"McLaren-Mercedes Hiç Olmadığı Kadar Güçlü"

yazar:

kategori:

Mercedes-Benz’in, BrawnGP’nin büyük bölümünü satın alacağı yönünde söylentiler olmasına rağmen Haug, Alman üreticinin McLaren ile olan beraberliğine tamamen bağlı olduğunu belirtti.

Mercedes’in sahibi Daimler, McLaren’in %40 hissesine sahip.

McLaren ile ilişkilerini son erdirmenin yolunu aramak için herhangi bir neden olmadığını söyleyen Haug, 2009 sezonundaki geri dönüşün ardından McLaren-Mercedes’in en iyi durumunda olduğunu ifade etti.

Haug: “İş ortağımız McLaren’e uzun süreli bağlılığımız üzerine kesin bir karar var. Söylentilerle uğraşmak yerine şunu söyleyebilirim ki bu takım birlikte, önceden olmadığı kadar iyi çalışıyor”

“Çocuklar dikkate değer bir iş çıkardılar, sezonun başında gerçekten kayıplardaydık ve içimizde görüştük, Nurburgring’de evimizdeki yarışta geri dönmemiz gerekliydi. Bunun gerçekleştiğini gördük”

“Düğmeye basıp da olan bir şey değil bu. Çok çalışıldı ve bana göre McLaren ve şasi elemanları için dikkate değer olan şey, tamamıyla yeni bir stilin benimsenmiş olmasıydı”

“Bu takım test etme, öğrenme ve değerlendirmeden ibaret. Tırlar yarışlara geldiğinde ve Cuma sabahı parçaları getirdiğinde kontrol edersiniz, bir daha kontrol edersiniz ve ard arda test edersiniz. Garajda çok iş vardı”

“Neyin ortaya çıkacağı, bir sonraki 0,1 saniyede ne olacağını vs. önceden görmede bu çocuklar için 5-6 aylık süreç, muhtemelen McLAren tarihinde, takımımızn tarihinde en iyi öğrenme dönemiydi. Bu da gösteriyor ki bu takım, hiç olmadığı kadar güçlü”

“6 ay öncesine göre kıyaslarsanız ve bütün takımların performasını göz ardı ederseniz, son 7 yarışta daha fazla puan topladık. Monza ve Nurburgring gibi bazı yerlerde de kaybettik. Önemli bir gerçek açıklama bu: bu takım muhtemelen hiç olmadığı kadar iyi”

“Takım içindeki, yarış pistindeki insanlar arasındaki ilişkinin kesinlikle harika olduğunu düşünüyorum. Bir çok zorluklarla karşılaştık: Avustralya, Malezya. Ama bunlardan gelip sezonun sonunda burada olmak muhteşem. Bu devam edecek”

“İçeride görüşülen diğer meseleleri ve diğer seçenekleri konuşmak doğru değil. Hiç bir karar alınmadı. Alınan tek karar, iş ortakları olarak buradayız ve bağlılığımız uzun bir süreyi kapsıyor”

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh da iki grup arasındaki ilişkinin harika olduğunda hemfikir.

Whitmarsh: “Ekleyebileceğim tek şey, Daimler %40 hisse sahip ve çok önemli bir hissedarlar. 15 senedir muhteşem bir iş ortağı oldular ve önümüzdeki uzun bir süre daha birlikte  olacağız”

McLaren, 2009 sezonunu 3. sırada tamamladı ve kötü bir başlangıcın ardından 2 galibiyetle sezonu kapadı


Yorumlar

  1. Silver Arrow avatarı

    yahu, brawn'ı alıp kabus olmak o kadar kolaysa olur zaten, mclaren'i tehdit etmekle neden uğraşsın? mclaren'in kendisi mercedes zaten. takımın çoğunluk hisseleri mercedes'te. f1 tarihinin en klas iki takımından birinin hisselerine sahip mercedes. bu ortaklık her ikisi için de getiri sağlamıyorsa ayrılırlar zaten. demek ki sağlıyor.

    belki bir gün kendi takımını kurmayı düşünebilir mercedes. bu en doğal hakları. ancak takım kurmakla olmuyor. şartlar gerçekten onlar için uygun olduğunda bunu yapacaklardır zaten. şimdi mclaren'le kalıyorlarsa bu tehditle, şantajla değil, mclaren'le kalmak istedikleri içindir.

  2. Bir kaç gün aralıkla TRF1'e giremeyince çok haber dönüyor, kaçırıyorsun. Toyota'nın çekilmesi bir kötü haberdi ama Mercedes ile McLaren'in birbiri hakkında karşılıklı pozitif açıklamaları gerçekten güzel bir haber.

    "İş ortağımız McLaren'e uzun süreli bağlılığımız üzerine kesin bir karar var. Söylentilerle uğraşmak yerine şunu söyleyebilirim ki bu takım birlikte, önceden olmadığı kadar iyi çalışıyor"

    Haug'un bu sözleri haberin özeti niteliğinde.

  3. eğer öyleyse yani 2007 den de güçlülerse f1 i süpürürler…biraz mübalağa var gibi geldi.

  4. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Konuşmalar hep bir üst perdeden, atılması planlanan adımlar mesaj içerikli ve tehditkar bir kıvamda idi ki abu dabi de bütün problemler çözülmüş ve tam mutabakata varılmış oldu.

    artık sansasyonu ve senaryoları bırakalım ve tarihin en iyi formula 1 aracına (mp4/4) yakın bir arabayı nasıl üretiriz buna yoğunlaşalım.

    Açıklamalardaki bu olumluluk bana önümüzdeki seneye dair takımımızın çok agresif ve hegamonik bir pozisyonda olacağını hissettiriyor.

  5. ihsan özdemir avatarı
    ihsan özdemir

    burası kurtlar sofrası ve bunların hepsi kurt.. mercedes , mclaren'i köşeye sıkıştırdı ve bir çeşit tehdit etti.. ya gelişim gösterip bir numara olursun yada ben brawn'ı tamamen ele geçirip kabus olurum ! bir de üstüne red bull'a motor verir iyice canınıza okurum ! sanırım mclaren gerekli başarıyı gösterip sınavı geçtiki, ortaklık devam ediyor. bunlar birbirlerinin kara kaşına, kara gözüne aşık değiller 🙂

  6. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Bunlar Henüz Erken Açıklamalar..Sezon Baslayinca Yeni Kurallarla Görecegizi Yakıt Tüketimi Olsun,Aracin Agirlik Dağılımı Vs.Vs… :=)

  7. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    kesin olan seneye MM ve RBR güçlü olcak gerisi muamma.

  8. alin size bomba brawnin % 16 si simdiden mercedesin aslinda mercedes %75 yada 85 ini istiyor brawnin yillar ilerledikcede % 100 unu alip ismini mercedes f1 team yapmak istiyor ama mercedesin arap hissedarlari f1 de surekli degisen kurallar yuzunden buna simdilik pek sicak bakmiyor yeni haberleri alinca sizide haberdar ederim ya benim okudugum haber yanlis ya yanlis cevriliyor yada haug ikili oynuyor

  9. Tabi ya iddiasız geçen bir sezonun ardından sponsorları tatmin etmek için böyle bir açıklamaya ihtiyaç vardı,alman gestapo ingilizlerin içinde kala kala onlar gibi dolapçı olmuş.

  10. hic olmadıgı kadar guclu degil,
    henuz :))

  11. o aracınızda kimi olsaydı neler olurdu kim bilir. en iyi pilotunuzun sadece 1 puan gerisinde kaldı…iyiyle kötü arasında fark var:)

  12. renault alonso avatarı
    renault alonso

    hemde çok

  13. serhat zulub avatarı

    artık güçsüz olmasını temenni ediyorum

  14. efendimayin  avatarı

    Brawn bu sene gibi gitmesinde tek başına önemli değil. Bence seneye vettel-massa-alonso-lewis-nico şampiyonluk için çekişecek.

  15. Silver Arrow avatarı

    :)))

  16. mert merter avatarı

    Hadi Bakalim Bunlarla Gelin Bana Kardesim :)) Aferim Aferim kardes kardes devam edin..

  17. kaan kaanhan avatarı

    çok güzel haberler gelmeye devam ediyor, bundan sonra ayrılık dedikodularının fasa fiso olduğu ortaya çıkmış oldu. zaten belliydi her türlü şey söylendi ama %40 hisseyi kim alıyormuş bunun lafı hiç geçmedi, eğer zengin ve ciddi bir alıcı olsa "en azından" yakıştırma yapardı basın.

  18. Harika bir açıklama Haug'dan tebrikler en dogrusu'da buydu zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir