Bruno Senna'yı Tanıyalım

yazar:

kategori:

15 Ekim 1983’te Sao Paulo’da hayata gözlerini açan Bruno Senna, Ayrton Senna’nın kız kardeşi Viviane’in oğlu. Babası Flavio Lalli ise 1995 yılında geçirdiği bir motosiklet kazasında hayatını kaybetti.

1993 yılında Ayton Senna, McLaren takımından ayrılırken “Benim iyi olduğumu düşünüyorsanız, yeğenim Bruno’yu görene kadar bekleyin.” demişti. İkili, bir araya geldiklerinde, aile çiftliklerindeki go kart pistinde birbirleriyle yarışarak vakit geçiriyorlardı ve Ayrton, yeğeninden hep övgüyle bahsediyordu.

Bruno’ya, 2004 yılında, dayısının 1986’da sürdüğü Lotus 98T aracı hediye edildi. Bruno bu araçla 2004 Brezilya GP hafta sonunda, dayısının ölümünün onuncu yılında Interlagos’u turladı.

2004 yılında, Formula BMW İngiltere serisinde Calin Motorsport adına 6 yarışa katıldı ve 6 puan aldı.

2005-2006 sezonlarında Formula 3’te yarışan Bruno, 2005 sezonunu 10. sırada bitirirken, 2006 sezonunu 3. sırada tamamladı. Islak ve kuru zeminde yarışlar kazandı ve pek çok kez podyum gördü.

2007-2008 sezonlarında GP2’ye geçen Bruno, sezonları 8. ve 2. sırada tamamladı. 2007 sezonunda Red Bull destekli Arden International takımında, 2008’de ise iSport International takımında yarıştı. Ayrıca 2008 sezonunda GP2 Asya serisinde de tüm yarışlara katıldı ve sezonu 5. sırada tamamladı.

Bruno’nun, 2008 yılında İstanbul Park’taki yarışı, piste koşan bir köpeğe çarpmasıyla sonlanmıştı.

2008 yılının sonlarında Honda takımının F1 aracıyla Barcelona’da test sürüşü yaptı. Jenson Button’a 0.3 saniye kadar yakın sonuçlar elde etti. Ancak Honda takımının spordan çekilmesi ve Ross Brawn’ın daha tecrübeli olan Rubens Barrichello’nun anlaşmasını yenilemesi nedeniyle kendisine koltuk bulamadı. 2009 sezonunda DTM serisine geçmeyerek Formula 1’e yoğunlaşmayı tercih etti.

2009’da Le Mans serisi açılış yarışına katıldı ve takım arkadaşıyla birlikte üçüncülük aldı.

Bruno Senna, 2010 sezonunda ispanyol takım Campos ile birlikte Formula 1 kariyerine başlayacak.


Yorumlar

  1. Taşucu F1_Mehmet-B avatarı
    Taşucu F1_Mehmet-B

    bence ilk sezon orta sıralarda gezecek… ama bilemiyorum.. her an sürprize açık bir spor burası

  2. sanırım başarılı olamayacak…kapağı f1 e atayımda ne olursa olsun düşüncesinde…

  3. ayrton senna duygusal konustugu icin mi bruno'yu bekleyin demis bilmiyorum ancak bu uzerinde buyuk bir baski hissettiriyor olmali. pek etkileyici bir yaris kariyeri-gecmisine sahip degil aslinda. bir de durumu belli olmayan yeni bir takim ile giriyor f1'e.. keske daha erken yasta dahil olabilseydi. insallah basarili olur. en kisa zamanda daha ustlerde gormek istiyoruz senna ismini,

  4. umarım başarılı olur
    çünkü yapacagı her şey Ayton Sennayla kıyaslanacak
    senna ismini en güzel şekilde taşır umarım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir