Sainz: “Alonso 2015’in Zor Geçeceğini Biliyordu”

yazar:

kategori:

Toro Rosso’nun çaylak pilotu Carlos Sainz Jr’ın babası Carlos Sainz, 2015’te Ferrari’den Honda motorlu McLaren’e geçme kararı alan Fernando Alonso’nun bu senenin zor geçeceğini bilerek bu kararı aldığını söyledi.

Ferrari’de istediği şampiyonluğa bir türlü ulaşamayan Alonso, bu sene McLaren’e geçme kararı aldı ancak bu değişiklik şu ana kadar oldukça sıkıntılı oldu.

Sainz “Fernando’nun daha çok uzun vadeli düşündüğü açık. Bu sene böyle bir süreçten geçmeyi bekliyordu.”

“En iyi seçeneği seçmek asla kolay değildir çünkü kimsenin kristal küresi yok.”

“Ancak Fernando’nun başka mücadeleye ihtiyacı vardı. Başka bir motivasyona. Onun başardıklarıyla bulunduğu konumda kendisini mutlu hissetmesi önemli.”

“Ve şu anda McLaren’de rahat hissettiğini düşünüyorum.” dedi.

Ancak Sainz, 2016’da rekabetçi bir aracın gelmemesi halinde Alonso’nun hislerinin değişebileceği konusunda uyarıyor.

Sainz “Fernando gelecek sene kazanan bir araç beklediğini söyledi.”

“Bu yüzden 2016’da şampiyonluk mücadelesi verebileceği bir aracı olmazsa bu durumu kabullenmesi zor olur. Ancak şu anda olanlar beklentisi dahilinde düşük seviyede.” dedi.


Yorumlar

“Sainz: “Alonso 2015’in Zor Geçeceğini Biliyordu”” için 7 yanıt

  1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    ”Bu yüzden 2016’da şampiyonluk mücadelesi verebileceği bir aracı olmazsa bu durumu kabullenmesi zor olur” ki olmayacak.Bu kadar geri de iken bir anda ferrari mercedesi yakalaması %0.000000001 ihtimal olur.Mercedes ferrari de gelişecek özellikle ferrari yani şampiyonluk mücadelesin de olacaklarını pek sanmıyorum.

  2. ben alonsonun artık bittiğini düşünüyorum mercedes rozbergi gözden çıkarma yerine alonsoyo alma olasılığının da düşük olduğunu varsayarsak bu motor kurallarının devam ettiği sürece mercedesin yenilme şansıda olmadığına göre alonso nun yerinde olasam başka bir kategöride yarışırım yada ferrariye geri dönerim maclern 2 tur yediği bir durumdan çıkıp önümüzdeki sezon bu kurallarla yarış kazanması imkansız örnegi yok bence tarihtede

    1. Bende aynı şekilde düşünüyorum. Mclaren uzun bir süre toparlanamayacak. Belki 2017’de ki köklü kural değişiklikleri fayda sağlar ama Honda ile bu iş yürümez. Seneye üst sıralarda Mercedes ve Ferrari’yle yarışabileceklerini düşünmüyorum. Alonso kazanmak isteyen ve hakeden (bana göre) bir pilot olduğu için ya Ferrari ile çalışmalı (Raikkonen’den sonra) ya da F1 kariyerini bitirip başka bir kategoride yarışmalı. Arai’nin söylediklerinin safsata olduğu Kanada’da ortaya çıktı. Hiçbir gelişme yoktu çünkü.

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Alonsoyu bi daha bu takıma kabul göreceğini felan mı düşünüyorsunuz siz 🙂 🙂 🙂

        1. Arrivabane takımda istemez zaten onu.

          1. arkadaşlar hiç belli olmaz raide ne şekilde ayrılmıştı ferrariden ama geri geldi allonun dönmesi vettelin surat ifadesini nasıl etkiler merak ediyorum adam güçlü bir takım arkadaşı gördümü hemen kaçıyor ricardo onu fena tokatlamıştı ha diyeceksiniz kimi zayıf bir takım arkadaşımı şu an zayıf diyebiliriz ancak

  3. Ancak şu anda olanlar beklentisi dahilinde düşük seviyede.” dedi.
    Şu kelimeyi anlamak istemeyenler ile dolu buralar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir