Vasselon: "Tempo Açısından Toyota'nın En İyi Senesiydi"

yazar:

kategori:

Kln kökenli takım, 2005 senesinde ulaştığı 4.lük başarısını bu sene yakalayamadı ama beklenenden daha yakın gridde Fransız teknik adam, bu seneki aracın hızından tatmin olmuş.

Vasselon: “(2005 ve 2009) iki farklı şartlara sahipti. 2005’te iki takım egemendi; McLaren ve Renault ve tempo açısından aracımız tur başına 1,5 saniye daha yavaştı. Bu sene ise çoğu yarışlarda tempodan sadece bir iki ondalık uzaktayız”

“Bir çok yarışta iyi kazanma şanslarımız vardı, bu önceden hiç olmamıştı. Bütün yarışlarda puan alma imkânımız vardı; Monako ve Monza hariç”

“Bir çok defa da podyum adaylarıydı ve 2-3 sefer de galibiyet adayları. bu yüzden tempo açısından bizim en iyi senemizdi”

Vasselon, buna rağmen takımın 2009 beklentilerini yakalayamadığını belirtti. Toyota, bu sene için takımlarda üçüncülüğü hedeflemiş, aynı zamanda ilk yarış galibiyetine ulaşmayı amaçlamıştı.

Bununla birlikte amaçlarına ulaşamamada kilit yarışın Belçika GP olduğunu belirtti.

Vasselon: “O yarış, benim en büyük hayal kırıklığımdı. Çünkü Spa bizimdi. Jarno en hızlıydı ve kazanmalıydı”

“Spa’daki bir galibiyetle hemen hemen iki hedefimizi de başarmış olacaktık. Hem galibiyetimizi alacaktık, hem de başka yerde alınacak 2 puan ile şampiyonayı McLaren ve Ferrari’nin önünde 3. tamamlayacaktık.”


Yorumlar

  1. Spa'da ki hızıyla o Toyota Trulli de değil de başkasında olsaydı bence yarış kazanılabilirdi. Adam bu kadar güçlüydü dediğine göre.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir