Mosley “Formula 1’in Mevcut Yapısı Sorunlu”

yazar:

kategori:

FIA’nın eski başkanı Max Mosley, Fomula 1’in FIA Başkanı Jean Todt’tan daha fazla faydalanabileceğini ancak mevcut yapısının sorunlu olduğunu söyledi.

Mevcut FIA Başkanı Todt, eski başkan Mosley’e göre daha sakin bir başkanlık geçiriyor. Mosley kendi döneminde günümüzde olan sorunları çözmek için çok fazla olaylara dahil oluyordu.

Kimileri Bernie Ecclestone’nin büyük jenerasyon farkı nedeniyle sporun başında kalmaması gerektiğini düşünse de Mosley öyle düşünmüyor.

Mosley “F1’in zirvesinde jenerasyon değişikliği olması gerektiğinden emin değilim. Bernie en azından finansal açıdan harika iş çıkarıyor ancak F1’in temel yapısı sorunlu.”

“Üst sıra takımları çok zenginler, diğerleri ise stres yaşıyorlar ve ortak çözüm bulmak zorundalar. Ancak Bernie bunu tek başına yapamıyor. Bana göre FIA devreye girmeli.”

“Muhtemelen Jean Todt sorunları aralarında çözmeleri gerektiğini düşünüyor. Jean yol güvenliği açısından harika iş çıkarıyor. Son dönemde onunla konuşmadım ancak o F1’den daha çok bu konuya önem veriyor.”

“Onun bakış açısını anlıyorum. O takım patronlarının olgun bireyler olduğunu ve Ecclestone’nin yönetimde olduğunu, kendisi dahil olmadan sorunları çözebileceklerini düşünüyor. Ben farklı düşünmüştüm ancak onun hatalı olduğunu söyleyemem.” dedi.

Mosley ayrıca günümüzdeki sorunların turbo v6 motorlardan değil, kuralların uygulanış şeklinden kaynaklandığını düşünüyor.

Mosley “F1’de hibrit motorlar olmasına katılıyorum ancak temel sorun harcamalarda bütçe sınırı koyulmamasıydı.” dedi.

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir