Webber: "İkincilik, En İyi Sonuçtu"

yazar:

kategori:

Avustralyalı pilot, yarışın son bölümlerinde Jenson Button’dan büyük baskı gördü ve son turda ikinciliği ciddi tehlike altındaydı. Yine de yerini koruyan Webber, Vettel’in temposunu tutturamadığını söyledi.

Webber: “İkincilik, bugün alabileceğim en iyi sonuçtu. Başta iyi bir kalkış gerçekleştirdik. Sebastian’ın dışından bir bakış attım ama esas amaç, içeri girmek ve iyi bir çıkış elde etmekti”

“(Barrichello) bana çok sert bir şekilde çarptı ve lastiğimin patladığından endişe duydum. Ama takım bana basıncın iyi olduğunu söyledi. Seb, bugün biraz daha hızlıydı”

Webber, Button’un önünde kalabilmek için ilk pitte kısa kalma kararının, yarışın sonlarındaki çarpıcı mücadeleyi ortaya çıkarıdğını söyledi.

Webber: “(Yakıtı) Biraz az doldurduk. Bu yüzden JB, aşırı yüklü iken iyi turlar attı. Sonunda çok yakın olacağımızı düşünmüştüm”

“Çizgi dışı oldukça pisti. Son turlardan birinde bir parça dalmışım. O turda iki duruş noktasının kilit yerler olduğunu biliyordum, başka yerde pek bir şey yapamazdı. Jenson’un geçişleri bu sene iyiydi. Bu yüzden çok iyi olmam gerektiğini biliyordum”

Sezonun 8. podyumuna ulaşan Webber, REd Bull’un gelecek sene güçlü olacağına inanıyor.

Webber: “Fabrikada inanılmaz bir takıma sahibiz. Gelecek sene önlerde başlamamamız için herhangi bir neden yok. Şimdiki yerimizi başka konumlara tercih ederim. Halimizden memnun kalamayız, çünkü burası Formula 1. Ama kendimize güveniyoruz”


Yorumlar

  1. Red Bull elindeki pilotları korumayı düşünüyordur umarım. Çünkü 2 pilot arasında çekişme var, buna rağmen karşılıklı atışmaları sık görmedik. Takımdan gönderileceği söylentilerine Webber iyi kullanarak cevap veriyor ve Vettel'in arkasında podyuma çıkıyor. Brezilya'da yarış kazanıyor.

    Webber, Vettel 2009'un kanımca en şık 2lisi oldu.

  2. yarış sonun da renault a tşk ederim ederim dedi bize böyle harika motorlar verdiği için bu beni etkiledi biraz birde yarış bittikten sonra yaptığı şov süperdi

  3. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    yerini korumak rakibine zarar vererek mi oluyor acaba bunuda cevaplasaydı !!!

    evet Seb genç yaşına ve tecrübesizliğine rağmen senden daha hızlı ve daha iyi bunu kabullenebilmen ne güzel!

  4. Son 6 turda mukemmel savunma yaptigini da unutmamak lazim

  5. Adam resmen kanat kirma makinasi , barichellonun kanadinida kirdi yarista.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir