Renault da Ayrılığı Düşünmeye Başladı!

yazar:

kategori:

Habere göre Fransız üretici, bu toplantıda sporda takımı ile devam edip etmemeyi, sadece motor desteği vermeyi ya da tamamiyle çekilmeyi görüşecek.

Bu haber, Toyota’nın Formula 1’den çekileceğini açıklamasıyla basına yansıdı.

BBC, Renault’nun bu toplantı hakkında kararı büyük ihtimalle bugün açıklamayacağını söyledi.

Toplantıya Renault F1 Takım Patronları Bob Bell ve Jean-Francois Caubet de katılacaklar ancak bu kişiler takımın geleceği hakkında yorum yapamayacaklar

Renault sözcüsü bu gelişme hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Formula 1’e 2001 sezonunda giren ve 2005 ve 2006 yıllarında hem takımlar hem de pilotlar şampiyonluklarını kazanan Renault, bu sene 8. oldu ve en kötü sezonunu geçirdi.

Takımın adı, geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan Singapur GP skandalıyla büyük bir yara almıştı.

Takımın şampiyon sürücüsü Fernando Alonso gelecek sene Ferrari’de yarışacak, onun yerine ise Robert Kubica takıma alındı.


Yorumlar

  1. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Aslında ilk gitmesi gereken marka Renault' tu bence.Hele de bu acayip skandaldan sonra.Neyse konu o değil.Todt' u gelişinden sonra olacaklar ile ilgili McMerc arkadaşın söylediklerine aynen katılıyorum.Çok değil 3-5 sene sonra sadece Ferrari' nin olduğu bir yarış organizasyonu izleyeceğiz bence.

  2. tolga zoruna giden bişeyler var galiba yarası olan gocunur ok gerçkleşirse de ne diyelim hiç bari geçmiş yıllardaki gibi motor veririz bizde sorun değil yine biz motor veririz hepsi bu olur ama ben bunun uydurma olduğunu düşünüyorum honda bmw sonra toyota ve birde renault olursa f1 çok büyük bir darbe almış olur görecez renault un biryere gittiği yok flonun bir açıklması vardı 2015 e kadar burdayız renault şuanda r 30 üzerinde çalışıyor böyle bir planı olmuş olsa idi abdallık yapıpp 2009 r 29 u çüpe atmazlardı görecez renault f1 den kalıyorum diyince bende senin yüz ifadeni görmek isterdim tolga kardaş

  3. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    McMerc dostum, durumun bu hale gelmesinden Todt'u sorumlu tutmakla; Renault'un bu duruma gelmesinde Bob Bell sorumlu tutulması arasında bir fark yok..

    Takımın beyni olan kişiler gitti ve ciddi bir prestij kaybı. Alonso kaçarcasına gidiyor ve halinden çok memnun. Bunlar bir Takım için kabul edilemez durumlardır.. İsteniyor ki hiçbir şey olmamış gibi davranılsın

    Ama kesin olan birşey var ki;,, İçlerinde mücadele gücü kalmadıysa gitsinler, ne yapalım.

    Demek ki öyle yada böyle Briattorenin zorlamasıyla gidiyormuş Takım…Podyum için ne riskli durumları göze aldığını ne çabuk unuttunuz

  4. Bu ayrılıklarda FIA'nın başına jean todt'un gelmesinin çok büyük etkisi var. Herkes mosley'nin ardından yeni, temiz, daha az politikalı, daha az skandallı, daha çok "sportif" bir dönem bekliyordu ancak mosley FIA'daki kölelerine veliahtı jean todt'un seçilmesini emredince F1'in yönetim anlayışında hiçbir şey değişmemiş oldu. FIA tarafından abuk sabuk kurallar, her sene anlamsız değişiklikler yapılmaya devam edecek, cezalar-kurallar her seferinde farklı uygulanacak, bir standart tutturulmayacak.. Hepimizin bildiği yıllardır süren dengesiz yönetim anlayışı..

    Normal bir zamanda üreticiler araç satışlarından güzel karlar elde ediyorken onlar için F1 çekilebilir bir "sıkıntıydı", ama şu anki küresel ekonomik vaziyette F1'in artık "çekilebilirliği" kalmadı ve neticede hepsi teker teker gidiyorlar işte.. Garaj takımları dediğimiz takımlar için şu anki ortam daha uygun aslında, çünkü onların gerçek dünyada üretim yapmaları, araba satmaları gerekmiyor, dolayısıyla asıl işlerinde zarar etmeleri gibi bir durum söz konusu değil. Tek yapmaları gereken birkaç sponsor bulup takımı işletebilmek, pistteki başarı onlar için zaten sonraki meseledir..

  5. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    ayrılık rüzgarının 2. bölümü başlıyor gibi.

  6. efendimayin  avatarı

    Renaultun patronu olsam kesinlikle çekilirim. Ama bir zileyici olarak istemem.

  7. Marka takımlar,f1 i yol araçların reklamı için kulanıyorlar,kriz yol araçlarını vurunca,sponsor desteği de yeterli olmayınca daha fazla zarar etmemek için ayrılıyorlar,garaj takımları ise öyle bir derdi olmadığından,yani araç satışları ile ilgili olmadıkları için sponsor desteği yetiyordur herhalde.

  8. don carleone avatarı

    yeni takımlar cosworth motoru acaba bernieyi kimler yemledi tek umudum jean todt

  9. ya arkadaslar benim anlamadigim sey bunlar honda bmw toyota ve renaultta dusunuyormus peki bunlar krizi one surup f1 den cekiliyorlar tamam anladim da peki kriz bunlara krizde brawn ne yapsin williams ne yapsin peki bunlardami cekilsin f1 den ben inanmiyorum kriz hikaye baska bir seyler var zamanla anlariz

  10. don carleone avatarı

    bu 2 bunak f1 i globalleştirelim ve kendi ceplerimizi dolduralım diye baksanıza işler ne hale geldi en güzel yerlerine kına yakmaları dileğimle muhtemelen renaultda basın toplantısında f1 den ayrıldığını duyuracak

  11. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Bu durum gerçekleşirse kahrımdan ölürüm 🙁

  12. En azından motor sağlamaya devam etmeliler. 2000 li yıların başındaki Williams-Bmw ortaklığı gibi. Yoksa f1'de Mercedes motorlu 3 takım, Ferrari motorlu 3-4 takım, Cosworth motorlu 4-5 takım olacak ki hiç zevki kalmaz öyle olursa.

  13. Tüm takımlar birer birer gidiyor … sanırım formula biri " kriz teğet geçmedi " arkadaşlar …xDxD

  14. Haber resmileşirse R30'un surat ifadesini görmek isterdim ancak spekülasyon gibime geliyor 🙂

  15. ecrin deniz avatarı

    yok artık…

  16. Renault en en en azından motor tedarik etmeye devam etmeli eğer ayrılırsa formula 1 derin bir yara alır umarım bu olmaz

  17. elif çivici avatarı

    Renault gitmemeli,Toyota nın gitmesinden daha büyük bir darbe olur bu bence.Umarım kalırlar,çünkü seneye Kubica nın bu takıma getirecegi podyumlar var.

  18. Hiç iyiye gitmiyoruz, hiç…

  19. Renault'un ayrılması tabiki üzücü olur ama bu olursada gerçekten çaresiz kaldıkları için olacak, istedikleri için değil.

  20. hiç iyi haberler gelmiyo toyota gitti renault gibi bir üreti daha giderse f1 in vay haline

  21. burak bocek avatarı

    Bana bunlar yeni seri planları gibi geliyor.Bir bir büyük takımlar gidiyor.Japonlar yakında pistide çekerler:)Ancak bu bir msjda olabilir.2012sonrasına ben şüphe işe bakıyorum açıkçası.Ferrari de benzer şeyler söylemişti.Kuralların sürekli değişmesi,dengeler ile sürekli oynanması,f1in cazibesini yitirmesi kriz olarak gösteriliyor.Seneye nasıl bir grid olucak bilemiyorum.Bridgestonun çekilmeeside ayrı bir olay

  22. hayıııırrr!!!!

    tamam garaj takımları iyidir ama marka takımları da tümden kaybolmasın. Renoooo, otur oturduğun yerde. getirme beni oraya.

  23. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    RENAULT F1 TEAM :(((((((((((((((((((((((

  24. al birde burdan yak…olmamasını temenni ederim.

  25. Hayır Renaultsuz bir formula 1 düşünmek istemiyorum 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir