Raikkonen: “Ferrari Farklı”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen’in önümüzdeki sezon Ferrari ile devam edip etmeyeceği konusundaki spekülasyonlar devam ederken, Fin pilot takımından övgüyle bahsediyor.

Raikkonen, Canal Plus’ta Jean Alesi’ye verdiği röportajda Ferrari takımının şimdiye kadarki en iyi takımı olduğunu belirtti.

Raikkonen “F1’de birçok iyi takım var ama Ferrari farklı. Onlarla ilk senemde dünya şampiyonluğuna ulaşmak elbette çok güzeldi.”

“Birçok şey olduktan sonra Ferrari’ye geri döndüm. Bu sene bulunduğum takım şimdiye kadarki en iyi takım, işleyiş şekli, atmosferi. Söylediğim gibi Ferrari Ferrari’dir. Seçme şansınız olsa yine onu seçersiniz.” diyor.


Yorumlar

“Raikkonen: “Ferrari Farklı”” için 25 yanıt

  1. Evet malız biz anlamıyoruz.Bir siz Ferrari taraftarları anlıyorsunuz zaten bu spordan.Yaşlarının nicklerinizin altında yazsa çoğunuz burada bile olmazdınız.Ben diyorum ki, yıllarca Ferrari domine etti, yıllarca Redbull domine etti.Bu kadar sesiniz çıkmadı, neden Mercedes domine etmeye başlayınca bu kadar zorunuza gitti.Yoksa masa altı oyunları artık yapamıyorsunuz, hile ve şantaj ile yarış kazanamıyorsunuz diye mi ?

    1. Nedenlerini kendimce açıklayayım, Ferrari bu sporu domine ettiği zaman gelişim açıktı, sınırsız test vardı yani elin kolun bağlı değildi, arkadaki takımlar seni yarım sezonda yakalayıp önüne bile geçebiliyordu.Bundan dolayı kimse ağlamıyordu iyi iş çıkaran aradaki farkı çok hızlı bir şekilde kapatabiliyordu, araç tasarımları daha serbesti.Yeni keşifler yapılabiliyordu, araç tasarımları hem aero hem motor hem şasi bu kadar daraltılmamış gelişimin önü kapanmamıştı.

      Şimdi neden ağlıyor arkadaki takımlar, gelişmek için elinde imkan yok, bu kurallar ile hiçbir takım iki sezondan önce oda Mercedes’in performansına bağlı olarak, Mercedes’e yetişemeyecek.Arkadaki takımların tek istediği Mercedes’in yavaşlaması değil, kuralların biraz esnetilmesi burada eşit olmayan bir durum göremiyorum.

      Yani biraz akıllıca düşündüğünde F1 tarihinde en saçma kurallarla hazırlanmış ve yasaklanmış bir döneme girdik, hiçbir takım gelişemiyor nedeni ise herşeyin sınırlanmış olması, istenen tek şey biraz daha rekabetin artması için, kuralların haksız yere bir takıma avantaj sağlamasının önüne BİRAZ olsun geçebilmek…

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Bunları anlayacak arkadaşlarımız yok malesef içimiz de hala…

    2. bu fanatizm nedir anlamıyorum
      elektrikli süpürge sesi dinlemek senin çok hoşuna gidiyor sanırım
      insanlarda ne göz zevki kaldı nede kulak
      gelmiş burda insanlara ayar vermeye çalışıyorsun anlayamıyorum sizin gibileri

  2. Uzun zaman sonra farklı bir kadroyla Luca eliyle bozulan ruhu Scuderia Ferrari tekrar yakalamış gibi görünüyor. Birkaç yıl öncesinden farklı olan bence tek şey bu makine, mekanik olarak felan değil yoksa. Bu ruh italyanlara acayip şeyler yaptırtabilir hep öyle olmuştur bu sadece Ferrari markası ilgisinde değil.
    Ancak uzun vade de olsa bu durumu skora yansıtmaları lazım yoksa ruh içine girmeden kaçar. 🙂
    Tabi bize/bana F1 in şu halinden dolayı bunların bi katkısı, gazı olmuyor. 🙂
    Ben insan scuderia sevmirem önce yarış sevirem.

    Velhasıl bu “farklı” lığı, bir monza’sı olmayan MB bu dominasyon döneminin sonunda dahi Ferrari’nin geçmişte elde ettiği saygıyı kazanamayacak bugünün şartları ve takındıkları tavır bunu getirmez malesef ancak bunu salt para odaklı düşünen bir koca yönetim kurulu göremiyor.
    İnsanlar MB nin yakalanması, düşmesinden çok McLaren’in ilerlemesini umutla bekliyorlar işte bu ruhtur.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Tü tü maşallah 🙂

  3. Arkadaşlar, konuyla alakalı değil ancak..Askerdeyim bilenler biliyor ve önce F1’i sonra sizleri özledim. Yarışları gün gün takip ediyorum ancak izleyemiyorum malesef. Umarım siz keyif alıyorsunuzdur.
    Tanıdık arkadaşlara selamlar.
    Tanımadığım arkadaşlara da merhabalar diyorum.

    Kimi’yi izleyemedim ama yarış sonuçlarını ve haberleri takip ettim.
    Ferrari’nin yükselişi heyecan verici ama Mercedes’e yetişmek hiç kolay iş değil. Kimi bu sene son gibi duruyor.
    Üzülüyorum ama olsun herşey sonsuza kadar sürmez.

  4. kimi haklı ferrari gerçekten başkadır..

    model arabalarımdan biliyorum…

    ama hiçbirinin şampiyon olmamış olması beni üzmüyor değil…

  5. biri ferrari’dir diye kovulana kadar sürer, diğeri yeter bıktım sizden deyip bırakır 🙂

    1. Şimdi bu baş provokatör buraya pislerken nasıl yükselecek seviye? Ne yazmamı bekliyorsunuz şimdi sevgi pıtırcığı mı olacam buna karşı?

      Evet, Ferrari farklıdır, her pilot Ferrari sürmek ister, sadece şanslılar sürebilir, ama gel gör ki en özeller Ferrari ile şampiyon olur…

      Bazıları gibi gönüllerin şampiyonu değil…

      1. haftalardır kendi çapında yorumlarıma komik sandığın şakacık yapıyorsun, şimdi bu mu provakatörlük? vay vay. bak sen 🙂

      2. Cevap vererek bu arkadaşı besliyoruz, rica ediyorum cevap vermeyelim.

        İnsanlar aynı düşünmek zorunda değil, buna saygı duyuyorum ancak F1 pilotunun tork kontrol edemeyeceğini özellikle de Kimi gibi diğer F1 pilotlarının aksine profesyonel şekilde ralli yapmış birine bunu söylemek bu arkadaşın sıkıntılı biri olduğunu gösteriyor.

        Kimi’den beslenip dikkat çekmeye çalışan bir arkadaş, cevap verilmez ise beslenemeyecek…

        1. Edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanır. Dediğin gibi insan yerine koyup cevap vermemek gerekiyor da böylelerini bakma sen insanız işte biz yine de içimizdeki öfkeyi her zaman kontrol edemiyoruz. Mesela öyle bir öfke ki bu bir gün bu adamın öldüğüne dair bir haber alsam o günü var yaa hiç ama hiç unutmam zevk alırım. Daha çok acı çekerek ölmediği için üzülürüm. Evet sen aklın sıra kıllık yapıyorsun da ben de böyleyim senin ölümünden zevk alacak kadar kıl oluyorum sana. Halbuki geçen farem öldü nasıl da üzülmüştüm arkasından….
          Sana o kadar saygı bile duyulamaz bence. Sonuçta fareler kimseyi tahrik etmekten zevk almaz.

          1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
            [VET^01] #ForzaFERRARİ

            +1

        2. Keşke cevap vermemeyi başarabilsek…

  6. Strong_Union avatarı

    Kırmızı sana yakışıyor ama bana sorsalar Siyah Beyaz Mclaren Mercedes derim 🙂

  7. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Keşke bu iyi kadroya açık motor izni gelse görün kim domine ediyor 🙂

    1. Tabii Mercedes’ te armut topluyor olacak.Zorunuza gidiyor değil mi, sizden daha iyi bir takım çıkması.

      1. daha iyi bir takım olsa gelişimin önünü bukadar tıkamazdı

          1. volkan tengül avatarı
            volkan tengül

            +1

      2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        bak arkadaş açıkladı 🙂

      3. kuralları önceden bil hatta beraber belirle gelişimi yasakla sonra en iyi takımım de oh ne ala 😀 ferrari f1 i f1 yapan takımdır o olmazsa f1 de olmaz en büyük takım ferraridir FORZA FERRARİ …

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Ya biz anlatamıyoruz buradaki mercedes taraftarlarına.Adamlar hala tutturmuş avantajı neden bıraksınlar diye.O zaman tüm takımlar neden risk alarak sizin bildiğiniz kurallara imza attı.Ortada bir risk yenilik var ama sen gel şimdi bu kadar fiyasko F1 de rekabetsiz ortamda rekabetten kork isteme gelişim kıvır para maliyet diye sonra biz kingiz kralız ahkam kes.Şurada genellikle ferrari taraftarları eleştiriyor Mercedesi.Mclaren veya pilotlarının taraftarları hatta Mclaren takımı biz gelişeceğiz yakalayacağız şuanlık arakdayız sıkıntı yok diyorlar ses çıkarmıyorlar,oysaki gelişim serbest bırakılmadan podyum anca rüyasında görürler.Bunun yanında Ferrari takımı patronundan tut başkanına iyice eleştirsinler artık mercedesi son demleri çok ileri gittiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir