Alonso “Üst Üste 3. Kez Yarışı Tamamlayamadığım İçin Üzgünüm”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Kanada GP’de yarışı erken bırakmasının ardından art arda 3. kez yarışı tamamlayamamaktan dolayı üzgün olduğunu söyledi.

Yarışa 13. sıradan başlayan ve turlar ilerledikçe gerileyen Alonso, takımın daha yarışın orta bölümüne gelmemişken telsizden yakıt tasarrufu yapmasını istemesine sert çıkmıştı.

Gazetecilerin karşısına geçen Alonso daha ılımlı açıklamalar yaptı.

Alonso “Açıkçası art arda 3. kez sorun yaşadığım için üzgünüm. Bu yüzden kesinlikle bir şeyler yapmalıyız. Ancak durumu biliyoruz ve neler olduğunu biliyoruz. Yapmamız gereken şey her zamandan daha fazla çalışmak çünkü durumu değiştirmek istiyoruz. Gelecek için gördüğüm her şey mantıklı geliyor.  Mantıklı görünen pozitif işaretler görüyorum.” dedi.

Telsizdeki sinir bozukluğu için Alonso “Sinir bozukluğu yok. Mücadele ediyordum. 3-4 defa yakıt tasarrufu, lastik tasarrufu yapmam gerektiğini söylenmesi üzerine önce yarışmak istediğimi söyledim. O an yanımda araçlar olduğu için bunun iyi bir motivasyon olduğunu düşündüm. Daha sonra yakıt tasarrufu yapabilirdik. Tek şey bu. Mücadele ettiğimiz pozisyonlar önemli değil bu yüzden yakıt tasarrufu ya da optimum yarış dahi önemli değik. Bu yüzden biraz eğlenmeliyiz ve mücadeleler ederek bunu yaptım. Yarışın en önemli bölümleri o anlar, diğerleriyle mücadele ettiğim zamanlardı.” dedi.

Vettel ile mücadelesi için Alonso “Evet, muhtemelen yarışın en iyi anlarıydı.” dedi.

F1Newspaper

 


Yorumlar

“Alonso “Üst Üste 3. Kez Yarışı Tamamlayamadığım İçin Üzgünüm”” için 5 yanıt

  1. Alonso bu durumu bilerek geldi.Belki bu kadar felaket gibi bir senaryoyu beklemiyordu ama yine de sabretmesi gerektiğini biliyordu.İleride kazanmaya doğru giderken yarış dışı kalmaktansa puan mücadelesi verirken yarış dışı kalmak daha iyidir.

  2. Honda pişmanlıktır. McLaren Honda çifte pişmanlıktır.

  3. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Honda kutudan çıkan balon gibi adeta.Gerçi hondaya kızmamak gerek.Bir geçişte lastiklerin yandığı.Geçişlerin sadece drs yardımı ile olduğu.Yığınca palavranın döndüğü F1’e herşey mübah.

  4. 39 m dolari adam tur yesin diyemi veriyorsunuz. Cok iyi . Boyle devam McLaren hedef guzel…

  5. alonso yarışı bitirebilseydi çok gerilerden gelen vettelin onu geçip tekrar yakalayıp tur bindirdiğini görünce aracı sağa çekip ağlayacaktı.. ama kısmet değilmiş, pazartesi briatore’nin alonso çok memnun açıklamalarını okursunuz.. (tabi fia telsiz konuşmalarını yayınlamasa inanacaz.. yakında mclaren’ın elinde patlayacak bir alonso yanardağı görürsünüz.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir