Ferrari "Üreticilerin Ayrılmasına Sporun Patronları Neden Oluyor"

yazar:

kategori:

Ferrari’nin sitesinde yapılan bir açıklamada, Toyota’nın çekilmesinin araç üreticilerinin durumu konusunda FIA’ya ve sporun patronlarına bir uyarı niteliğinde olduğunu söyledi.

Açıklama “Gerçekte bu ayrılıklar, Formula 1’i son yıllarda oldukça etkileyen ekonomik zorluklardan çok sporu yönetenlerin büyük araç üreticilerine açtığı savaştan kaynaklandı.” sözüne yer verildi.

Ferrari, 2010’da spora girecek olan fabrika takımlarının, üreticilerin takımlarının kalitesinde olmayacağına inandığını yineledi.

“Formula 1 önemli parçalarını kaybetmeye devam ediyor: son 12 ayda Honda, BMW, Bridgestone ve bu sabah Toyota, spordan ayrılacaklarını açıkladılar. Onların yerine, tam olarak bunu söyleyebilir miyiz bilmiyoruz, Manor, Lotus, USF1 ve Campos Meta geldi.”

“Katılım bakımından aynı olduğunu söyleyebilirsiniz. Ancak bu tam olarak doğru değil ve 2010 sezonunun ilk gridinin olacağı Bahreyn’de ne kadar takım olacağını ve kaçının sezonu tamamlayabileceklerini göreceğiz.”


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    iyi de ferrari, sen o bahsettiğin sporun patronlarıyla, diğer takımlara karşı haksız rekabet sonucunu doğuracak özel anlaşmalar yapmadın mı?

    belki bununda bir etkisi vardır, üreticilerin bu spora olan inançlarının kalmamasında ve terki diyar etmelerinde.

  2. herşeye rağmen ferrari tek başına güçlü ve ayakta.bu her zaman böyleydi ve böylede olacak.

  3. Yılmaz M. Güler avatarı
    Yılmaz M. Güler

    lash dediklerine aynen katılıyorum, ancak şunu eklemeliyim fia'nın standart motor kullanımı üzerine bi saplantısı var bakınız wrc o kadar standartlaştırdılar ki sadece ford ve citroen kaldı oysa 2000 yılına gidip bakalım mitsubishi, subaru, peugeot, hyundai de vardı. bence bu adamların istediği, (bilemiyorum jean todt bu işi değiştirir mi, ki umarım değiştirir) bütçeyi düşürüp, neredeyse standart motor kullanan bir çok garaj takımı alıp, üreticiler karşısında elini güçlendirmek.. böylece istedikleri değişiklikleri demokratik bi şekilde (!) yapmak. 2000 yılının başlarında motorlar küçülünce kend kendime "sanırım f1'i indycar'a benzetmeye çalışıyorlar" demiştim, korkarım ona doğru da gidiyoruz.

  4. Abdullah Çelik, bugun akşam saatlerinde girilen yorumlardan 2 si silinmiş isim vermeyeceğim ama şimdi farkettim onların yorumu silinince benim yorum çok komik ve anlamsız durmuş, onlarınki niye silindi acaba?

  5. evet abi son bölümde takımın büyük sorunu olan briston ladstiklerini anlamaktı ve bunu hallettiler ayrıca 2008 de sanki takım şampiyonluk mücadelesi veriyormuş gibi arabayı son yarış olan brezilyaya kadar geliştirdiler avusturalyada 9 sıradan başlayan takım sezon ilerledikce 2 sıradan başlayan bmw yi yakaladı ve geçti puan olarak bunu yansıtamamış olsakda pist üzerinde en hızlı 3 takım olmuştuk

  6. her sene değil ancak belli aralıklarla kurallarda değişiklik olmasını destekliyorum. aksi takdirde temeli tutturan 2-3 takım sonuna kadar yukarılarda olmaya devam edecektir. ben üst bölümün her zaman aynı olması taraftarı değilim.

    bunun dışında renault bu sene kendisi etti kendisi buldu. doğru geçen sene erken çalışmalara başlamanın faydası % 100 olmayabilirdi ancak yine de denemekten bir zarar çıkmazdı. renonun kaybedeceği pek bir şey yoktu ama kaynaklarını ne derse desin sezon sonuna kadar eski araca aktarmaya devam etti ya da gizli bir şey bulup son bölümde o kadar hızlanmıştı.

  7. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Çok yerinde bir eleştiri;mantığını sorgulamalı FİA..

  8. kesinlikle büyük üreticilerin gitme nedeni f1 in patronları ve alınan kararlar ve kural değişiklikleridir örnek renault 2008 de tam düzeldi kendine geldi 2009 da köklü bir kural değişikliği ile sıfırdan başladı tekrar bune demek bir takım için zarar demek işlerin kötüleşmesi demek örenek bmw 2008 de nasıldı 2009 da nasıl oldu 2009 da kural değişikliği olmasa idi bmw belkide f1 den ayrılmıyacak dı 2008 de kaldığı yerden devam edip 2009 da yarışlar kazanıp poller alıp f1 de tuttanmasını sağlayacak dı ama sonuç ortada çok üzücü bir durum içinde f1 üzülüyorum gerçekten

  9. ferrari haklı. para ve bundan kaynaklanan menfaatler sporun ötesine geçti. buda ecelsstone un işi. birileri akıllı davranırsa farklı bir seri izlenebilir.

  10. Renault da ayrılığı düşünmeye başladı haberindeki yorumumu okuyun size zahmet olmazsa =) Kendimi Ferrari'nin sözcüsü gibi hissettim bu haberi görünce..

  11. Ferrari ve birileri daha, kapısına dinamit yığılan FIA'nın fitilini ateşlemeye can atıyor.. Kapanması gereken kabarık hesapları var; enteresan şeyler olacak..

  12. efendimayin  avatarı

    Evet f1 gp2 ye dönüşüyor garaj takımları artıyor. Motor üreticileri azalıyor. fia f1 i bitiriyor.

  13. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Endişelenecek tabi, Kime karşı mücadele ettiğin de önemlidir.. Bu sene 3. lük mücadelesi veren Takımlar son 10 seneye damga vuranlar oldu (Üstelik zirvedekiler 2 katı fark attılar)..

    Farklı Takımlar tabi ki zirveye oynasın ama her kuralı farklı yorumlayan zirveye oynayacaksa diğer dürüst davranış içinde bulunan Takımların hakkı yenmiş olmayacak mı ?? Seneye yine farklı lastikler(sonraki sene yine farklı olacak), yeni şase tasarımı ve yine birsürü tasarımlar .. birde test yasağı varki bu aracı dahada güvensiz yapıyor bence..

    Evrim gerçekleşemeden direk Devrim'e geçiliyor.. Bu belirsizlik ve güvensizlik Takımların işini zorlaştırıyor

  14. Ertan Akkaş avatarı

    Bu iş çok önceden karıştı F1'in doğal gelişimine etkide bulundular. Bu da F1'in beklenmeyen bir yola girmesine neden oldu. Krallara fazla dokunmamalıydı. Bence çok geç çükü bu saatten sonra F1'in eski haline dönmesi bile seneler alır…

  15. Cosworth motor skandalı geliyor aklıma. FIA yeni takım alımları sürecinde Coswort motoru kullanacak takımlara öncelik tanımak gibi garip bir işleyişte bulunmuştu. demek ki bu motordan bi çıkarları var. fabrika takımları da kendi motorunu kullanma ve kullandırmayı amaçladığı için Cosworth sevenlerin pek işine gelmiyor olsa gerek.

    ayrıca fabrika takımlarının teker teker sporu bırakmasından önce, bu sene içinde patır patır yeni garaj takımlarının başvurması ilginç bence. niye hepsinin aklına bu sene katılmak geldi ki. niye fabrika takımlar bu sene vazgeçti?

    bütçe kısıtlamasının da fabrika takımlarına yaramadığı açık. F1 gittikçe küçülüyor. küçülüp amatör bir ruhla rekabetçi ve heyecanlı bir seriye dönüşecekse kabulülümüzdür. ama küçülme adına hali hazırdaki heyecanı da yok ederlerse o zaman ne yapacaklar merak ediyorum. garaj takımlarına dönüş FIA'nın istediği gibi bir değişimi sağlamazsa neye yarayacak fabrika takımlarının silinip gitmesi?

  16. elif çivici avatarı

    Santander mi?Yapma kardeş böylr ciddi mevzulara bile kuyruk acınızı ilave ediyorsunuz.
    Bu arada Ferrari çok haklı,hiç biri F1e grebilecek kaliteye sahip değil,Lotus ayrı tabi ki.

  17. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    aynı zeka seviyesinde kesin o dur:)

  18. musab sen misin yoksa?

  19. bayağı ağır konuşmuşlar. bu tartışma burada bitmez. santanderin müsaadesi varmı acaba?

  20. inci incili avatarı

    bu ferrarinin yaptığı en güzel açıklama. ne güzel özetlemişler durumu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir