Heidfeld'den BMW'ye Hayati Puanlar

yazar:

kategori:

Sezon öncesinde şampiyonluk adaylarından biri olarak gösterilen BMW, 2009’da genelde sıkıntılı zamanlar geçirdi.

Sezonun son yarışında Heidfeld ile gelen puanlar, BMW için Formula 1’e iyi bir veda oldu.

Heidfeld: “Beşinciliğimden çok memnunum. Araçtan en iyisini çıkardığım ve 4 puan aldığım iyi bir yarıştı. Bu da sezon sonunda hedefimiz olan, takımlar şampiyonasında Williams’ı geçmemiz için yeterliydi.”

“Son yarışlarda bir parça şanssız olmamın ardından bu sefer, aracın potansiyelinden faydalanabildim. Çok uzun bir süredir dünya şampiyonunun aracı Brawn kadar hızlı olabiliyordum. Birlikte olan son sezonumuza iyi ve çok duygusal bir veda oldu. Son turlar esnasında konsantrasyonumu kaybetmemek için kendimi tuttum”

Takım arkadaşı Robert Kubica ise, yavaş kaldığı ikinci bölümden yakındı.

Kubica: Yarışı, çok yavaş olduğum ikinci bölümde (ilk pit sonrası) kaybettim. İlk bölümde Rubens’inkine benzer iyi bir tempodaydım. Araç çok iyi çalışıyordu. Lastikleri değiştirdikten sonra hiç tutunma alamadım. pist gittikçe hızlanıyordu ve diğer pilotların temposunu tutturamıyordum. Bu çok garipti. Buemi ile olan mücadelem oldukça zorluydu ve biraz da tehlikeli. Şikana doğru frenlerken neredeyse temas ediyorduk. O önce sola geçti ve sola virajın iç kısmını kapattı. Sağa geçtiğimde beni şikanın sağa dönüşünün bordürü üzerine itti ve spin attım. Bana hiç yer bırakmamıştı.”

“Son 4 yılım için takıma teşekkür ediyorum. Umarım gelecek sene onlarla gridde tekrar karşılaşırım”


Yorumlar

  1. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    bu takım 2010'u hak ediyor bir çare bulunmalı hemen!

  2. sezonu iyi bir performansla tamamlamak guzeldi, once renoyu sonra williamsi gectik. bir caresini bulup bu takimin f1de kalmasinin yolunu bulmalilar, hinwildeki bu degerli adamlarin f1 disinda kalmasi dusunulmemeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir