Hamilton, 2010 Şampiyonluk Şansına İnanıyor

yazar:

kategori:

Hâlâ MP4-24’te bazı eksikliklerin olduğunu hissetmesine rağmen Hamilton, takımın MP4-24 ile ilgili hataların kaynağına inmesinin 2010 aracı için kilit unsur olduğuna inanıyor.

2009 sezonu sonu ile ilgili olarak Hamilton: “Aşırı derecede cesaret verici. Ne kadar ümit verdiğini anlatamam. İki senedir iyi ve rekabetçi bir araca sahip olduğunuz bir takımdan gelip senenin başında bazı şüpheleriniz bulunsa, aracınız rekabetten uzak olduğunu hissetseniz, daha iyi olup olamayacağını bilmeseniz, (şimdiki) durum cesaret vericidir.”

“Ama bunun yanında takım arkadşaımla fabrikadaki çocuklarla, herkesle çok yakın bir şekilde çalışma da o denli cesaret verici”

Büyük rakipleri Ferrari’nin bu seneki araçtan vazgeçip 2010 üzerine çalışmayı tercih etmesine rağmen McLaren, bu seneki aracı üzerine gitmeye devam etti. Hamilton, takımının gelecek seneki herhangi bir potansiyeli heba etmediğini düşünüyor.

Hamilton: “Şüphesiz her zaman daha erken başlayabilirsiniz. Ama nerede ilerlediğimizi bilmemiz için bu senenin aracı üzerine çalışıp anlamamız gerekiyordu”

“Nerede olduğunu veya nereden geldiğini bilmeden yeni bir araç yapmaya başlarsanız, onun üzerine çalışamazsınız. Harika bir iş çıkardığımızı, bu araçla ilgili hataları ve seçilen yanlış yolları anlama, şu anda bulunduğumuz noktaya geliştirme konularına çok iyi bir yaklaşımda bulunduğumuzu düşünüyoruz”

“Ama bazı zamanlarda gelecek senenin aracına da yoğunlaştık. Bu yüzden oldukça güçlü olmalıyız”

Ve sezonun ikinci yarısında en çok puan toplayanlardan biri olmasına rağmen Hamilton, şimdi elinde bulunan McLaren aracının rakiplerine göre hâlâ eksikliğinin bulunduğunu düşünüyor.

Hamilton: “Bu düzşük hızlı virajlarda oldukça iyi hisler vermesine rağmen yine de en iyi araca sahip değiliz. Gelişmesi gereken çok şey var. Ve aracın temelleri mükemmel değil. Bu yüzden durumu, gelecek sene için geliştirmeliyiz.”

“Yüksek hızlı virajlarda aracımız daha kötü. Eğer Spa gibi yerlere giderseniz hâlâ sıkıntı yaşarız. Ama dayanıklılık iyi; motor harika performans gösteriyor ve kesinlikle daha da yaklaştık”

“Eğer bu araca sezon başında sahip olsaydık, daha yakın olurduk. Ve eğer buradan başlasaydık, gelişmeye devam ederdik”


Yorumlar

  1. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    2010 için tahmin yapmak çok zor hiçbişey eskisi gibi değil ve olmayacak örneğin 2008 başında Ferrari ve Mclaren'in en güçlü araçlara sahip olacağını biliyorduk 2009'da da tahminler böyleydi ama olmadı bu yüzden 2010 belirsiz bütün takımların kendine güveninin geldiğine eminim

  2. ihsan özdemir avatarı
    ihsan özdemir

    mclaren bu sezon yarışları test gibi kullandı ve sürekli aracı geliştirdi , bir daha ki yıla ellerinde verileri daha fazla. sürekli gelişime açıklar, ipin ucunu bırakmıyorlar. ferrari sezonun en kötü araçlarından birine sahipti, bu domi nin hatası. kimi olmasa puan bile alamazlardı. fisi.ve badoer e baktımı sonuç daha net görünüyor.

  3. kesinlikle tenkniktir ama o tekniğin işe yarayıp yaramaması önemli olacak hemen yenilesin komplee

  4. efendimayin  avatarı

    Tamamda domenicalli platform olarak arabanın iyi olmadığını yani komple yeniden tasarlanması gerektiğini ima etmiş. Bu olay teknik biz bilemeyiz fazla.

  5. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    onumuzdekı sene bu sene nın bası gıbı her takım ıcın sıfırdan baslamak olacak ve kımın nasıl uyum saglıyacagı tamamen bır muamma.bırde bakmıssınız force ındıa bu senekı brawn oluvermıs o yuzden bekelemek ve gormekten baska bısey soylenebılecegını sanmıyorum.

  6. bana en mantıklısı mclarenin yaptığı geliyor 2010 da okadar aurodinamik anlamada bir farklılık olmayacak mclarenin ferrarinin ve renault un en büyük eksiklikleride aurodinamik anlamda geri olmalarıydı ama mercedes bunu pistlerde yüzde seksenini halletti test yasağınıda göz önüne alırsak mclaren en iyisini yaptı

  7. ihsan özdemir avatarı
    ihsan özdemir

    domi'nin söyledikleriyle kıyaslandığında mclaren doğru olanı yapıyor. domi seleyi suya verdi , sezonun ortasında yarışı bıraktı. nasıl olsa massa da yok ! ne gereği var aracı geliştirmeye..çok yanlış çok..
    – mclaren seneye ferrariden daha başarılı olacaktır –

  8. brawn gp nin bu sezonki çıkışından sonra seneye gird de olacak diğer 15 rakibinde 2010 da kendilerinin şampiyonluk şansına olduğu inanıyordur hamilton emin olabilirsin 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir