Raikkonen "Sadece Yarışmış Olmak İçin Anlaşma İmzalamam"

yazar:

kategori:

Ferrari ile son yarışına çıkan Raikkonen henüz bir takım bulamadı ve Fin sürücünün sadece Mclaren’i istediği söyleniyor.

Raikkonen’in görüşmelerinde para konusunun görüşmelerin hızını yavaşlattığı tahmin ediliyor.

Raikkonen “Seçeneklerim var ve hâlâ F1’de olmak istiyorum ancak her şey mükemmek olmak zorunda.”

% 100 mutlu olmadığım bir anlaşma yapmak için bir nedenim yok.”

“Ne olacağını göreceğiz.” dedi.

Mclaren Mercedes Takım Patronu Martin Whitmarsh ise “Gerçek şu ki biz henüz karar vermedik.”

“Önümüzdeki haftalarda bu kararı vereceğimizi düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Başlıkta söylediği bile felsefesini yansıtmıyor mu?
    Bir de para için yarışıyor deniliyor.
    Tabi Brawna göre jenson'un aldığı ücrette çoktu,görüşmesine gerek yoktu zaten mükemmel bir kontratı yapacak durumda değiller belli ki.(belki de görüşmemiştirler).
    Sözde görüşen toyotanında ne yapmaya çalıştığını anlayamadık ya…
    Çamur at izi kalsın.

  2. e altundag ustad 2007 brezilya gp yi kaydettim diye yazmissin ya bana gonderebilme imkanin varmi harbiden cok makbule gecer ustad

  3. biliyorum. burada kiminin ne kadar onurlu ne kadar farklı bir insan olduğunu anlatmaya çalıştım. bizim sevgimiz bundandır. % 100 beyefendi % 100 centilmen huzurlarınızda % 100 adrenalin safkan hız kimi raikkonen….

  4. erdal altundağ eline sağlık. ama eksik yazdığın bir konu var. kimi 20 sindede onuru için birilerinin kariyerini feda ettiği ferrariyi elinin tersiyle itmiştir. sauberdeki ilk senesindeyken şu anki fia başkanı jean todt kendisine ferrari pilotluğunu teklif eder. bu şuminin yanında 2.pilotluk olduğu için kabul etmez ve aynı yıl sonu mclarene geçer. sorarım delikanlıca sizlere. Allah aşkına doğru cevap verin. kim olsa kiminin yerinde bu teklifi kabul etmezdi inanmayanlar f1 racing dergisinin 2001 yılları sayılarına bakabilir. dikkat edin alonso aynı yıllar minardide yarışırken renoya yedek pilot olarak geçmeyi kabul ediyor. işte arkadaşlar ben burada ne alonsoyu nede diğer pilotları kötülüyorum. o araçta bir tur atmak için nelerini verecek çok adam

  5. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    20 yasındakı bır pılotun f1de yarısmanın ne demek oldugunu ıdrak etmesıyle felegın cemberınden gecmıs ıkı sampıyonlugu kacırmıs ve bır takıma geldıgı sezon sampıyon olmus ve o takımdan tazmnatı odenerek haketmedıgı halde gonderılmıs bır pılotun f1 e bakması cok farklı.hamgımız hayata 20 yasındakı gıbı bakıyoruzkı.heımız anne ve babalarımı sımdı anlamıyor.(30 unu gecmısler ıcın bu lafım)

    Kımı raıkkonen artı f1 de yarısmanın neden yapılacagını anlamıs bence.neden yarısayımkı basarısız olacaksam dıye dusunmesı onurunu haysıyetını gostermıyormu.ben kazanmak ıcın yarısırım yoksa kalabalık etmem demek ıstıyor bence.bu kadar kazanmıs doymusken artık daha para daha para dıye tutturdugunu hıc dusunmuyorum.ustelık olyle olsa alabılecegı en yuksek rakama herhangı bır takıma ımzayı basardı..

    Yarısmsmıs olmak ıcın grıdde olmayacagım.bana gore anlamı cok derın bır cumle.ınsan hayatında buna benzer seyler yokmudur.almıs olamk ıcın almıycam.evlenmıs olmak ıcın evlenmıycem gıbı..dostlar alısverıste gorsun ıste..ben su anda mc larenle gorusuyorsa eger:konustugu seyın para oldugunu hıc sanmıyorum.belkıde para bazı sebeblerden dolayı en son sık.konustugu seyın 2010 un mc larenı ve takım cıcındekı esıtlıkten baksa bırsey degıldır bana gore.

    Mc laren daha once yazdıgım yorumlarda da degındıgım gıbı beklıyerek cok guzel bır stratejı uyguladı.sonucta herkesten cok kıımı yı onlar ıstıyor.ama ucuzua mal etmek ama ıstedıklerı bazı sartları kabul ettırmek vs gıbı onunda ısteklerı dogrultusunda ortayı bulmak ıcın bekledıler.kımde zaten toyotanın olmayacagını soylemıstı.kazanmak ıcın gıdecek baksa yer olmadıgınıda bılıyordu.oda tazmınatını almıs bırı olarak belkıde bedavaya yarısacak sırf halefıne ve eskı takımına meydan okumak ıcın.cunkı o bır sampıyon ve 1 sezon daha sampıyon olup bırakmakta ıstıyor olabılır.

    Dıger habere yorum yazmadım ama ıtalyanların bu kadar at gozluguyle baktıklana ınanamıyorum.brezılya 2007 gp sını en basından en sonuna kadar kaydettım.defalarca seyrettım.hakeederk mucadele ederek sampıyon olan kımı hıc sevınmemıstıkı hıc sucu yokken ve o takımdan haketmedıgı halde gonderılrken ferrarının halıne uzulsun.adam buz adam kardesım bellı etmıyor ıste halamı anlamadınız..yuh dıyorum ya.zaten sevmezdım sımdi hıc sevmıyorum ?

  6. Musab bera,alonso yu sevmesen de alonso ile bir çok ortak nokta nın olduğunu düşünüyorm,alonso gibi sende her aklına geldiğini söyleyen biri olduğun için genelde yorumcu arkadaşlarla çatıştığına şahit oluyorum,ama ben senin iyi niyetli espirili renkli olduğunu düşünüyorum:)

  7. hele bir kimi gitsinde kim 1. pilot kim 2. görürüz…kimi için hayırlı olan olsun…

  8. Kimi için inş en iyisi ne ise o olsun hakikaten takdir ettiğim bir pilot mc larenin o açıklamasını bende okudum gelecek sene hamilton ile şampiyonluk mücadelesi vereceğiz demişti hep söyledim söylemeye devam ediyorum mc larene gidecek kişi hamiltonun 1. pilot olduğunu kabullenmeli bende kimiye bunu yakıştırmam demiştim

  9. djarum yine dağıtmışsın ortalığı:)

  10. Haug'un söz yetkisi diye birşey olamaz,olmadıda zaten son söz Ron Dennis tedir..Mercedes takımda söz yetkisi olmadığı için Brawn la ilgileniyor…

    Ron amca bizi terk etti en büyük rakibimize gitti derse almazlar ama Ron Dennis in Fin hayranlığıda malum..Giderkende kapımız açık demişti…

    Menajeri para uğruna Raikonen nin başını yakacak gibi duruyor..

  11. İstediğim parayı verirseniz verin yoksa taksimden aşağısı kasımpaşa muhabetine döndü bunukide,geçenlerde mclaren de biz yarişçı istiyoruz paracı değil diye beyanı vardı,bugün de martin amca,önümüzdeki sezon hamilton ile şampiyonluk mücadelesi vermiyi omuyoruz diye bir demeci var,açıklamaların şifresini çözünce raikonen in mc larene gitmeyeceği çıkıyor ortaya,gönlüm gitmesinden yana tabi ama,mc laren nin hamiltonu ezdirmeyeceğini düşünüyorum

  12. Kontratı kimi fesh etti sanki,konratı fesh ettiler ve tazminatını ödediler yoksa o kadar büyük bir miktar söz konusu değil.

  13. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Gridde pilotlara ödene paranın 1/3 ünü alan biri için tatmin edici kontrat artık olmaz.

  14. ecrin deniz avatarı

    ferrariden ayrılışı pek hoş olmadı tabi… takım kendisinin yerine alonsoyu tercih etti! bunu sölemek pek hoşuma gitmiyor ama biraz istenmeyen,tercih edilmeyen olarak takımdan ayrıldı. F1 kariyerinin bu şekilde bitmesini istemiyor olabilir! ben olsam ben de istemem ama öte yandan eğer yarışacaksa ki zirvedeki bi takımda yarış kazanabilecek pozisyonda olması gerekir! kimiye göre de o takım mclaren! o yüzden ille de mclaren diyor…

  15. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Bora Subaşı,güzel yorum,katılıyorum.Durum aynen bu şekilde.

  16. Yapma Kimi, "mükemmel kontrat" diye bir şey yok. Hele de tek seçeneğinin Mclaren olduğunu söyledikten sonra hiç yok. Hamilton'a karşı eşit statü yakalaman imkansız artık, bir de ücret meselesi var ki off off off :))

  17. inci incili avatarı

    adam maddiyata değil maneviyata önem veriyor. o kazanmak istiyor, zaten yeterince kabarık olan cüzdanını daha da kabartmak değil.

  18. kimi iceman avatarı

    arkadaslar raikkonen para konusunda pazarlık etmıyo zaten tazmınatı almıs ne parasından bahsedıyorsunuz sadece mclarene talıp olan cok pılot var okadar mclaren hangısını sececegı konusunda kararsız kaldı.

  19. bir gerçek varki çoğunluk f1 severler tuttuğu takımın veya sevdiği pilotun başarılı olmasını ister. başarı aynı zamanda karşı rakibin başarısızlığı demektir. bundan dolayıdır ki buradaki birçok arkadaş raikkonenin yarışmasını istemiyor. bu düşünceye saygı duymak lazım. ama genel manada bu spor popüler bir spor olacaksa buraya kimi alonso hamilton massa gibi kaliteli isimler lazım. bu gerçeği gören berni sanırım raikkonene mutlaka biryer ayarlayacaktır. bakalım ne olacak.

  20. beşiktaşlımısın veyis ? avatarın gerçekten güzel…

  21. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Son karar ne Sende ne de McLaren'de… Son karar Haug'da

    Eğer gelecek sene için McLarenin Brawn'dan güçlü olacağını biliyorsa buraya bir Alman monte etmek isteyecektir. Ama bence Brawn gelecek sene için hala rekabetçi ve bu nedenle Kiminin McLaren'de yarışmak için şansı olduğunu düşünüyorum

  22. adam mclaren'de yarisma istiyor. bu belli. eh, is bir tek paraya kalmis. bazi arkadaslarimizin da dedigi gibi, ucuza kapatmaya calisiyorlar, son aciklamalardan sonra. "nasil olsa bize donecek, tek secenegi biziz." diyerek.

    ancak her ne kadar tazminat falan almis olursa olsun, kimi ismi ile kendince prestij yapmis, ayrica sampiyon bir pilot. oyle komik paralara da gitmek istemeyecektir elbet. ve bu en dogal hakki.

    bazi arkadaslar sirf elestirmis olmak icin paragoz oldugunu soyleyip, jacques villeneuve'nin durumuyla falan kiyaslamasin.

    ve su var. bazi pilotlar "f1'de kalayim da, yarisayim da.." diye yetinir, bazilari da yaris kazanip sampiyon olmaya… aradaki fark bu.

  23. gokhan cinar avatarı

    kimi eger para yüzünden mclaren e gidemsse çok üzülürüm ama zannetmiyorum mclaren mutlu olacagı tek yer para muhabbeti dönmüyordur belki problem pilot ayrımı konusudur veya f1 ile beraber ralli yapma istegi çünkü mclaren eskiden de kimi nin ralli yapmasına karsıydı.herseyi zaman gösterecek

  24. MUSAB BERA abi tşk ederim, teveccühünüz. ama inanki raikkonen hakkındaki yorumum duygusal ya da fiziksel olmayıp tamamen sportif pencereden yapılmış naçizane bi yorumdur 🙂

  25. Eğer bırakırsa da zirvede bırakmış olacak, kariyerinin en güçlü olduğu zamanlarda. "Yarışmış olmak için yarışmayacağım" cümlesi ile kazanmak istediğini belirtiyor. Bu çok iddaalı ve onurlu bir cümle şampiyon bir pilot için. F1 Racing'in "geri dönen şampiyonlar", "şampiyon olduktan sonra, şampiyonların ileriki sezonları" tarzı konularından fikir edinebilirsiniz neyi anlatmak istediğim konusunda.

  26. düzeltme: anladığım olacak tabii ki de.

    ben raikkonen'i (her ne kadar fanı olmasam da) 2010 gridinde görmek isterim. zaten şurda birkaç yılı var onu da emekli olup rallide şurda burda harcamasını istemem. raikkonen alonso hamilton gibi isimler f1'in imajına olumlu katkı yaparlar f1 deyince akla ilk onlar gelir o yüzden ecclestone da raikkonen'i bırakmaz gibime geliyor.

  27. sabiha meriç avatarı
    sabiha meriç

    parayı artık çok önemsememesi lazım zaten tazminatını aldı.. mclaren araçları artık motor üstnde çok baskı kurmadığı içn motor patlatma gibi bi şansı da yok, e para da var. herşey şuan değil de n zaman mükemmel olucak artık bilmiyorum. Kimi gibi harika bi pilotun f1 dışında kalmaması lazım.

  28. Bu haberden analdığım raikkonen mclaren olmazsa f1'i bırakacak. iyi de neden raikkonen? tamam kazanabilecek bir araçta yarışmak istiyorsun da gelecek sene mclaren'in yarış kazanması garanti mi? bu sene teoride her yarışı kazanabilecek ferrari ne yaptı? geçen sene bu zamanlar kim honda'nın(brawn gp) şampiyon olacağını iddia edebilirdi ki? o yüzden eğer red bull ya da brawn raikkonen e teklif götürürse ciddi ciddi düşünmeli tamam kimse lotus a campos a git demiyor ama bu adar taraftarın ve fanın varken 30 yaşında f1'i bırakmak onlara ihanet olur.

  29. veyis abi hörmetler…avatarın çok karzima duruyor:) sen öyle söylüyorsan doğrudur abi.

  30. raikkonen 2010 gridinde olmassa yokluğunu hissedeceğimi sanmıyorum

  31. haydi kimi bekliyoruz…b.k.nu çıkardın yok mükemmel takım yok bol para yok hızlı araç…bak alonsoyu tutacam haaaa.:)))) (Allah göstermesin)

  32. mclaren bu işi olabildiğince ucuza kapatmaya çalışıyor olabilir, babamın taktiğini çalmışlar resmen.. ama adam zaten sadece mclarende yarışmak istediğini söyleyip teslim olmuş neredeyse, çoktan bitmiş olması gerekiyodu

  33. umarim senin icin en iyisi olur kimi ama su var sen mc larene gidersen ve o tank gibi acarla neler yapabilecegini burda bazi arkadaslar hala bilemiyor vay haline digerlerinin diyorum baskada bir sey demiyorum bekleyin ve gorun eger mc laren boyle devam ederse

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir