"Red Bull, Renault İle Devam Edecek"

yazar:

kategori:

Normalde Mercedes-Benz’in Red Bull’a motor tedarik etmeye istekli olduğu ancak Mclaren’in bu konuda veto hakkını kullandığı tahmin ediliyordu.

Bunun üzerine takım Cosworth seçeneğini de değerlendirdi ancak Cosworth’un V8 motorunu 18000 devire çekerken güç, dayanıklılık ve yakıt tüketimi konusunda sorun yaşayabileceğinden endişe duyuluyor.

Auto Motor und Sport, resmi açıklama gelmemesine rağmen Red Bull’un 2009 sezon finalinden önce Renault ile devam etmeye karar verdiğini söyledi.

Red Bull takım patronu Christian Horner da, Renault’tan aldıkları destek olmadan yarışları kazanamayacaklarını söylemişti. Renault motorlu Red Bull, bu sezon toplam 6 yarış kazandı.


Yorumlar

  1. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    bütün takımlarda mercedes motoru olmuyo kural bilelim biraz 4 takım sınırı var.zaten 3 takımda var, red bull a izin vermemesinin nedeni newey den korkmasıdır.
    McLaren motor yapmadığına göre mercedesin kar etmesine karışmamalıdır.

    ayrıca renault un cimri olduğunu da yeni duyduk, illa bir sıfat yakıştırmak zorundaysak dayanıksız diyelim, cimriliği görücez önümüzde ki sene

  2. dünkü yarıştan sonrda redbull motorlar arasındaki farkın fazla olmadığını gördü cosmortun neler yapabileceği belli değil renault motoru şuanda yakıta en cimri davranan motor

  3. mert merter avatarı

    McLaren En iyisini yapmis rakibine koz vermiycen bütün takimlarda Mercedes motor olsa F1 in ne zevki kalir iyi yapmis tebrikler McLaren yönetimi

  4. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    korkak mclaren. doğruysa ben bunu unutmam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir