Sezonun Son Yarışı İle Gelecek Değişiklikler

yazar:

kategori:

* 2006 sezonunda Formula 1’e giriş yapan BMW Sauber takımı 70. yarışı ile Formula 1’e güle gle diyecek. Takımın yeni sahipleri Qadbak’ın gelecek sene yarışıp yarışamayacağı henüz netleşmedi ve eğer yarışamazsa 1993’ten beri Formula 1’de mücadele eden Sauber de Formula 1’den ayrılmış olacak.

* Bu sene başında kullanılmaya başlanan Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi, mevcut haliyle Abu Dhabi’de son yarışına çıkacak. Bu sezon büyük ölçüde Mclaren ve Ferrari takımları KERS’i kullandı ancak gelecek sene için bu sistemin kaldırılması kararlaştırıldı. Sistemin 2011’de spora dönme ihtimali var ancak dönse bile bu Standart KERS olarak dönecek.

* 1994’ten beri sporda olan yakıt ikmali, Abu Dhabi’de şu an için son kez görülecek. Gelecek sene yarış içerisinde yakıt ikmaline izin verilmeyecek.

* 2007’de başlayan Williams Toyota birlikteliği bu yarış ile sona erecek. Williams takımı gelecek sene Cosworth motoru kullanacak.

* 2009’un son yarışı ile bir çok pilot da takım değiştirecek. Fernando Alonso Ferrari’ye geçecek, onun yerine Renault’ya Robert Kubica geçecek. Açıklanan bu pilotlar dışında Kimi Raikkonen, Heikki Kovalainen, Timo Glock, Nick Heidfeld, Jarno Trulli, Giancarlo Fisichella, Kazuki Nakajima, Romain Grosjean gibi bir çok pilot da henüz 2010 için takımlarını açıklamadılar.

* Bunun dışında motor değiştiren takımlar olacak. Williams Cosworh kullanacağını doğruladı ancak Red Bull henüz hangi motoru kullanacağını açıklamadı. Mclaren’in kabul etmesi halinde Mercedes motoru kullanacağı söyleniyor. Sauber’in satıldığı Qadbak ise yarışabilmesi halinde Ferrari motoru kullanacak.

* Yeni sezonla birlikte sıralama sistemi de bir kez daha değişecek ve eski sisteme dönülecek.


Yorumlar

  1. ya 2 gün mü? minardi doğru mu yazdın? f1e 2006 temmuzunda başlayan 15 yaşında bi türk f1 fanıyım. öncesi hakkında pek bilgim yok. bu 2 gün olayını birisi açıklayabilir mi??? *-)

  2. 160 lt depolar tanker gibi mübarek

  3. efendimayin  avatarı

    Bence yeni sistem gayet güzel sıralamada kim gerçekten hızlıysa tabii ki o adam ilk sırada çıkacaktır. Yarıştada herkes aynı ağırlıkta olduğu için çekişme yüksek olacaktır. Tek sorun o kadar benzinle araç bomba gibi olabilir.

  4. efendimayin  avatarı

    Bence yeni sistem gayet güzel sıralamada kim gerçekten hızlıysa tabii ki o adam ilk sırada çıkacaktır. Yarıştada herkes aynı ağırlıkta olduğu için çekişme yüksek olacaktır. Tek sorun o kadar benzinle araç bomba gibi olabilir.

  5. sıralama sistemi hangi yıla geri dönecek 2003 teki gibi 2 gün ve 2 seans mı 1 saatlik tek seans mı herkes teker teker sırayla mı çıkacak orası biraz karanlıkta kalmış.

  6. Kers ve yakıt ikmalinin kaldırılması bence spora büyük zarar verecek.

  7. efendimayin  avatarı

    Kers güzel bir şey yalnız bütün takımlarda birden olması lazım.

  8. Yakit ikmalinin dolayisiyla stratejinin kaldirilmasi cok buyuk hata bence, en hizli arac polu alirsa onu kim nasil gececek? zaten gecis yok, konvoy gibi yarismi seyredicez, valla bilmiyorum nasil olacak..

  9. " Yeni sezonla birlikte sıralama sistemi de bir kez daha değişecek ve eski sisteme dönülecek.

    Eski sisteme dönülecek derken kasıt nedir? 1 saat boyunca tek seans mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir