Hamilton: “Ferrari’nin Gerçek Temposunu Göremedik”

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton Kanada’da Rosberg’le duble yaptıkları yarışın ardından Vettel’in sahip olduğu tempoya dikkat çekti.

Ferrari Kanada’ya gelmeden motor geliştirme haklarından bir kaçını kullanmıştı ve gözüken o ki şampiyon takıma yaklaşmışlar.

Ferrari takımı antrenman derecelerinden sonra umutlanmıştı ancak Vettel önce sıralama turlarında güç ünitesinde kayıp yaşadı ardından Roberto Merhi’yi kırmızı bayrak altında geçtiği için grid cezası aldı.

Yarışın ortasında spin atan Raikkonen yarışı dördüncü bitirirken Vettel 18. sıradan kalktığı yarışı beşinci sırada tamamladı.

Hamilton’a sorulan soru üzerine İngiliz pilot farkın ne kadar olduğunun belli olmadığını belirtti.

“Kimi spin attı belki de bu yüzden gerçek temposunu göremedik. Aynı zamanda Sebastian’da (Ön tarafta) bizimle değildi. Sezon içerisinde Vettel’in hızlı olduğunu görmüştük burada tekrarladı”

“Bu yüzden Ferrari’nin hızını tam olarak görmemiş olabiliriz. Önümüzdeki yarış bu konu netleşebilir”

Takım arkadaşının arkasında ikinci olan Rosberg Mercedes’in iyi olduğunu belirtmekte.

“Ferrari’nin her şeyi ortaya koyduğunu gördük. Ama biz hala öndeyiz ve avantaj bizim elimizde”

Kanada’da galibiyete uzanan Hamilton ise Monako’da yapılan hatanın ardından rahatladığını belirtti.

“Bütün hafta sonu boyunca hızlıydım. Geçen yarış Nico’nun yarış galibiyetine uzanacağı hatalı hamleyi yaptım. Ama iki yarışta da iyi bir tempoya sahiptim”

“Abarttığımı düşünmüyorum, güçlü bir şekilde devam etmek güzel”


Yorumlar

“Hamilton: “Ferrari’nin Gerçek Temposunu Göremedik”” için 23 yanıt

  1. hamilton belliki kimiyi tiye almış ve vetteli göremedik o tempoyla diyor haksız da değil

    adam yarışmaya değil pist üzeri gösteri yapmakla meşguldü çünkü.

  2. arkanızda vettel olsaydı görürdük nasıl ferrarri performans açısından
    raikonen elini ayağını çekmiş artık f1,den emekli olmuş
    sanki gösteri yarışına çıkmış spin atmalar falan
    bu rai sezon sonunu zor görür böyle giderse

  3. Ferrai için acı taraf dünya şampiyonu olmasına rağmen rainin benchmark olarak görülmemesi.

    1. “Kimi spin attı belki de bu yüzden gerçek temposunu göremedik.”

      demiş adam…

  4. Ben genel kanının aksine, Kanada güncellemeleriyle Ferrari’nin arayı bir nebze de olsa kapattığına inananlardanım.
    Taraftarlarda genel bir karamsarlık, karşıtta da genel bir alaycılık olmasına rağmen 2015 için (çok değil 3 ay önce) böyle bir tablo çizilseydi bunun tospembe bir hayal olduğunu düşünerek kimse inanmazdı. Asıl hedefin 2016 ve sonrası olduğunu varsayarsak, bugün gelinen nokta oldukça olumlu aslında.
    Kanada için en kötü durum, 2015’in tamamında podyumda olan kırmızıların, yavaş olmadıkları bir hafta sonunda oradan aşağı inmeleri oldu. Bunda cumartesi Vettel’in yaşadığı sıralama şanssızlığı ve dün Raikkonen’in spininin etkisi olduğu açık.
    Öncelikle yarışta üzerinde durulması gereken iki nokta var.
    1 – Raikkonen’in ilk pitine girdiği 27.turda, telsizden Rosberg’e ‘Kimi pite girdi zorla’ uyarısı yapıldı. Bu sırada öndeki 3’lü 1,18’lerin ortalarında dönüyorlardı. Bunun üzerine Rosberg 31 tur kullanılmış SS ile 1.17,970’le fastest lap yaptı.
    2 – 38.turda 2.pitine girerek S takan Vettel, düzenli olarak 1,17’lerin ilk çeyreğinde hızlı turlar attı. Hatta buradan yarışın sonuna kadar düzenli olarak en hızlı isim oldu.
    Madalyonun iki yüzü.
    Ama burada asıl ilginç olan, dün yarışın son çeyreğinde 1,18’lerle dönen Hamilton’ın DRS mesafesine gelmeyi bir türlü beceremeyen bir Rosberg gerçeğiydi. Bunu da yetenekle açıklıyorum.
    Hamilton önde kalmak için zorladıysa, Rosberg’de yakalamak için zorladıysa (mantıklı olan bu) dün önden başlayıp gidecek bir Vettel galibiyet mücadelesi bile verebilirdi. Yeterli hızı olduğunu kanıtladı. Dün yarışın başlarında Ham-Ros-Rai-Bot 1,19’larla dönerken trafikte olan Vettel ancak 1,22’lerle tur atabiliyordu. Üstüne kötü pitstop ona 4 saniye kaybettirince hiç hesapta olmayan 3 aracı tekrar geçmek zorunda kaldı. Burada kaybettiği zamanlar ona belki de podyumu kaybettirdi. (tahminim toplamda 10 sn.)
    Kaldı ki Vettel cumartesi sorunsuz bir araçla 2.cebe saldırabilirdi.
    Bu sebeple Hamilton’ın endişesini anlayabiliyorum. Belçika’ya dikkat. Ferrari Spayı kazanırsa hiç şaşırmayacağım.

    1. Yalnız Mercedesler tek pit yaptı.İki pit durumundaki hızı bilmiyoruz.

      1. Vettel de zaten SS’yi 5 tur kullandı.
        Yani Vettel’in hızlı turlar attığı softuyla, Mersoların softu arasında pek bir fark yok.

        1. Merso o supersoftu otuz digerini kirk tur kullandi

          1. Evet doğru.
            Ama Vettel de SS yi 5 tur, 1.softu 27 tur 2.softu 38 tur kullandı. Özellikle son stint hemen hemen aynıydı. Diğer başlıkta bir arkadaş Vettel ve Hamilton’ın son stint turlarını karşılaştıran bir tablo paylaşmış. İrdelersek aslında iyi bir sıralama ile Vettel in yarışa ortak olabileceğini varsayabiliriz

            1. Sen kendin söylemiştin Rosberg 31 Tue kullanılmış lastikleri fastest lap yaptı diye hayret edecek bir şey yok adamlar her türlü bizi geçer bu sene.Ayrıca bence bu sene Mercedes pilotları sıralamalar harici birbiriyle yarışmıyor.

  5. Mercedes motoru açık şekilde geliştirmiş, bütün mercedes motorlu araçların artan performansından bunu anlayabiliriz.Ferrari’nin Mercedes ile yarışacak hızı yoktu.Vettel de 3 başlasa yapabileceği maximum sonuç 3 luktu.

    Mercedes’in dengesi çok çok iyi, düşük downforce olan pistler de çok yardımcı oluyor.Kanada virajlarında araç dengesi çok önemli, araç dengesi demek mekanik tutuş demek.Ferrari bu konuda diğer alanlara göre biraz fazla geride Mercedes’e oranla.

    Kimi’nin son pitinde takılan lastik hamuru resmen saçmalikti büyük hataydı,Ferrari çok zorluyor iyi bir gelişim hızı var ancak Mercedes de boş durmuyor…

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      +1 de benim anlamadığım mercedesin kupon kullanılmadan 20 hp kazanılması.

      1. Olay gücü kullanamamakla ilgili.Atıyorum bir conta var.Şu basınçta patladığını bildiğiniz için daha düşük basınçta kullanıyorsunuz.Sorun çözülünce o gücü de sorunsuz kullanıyorsunuz.En zayıf halka güçlendirilmiş oluyor.

        1. Ers’nin daha iyi soğumasi sağlanmış ve 15 20 hp bir kazanç elde edilmiş, bu kazanç olmasaydı işler karışırdi.Lotus williams force india hepsi performans gelişimi gösterdiler, Ferrari yine iyi cevap verdi.

          1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
            [VET^01] #ForzaFERRARİ

            Abi bunun da yasak olması gerekmiyor mu ? Her koşulda motoru geliştirecek her türlü eylem kupon gerektirmesi lazım.

            1. Fiayi Hulkenbergin motorundaki ariza bundandi diye ikna ettiler demekki.

              1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
                [VET^01] #ForzaFERRARİ

                Ustam ferrarinin sürekli önünü kesiyor Fia.Yarış kazandıktan sonra lastikleri sertleştirdikçe sertleştirdiler.O günden beri depo yasağı vesaire gibi şeylerle.Şu lastikleri bir tek mercedes mi ısıtıyor hemen.Vettel isyan ediyordu telsiz konuşmasın da bu nasıl super yumuşak lastik diye.Salak değil ya pilotlar.Canı çıkıyor her pilotun ısıtmak için. (Lastik testine girmiyorum bile) şimdi olan olay.Genel olaylar sence temiz veya normal geliyor mu sana.

              2. Önde olunca daha çok göze batıyorsun. Hepimiz basına yansıdığı kadarını biliyoruz.Şimdi şöyle bir husus var.Takımlar yarış sonuçlarını protesto edebiliyorlar.Eskiden bu tür güncellemeler tüm takımların onayı ile yapılıyordu.Fia geçen hafta açıklama yaptı.Dayanıklılık vs konusunda güncelleme yapacağınız zaman bir hafta kadar önce ayrıntılı çizimlerle bana başvurmanız gerekiyor gibi bir şeydi.Honda’nın 50 hp kazandığından falan bahsediyordu.
                Lastik olayına gelirsek Pirelli’nin şöyle bir açmazı var.Lastiği çok yumuşatırsan bu sefer patlatma tehlikesi ortaya çıkıyor.340 ile olabilecek bir lastik patlatma olayı aşağıdakinden kötü bitebilir.
                https://www.youtube.com/watch?v=AtrzvwayniM

  6. Vettel’in temposu iyiydi sanırım. Takip edenler daha iyi söyleyebilirler. Raikkonen’in temposuna bakarak Ferrari’yi yargılamamak lazım zaten.

  7. Şöyle Rosberg’i tatlı tatlı Vettel’İn kucağına attığını göremedik doğru 😀

  8. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    hep palavra ultra palavra 🙂

  9. Bırakın bu işleri merco…

    Aracı zorlamadan rölantide uzun yol şöförleri gibi sürüp kazanıyorsunuz…Bu nasıl bir motordur yahu???

    Uzaylılarla temas kurup bilgi alışverişinde mi bulundunuz????

  10. Kimi pite gelince niconun 25 turluk ss lastikle fastest lap yapışını gördük. Lazım olunca cebinizdekileri çıkarıyorsunuz daha neleriniz var bilmiyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir