Resmi: Michelin Yeni Tedarikçi Olmak İçin FIA’ya Başvurdu

yazar:

kategori: ,

Michelin’in Formula 1’in yeni lastik tedarikçisi olmak için FIA’ya resmi olarak başvurduğu doğrulandı.

Michelin motorsporları direktörü Pascal Couasnon: “Evet, biz başvurduk.”

“Formula 1 hakkında fikirler üzerine konuşmak istiyoruz, mevcut durumdan memnun değiliz, özellikle de lastikler açısından.”

“Eğer istikrarlı olmak istiyoruz, çözümler üretmeden yorum yapamaz veya şikayet edemezsiniz. Bu yüzden fikirlerimizi söylemek ve bunları sunarak insanların ilgilenip ilgilenmediklerini görmek istiyoruz.”

“Hiç olmazsa kimse bize ‘konuşuyorsunuz ama birşey yapmıyorsunuz’ diyemez. Şimdi elimizden geleni yapıyoruz.”

Couasnon Michelin’in teklifinin Formula E’de kullanılan 18 inç jantları temel alan ve çok daha uzun mesafe sürülebilen bir hamur olduğunu doğruladı.

“Bu teklifler her zamankinden daha iyi şekilde aynen geçerli. Teklif yaparken durumu biraz değiştirmeyi deniyoruz. Formula 1’deki lastiklerin görüntüsünün bizim yapmak istediğimiz şey olmadığını düşünüyoruz.”

“Lastikler birkaç turdan sonra kenara atılan bir şey konumunda, bu lastik endüstrisi için iyi bir şey değil.”

“Daha iyi bir şov oluşturmak için başka bir yol olduğunu söylüyoruz. Le Mans haftasonunda gördüğümüz gibi yüksek teknoloji lastikler ile iyi tutunma sağlanabilirken şov da devam edebiliyor.”

Bernie Ecclestone geçen ay Michelin’in spora dönmesinin kötü olabileceğini söylemişti.

Ecclestone: “Onlar Ocak’ta takıp Aralık’ta çıkarabileceğiniz kaya sertliğinde bir lastik yapabilirler, çünkü eleştirilmeyi istemiyorlar.”

Couasnon ise: “Elbette Bernie’nin yapmak istediklerine saygı duyarız. İnsanların Pirelli’nin iyi bir iş yaptığını söylemerini de anlayabilirim, ancak takımları ve pilotları dinlediğinizde herkesin bu görüşte olmadığını görebiliyorum.”

“Eğer istek daha fazla pit stop ise bunu başka türlü yapmalısınız, belki diğer şartlara uyan bir çözüm bulabiliriz.”

Couasnon Michelin’in dönmesi için doğru zamanda olduklarını düşünüyor.

“Sporu seviyoruz, ancak bugün daha iyisinin yapılabileceğine inanıyoruz.”

“Haklı olduğumuzu söylemiyoruz, en azından spora bir katkıda bulunmak ve yenilikler getirmek istiyoruz.”


Yorumlar

“Resmi: Michelin Yeni Tedarikçi Olmak İçin FIA’ya Başvurdu” için 24 yanıt

  1. Sanki Pirelli ocak’ta takılıp, aralık’ta çıkarılacak lastik yapmayı bimiyor ha! Adamlar onlara nasıl söylendiyse, öyle bir lastik profilinde üretim yapıyorlar. Michelin’in sporu ne kadar sevdiğini bilmem ama, reklama bayıldıkları bir kesin. Burada F1’e girip, kendi isteklerini kabul ettirseler, 1 sene sonra ne diyecek izleyen? “Bak Pirelli lastikleri daha kötüymüş. Michelin iyi.” Markaya karşı sempati kazancak millet. Her şey pazarlamadır işte. Kimse detayları düşünmez. Neyse, haydi hayırlısı.

  2. Bu kafayla Formula 1’e geleceklerse hiç gelmesinler.

  3. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    :/

  4. 18 inç jantları getirmek için geliyorlarsa hiç gelmesinler. Bir kere kafadan ekstra maliyet demek bu. 13 inç jantlarla lastikler bir noktaya kadar süspansiyon görevi görüyor, 18 inçte bu yok ve lastiğin yapamadığını süspansiyon yapacak= Maliyet.

  5. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Pirelliyle devam edilsin eğer edilmeyecekse adam gibi boyutta bir lastik olsun. Bunlar çok kötü duracak. Eccelstone haklı,umarım gelmez

  6. At arabası tekeri gibi tekerlekleri getirecekler. Olmaz olsun. İstedikleri lastikler LMP1’lere yakışıyor da bunlarda olmaz.

  7. Michelin diyor ki: “Pirelli öyle dandik lastik yapıyor ki yarış esnasında araçlar pite girmek zorunda kalıyor. Halbuki ben ben size taştan lastik yapacağım. Eskime, yıpranma olamaz. Zaten hamur olayı da yok çünkü malzeme sadece taş. Yontmak için iyi yöntemler geliştirdik. Kaya gibi oldular. Daha geçen gün bir test yapalım dedik test aracımız geri gelmedi. 🙂 Şu anda Çin’e ulaşmış bulunuyor. Ehi ehi anlayacağınız fazlasıyla sağlam bir lastiktir. Pardon taştır diyecektim. 🙂 “

  8. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Hala millet görünüş derdin de F1 de şuan ne iyi ? hiç düşünen yok bi blokaj da lastik pert pilotlar geçiş yapamıyor garanti olmadan lastikler yanacak diye.Daha geçen yarış gördünüz alonsoyu geçerken vettel blokaj yaptı lastiği pert etti böyle lastik mi olur.Lastiğin ısıtma problemleri bu sene cabası açıkçası prelli bu işi yapamıyor defolsun gitsinler.

  9. Güzel birde pioneer oto ses sistemi taktırsınlar bangır bangır gezerler zaten egzoz sesleri iğrenç arabada iğrenç olur bu jantlarla pistte dönüp dururlar..

  10. Lastik savaşları güzeldi. Tekrar gelmesine hayır demem. Ama yakıt ikmali geri gelmeden ultra dayanıklı lastikler yapmak da yarışları öldürür.

  11. Mevcut büyüklükte lastikler olup, yakıt problemini de kaldırırlarsa, her tur deli gibi zorlayan pilotları görürüz ki o zaman tek pit sorun olmaz. lastik seçimlerinde de muhafazakar davranmazlarsa, mesela malezya orta sert-sert yerine, yumuşak orta sert olursa çoğu pistte yeni tur rekorları görürüz. tercihim ise pirelli-michelin savaşı.

  12. 18 inç lastikler zaten boyut olarak ve görsellik olarak berbat…Defalarca resimlerini gördük be testlerde pilotlar görüş açısını kapattıgını söylesi…Yani si pilotlar bu boyutta lastık istemiyor aslında…

    Pirelli yi marka olarak ne kadar sevmesem de,inanıyorum ki bunca calısmadan sonra geliştirdiler…Michelin Sözde bel altı vurup pirelli yavaş kalıyor diyor ama michelin de daha saglam lastik yaparsa ve pilotlar zoraki tek pit stop yaparsa bu işin keyfi nerde olucak?
    Michelin aklınca f1 i deneme tahtası gibi kullanıcak 18lık laatıklerle…

    Pirelli iyidir iyi…

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Ne geliştirdiler ? gittikçe kötüye gidiyorlar.

      1. Michelin ne kadar lastik yapmayı biliyorsa,pirelli de en az o kadar biliyordur…

        Pirelli den f1 e girerken istenen lastik performansı(dayanıklılık) bu şekildeydi…Adamlarda buna göre lastik yaptılar…

  13. Bu iş olmaz yani olmamalı.
    Bunların yaptığı şey şartnamesi belli olan ihaleye kendi kafana göre şartname ile girmeye çalışmak başka da birşey değil.
    Tedarikçi olmak değil kendi politikalarına göre reklamlarını yapmak istiyorlar.

  14. “Couasnon Michelin’in teklifinin Formula E’de kullanılan 18 inç jantları temel alan ve çok daha uzun mesafe sürülebilen bir hamur olduğunu doğruladı.”

    1. 18 inç lastikler.
    arkadaşın fotoda da paylaştığı gibi görüntü olarak berbat (bence). ayrıca geçenlerde bir takımın mühendisinin dediği gibi bu lastikler f1 aracını baştan aşağıya değiştirecek mekanik ve belki de aero olarak. bir bilinmezlik daha. tabi bu bilinmezlik f1 adına olacak; lastik firması ise cebine bakacak. yol araçları lastikleri için hem çok güzel bir gelişim alanı bulacak, hem de yol lastiklerinin bol bol reklamını yapacak. örnek: yolda kullandığımız lastiği f1 araçlarında da kullanıyoruz vs. gibi..

    2. çok daha uzun mesafe sürülebilen bir hamur.
    bu saçma sapan “dayanıklı” lastik hanuruna 2005 yılında katlanabildiysek bunun sebebi o yıl yakıt ikmalinin var olmasıydı. 2010’da dayanamayışımızın nedeni ise yakıt ikmalinin de kalkması ile birlikte laf olsun diye ya yarışın başında, ya da son 1-2 turda girilen formalite pitler oluşuydu ki hiç çekilmez bir hal almıştı.

    ama bunlar michelin’in umrunda olacak mı? elbette hayır. bu adamlar ki lastiklerinin patlamasından korkup (kimsenin canını düşündüklerinden değil) marka değerine halel getirmemek için piste çıkmaktan vaz geçen bir lastik firmasıdır.

    hasılı, bu mişlen (alem gibi mişlen demeye bayılıyorum) yöneticisinin söyledikleri ve hayalleri beni hiç mi hiç heyecanlandırmıyor, (kişisel ve tamamen subjektif) tercihim tereddütsüz şimdiki (bu yılki hafif sertleştirilmiş) pirelli’nin orta karar lastiklerinin devam etmesinden yana. gereksiz maceralarla f1’in geldiği nokta ortada, bari şimdiki durumu koruyalım.

  15. yarışlara ne derece heyecan katar bilinmez tabi, ama benim görüşüm Pirelli bu işi kıvıramadı hız anlamında araçlara bi etkileri yok nispeten dayanıksız ve yavaş lastikler çıkartıyorlar, twitterda F1 yazarı Andrew Benson yazmış jantlar lastikler büyüyeceği için tur başına 0.3-0.4 saniye kayıp olabilirmiş ama mühendislerin söylediğine görede Michelin tur başna 3 saniye hızlı olması bekleniyormuş bence bu bile yeterli yine aynı yazarın söylediğine göre anlaşma için Pirelli seçilecekmiş çünkü Bernie öyle istiyormuş…

  16. Michelin gelirse arabalar iyice çirkinleşecek anlaşılan. 18″ jantlarla caddelerde gezen apaçi Tofaş’lardan bir farkı kalmıyor. Seslerde aynı derecede rezalet zaten…

  17. Yakıt ikmali olmadığı sürece lastikler sert olursa tek pit li yarışlar olur, yumuşak olursa da iki turda kenara atılır. Michelin burada neyi değiştirecek bunu anlamadım ben

  18. Pirelli de kalırsa 2017 kurallarının da başlamasıyla harika yarışlar, heyecanlı sezonlar geri dönebilir. Böyle deyince bi’ heyecanlanıyo insan be!

    1. ben ümitli değilim 2017 den

  19. evet guzel haber alonso için ıyı sever rekabeti istiyordu da

  20. Yusuf Hitay avatarı

    şimdi onlar düşünsün.

  21. Süper bir haber bu 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir