Mercedes: “Renault ve Honda’nın Zor Durumda Olduklarının Farkındayız”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Motor Sporları Patronu Toto Wolff, gelecek sene Formula 1 motor kurallarında değişikliğe açık olduklarını ancak bunun gerçekleşmesi halinde harcamalar konusunda önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Ferrari, Renault ve Honda gelecek sezon içerisinde de motor gelişimine izin verilmesini istiyorlar. Kural değişikliği için tüm takımların onay vermesi gerekiyor ve bu konuda Mercedes’in isteksiz olduğu biliniyordu.

Bu konuda açık olduklarını belirten Wolff “Bu durum hakkında açık fikirliyiz. Renault ve Honda’nın zor durumda olduklarının farkındayız.”

“Görüşmeler olmalı. Harcamaları düşürme şu anda ciddi konulardan. Sezon içerisinde gelişim muhtemelen çift haneli ekstra milyon euroya mal olacak.” dedi.

 


Yorumlar

“Mercedes: “Renault ve Honda’nın Zor Durumda Olduklarının Farkındayız”” için 26 yanıt

  1. Sanane lan maliyetlerden. Uyuz oluyorum bunun maliyet maliyet kudurmasına. Adam yarış takımı yaptığı açıklamaya bak. Gelişim olmasın falan. Olacak tabi eşşekler gibi. Son yılların en iyi isim yapan, reklam yapan takımı maliyet mi düşünüyor? Hadi ordan. Ne düşündükleri belli.

  2. Alonso f2004 avatarı

    Artık itici olmaya başliyorsun mercedes f1 team

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Yanlış söyledin Mercedes korkak team 🙂

  3. Murat aksoy avatarı

    Güzel resim.

  4. Bora Vardar avatarı

    Jean-Marie Balestre gibi gereksiz bir adam gerekiyor artık fia nın başına iki senede nasıl topluyor herkesi fazla demokrasi iyi değildir.Herkes kendine kullanmaya başlar.Gerçi şu da var Balestre tarzi bir adamıda 5-6 seneden fazla oturtursanız istediği gibi at koşturur.

  5. vw-tdi-power avatarı

    …Ve bu duruma sadece böyle pis pis gülüyoruz.

  6. işin içinde bi bilinmezlik kalmadı bence önce test yasakları geldi ve sezon başı kim iyi bi araç yaptıysa o şampiyonluğu göğüsledi hep, çünkü arkadakilerin yeni bi şeyler test edip de öndekileri zorlaması böylece ortadan kalktı yada şansı çok azaldı, sezon başı bu siteyi okuyanların hepsi Mercedesin yarışları kazanıp şampiyon olucağını tahmin ettiğinden eminim ee o zaman insanlar niçin sonunu bildikleri bi filmi izlesinler bu şartlarda seyirci kaybetmek elbette çok normal ve hadi bunuda geçelim Formula 1 özünden çok şey kaybetti araçlar görsel olarak kimseyi tatmin etmedi önce en son büyük patronlar dediler yetmez motorlarıda mahvedelim onuda mahvettiler V10, V8 derken V6 ya kadar düşürdüler şimdi ancak o sesleri videolardan tekrardan duyuyoruz sözde maliyet düşürmek içindi ama V8 motorlarda zaten geliştirme kuralı yoktu motorların performansı birbiriyle neredeyse eşitti oysa Turbolarda herşeye yeniden başlandı ve geliştirmek içinde bi dünya para harcandı bi yazıda okudum Mercedes geçen yıl sadece motor için 140 milyon pound harcadı diye ve geçen yılki para harcamasıda 2012 sezonuna göre %26 artmış o zaman tüm bu yapılanların mantığı ne, sözde bu değişikliklerle daha fazla motor üreticisi spora giricekti tek Honda girdi belki oda pişman oldu, hatta belki Renault çekilicek, bence en büyük adaletsizlik şu biri öndeyken arkasınkinlerin gelişimine izin verilmemesi F1 i yeri geldi Mclaren,Ferrari,Williams,Redbull domine etti o zaman bu adamlarda deseydi öndeyken yahu çok masraf oluyor şu gelişimi bi kısıtlayalım siz arkada kalın ben önde iyiyim diye, rekabet yoksa bu işin ne anlamı var, pilotlar yakıt tasarrufu yapmaktan, lastik saklamaktan artık mücadeleye bile girmiyor, araçların hızları neredeyse Gp2 araçlarıyla aynı seviyeye geldi hani düşünüyorum yıllar önce ilk Formula 1 izlemeye başladığımda HakkineN-Schumacher Ferrari-Mclaren rekabeti vardı araçların görselliği o sesi ilgimi çekmişti ama şu zamanda Formula 1 izlememiş birinin ilgisini şu şartlarda ne çeker bilemiyorum…

    1. Fia demeliki gelisim serbest herkes gelistirebilir.Bir takim icin gelistirme izni olmamali.Esitleme sacmaliktan baska birsey degil.Altta kalanin cani ciksin.Paran yada kafasiten buna uygun degilse cekip gitmelisin.

  7. işin özü başka aslında ama durum farklı yerde..

    meşrubat takımının delikli aracından sıkılan başta ferrari motorda motor diye başladılar feryada..

    ama gel görki eline yüzüne bulaştırdı olayın geldiği

    noktayı ise

    yukarıdaki adamın surat ifadesi anlatmış

  8. cobriatti44 avatarı

    şu surat ifadesine bak ,adam yeni Jack Nickelson mübarek 🙂

  9. Ferrari motor yapma özürlüsü.
    Mercedes motor yapma uzmanı.
    Sen sıkıyorsa 2016 için motor geliştirme yasağının kaldırılmasına onay ver.
    Nasıl olsa ferrari yakalayacak bu böyle gitmez seni.
    O zamanda böyle konuş masraflı gereksiz vs vs.
    Hemen çekilirim bırakırım tehditi havalarda uçuşsun.

  10. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Konu motora gelince hemen kıvır harcama diye dansöz.

  11. _VeLeSpİt_ avatarı

    YAW renault ve hondanın masraflarını bu herif cebinden mi ödüyor acaba çok merak ettim doğrusu
    bu nedir arkadaş harcama da harcama….

    1. Adam kendi masraf artisindan bahsediyor.Red Bull Renoya kesenin agzini soylemedi mi?
      Yonetim kuruluna gideceksin bana on milyon Euro daha ver diyeceksin.Onlarda al anahtar git kasadan al mi diyecekler.Bunu dolar milyarderi olan takim sahipleri bile yapmiyor.
      Bu oyunun bir parcasi.F1de kimse karsiliginda bir sey almadan elindeki kozu vermez.Piranhalar kulubu gibi bir tanimlamayi Ron mu yapmisti?

  12. Bu da takmış harcama da harcama. Bunları söyleyen birisinin en çok parayı harcamış olması da ayrı bir ironi.

  13. Sporun geldiği yer ve sözün bittiği yer.

    Zor durumda olduklarını biliyorlarmış sen FIA mısın ? Böyle bir açıklamayı ancak FIA yapabilirdi ama söylenecek söz yok.

    1. Ferrari ve Renault gibi onların da oy hakkı var. Neden söyleyemesin ki? Adamlar öndeyken buna yanaşmaz tabi. Red Bull da aero öncelikli olsun istiyor. Neden? Onu iyi yapıyorlar da ondan. Herkes kendi derdinde.

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Gördük aeroyu bu sene çok iyi yapmışlar 🙂

      2. Oy hakkı ayrı bir şey abi adam san ki Renault-Honda yı hatta Ferrari’yi bile kurtarıcı gibi konuşuyor… Bu gün Renault-Honda çıkıp gidecek olsa bu FIA ya ilgilendirir çözümüne ONLAR BAKAR. Ama buna gelirsek engin dağları ben yarattım diyor zor durumda olduğunu en başından beri biliyorsun yapın o zaman bir şeyler kazanarak elde edemediği prestiji duyuruyu konuşarak elde etmek istiyorlar.

        Aerodinamik mi abi ne isterlerse istesinler İspanya’da gördük şasiyi Kanada’da motoru gördük Malezya’da frenleri gördük lastikleri gördük.

        Tabi ki herkes kendinde abi bu güne kadar ortak kararlar alınmış önerdikleri ortaklarla çalışılmış dedikleri yapılmış ERS sistemini kendileri üretiyor bir çok kez sorun çıkmış sorun olunca suçlu Renault bu olmaz. Renault sütten çıkmış ak kaşık mı kesinlikle hayır ama günah keçisi de Renault değil %100 olarak.

  14. F1 kuralları saçma ve uzun süredir F1’de yarış namına bir şey olmuyor…
    Ama diğerleri özellikle de Ferrari o kadar bütçesi olmasına rağmen bir motor yapmayı beceremedi diye niye suçlu Mercedes oluyor…

    Ferrari taraftarları kendi takımları iyi durumda olsaydı bu kadar çok kurallar kurallar diye konuşurmuydu…Cevabı hayır…

  15. OtonomAktor avatarı

    tipe bak. tam foto uymuş.

  16. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Açığız diyecekler sonra red oyu atacaklar 😀

  17. Bir fotoğraf bu kadar anlamlı olurdu. Açıkmış acaba bu motorlarla ilgili hangi saçma kurala açıksın. Motor değiştirmeye gelince hemen kıvırmaya başlarsın.

    1. Lafı ağzımdan aldın kardesim sen cok yasa 😀

      1. EmreF1 lafı ağzımdan aldı sende sonra diyeceğim lafı ağzımdan aldın. 🙂

        Kısırdöngü başlasın 🙂

        1. 🙂 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir