sevelim 😀

  38. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Hamilton tebrikler.Vettel massa da olmasa hiç çekilmez yarış.Ben artık mercedesin yakalanacağını felan hiç zannetmiyorum.Mercedeste allahtan motor gelişmemiş.Mercedesli motorlu araçlar inanılmaz hızlıydı.Bu dayanıklık güncellemesi olayından sonra şaha kalktı mercedes motorlu araçlar.Ferrari nasıl susuyor bu duruma anlamıyorum.Herkesi oynatan mercedesi tebrik ediyorum adamlar işini iyi yapıyor 🙂

    1. Mercedes o dayanıklılık güncellemesi sayesinde kullanamadığı 20 hp civarındaki bir gücü kullanabilir hale gelmiş.
      http://www.f1technical.net/forum/viewtopic.php?f=12&t=21388&start=930

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Yani temiz snce 🙂

  39. Tebrikler aslanım Lewis diye başlayıp Vettel ortalarda yokken bile ancak 4. olabilen Raikkonen’e ve bazı havalarda uçan taraftarlarına hahahahahahah diyer gülerek devam edeyim. Lewis – Nico durumuna bakarsak bir kez daha bariz Lewisin dominant olduğunu gördük. Yalnız bi konuda hakkını yemeyelim Vettel bu problemleri yaşamasa ve Mercedes bu benzin tasarrufu ve fren problemlerini yaşarken neler yapardı acaba? ürkerek merak etmiyor değilim. şahsi fikrim en kötü Rosbergi avlardı. Neyseki şansızlık ferrariden yanaydı bu kez.. Mclarene ise hiç geçmiyorum :(((((((

  40. raikkonen taraftarları olarak artık pisikolojik destek alma zamanımız geldi

  41. Fanboylardan bazıları duble DNF den sonra saracak yer arıyor, birazdan royalcan da damlar, of yea 🙁

  42. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Kimi çok basit şekilde podyumu verdi. Vettel iyi bir yarış çıkardı. Alonso’ya biri söylesin sinirini bozmasın çünkü Ferrari daha kazanmıyor.

  43. Kimi_in_Rai avatarı

    Bu arada yarış çok sıkıcı oldu,ben heyecanlı bekliyordum doğrusu

  44. MyN1Fernando avatarı

    Ah Fernando ah.Sen telsizden isyan ettikten sonra ben yıkıldım.

    1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      I don’t want’tan sonra dediklerini anlayamadim. Rica etsem, telsiz konusmasinda tam olarak ne soyledigini yazabilirmisin buraya ?

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        Takım: “Benzin tasarrufu yapmamız gerek”
        Alonso: “Bunu yapmak istemiyorum.”
        Takım: “Bunu yapmazsak yarışın sonunu getiremeyiz.”
        Alonso: “Zaten dışardan yeterince amatör görünüyoruz takımın hali adam patladı sonunda :S

      2. Takım: “Benzin tasarrufu yapmamız gerek”
        Alonso: “Bunu yapmak istemiyorum.”
        Takım: “Bunu yapmazsak yarışın sonunu getiremeyiz.”
        Alonso: “Zaten dışardan yeterince amatör görünüyoruz…”
        eğer benzin tasarrufu yaparsam iyice yavaşlarız

      3. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        Eyvallah beyler.

  45. Kimi_in_Rai avatarı

    Raikkonen beni sinir hastası yaptın sonunda!

  46. tebrikler şampiyon. ihtiyacın olanı aldın ve diğer yarışta umarım daha baskın olursun.

  47. Takım yardım etmeden Rosberg Lewis’i geçemez demiştim ve öyle oldu. Tebrikler Lewis,Vettel ve Massa.

  48. Mustafa Sar avatarı

    Alonso’nun FERRARİ den gitmesine (kovulmasına) hiç üzülmemiştim. Ancak bu gün Alonso’ya üzüldüm…
    Mc Laren gerçekten acınacak durumda.. Honda ile nikah Mc Laren’e hiç yaramadı. Keşke Mc Laren Toyota ile nikah kıysaydı… Yada en azından kendi motorunu yapabilir di sanırım..

  49. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    raikkonen spinn ve fastest lap showwwwwww 42.fastest lapppp rekoru

  50. McLaren sana her türlü küfürü edebilirim ama etmiycem sezon sonuna saklıyorum şimdi edersem sezon sonu değeri kalmayacak, Rosberg farkı kapattığı zaman 2014 Bahreyn gibi birbirlerini zorlarlar diyordum ama sürekli frenleri ve yakıtı koruması istendi 1sn de gezdi fark çok sıkıcıydı. Grosjean hem kendini yaktın hemde parası olmayan Marussia’yı kanat parasını öde bari adamların parası yok 😀 kendi yarışının içine ettin tebrikler sana.

  51. The Fugitive avatarı

    Hamilton iyi iş çıkarttı
    Diğer tebrik edicelecek kişiler ise Vettel ve Massa yarışa renk kattılar. 2 side sıralamada çok şansızdı . bottasa bakınca onun yerinde massanın olmasını isterdim. böyle şansızlıklar massayı buluyor.
    diğer konu ise rai çok basit hata yaptı podyuma mal oldu.çok rahat podyuma çıkıcağı bir yarışta böyle hata kötü oldu

  52. Mustafa Sar avatarı

    Raikkonen resmen bitmiş arkadaşlar. Bu durumu kabul etmek gerekir. Ferrari’de sezonu tamamlayacakmış gibi durmuyor ne yazık ki..

  53. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    İlk podyumsuz yarışımız oldu, sağlık olsun. Sebastian ve Massa günün en iyileriydi. Güzel yarış çıkardılar. Pit hatasına rağmen Vettel başarılı bir yarış geçirdi. Raikkonen en arkadan gelen takım arkadaşı dibinde bitirdiğini görünce podyumda nasıl olamadı dye düşünüyor insan. O spinde Serhan Acar ; ” motor aşırı bir anda güç yüklemesi yaptı” diye konuşmayı çevirdi.

    Mercedes çok rahat dubleler yapıyor. Sezon oldukça sıradanlaştı. Bir şekilde değişiklik yapmak lazım önümüzdeki sene için. Pirelli ya daha yumuşak lastik yapmalı ya da yeni tedarikçiler gelmeli.

    McLaren Honda gerçekten nereye doğru gidiyor anlayamıyorum. Taraftarları sabır testinden geçiyorlar. Red Bull gerilemeye devam ediyor vs vs..

    Tek şans kuralların biraz değişmesi yada lastiklerin. Ferrari dışında sezonun geri kalanı ve önümüzdeki sezonlar için bir hamle yapacak yada yakalama şansı görünen bir takım yok bana göre. Her ne kadar çok erken de olsa umut veren birileri yok malesef.

  54. OtonomAktor avatarı

    ric kötüydü kvyat iyiydi. nasr kötüydü ericcson iyiydi. bottas, vettel, massa, hulkenberg ve şaşırtıcı ama maldonado iyiydi. rai ise bitmiş.

    alonso ya button a kendime ve tüm McLaren li arkadaşlarıma Allah sabırlar versin diyorum.

    1. Onur Ergüvan avatarı
      Onur Ergüvan

      Bu senin için güzel bir deneyim olmuştur 🙂

      Vettel son sıraya dahi düşse nasıl bir performans gösterdiği ortada.

      Çok sevdiğin Riccinin 17 liğin elinde can çekismesi ise ayrı bir konu 🙂

      Hoş pek anlamayacaksın çünkü yarışı izlemeden trollük yapıyorsun 🙂

      1. OtonomAktor avatarı

        troll kendinsin. yarışın tamamını izledim. vettel in aracı ferrari tabiki yükselecek. ama raikkonen e göre çok daha iyi sürdü raikkonen in yerine 3. başlasaydı daha iyi sonuç elde ederdi rai den. ben her zaman haklı gördüğümü savunurum. boş fanboyluklar yapmam. vettel bugün iyiydi açıkça söylüyorum. ama vettelin geçen sene ricciardoya yenildiğini sizin gibi troller söyleyemiyor. vettel bile adam gibi geçen sene yenildim diyebilirken bunu fanboylarının kabullenememesi gerçekten üzücü. vettel i kişisel olarak seviyorum. sizin gibi fanboylar yüzünden eleştiri seviyemi arttırıyorum ki anlayabilin ama nerde…

        1. Onur Ergüvan avatarı
          Onur Ergüvan

          Vetteli sevmen için uğraşan yok arkadaşım 🙂

          Yani sen sevsende sevmesende burda kimsenin umrunda değil sadece yorumların aşırı dozda görmeyerek yaptığın yorumları okumak bizi sıkıyor.

          Kusura bakma Vettelin sıkıntısız bir araç ile neler yaptığı ortada siz önce Alonsonuzun yolda kalmasını sağlayın.Önce çaylağa şimdide yaşlı buttona yeniliyor.

          Her şampiyon yenilir sıkıntı yok ama sizin sıkıntı epey büyük artık nasıl bir tarihsel iz bıraktı ise Vettel 🙂

          Velevki okumak zorundayız forum burası yorumları es geçemiyoruz.

          1. OtonomAktor avatarı

            valla button ın önde olması benim hoşuma gidiyor. 2001 de f1 izlemeye başladığım günden beri button ı ve kimi yi desteklemesem de ayrı severim. o yüzden button ın alonsonun önünde olması bana sevinç veriyor. diyorum sana alo yu normalde sevmem diye ama idrak işte anlamamakta ısrarcı 😀

    2. Onur Ergüvan avatarı
      Onur Ergüvan

      Ha bu arada ben hiç bir takımı tutmuyorum diyordun ben sana alonsocu dediğimde öyle bir şey yok diyordun buda senin için ders olsun 🙂

      alonso ya button a kendime ve tüm McLaren li arkadaşlarıma Allah sabırlar versin diyorum.

      1. OtonomAktor avatarı

        senle son konuştuğumda söylemiştim unutmuşsun, hatırlatayım. ben pilot tutmuyorum Senna ya saygımdan dolayı McLaren Honda yı desteklemeye karar verdim demiştim sana ilk trollük yaptığın tartışmamızda. aç mesajlarımdan kontrol et istersen. boş yere kendini inandırma(yada inandır çok farketmez) alonso cu değilim. eski montoya cıyım desteklediğim tek pilot oydu sadece bu.

        1. Onur Ergüvan avatarı
          Onur Ergüvan

          Lafı-güzar sözlerinle malesef burdaki tutarsızlığını kapatamıyor 🙂

          Kalın puntolar ile aldığım yerden dönemiyorsun kötü bir durum 🙂

          1. OtonomAktor avatarı

            kendi kendine gelin güvey olanı gördüm de böylesini görmedim 😀 tebrikler troll arkadaşım.

            son kez açıklıyım, benim dönmeye çalıştığım bir nokta yok. her cümlemin kelimemin yazdığım harfin arkasındayım dönmek gibi bir çabam yok. McLaren Hondalıyım. alonso cu değilim. idrak organlarını kullanırsan bunu anlayabileceğini umuyorum.

  55. Manor bile yarışı tamamlıyor hiç değilse

    Tarihin en büyük fiyaskosu olma yolunda ilerliyor Honda

  56. ulan Hamilton bile şaşırmış vettelin 5 ci oluşuna bir tek rayi şasirmamış

  57. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Raikonen spin sov yapıyor torku kontrol edimiyor 😀 son çampiıon Vettel geciş özürlü 😀
    Mclaren dağa taşa sövdürür lanet gitsin :S

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Nedense bizim ülkemizden çıkıyor böyleleri 🙂

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        Ülkenin %50’si böyle gerçekleri göremiyor.

  58. Ferrarii500 avatarı

    Vettele bravo hic beklemedigim bi sonuc almis aslan kabiliyetsiz adamim benim.

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Kabiliyetsiz derken 🙂

      1. Ferrarii500 avatarı

        Biraz diger dunya sampiyonlarina oranla kabiliyetsiz geliyor

        1. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          öyle olsun başkan ama fikrin değişecektir yakında 🙂

  59. HknBugra_MassaFan avatarı
    HknBugra_MassaFan

    Öncelikle podyuma çıkan pilotları ve Hamiltonu tebrik ederim . Hamilton kusursuz sürdü gerçekten .
    Asıl tebrik etmek istediğim kişiler Massa ve Vettel . Yarışın başından sonuna kadar bir çok geçiş yaptılar ve 5 ve 6. sıraya kadar çıktılar . Yarışa zevk kattılar . Monoton giden yarışa onlar sayesinde biraz heyecan geldi

  60. Unstoppable avatarı

    Hamilton beklendiği gibi aldı yarışı tebrikler.
    Bu raikkonen adamı uyuz eder ya bu kadar da olmaz ben inanıyorum dedikçe adam sanki inadımıza yarışının içine ediyor 🙁

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      yarışın ortasını izlemeyedim raikkonene noldu

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Spin attı

        1. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          yazık olmuş 🙁

          1. Unstoppable avatarı

            valla bence kendine yazık etti desek daha doğru olur maalesef 🙁

      2. tork fazla geldi.

        1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          😀

          1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
            Fernando Alonso 05-06

            😀

  61. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    ben galibiyet mücadelesinin imkansız oldugunun farkındaydım fakat 3. lük kesinken 1 sıra geride bitirmek iyi olmadı şans. bu arada maldonado da yoksa grojean var lotus en çok gelişen takım red bull ise en cok gerileyen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir