Kobayashi, Suşi Lokantasına Dönmek İstemiyor

yazar:

kategori:

Japon pilot, Toyota ile çıktığı iki yarışta da etkileyivi bir performans ortaya koydu ve Pazar günü Abu Dhabi’de ilk puanını elde etti. Jenson Button’u pist üzerinde geçen Kobayashi, büyük yıldızlarla mücadeleden çekinmeyeceğini herkese gösterdi.

Şu andaki hızının, Toyota’da bir koltuk kapmasına yeteceği düşünülüyor ama Kobayashi, Timo Glock’un yokluğu ile ortay açıkan fırsat olmasaydı finansal yetersizlik nedeniyle yarışlara veda etme durumda kalcağını söyledi.

Gelecek sne F1’de yer alamazsa GP2’ye dönüp dönmeyeceği sorulan Kobayashi: “Hayır, hayır, hayır. Bütçem yok. Bu yüzden gelecek sene GP2’de yarışamam.”

“Muhtemelen Japonya’ya dönüp, babamın suşi lokantasında birlikte çalışırdım. İki ay önce durum gerçekten böyleydi. 16 yaşındayken orada çalışmıştım, suşi yapıyordum”

Kobayashi, bu sene hayal kırıklığı yaratan GP2 sezonunun ardından Toyoto ile etkileyici iki yarışa ihtiyacı olduğunu bildiğini söyledi.

Kobayashi: “İşte bu yüzden iki hafta boyunca Almanya’daydım (Toyota’nın fabrikasında). Evime sadece bir günlüğüne döndüm. Ardından brifing için Almanya’daydım. O zamanda, yarışıp yarışamayacağımı bilmiyordum. Ama yarışmam durumunda yapabileceklerimi göstermem için bir şansım olduğunu biliyordum”

“Bu yüzden onları anlamadan önce düşünmem ve organize olmam gerekiyordu. İnterlagos’taki sorunların ne olduğunu anlamak için herşeyi yapmam gerekiyordu. Ve eğer şansı yakalarsam diye lastik çalışması, araç ayarları, herşey üzerine çalıştım”

Toyota F1 patronu John Howett’in, ‘2010’da Kobayashi koltuğa geçecek gibi’ dese de Japon pilot, kendisine henüz gelecekle ilgili bir şey söylenmediğini ifade etti.

Gelecek ile ilgili konuşan Kobayashi: “bilmiyorum. Gelecek sene bir Toyota pilotu olmak için çabalıyordum. Ama öncesinde ne kadar gösterebildim bilmiyordum. Her anda elimden gelenin en iyisini yaptım ve sonunda işler yolunda gitti gibi görünüyor. Yine de yapacağım çok şey var. Sıralama performansımı geliştirmem gerekiyor ve zamana ihtiyacım var. Ama son iki haftada benim için bunlar çok iyi oldu”

“Benim adıma gelecek… kararı ben veremem. Şüphesiz daha fazla şansım var ama gelecek sene için bir karar vermem. Bu yüzden uzun bir kış beklyiorum, göreceğiz”

“Henüz bir şey imzalamadım. Tabii ki hâlâ sadece Toyota seçeneğim var. Çünkü ben bir gennç Toyota pilotuyum. Ama çok fazla inanmak istemiyorum. Eğer sürmek zorunda olursam, süreceğim ve yaptıklarımı yapacağım. Gelecek sene sürmek için hazırlanacağım ama henüz gelecek sene ile ilgili bir şey söyleyemem. Çünkü bu benim karar vereceğim bir şey değil”


Yorumlar

  1. Veyis xD

    Çok yazık olucak eğer yarış koltuğunu kapamazsa. Birileri destek çıkar inşallah da kaybolup gitmez F1den.

  2. toyota daha ne bekliyor anlamıyorum adam hem 2 yarışta çoğu çaylağın yapamadığını başardı hem de japonların üzerinde oluşturulan kamikaze-kaza test mankenleri gibi basmakalıp fikirleri kaldırcak suşi yapcak 127,590,000 japon var orda

  3. Ertan Akkaş avatarı

    İnanamıyorum bu kadar yetenekli bir adam sushi lokantasında nasıl çalışır? BU adaletsizlik… Biz neredeyse 2'şer sene Nakajima ve Piquet Jr. gibi pilotları izlemek zorunda kaldık!!!

  4. yamamato'lardan, ide'lerden, nakajima'lardan sonra ilac gibi gelecek bu adam. japonlar icin ayrica sevindirici. taze kan. yarisma stilini de sevdim. bu kadar elestirilmesini de anlayamadim. webber turu agresiflikten daha iyidir hic olmazsa. puan da aliyor adam. haybeye nakajima gibi saldirmiyor da… test yaptiktan sonra iyice gorecegiz.. gerci toyota aracinin bu sezon nispeten iyi olmasinin da etkisi var tabi.

  5. Trulli 6. kalkti 7. oldu, Kobi 12. kalkti 6. oldu, baska soze gerek varmi? adam kirk yillik F1 pilotu gibi suruyor, Brezilya da harika savunma, Abudabi de harika gecis. Bence herkesin sempatisini kazandi, Toyota milli bir sporcu yaristirir bence 🙂

  6. efendimayin  avatarı

    Bence alırlar birde japon sonuçta.

  7. bence hakediyor hemde sonuna kadar

  8. veyis ağzına sağlık.lurisin dediği gibi bende çok sevdim bu adamı birgün bir apon pilot destekleyeceğimi tahmin edemezdim.

  9. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    dün button ı ne kadar temiz bir şekilde geçti. hepimiz gördük… bu çocukta iş var. yazık etmesinler kaç çaylak bu kadar soğukkanlı yarışlar çıkarttı. hem de sadece 2 yarış çıktı piste. üstelik de test bile yapmadı

  10. suşi yapmaya nakajima gitsin, piquet de garson olsun, sen kal yeğenim.

  11. ben çok sevdim bu adamı, ne kadar içten konuşmuş, harika bir performans gösterdi son yarışta, bence toyota bunu kaçırmamalı

  12. Umarım toyota dogru olanı yapar ve seni o koltuga oturturlar.

  13. umarım seneye seni f1 de görürüz kobayashi f1 de olmayı digerlerinden daha çok hakediyosun
    sayende f1 e biraz olsun heyecan geldi

  14. Renault Piquet'e 1,5 sene dayandıysa, bu adam yarışmayı çok ama çok hakediyor 🙂

  15. kesinlikle yarış koltuğunu hakediyor.Piquet ve Grosjean'in bir sezon boyunca hiçbir yarışta alamadıkları puanı adam 2 yarışta aldı.Hemde takım arkadaşını geride bırakarak.Bu adamı kaçırmak aptalca olur..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir