2015 NASCAR Sprint Cup Pocono – Truex Jr. Nihayet Kazandı

yazar:

kategori:

NASCAR’da sezonun 14. yarışı Pocono Raceway’de yapılan Axalta ‘ We Paint Winners 400 ‘ ‘ü bu sezonun en istikrarlı pilotu Martin Truex Jr. kazandı.

13 yarışta 12 kez ilk 10’da bitiren, son 3 yarışın en çok lider giden ismi Truex, şanssızlığını yenip 69 yarış sonra 2013 Haziran’daki Sonoma’dan sonra ilk galibiyetini elde etti. 97 tur lider giderek en çok lider giden isim de olan Furniture Row Racing pilotunu son şampiyon Kevin Harvick izledi. Harvick, son turlarda farkı 1.5 sn civarına düşürdüyse de daha fazla yaklaşamadı.

3.lük lastiği patlayarak gerilere düşen ve tekrar yükselen şampiyona lideri Jimmie Johnson’ın olurken Joey Logano, Kurt Busch, Matt Kenseth, Jamie Mcmurray, Kyle Larson, Kyle Busch, Danny Hamlin ilk 10’da yer aldılar. Kyle Busch, kaza sonrası en iyi derecesini aldı.

Günün en iyi sürüşlerinden birini gerçekleştiren Danica Patrick, 33. başladığı yarışı 11. sırada götürürken lastiği patlayıp duvara çarptı ve hasarlı aracıyla 7 tur geriden 37. oldu.

Sam Hornish Jr., Ricky Stenhouse Jr. kendi hatalarıyla kaza yaparlarken AJ Allmendiger ile Ryan Newman’ın teması her ikisi içinde yarışın sonu oldu.

NASCAR’da Jimmie Johnson 4, Kevin Harvick 2 birincilikle Chase sıralamasında diğer rakiplerine üstünlük kurmuş durumdalar. Martin Truex Jr. kazandığı galibiyetle 3. sıraya çıktı.

Sezonun 15. yarışı 14 Haziran Pazar 20.00’de Michigan’da yapılacak Quicken Loans 400 olacak.

Pocono 1
Pocono 2
Pocono 3
Pocono 4


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir