2015 FR 3.5 Hungaroring – Kazananlar Orudzhev ve Rowland

Formula Renault 3.5’de sezonun 4. ayağı Hungaroring’deki ilk yarışı Rus pilot Egor Orudzhev kazandı.

Arden pilotu, startta Rowland’ı geçip yarış boyu gördüğü büyük baskıya rağmen kariyerinin ilk galibiyetine ulaştı. Startta 3.lüğe düşen Oliver Rowland, Merhi’den kurtulsa da Orudzhev’i bir türlü geçemedi. Son turun son virajında çizgiyi kaçıran Fortec pilotu Roberto Merhi’ye geçilmekten kurtulamadı. F1’de Manor ile zor bir sezon geçiren Roberto Merhi, yarışmaya devam ettiği Formula Renault 3.5’te Pons Racing ile bu sezonki en iyi derecesini elde ederek 2. olurken Oliver Rowland 3. olarak podyumu tamamladı.

Matthieu Vaxiviere 4., Tom Dillmann 5., Dean Stoneman 6., Aurelien Panis 7. sırayı elde ettiler. Bu 7 pilot yarışı 4 sn içerisinde tamamladı. Roy Nissany 8., kadın pilot Beitske Visser 9., Gustav Malja 10. olarak son puan alan isimler oldular.

Şampiyona 2.si olarak gelen Jazeman Jaafar, lastik patlatarak puan alamayrak Rowland ve Vaxiviere’e karşı önemli puanlar kaybetti.

1

04 ROWLAND Oliver (GBR) Fortec Motorsports (GBR) action during the 2015 World Series by Renault from June 13th to 15th  2015, at Hungaroring, Budapest, Hungary. Photo Florent Gooden / DPPI.
04 ROWLAND Oliver (GBR) Fortec Motorsports (GBR) action during the 2015 World Series by Renault from June 13th to 15th 2015, at Hungaroring, Budapest, Hungary. Photo Florent Gooden / DPPI.

Haftasonunun 2. yarışında kazanan Oliver Rowland oldu.

5. sıradan yarışa başlayan Fortec pilotu zorunlu pitstopun olduğu yarışta daha ilk viraja gelmeden harika startıyla 1. liği aldı ve bir daha bırakmayarak bu sezonki Aragon ve Spa’dan sonraki 3. birinciliğine ulaştı. Lotus’tan Matthieu Vaxiviere, Rowland’ 1.5 sn arkadan izleyip 2. olurken bu mücadelenin 19 saniye gerisinde Gustav Malja 3. oldu ve çaylak sezonundaki ilk podyumunu kazandı.

İlk yarışın şanssız ismi Rowland’ın takım arkadaşı Jazeman Jaafar 4. olurken Tom Dillmann ilk yarışta olduğu gibi 5. sırada finiş gördü. Tio Ellinas, Roberto Merhi, Pietro Fantin, Nyck De Vries, Meindert Van Buuren puan alan diğer isimler olurken ilk yarışın kazananı Egor Orudzhev, starttan sonra ilk virajda pist dışına çıkarak 2. başladığı yarışı 11. sırada bitirebildi.

4 ayak, 7 yarışın ardından seride Oliver Rowland liderliğe yükseldi. Rowland 123, Vaxiviere 107, Jaafar 87, Stoneman 68, Dillmann 55 puanda yer alıyorlar. Takımlar klasmanında Fortec Motorsports 210, Lotus 127, DAMS 114 puandalar.

Formula Renault 3.5’de sıradaki yarış 10-12 Temmuz’daki Red Bull Ring olacak.

2


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir