Alonso “McLaren-Honda 2016’ya Odaklanmalı”

Fernando Alonso, McLaren-Honda’nın bu sene yaşadığı ciddi sıkıntıların ardından artık gelecek seneye odaklanması gerektiğini düşünüyor.

Alonso sezonun ilk 7 yarışından puansız ayrılırken çoğundan da damalı bayrağı göremeden ayrıldı.

Alonso “İçerisinde bulunduğumuz pozisyon ve performans ile gelecek seneye odaklanmanın daha akıllıca bir seçenek olacağını düşünüyorum.”

“Aracı geliştirmeye devam edeceksek her yarışa pit alanından başlamayı önemsemem.”

“Şu anda önceliğimiz gelecek seneki performansa odaklanmak. Bu yüzden bakalım takım bize neler sunacak.”

“Şu ana kadarki gelişme oldukça etkileyici bu yüzden sezonun ikinci yarısı soru işareti ancak yine de çok iyimserim.” dedi.

Button ise Alonso ile benzer düşüncelere sahip değil.

Button “Bu seneyi göz ardı edemezsiniz çünkü kural değişikliği yok.”

“Burada gelişmek ve aracı hızlandırmak için varız. Elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.”

Bu yüzden tabi ki gelecek sene daha heyecanlı olacak ve umarım önde mücadele edebiliriz.”

“Ancak gelişmek için zorlamalısınız ve her yarışta neler yapabileceğinize bakmalısınız. O açıdan gelişim doğru yönde ilerliyor.”

“Açıkçası istediğimizden daha fazla sorunla karşılaştık. Umarım hepsini çözeriz çünkü aksi takdirde performansımız makul seviyede iyiydi.” dedi.


Yorumlar

“Alonso “McLaren-Honda 2016’ya Odaklanmalı”” için 23 yanıt

  1. Mclaren in rekabetçi bir konuma gelebilmesi için, motor gelişimini başka bir takım bulup orada da sürdürmesi lazım. 2 araçla motor gelişimi uzun yıllar sürebilir. Bu şekilde 2016 sonunda takım karışabilir, honda – mclaren ortaklığı bozulma sürecine girebilir.

  2. Alonso ve mclaren için çok kötü bir başlangıç oldu,button’da mantıklı açıklamalar yapmış ayrıca,mclaren her yarışı değerlendirip sürekli gelişmeli yani sadece yeni sezona güvenerek olmaz altyapı önemli bence.2016 sezonu podyuma yakın olmazlarsa pilot,takım,motor tedarikçisi için sorgulamalar başlar.

  3. Yusuf Hitay avatarı

    veya 2017’ye.

  4. Valla Alo’nun en büyük dayanağı 2016 anlaşılan. Bu adama istediğini veremezlerse çekip gider bu takımdan. Mantıklı olanı yapar yani. Adam takıma şampiyonluk kazanmaya geldi ama sondan şampiyon olacak. Manor bile puan alabilir o derece yani. Honda’nın şu MGU sorunlarını çözmesi lazım. Yoksa seneye bu sıralar Alonso isyan bayrağını çeker.

  5. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Yıldız pilot Mclarene kaymış.

    1. Bazılarının yaptığı gibi McLaren in hızlı aracıyla ortalarda dolaşırken takımı eleştirmemişler. 0,7 sn hızlı araca meşrubatçılar diyerek dalga geçip sonra 1 sn den daha hızlı araçla yarışlar kazandığında gıkı çıkmayan pilotun taraftarlarıda böyle olur.

      Buralarda zırt pırt laf yutturmaya çalışacağınıza kendi halinize bakın…

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        adamsın 😀

    2. Aman dikkat sana da….

    3. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      ohoyy dikkat et kardeşim ona göre bak uyarıyorlar seni 🙂

  6. Bu cümleye Ferrari’den fazlaca alışık ama burası Mclaren 🙂

  7. Aracı geliştirmeye devam edeceksek her yarışa pit alanından başlamayı önemsemem.

    Ne kadar bencilce bir düşünce. Yani araç 2016 için gelişsin, ama geride kalıp bu senenin şampiyonasından gelir elde etmesinler. Takımı ve gelirlerini zerre düşünen bir açıklama değil. Bak Button ne güzel söylemiş.

    Ferrari’deki ikinciliklerden mutlu olmayan Honda’daki sonunculuklardan mutlu deniyordu. Sezonun daha üçte birindeyiz. Bkz: uzun vadeli proje

    1. bu sene alamayacağı paranın/puanın -eğer dediği gibi gelişeceklerse- kat ve katını gelecek sene alacak işte? bu sene hep sondan başlasınlar, gelecek sene yine 3-5 puan mücadelesi versinler daha mı zengin olacaklar? ve pitten başlamanın bir faydası oluyorsa alamayacakları puanı sezonun sonuna doğru gelişmiş araçla da alabilirler. ve de şuan sıralamada elde ettikleri dereceler pitten başlamaktan çok daha iyi de değil. dediği gayet mantıklı ve doğru. çok zorluyorsun alonso’yu yereceğim diye ama işte böyle zorlayınca saçma şeyler çıkıyor.

      1. Bu sene gelişmeye ve zorlamaya devam edince sezon sonunda liderlere daha yakın bir araca sahip olmayacaklar mı? Seneye baştan mı başlayacaklar? Bana laf sokmaya çalışacağına bahsettiğim Button’un açıklamasını okusaydın?

        Bak haber başlığından ötesini okumayanlar için oradan kopyalıyorum:

        Button ise Alonso ile benzer düşüncelere sahip değil.

        Button “Bu seneyi göz ardı edemezsiniz çünkü kural değişikliği yok.”

        “Burada gelişmek ve aracı hızlandırmak için varız. Elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.”

        Bu yüzden tabi ki gelecek sene daha heyecanlı olacak ve umarım önde mücadele edebiliriz.”

        “Ancak gelişmek için zorlamalısınız ve her yarışta neler yapabileceğinize bakmalısınız. O açıdan gelişim doğru yönde ilerliyor.”

        “Açıkçası istediğimizden daha fazla sorunla karşılaştık. Umarım hepsini çözeriz çünkü aksi takdirde performansımız makul seviyede iyiydi.” dedi.

        1. OtonomAktor avatarı

          Arkadas genel yericidir her an her şeyi herkesi aniden yerebilir abi çok takılma.

          1. Bir an bunu bana yazmadığını, Royal’e yazdığını düşündüm. Doğru mudur? 🙂

            1. OtonomAktor avatarı

              Aynen abi sana niye yaziyim 🙂

              1. OtonomAktor avatarı

                Yani genel yerici royal oluyor konu yanlış anlaşılmasın 🙂

        2. kopyalamana gerek yok, o kısmı zaten okudum. alonso’nun dediği çok açık: her yarışta yeni parçalar, yeni motor kullanacaksak, bu bizim pitten başlamamızı gerektirmesine rağmen bizi hızlandıracaksa bunu yapabiliriz. button muhtemelen ya soruyu yanlış anlamış, ya da gazeteciler her zamanki gibi tamamen farklı birşey sormuş.

          alonso’nun burda dediği şey: bu seneki aracı geliştirelim, gerekirse her yarış parça değiştirelim, pitten başlamak zorunda kalsak da gelişeceğimiz için sorun yok. dediği şey gayet açık. bu seneyi önemseyip “ceza almayalım da 2 sıra önde bitirelim” diye eski parçalarla yarışa çıkıp tamamlayamadan bitirirsen aracı zaten geliştiremezsin.

          1. Gayette aynı şeylerden bahsetmişler. Birisi sonda kalıp yeni parçaları test etmeleri gerektiğini söylerken diğeri araçla birlikte gelişmeleri gerektiğini, zaten yarışlarda önde bitirmek için hızlanmaları gerektiğini söylemiş.

            İşi gücü bırakıp bu seneyi silmek mi? Paralel şekilde bu seneyi de çöpe atmadan aynı noktaya ulaşmak mı? Cevap basit, özellikle de Mclaren gibi bir çok sponsora ve ortağa karşı büyük sorumluluğu olan bir şirket için.

            1. “araçla birlikte gelişmek” ne demek tam anlayamadım. alonso zaten bu aracı geliştirmekten bahsediyor. yoksa örneği “pitten başlamak” olmaz. hadi diyelim ki button doğru anlamış olsun: alonso’nun “2016 aero parçalarını deneyelim” dediğini farz edelim, button’ın cevap olarak “bu sene de çok önemli kurallar değişmeyecek” dediğini göz önüne alarak;

              alonso’nun demecinde kilit kelime “pitten başlamak” alonso aptal mı neden pitten başlamaktan bahsediyor? pitten başlamak neden olur, hangi şartlarda olur? motor parçaları değişirse ve güncellenirse olur. eski parçaları 1-2 sıra daha önde bitirelim ceza almayalım diye kullanırsan, yarışı bitiremezsen, dağılan motoru toplamaya çalışırsan araç gelişmez.

            2. Alonso’nun dediklerinde bir mantıksızlık yok. Pitten başlamaktan çekinmemeliyiz derken kastettiği dayanıksız olan motorun eskiyen parçalarını zorlamamak yani daha fazla yol katetmek adına gerekirse her haftasonu güç ünitesinin parçalarını yenilemek. McLaren Honda nın şuan ihtiyacı olan tek şey gelecek sene için data, 3-5 puan değil. Kanada gibi çoğu takımın düşük df sürdüğü pistte görüldü ki Honda’nın durumu sanılandan daha kötü Renault’un bile uzağındalar. Aracın aerosu nispeten iyi olduğu halde bu durumdalar. Motorun da kalan 7 tokenle sorunlarının çözülmeyeceğini varsayarsak McLaren puana odaklansa bile öndekiler sorun yaşamadığı sürece zor.

              Bana göre yapmaları gereken şey yarış haftasonlarını simülatör olarak kullanıp temeli iyi olan şasiyi gelecek seneye hazırlamak. Sürekli parça denemeleri lazım. Honda’da kış döneminde tokenleri kullanım alanlarını belirlemeli. Motorda fundamental bir sorun olduğu çok açık. Gerçekçi olmak gerek McLaren Honda bu sene nasıl bir yaklaşımda bulunursa bulunsun kuru zeminde sadece Macaristan ve Singapur’da puan kazanabilir.

              1. Araçda mekanik ve aerodinamik DF eksik ki bu araç için kötü fakat şasinin dengeli olması güncellemeleri yadırgamıyor olması pilotların iyimserliğinin sebebidir. Alonso nun bu sezondan vazgeçmiş gibi görünmesinin ana sebep ise;Honda nın henüz net verimli bir güç üreticisini araca yerleştirememiş olmasıdır. Alonso nun asıl bahsettiği konu… başarıyı bu sezonda yakalama yerine gelecek başarı için bu sezonun test gibi değerlendirilmesidir. Test ile yarışma modundaki verimliliği kullanmak farklı değerler yada bilgilere yönlendirebilir.

              2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
                [VET^01] #ForzaFERRARİ

                Aracın aerosunun iyi olduğu kanısına nerden vardın anlamadım 🙂 Bence toptan kötüler.Böyle bi haber varsa paylaş okuyalım hatırlamadığım bir yerler vardır belki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir