Renault Formula 1 Geleceğine 2015 Sonuna Kadar Karar Verecek

yazar:

kategori:

Cyril Abiteboul, Renault’nun 2016’dan sonra Red Bull’a motor tedarik edip etmeme ya da fabrika takımı olarak spora dönme konusuna bu sene sonuna kadar karar vereceğini söyledi.

Renault’nun mevcut takımları Red Bull ve Toro Rosso ile anlaşmaları 2016 sonunda bitiyor ancak tarafların arasının Renault motorundaki sorunlar nedeniyle pek iyi olmadığı biliniyor.

Abiteboul “Renault yakalama kapasite olduğundan emin olunmasını istiyor. Bizim açımızdan yakalayabileceğimize dair garanti olması lazım.”

“Ancak onların 2017 araçlarında vites kutusu ile yakıt deposu arasında ne olacağını bilmek isteyeceklerini düşünüyorum.”

“Bu tip konularda erkenden çizim olayı başlar.”

“2017’de neler olacağını 2015’in sonlarında öğrenmek isteyeceklerini düşünüyorum.” dedi.

Renault’nun Toro Rosso, Lotus ya da Manor’u alabileceği iddia ediliyor. Bunun dışında Christian Horner, motor kurallarında değişiklik olmazsa Renault’nun çekileceğini söylüyor.

Abiteboul “Şu anda kendi durumumuzda yapabileceğimiz en iyi şey bu şekilde devam edeceğimizi düşünmek.”

“Bu şekilde ortak organizasyon olarak hızlı başarı için aynı zamanda paralel olarak gelecek için çalışabiliriz.”

“Onlar için farklı bir gelecek olabilir. Bizim için de farklı bir gelecek olabilir ancak ne olursa olsun rekabetçi bir motorumuz olmazsa geleceğimiz olmaz.”  dedi.

 


Yorumlar

“Renault Formula 1 Geleceğine 2015 Sonuna Kadar Karar Verecek” için 3 yanıt

  1. Acaba bu konudaki kacinci haber bu?

  2. Birileri ölsün yani gitsin ki bizim için birşeyler değişmeye başlasın yoksa bizler için hiçbir umut yok. Giden gelen benim umrumda değil bu iş artık değişsin bu adamların 2019 a kadar ki planı bozulsun istiyorum. Ciddi krizler olmadan mercedes e karşı masabaşında kazanamayacaklar gibi duruyor. Kaç tane motora yönelik öneri geldi hepsi boşa çıktı. Diğer çıldırtan şey ferrari’nin bu bernie nin önerilerine felan destek olmaması ne ümit ediyorlar bu işin sonundan bilmiyorum ki. f1 bitmeye devam ederse günü gelir f1 haberciliği de bitmeye başlar 🙂

  3. Kaçmak ile tehdit edip, gelişim izni almak istiyorlar 🙂 En arkada kalan Renault, motoru geliştirmeyen de Renault.

    Bazı garantilerin peşindeler büyük ihtimal..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir