2015 MotoGP Katalunya – Zafer Lorenzo’nun, Yamaha Duble Yaptı

yazar:

kategori: ,

2015 MotoGP Şampiyonası’nın İspanya’nın Katalunya pistinde gerçekleştirilen 7. yarışını Yamaha sürücüsü Jorge Lorenzo kazanırken Yamaha duble zaferi elde etti.

Yarışa 3. sıradan başlayan ve ilk virajda liderliğe yükselen Lorenzo, son yarışlardaki yenilmezlik ünvanını sürdürmeyi başardı. Katalunya zaferi ile Lorenzo art arda 4. galibiyetini kazanmış oldu.

Yarışın büyük bölümünü 2. sırada götüren ve son turlarda farkı az da olsa kapatmayı başaran Valentino Rossi, takım arkadaşıyla mücadele edebilecek kadar yaklaşamayınca yarışı 2. sırada tamamlamış oldu. Rossi bu sene tüm yarışlarda podyuma çıkma istatistiğini sürdürmüş oldu.

Bir çok sürücünün kaza yaparak yarış dışı kaldığı Katalunya’da podyumu tamamlayan isim Repsol Honda’dan Dani Pedrosa oldu. Pedrosa bu sene ilk defa podyumda yer aldı.

Ducati’den Andrea Iannone 4. olurken onu onu Bradley Smith ve Suzuki’den Vinales takip ettiler. Suzuki sürücüleri yarışa ilk çizgiden başlasa da ilk virajda çok geriye düştüler. Pole pozisyonundan başlayan Espargaro 4. sırada giderken düşerek yarışa veda ederken Vinales yükselerek 6. olmayı başardı.

İlk 10’u tamamlayan isimler Redding, Bradl, Petrucci ve Bautista oldular.

Yarışta bir çok isim kaza yaparken en önemli kaza kuşkusuz son 2 senenin şampiyonu Marc Marquez’in kazasıydı. Liderliği ele geçirmek isteyen Marquez freni kaçırınca yarışa erken veda etti. Kaza yapan diğer isimler Dovizioso, Crutchlow,

Devamı gelecek…

 

POS # RIDER GAP
1
99
J. LORENZO
42:53.208
2
46
V. ROSSI
+0.885
3
26
D. PEDROSA
+-1:25.010
4
29
A. IANNONE
+-1:19.172
5
38
B. SMITH
+-1:16.866
6
25
M. VIÑALES
+-1:14.898
7
45
S. REDDING
+-1:08.654
8
6
S. BRADL
+-1:02.704
9
9
D. PETRUCCI
+-56.178
10
19
A. BAUTISTA
+-52.167

Yorumlar

“2015 MotoGP Katalunya – Zafer Lorenzo’nun, Yamaha Duble Yaptı” için 5 yanıt

  1. anlamadığım ne olduda jereze kadar podyuma çıkamayan lorenzo bir anda eski lorenzoa döndü.acaba rossinin ayarlarınmı paylaştılar garajda. ayrıca bazıları 36 yaşında demiş. katar ve arjantindeki muhteşem zaferini izlememiş anlaşılan onları kazanırken 20 yaşındaydı demi.

    bir insanın gençliğinin bitiş yaşı 44 lerde başlar. saç ağarması filan inişe geçer.

  2. Muammer UYAR avatarı

    Lorenzo her zamanki gibi süper startla ilk virajı lider döndü ki ilk virajı lider dönerse büyük ihtimal kazanır.Rossi nin de yapacağı pek fazla şey yok artık 36 yaşına geldi. Lorenzo 27 Marquez de 22 yaşında galiba.Elinden geleni yapıyor ama rakipleri çok genç ve çok güçlü.Marquez de bu sene çok hata yapıyor biraz sakin kalmalı.Lorenzo harika bir tempo yakaladı mı durmak bilmez şampiyonluğu bırakmayacaktır tebrikler kendisine bayrağını dikti Katalunya ya…

  3. lorenzo boyle gıderse ısı zor rossinin sıralama seansı onemlı oldugunu hatırlamalı rossinin sampiyon olmak ıstıyorsa tebrikler yamaha ya

  4. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    yine rahat bir lorenzo galibiyeti 2 tur daha olsaydı rossi kazanırdı ama yarış malesef 25 tur. marquez lorenzo’yu geçmek için 1 tur daha beklemeliydi çok acele etti ama lorenzo’nun hatası var bilerek geç fren yaptı ve çizgiyi tamamen kapattı. pedrosa yı podyumda görmek güzel biraz cesaretli bir yarışçı olsaydı şimdiye kadar 1 kez dünya şampiyonluğunu kazanmıştı. ve tabiki bradlı bu adamı seviyorum lcr honda da çok iyiydi ama burda kaybolmuştu. bu 8.lik baya bir moral olur onun için ve umarım rossi gelecek yarış ilk çizgiden kalkarsın geriden gelmek gerçekten zor bunu anla ve ona göre sıralamalarda bir şeyler yap 1 puana indi. şampiyonluk ayağına kadar geldi bunu kaçırma.

  5. ah rossi biraz daha iyi sıralama yapsa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir