Kobayashi, Güçlü Sonuç Karşısında Şaşkın

yazar:

kategori:

Henüz ikinci Formula 1 yarışına çıkan Japon pilot, 12 olarak başladığı yarışta güçlü bir sürüş ile 6. olarak damalı bayrağı gördü.

Toyota pilotu, bugün takım arkadaşı 7. olan Trulli’yi bile geride bıraktı.

Kobayashi: “Benim için gerçekten iyi bir yarıştı. Kalkışta Raikkonen’i geçtim ve sonunda bu önemliydi. Çünkü ilk bölümde onun arkasında kalsaydım ilk 6 da tamamlamak zor olacaktı.”

“Geçtiğimde, puanlar almak için mücadele edecek tempomun olduğuna inandım ve hedefim, istikrarlı bir şekilde hızlı olmaktı. Takım, strateji ve puan almamda bütük payı olan pitstopla harika bir iş çıkardı.”

“Kesinlikle bu sezon Formula 1 yarışmayı beklemiyordum ve bu fırsatı verdikleri için Toyota’ya teşekkür etmek istiyorum”

“Hedefim, bugün puanlarda bitirmekti ama ilk 6’da olmama şaşırdım. Bu muhteşem bir sonuç ve aşırı derecede mutluyum”

Trulli, çekiş sorunları yaşadığı günde sıkıntılarını ifade etti.

Trulli: “Benim için kolay bir yarış değildi. İyi bir kalkış gerçekleştirdim ve ilk turlarda BMW’lerle mücadele edebiliyordum, bu da eğlenceliydi. Ama çekişte bir parça sıkıntı yaşıyordum. O bölümde arka lastikler bozuluyordu ve ardından geç fren istikrarı bir sorun haline geldi.”

“İlk 6 için bazı iyi turlar atmak için mümkün olduğu kadar zorluyordum. Sonunda 7. oldum; bu da fena değil. Takım için sonuç oldukça iyi. Açıkçası Kamui gerçekten iyi dürdü ve onun adına çok memnunum. Bu sonuc hak etti.”


Yorumlar

  1. iyi pilot kendine ve çevresine zarar vermediği sürece birazda agresif olanıdır bana göre.hak etti gerçektende.

  2. Japonlar agresif oluyorlar genelde. Bunun da cezasını çekiyorlardı. Gerçekten muhteşem bir yarış çıkardığına hem fikirim Kobayashi'nin.

  3. Helal olsun Kobi, koltuğu hakettin 🙂

  4. biraz agresif olduğu doğru ama yine de heyecan katıyor. tebrik ederim, hak ettin.

  5. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    helal cılgın pilot sana :)) nelson seni örnek alsın :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir