2015 Le Mans 24 Saat – Gelenek Bozuldu, Porsche ve Hulkenberg’in Ekibi Kazandı!

yazar:

kategori: ,

2015 FIA WEC ( Dünya Dayanıklılık Şampiyonası ) ‘te sezonun 3. yarışı, 83. Le Mans 24 Saat’te zafer 19 numaralı Porsche’nin oldu.

Yarışın ilk bölümlerinde tempo tutturmakta sorun yaşayan Earl Bamber, Nick Tandy, Nico Hulkenberg’in kullandığı 19 numaralı araç, 17 numaralı Porsche’nin ceza almasıyla liderliğe yükseldi. 7 ve 9 numaralı Audi’ lerin motor kapağı sorunları ile Porsche, 2003’te Bentley ; 2009’da Peugeot’dan sonra son 16 yılda Audi dışında yarışı kazanan 3. marka oldu. Porsche, Le Mans tarihindeki 17. zaferine ulaştı.

17 numaralı Brendon Hartley, Mark Webber, Timo Bernhard’ın kullandığı Porsche, yarışı 2. sırada bitirerek Porsche’a duble keyfi yaşattılar. Webber’in cezasıyla 2 dk geriye düşen 17 numara, daha sonra 19 numaralı takım arkadaşından koparak 1 tur geride yarışı tamamladı.

Le Mans denilince son 15 yılda akla gelen ilk marka olan Audi’de bu sefer şans yüzlerine gülmedi. 7 ve 9 numaralı aracın motor kapaklarındaki sorunlar, 8 numaralı aracın kaza yapması ile en iyi Audi 3. olan 7 numaralı araç oldu. Andre Lotterer, Benoit Treluyer, Marcel Fassler’li 7 numara WEC’in ilk 2 yarışından zaferle ayrılmıştı. Lotterer, 3:17.475 ile Le Mans’taki yarış içindeki tur rekorunu kırmış oldu.

8 numaralı Loic Duval, Lucas Di Grassi, Oliver Jarvis’in kullandığı Audi 4., 2 kez fren sorunuyla lastik bariyerlere çarpan ve sıralama turlarındaki temposuna göre yarışta rakiplere uyum sağlayamayan 18 numaralı Porsche’de Marc Lieb, Neel Jani, Romain Dumas 5. sırada yer aldı.

Geçen seneki yarışta yolda kalana kadar yarışı kazanacakmış gibi gözüken, 2014 WEC şampiyonu Toyota oldukça vasat bir yarış geçirdi. Porsche ve Audi’nin temposunun oldukça uzağındaki Toyota’da 2 numaralı araç Alexander Wurz, Mike Conway, Stephane Sarrazin’in sürüşünde 9 tur geriden 6. olabildi. 9 numaralı Audi garaj ziyaretleriyle Toyota’lardan birine geçilerek 7. sırada yarışı tamamladı. Filipe Albuquerque, Marco Bonanomi, Rene Rast yönetimindeki Audi’yi 2014 WEC sürücüler şampiyonu 1 numaralı Toyota’dan Anthony Davidson, Kazuki Nakajima, Sebastian Buemi izledi.

Nissan’ın radikal aracı GT-R LM Nismo yarışta LMP2’lerden dahi yavaş kalarak beklentilerin oldukça altında kaldı. En öndeki 22 numaralı aracın 154 tur geride kaldığı3 araçta bol sorunlu, çoğu garajda geçen yarışı LMP1’de son 3 sırada tamamladılar. Küçük takımlardan benzinli araçlarıyla Rebellion Racing ve Team Bykolles’ta yarışta sorunlarla boğuştular.

LMP2’de KCMG’nin 47 numaralı Oreca 05 Nissan’ı 2 kez pist üstünde sorun yaşamasına rağmen en yakın rakibinin 1 tur önünde zafere ulaştı. Matthew Howson, Nicolas Lapierre, Richard Bradley kontrolündeki KCMG’yi 38 numaralı Mitch Evans, Oliver Jarvis, Simon Dolan’ın kullandığı JOTA Sport aracı izledi. Şampiyona lideri olarak gelen G-Drive Racing araçlarından 26 numaralı araç 3., 28 numaralı araç 4. sırada finiş gördü. 35 numaralı OAK Racing ve 40 numaralı Krohn Racing araçları bol spinli bir yarış geçirdi.

GTE Pro’da ilk saatlerdeki Aston Martin, Ferrari, Chevrolet mücadelesinde Aston Martin’in kopmasıyla Corvette ve 458 yalnız kaldılar. 51 numaralı AF Corse Ferrari’si, 64 numaralı Corvette Racing aracıyla mücadele ediyordu fakat Ferrari’nin mekanik sorunla garaja gelmesiyle Corvette Racing tek başına kaldı ve özel katılımcı olarak geldikleri yarışı kazandılar. 63 numaralı aracın sıralama turlarındaki kazasıyla yarışa katılamaması ; GTE Am’deki 50 numaralı aracın yolda kaldığı yarışı bitiren tek Corvette ile Jordan Taylor, Oliver Gavin, Tommy Milner’ın kullandığı araç en yakın rakibinin 5 tur önünde finişe geldi. AF Corse Ferrari’leri yaşadıkları sorunlar ile 2. ve 3. oldular. 71 numaralı James Calado, Oliver Beretta, Davide Rigon’un kullandığı araç 2. ; Giancarlo Fiscihella, Gianmarina Bruni, Toni Vilander’in kullandığı 51 numaralı araç 3. oldular.

GTE Am’de 98 numaralı Aston Martin yarışı kazanacak gibi gözükürken son 50 dakika kala kaza yaparak pistte kaldı ve 72 numaralı SMP Racing Ferrari’sine galibiyeti hediye etmiş oldu. Aleskey Basov, Andrea Bertolini, Victor Shaytar’ın kullandığı aracı 77 numaralı Marco Seefried, Patrick Dempsey, Patrick Long’un kullandığı Dempsey Proton Racing Porsche’u takip etti. Bir başka Ferrari, 62 numaralı Scuderia Corsa’da Jeffrey Segal, Townsend Bell, Williams Sweedler GTE Am’de podyumu tamamladılar.

GTE sınıflarında sıralama turlarını ilk sırada bitiren Aston Martin Racing’in 4 aracından sadece 1’i finiş çizgisini GTE Pro’da 4. olarak geçebildi.

FIA WEC’te sezonun 4. ayağı 28-30 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan Nurburgring 6 Saat olacak.

LM24R-1
LM24R-2
LM24R-3

 

 


Yorumlar

“2015 Le Mans 24 Saat – Gelenek Bozuldu, Porsche ve Hulkenberg’in Ekibi Kazandı!” için 39 yanıt

  1. Son haberlere göre seneye Honda da, Le Mans’a giriyormuş. Çok iddaalılarmış ve yarışın 48 saat olmasını istiyorlarmış. Şampiyonluk nağralarıyla üretime başlamışlar.

  2. Peki Heidfeld’in başına bu yarış ne geldi?

    1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Prost surerken sorunlar basladi. Ilk basta Prost cakillara cikti, sonrasinda araci cakillardan cikaramayinca araci cekiciyle garaja goturduler. Garajda aracin sorunlarini hallettiler, tekrardan piste cikardilar ama yine bir sorun cikti. Bu sefer yarisi birakmak zorunda kaldilar.

  3. Porsche’ye tebrikler, Hülkenberg de F1’de bulamadığı, hakettiği sevinci burda tattı ve adını şampanya patlatanlara yazdırdı. Audi’ler 1 sn kadar daha hızlılar ama bu kez patlayan onlar oldu. Geçen senelerde tam tersi olmuştu, Audi en hızlı olmasa da dayanıklılıkla ve istikrarlı hızlarla kazanıyordu ama polü başkalarına kaptırıyordu. Porsche bu sene iyi hazırlanmış. Toyota’lar resmen araca vida koymamışlar. Önceki hızları neyse nerdeyse o hızdalar.

    Gelelim esas oğlana; yarış boyunca gözüm GTE Pro Corvette’deydi. Magnussen’in kazanmasını isterdim ama sıralamada patlayınca katılamadılar. Chevy aracı harika yapmış, pilotlar da biraz şanslı ve iyi olunca başarı geldi. Tebrikler.

    Gelelim şamar oğlana; Nissan. Geçmiş olsun. Zaten deltawingle de şanssızlardı ama bu kez hepten tırto denemeyle battılar. Hem yavaş hem kırılganlar. Hadi dayanıklılık çözülür de, o projeyi ters tutmuş mühendisin kafasını nasıl çözecekler bilemiyorum.

    1. Yüklenme bu kadar nissan a 🙂 bunun da sonunu getirmeden bırakmasınlar 🙂

      1. Nissan Elektrik.motorsuz mu yaristi?

        1. Kesin bilgim yok malesef. Sorun yaşadıklarına dair birşeyler geveleniyordu. güç kayıpları çok muş devre dışı kalmışta olabilir. onboard da baktım epey ama pek anlaşılmıyor bunlar.

        2. söylentiler o yönde, Eurosportta benzer şeylerden bahsediyorlardı

          1. En azindan dort ceker yarismamislar.

    2. Audiler 1 saniye hızlıydı demek bence gerçekçi değil

      1. Kac yillik en hizli tur rekorunu kirdilar.Ustelik o zamanlar sikan falanda yokmus.

        1. yani ? yarış 395 turdu, tur başına 1 saniye hızlı bir araca sahip olsalar pitte kaybettikleri süre ve cezaya rağmen kazanabilecek kadar hızlı olurlardı(395 saniye neredeyse 2 tur yapıyor), Porsche duble yapamazdı. Yarışın başında performanslar yakındı, Audi daha hızlı gibi duruyordu ( kesinlikle 1 saniye değil tur başına) Pist sıcaklığı düştüğü andan itibaren 19 numara uçuyordu resmen. Ayrıca Porschenin sorunu lastikleri daha erken bitirmesiydi o yüzden performanslarını 3 stint boyunca korumak için hızlı tur için özel bir kasma yaptıklarını sanmıyorum. Deneseler kesinlikle daha hızlı gidebilirlerdi, kanıt mı ? sıralama turlarına bakmak yeterli.

          Uzun lafın kısası benim kastettiğim yarışta Audilerin Porschelerden belirgin bir şekilde hızlı olmadığıydı, konu tur rekoruna nasıl geldiyse artık…

          1. Sadece en hizli tur derecesi poleden yaklasik bir saniye yavasti.Audiler bu yil hizli ama dayaniksiz moduna gecmisti.Motor kapagi sorunu komikti.Ayni grubun markalari oldugu icin paslasmis bile olabilirler.Gecmiste Audinin motoru ile Bentley kazanmisti.

  4. Audi dominasyonu sonlandı anlaşılan. Gayet zevkli geçti yarış çok beğendim ben.

  5. 15 saat bir yarış izlenmez ama ben ki digitürk almamış bir insanım gerisini siz düşünün yoruma gerek yok..

  6. Görünen bir motorsporları sitesi olmasının ve olmamasının ne farkettirdiğini ortaya koyuyor. Bu işlere girişen pek az olduğundan pek haberi olmadı insanların. Üzerine yazan da az oldu. Konuşuldukça birde ben bakayım diyen çok olur yoksa kendinden meraklı az bir kitlenin üzerine çıkılmıyor. F1’in bu halde olması da fırsat :).
    Diğer büyük seriler her zaman f1 den daha büyük mücadele, yarış görseli ortaya koyuyordu arkadaşlar. F1’in heyecan anlayışı biraz farklı tabi popülerlik sebebiyle ek hissiyat bindirme de var. Birkaç yıldan fazladır birkaç mücadele ile idare etme durumu var. Yazılanları görünce içimden ah siz birde diğer cup’ları izliyor olsaydınız diye geçiyor. F1 ulaşılamaz bir dünya olduğu için zamanla diğerleri daha cana yakın da gelebiliyor. 24’lükleri takip etmek zaman zaman zorlayabiliyor heyecanlı anları kaçabiliyor felan zaman aralıklarıyla da pilotlar adı üstünde dayanıklılık ön planda olduğundan doğal sürüşler atıyorlar vesair diğer kısa saatlik özellikle GT seriler mesele tampon tampona mücadele ise daha fazlasını, sıklıkla insana gösterebiliyor. Tabi sellektör çaka çaka hızla arkadan gelen lmp’lerin görüntüsü her zaman yok ancak vette ferrari porsche bmw nissan ların mücadelelerini arıyor insan.
    Bu zamanla daha fazla makine konuşabilmeyi de kazandırıyor anlama kolaylaşıyor mekanik araştırmaya sevk ediyor felan yani farkınız oluşur. (458, FXX’leri anlama F1 veya Megan’ları anlamadan geçmiyor 458 GT’leri anlamaktan geçiyor zıttı da böyledir) Otomobillerle makinelerin bağının kopmasına sebep olur daha iyi bir anlayış kazandırır marka odaklı bakmamayı getirebilir. Marka, popüler pilot takıntısı da olmazsa çok daha zevk verebilir.
    Geçenlerde arkadaşların eklediği çekici yarışını o hafta içi müsait olunca çalışırken izledim çok güzeldi.
    Yarışları canlı yakalayamasak bile fırsat oldukça highlight, geniş özetlerini izlenmeye çalışılır güzellik katar 🙂 youtube bunun için büyük imkan. Yani birileri uğraşıyor emeği zayi olmuyor aslında.
    Bu gaz birikintisi zamanla F1 sürümü bekleyip durmayı tek başına birkaç deneme atıp kenara çekilmeyi aktif Sim dünyası içinde olmaya dönüştürür. Bütçe de heyecanla arttırılabiliyorsa değme keyfine. Gerçek insanlarla yarışmak F1 izlemekten, pilot kavgası yapmaktan her zaman çok daha zevklidir. 🙂
    Sonucunda CV’ye motorsporları meraklısı üzerinde birşeyi direksiyon becerisini geliştirmeyi hayata ekler. Mesela oturup onboard pedal görüntüsü izlemeye yöneltir adamı. 🙂 Ayrıca simulasyonlar en ucuz ileri sürüş teknikleri öğrenme yoludur. Sonra daha fazla yarış izleme daha doğru gaza basma döngüsü felan işte.
    Bunları genç yaşta yapmak daha kolay yaş alınca ev çoluk çocuk felan derken zaten istense de bu ülkede yapılabilecekler azalıyor. Evli bi adamı 4 saat boyunca ekran, direksiyon başında oturtmazlar. 🙂
    Bu site gibi işlerin de devam etmesi gerekiyor fark etmiyorsunuz ama bu siteleri bugünlere getiren adamlar da yaşlanıyor an gelince bitsin istenmiyorsa elini taşın altına koyacak vakti çok olanlar. 🙂

    1. Peh! Adam yazmış da yazmış. Senin 458’ler patladı ya konuşursun tabi. Hor görülen vette Daytona’dan sonra burda da öttürünce şahlanan at yine :P… neyse 😀

      Şaka maka C7 roket olmasa da taş gibi ve hızlı. fastest lap’de de öndeler. Chevy bu kez ileri yürümüş. Ben Porsche’lerden de atak bekliyodum ama LMP1 gelince üvey evlat olmuş olabilirler.

      1. 🙂
        yok be ya kökten bi C6R ci olan ben niye beğenmeyeyim. 🙂 Porsche vs Ferrari kapışmasını özellikle vette, 458, 997 kapışmasına deli olan heleki buna M3 GTR/GT2 de kat çok seven ben niye bozulayım. Çok takip edemedim durumlarını çok bilemedim. Birde tabi C7 kasayı beğenmiyorum özellikle başarılı olmasınlar istiyorum hani 😀 tabi bizim istememizle olmuyor GT1 de makine koşturan adamlar bizi dinler mi 🙂 C6R benim için bam başka bir dünyadı onun ünite ve tekniklerini taşıyan birşeye oturmanın da ek hissiyatı var tabi. 🙂 C7R sezonu kapakla kapatmış olsa acayip birşey olmaz yani alışık olunan bir hal. 🙂
        Evet genel olarak Porsche, GT takımlarına sanki biraz desteği azaltmış gibi toparlarlar belki sezonun devamında.

        1. 458 degil Astona yazik oldu.458de dort C7Rde yedi litre motor mu var?
          Artik sira 488de.

          1. 458 evet
            C7R de 5.5 atmosferik ünite var C6R dekinin geliştirilmişi. C6R GT1 olan da 7 lt lik LS7-R ünite vardı sadece. Kurallar uzun zamandır max 5.5 lt biliyorsun.
            488 deki turbo ünitenin Rcompound u hazır değil henüz onu uygulamak isterler mi bilmem maliyet malum 458 deki ünite iyidir.

  7. sanırım günü en iyi bu ozetler…
    https://www.youtube.com/watch?v=_3u_14CXSDg

  8. Hulkenberg F1 camiasından oldugundan çok dikkat çekti ama benim adamım Nick Tandy idi bu yarışta, ne zaman araca otursa çok hızlı ve istikrarlıydı.

    İlk saatlerde vites kutusu problemi ile 2-3 tur geriye düşen Jota Motorsport inanılmaz bir performansla LMP2 kategorisinde 2. sıraya kadar geldi, bi 3 saat daha olsa kazanabilirlerdi bile.

  9. Yusuf Hitay avatarı

    hulkenberg’in f1 kariyeri pek de istediği gibi gitmezken, böyle bir zafer onun adına çok sevindirici.

    umarım f1 de hak ettiği rekabetçi araç koltuğunu çok geçmeden alır.

  10. güzel yarıstı tebrikler porsche nın kazanacagını dusunmustum zaten zamanında en saglam motor bosuna secılmedıgını gostermıs oldular 🙂

  11. Geçen senekinden çok daha keyifli bi yarıştı.

    Seneye de Toyota kazansa keşke sonra yıllarca bu 3lünün mücadelesini izleyebilsek.

  12. hulk a tebrıkler…karıyerınde coktan hak ettıgını ınandıgım bır bırıncılık ve sampıyonluk aldı…Merceo da rosberg im de rosberg im diye rosberg ı kayırsın gızlıden gızlıden….Alsanıza bu adamı…

  13. Hulkenberg’e tebrikler. Sen git F1’de yarışırken Le Mans gibi efsanevi bir yarışı ilk denemende kazanan ekipte ol… LMP1’ler içerisine sanırım en çaylak ekipti 19 numaralı Porsche.

    Gerçekten tarihi bir zafer. Porsche’ye ve 19 numaralı ekibe tebrikler. Yeter bu kadar Audi zaferi 🙂

  14. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    WEC izleyiciligine bundan daha iyi bir yarisla baslayamazdim. Yaris cok guzeldi. Son zamanlarda F1’i izlerken alamadigim zevkleri aldim. Le Mans’a mi ozgudur bilmiyorum ama yarisin cok farkli, cok orjinal bir havasi vardi. F1’de bu hava yok.

    1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Ayrica, ilerideki yillarda Alonso veya baska buyuk bir pilot bu seride yarisirsa, F1’den bu seriye yonelik ciddi bir ilgi kaymasi yasanabilir. Bunu yarisin son saati icerisinde spikerler guzel bir sekilde anlattilar. Honda’nin ve “Bernie’nin” Alonso’nun Le Mans’da yarismasina engel olmus olabileceklerinden bahsettiler. Bence, icinde cok guclu yarisma tutkusu olan her pilot(parayi cebe indirme derdinme olmayan), her buyuk F1 pilotu bu seri icerisinde ya full sezon veya Le Mans yarisinda yarisacak.

      Ilk defa bu serinin bir yarisini izledim ve gercekten cok etkilendim. Dun aksam 2-3 saat boyunca(daha da fazla olabilir) Audi ve Porsche’larin 10 saniye icerisinde yarismalari sahaneydi. Gecen sezon Bahreyn’de iki uc mucadele gorunce hepimizin agzi nasilda acik kalmisti. Bir cogumuz F1’in son yillarda gordugu en iyi yaris oldugunu soylemisti. Halbuki su 24 saat yarisina bir bakin. Yarisin cogu sizi uyutturmuyor, yarisin bir cok aninda aksiyon ve mucadele var. F1’de yillarca hasret kaldigimiz mucadeleleri, bu yaris bize her aninda sunuyor. Su yaristan sonra farkina vardim ki, F1’de izledigimiz sey F1 disinda her sey iceriyor. Artik F1 icerisinde birilerinin bu aptalliga bir son vermesi gerek. Bu boyle gitmemeli. F1 adina ve tarihine yakisir sekilde bize gercek yarislar sunmali.

      1. alonso,raikkonen ve button yakında formula 1 ‘i bırakacaklar. Umarım Le Mans’da görürüz onları.

      2. Bu seri dediğin gibi aşırı heyecanlı, çünkü yakıt, lastik filan korumuyorsun. Aracı çarpmadığın sürece, çarptıysan da pite getirebildiğin sürece sorun yok. Genelde F1 temposunun altında sürülüyor.

        Alonso da gelse, Schumacher de gelse, (ki Schumacher ve Webber zaten çaylaklıklarında burada yarışmış adamlar) arada kaybolur gider. Çünkü burada önemli olan araç ve strateji. Pilotlar sadece otobüs şöförü gibi çarpmadan yeterince hızlı sürmekle yükümlüler. Elbette iyi pilot geçiş manevralarında iş yapar ama yarış uzun olduğu için fark yaratamaz.

        1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
          Alonso.ElNano #València2012

          8 numaranin kazasini gordun mu bilmiyorum ama o kazanin F1’de ki karsiligi dnf’dir. Adam garaja dondu ve 4 dakika icinde tekrardan hazir hale getirdiler araci. 😀

          Arac veya strateji konusuna bir lafim yok. Yukarida soylediklerim tamamiyle F1’le WEC arasindaki farki vurgulamakti. Ama sunuda soylemeden gecemem. Bu seri icerisindeki yarislar tam Alonso’ya gore. Dun izledigim ve anladigim kadariyla WEC, yaris zekasinin fazlasiyla one ciktigi bir seri. Alonso’nun da bu alanda ne kadar guclu oldugunu bilmeyen yoktur. O yuzden Alonso, bu yarislarda fazlasiyla fark yaratir ama bir Toyota’yla da Le Mans’i kazanamaz. 😀

    2. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Son olarak Porsche ekibini ve Bamber-Tandy-Hulkenberg uclusunu tebrik ederim. Ayrica Patrick Dempsey ve takiminada tebrikler. Sabah 6-7 saatlerinde Mali Selışık ve diger yorumcunun yaptigi “Doktor Levent” muhabbeti de beni benden aldi. 😀 😀 Erman Yaşar’in o muhabbet uzerine kabine gelmeside ayri bir komediydi. Valla yaris ve yarisin anlatimi da her seyiyle mukemmeldi. Yorumcu kadrosunada ayri tesekkurlerimi sunarim. 🙂

  15. Porsche’de hız, dayanıklılık, az sorun kısaca, kazanmak için ne gerekiyorsa vardı. Tebrikler. Hem uzun yıllar sonra geri dönüşleri muhteşem oldu, hem de Audi’nin hegemonyasını durdurdular, Audi’ye bir ikaz oldu.

    Hulkenberg Hulkenberg Huklenberg! Hep bir şeyler bekledik bu çocuktan Formula 1 için. Hataları yok değildi, önceki serilerdeki başarılarını gösteremedi ama herkes bir kez bile olsa onun hakkında keşke daha iyi bir takımda görebilsek, demiştir herhalde. Bunu sürekli göstermemiş olsa da iyi bir pilot olduğu, şöyle diyelim paralı bir pilot olmadığını biliyorduk. Ve şimdi o bir Le Mans şampiyonu. F1’de yapmasını beklediğimiz başarıyı Le Mans’da gösterdi bizlere. Umarım bunu F1’e de yansıtır ve ilerde daha güçlü bir şekilde izleriz onu.

  16. Hulk için mutlu oldum açıkçası. Her zaman podyumda olabilecek bir yetenek olduğunu güzel bir araç verildiğinde kanıtladı. Buna ek olarak takım arkadaşları da kusursuz bir sürüş çıkartınca galibiyet geldi. Dün geceden beri liderdiler ve hak ettiler sonuna kadar.

    1. Şunu da eklemeden geçemicem. Nedense inanılmaz bir yarış ruhu vardı yarışın genelinde. Garip bir çekiciliği. Son yıllarda F1’de hiç hatırlamıyorum bu kadar beni ekrana bağladığını. Çoğu F1 yarışında gerçekten uykum gelebiliyor. Dün gece saat 1:30’a kadar izledim ve uyumamak için kendimi zor tuttum. Artık Sarthe pistinin farklılığından mı kaynaklanıyor ya da WEC gerçekten F1’den daha mı çekici hale geliyor bilemem.

      Birde dayanıklılık yarışı 😀 F1’den daha maksimumda sürüldü her tur. F1 daha çok tasarruf yarışına döndü. Biraz WEC’in neden F1’den daha çekici hale gelmeye başladığını anlasa da beyinsizler bir şeyler yapsalar.

      1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        +1

  17. Lastik patlaması ve motor kapağı sorunları audi’yi bitirdi 7 numaradan galibiyet bekliyordum kötü oldu ama yinede hulkenberg’in porsche’sinin kazanması da iyiydi 16 saatini izleyebildim güzel yarıştı 😀

  18. Onur Gentas avatarı

    Yarışın minimum 12 saatini izledim. Dün gece yatana kadar süper yarış süperdi. Kazalar, araçlarda yaşanan problemler ve yakın farklar vardı. Sabah farklar açılmıştı ve fazla heyecan olmadı. Audiler çok sıkıntı yaşadılar. 8 numara duvara çarptı ama genede yarışa devam etti. Ben 7 numaralı Audi yarışı kazanır diye düşünüyordum, Lotterer gene çok iyiydi fakat çok sorun yaşadılar ve ancak 3. olabilidiler. Porscheler’de neredeyse problemsiz şekilde çok rahat kazandılar yarışı. Hulkenberg’in kazanması da ayrıca mutlu etti beni. Bu sene yarıştan geçen seneye göre çok daha fazla keyif aldım.

    Eurosport bu reklam politikasını seneye uygulayamaz. Her 10 dakikada bir reklam koydular ve her kes isyanlardaydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir