Alonso ve Hamilton En Çok Kazanan 20 Sporcu Arasına Girdi

yazar:

kategori:

Forbes dergisinin haberine göre Formula 1 pilotları Fernando Alonso ve Lewis Hamilton, dünyanın en çok kazanan sporcuları listesinde ilk 20’de yer aldılar.

Derginin haberine göre Hamilton geçen sene 39 milyon dolar kazandı ve bu kazanç ile en çok kazanan sporcular listesinde 15. sırada yer aldı. Hamilton’un yeni anlaşması ile seneye daha da yukarı çıkması bekleniyor.

Bu sene McLaren’e geçen Alonso, geçen sene Ferrari’den aldığı 35.5 milyon dolar ile 17. sırada yer aldı.

Ferrari’ye geçen Sebastian Vettel 33 milyon dolar ile 21. sırada yer alırken takım arkadaşı Kimi Raikkonen 27 milyon dolar ile 33. sırada kendisine yer buldu.

Formula 1 dışında motor sporlarında en çok kazanan isim NASCAR yıldızı Dale Earnhardt Jr. oldu. 23.6 milyon dolar kazanan Earnhardt 55. sırada yer aldı.

Boksör Floyd Mayweather 300 milyon dolar kazanç ile 2014’ün en çok kazanan sporcusu olurken onu 160 milyon dolar ile Manny Pacquiao takip etti.

Real Madrid’ün golcüsü Cristian Ronaldo 79 milyon dolar ile 3. sırada yer alırken ezeli rakibi Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi 4. oldu.

Forbes’un bu listesi sporcuların maaşları, bonusları, ödülleri, televizyon kazançları gibi tüm hesaplar dikkate alınarak oluşturuldu.

 

 

 


Yorumlar

“Alonso ve Hamilton En Çok Kazanan 20 Sporcu Arasına Girdi” için 8 yanıt

  1. Konu dışı ama baya güldüm , Önde gelen takımların pilotlarını mixlemişler rezil sonuçlar ortaya çıkmış Buttonso , Hamilberg ,Vettelkonen. Özellikle Vettelkonen olmamış :D.

  2. Pacquio ile Mayweatherin geçenlerde maçı vardı. nasıl 300 milyon, 160 milyon kazanıyorlar hayret.

    1. Bora Vardar avatarı

      sadece o maçın satılan resmi bilet kazancı 65-70 milyon dolar diye duymuştum ki şirket son 3 gün biletleri toplamış kendi karaborsaya çıkarmış gibi söylenti vardı.zaten 300 milyonluk maçtı ödülü aralarındaki antlaşmaya görede sonuç ne olursa olursa my%60-Manny%40 alacaktı.

  3. 300 milyon nedir be abi yuh be. Büyük saçmalık

  4. Bir boksöre bu kadar para neden verilir, şaka gibi.

    1. Neden verilmesin? Adam davaya kafasını koymuş 😀

  5. alonso ve hamilton daha da cok kazanır ama bos vakıtte lazım ek gelır ıcın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir