FIA, Toyota'nın Ayrılmasının Ardından Endişeli

yazar:

kategori:

Toyota, diğer takımlarla birlikte Concorde anlaşmasını imzalayarak 2013’e kadar Formula 1’de kalacağını taahhüt etmişti.

Toyota’nın ayrılığı haberi, grid pozisyonu bekleyen Qadbak/Sauber için iyi haber olsa da FIA, Toyota’nın ayrılık konusunda durumunun açık bir şekilde ortaya çıkmasından önce alternatif takımın düşünülmeyeceğini söyledi.

Yapılan açıklamada “Toyota F1’in şampiyonadaki yasal konumu hakkında acil bir açıklama bekleniyor. Bu gelecekte 13. takımın kabulü konusunda direkt etkili olacak.”

“Bu hafta Toyota ve Bridgestone tarafından yapılan ayrılma açıklamaları FIA için bir endişedir.”

“Bridgestone, şampiyonada gerekli lastik tedarikçiliği anlaşmasının yapılabilmesi için 18 ay öncesinden durumunu bildirdi.”

“Ancak Toyota, F1 takımlarının 2012’ye kadar sürecek olan yeni Concorde anlaşmasını imzalamasından sadece bir kaç hafta sonra geldi.” sözlerine yer verildi.


Yorumlar

  1. f1 artık sona geliyor bu ne karmaşadır böyle herkes zevkine göre bu lsun şu olsun diyor alsınlar biyererine soksunlar bu ne ya artık insanlar bu kadar kendi zevkinize göre yönlendiremezsiniz ben zaten bu gidişle kımı ile bırakırım takibi o varsa yanındayım ama nereye kadar

  2. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Beter olsun FİA ,bu durumun sorumlusu onlar.Yeni seriden keşke vazgeçilmeseydi.Gelirlerin tümü takımlara aktarılıyor olsa ayrılan üretici görmezdik.Durum adil değil,tüm yükü omuzlayanlar gelirlerin yarısını bile alamıyor.Aptal kural değişiklikleri yüzünden eksilen gelir cabası.

  3. Yeni bir seriiiiiiii! FIA'nın başı yakında belaya girecek, göreceksiniz..

  4. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "bence kimi nin kötü araba ifadesi çok onurlarına dokunmuş olmalı. kimi ye de o laf yakışmadı. yazık oldu"
    koskoca Toyota takımı Kimi'nin bir sözünden etkilenip F1'i bırakıcak…hiç sanmıyorum

  5. minardi, üretici takımı olarak sadece Ferrari kalacak. Mercedes, McLaren takımının motor sağlayıcısı zaten.

    motor tedarikçisi olarak da Ferrari, Mercedes kalacak böyle giderse. Renault motor tedarikçiliğinden de çekilebilir.

    geriye işte Cosworth kalacak çoğunlukta sanırım, istedikleri de o zaten. (yeni takımların tümü: USF1, Campos, Manor Lotus bu motoru kullanacak.) ayrıca cosworth'e geçmeyi düşünen başka takımlar vardı sanırım. birileri feci zengin olacak bu işten.

  6. kurallar sürekli değişiyor, harcamaları kısacağız deyip kural değiştirerek artmasına sebep olursanız endişelenirsiniz. F1 hiç iyi gitmiyor renault da çekilirse yalnızca mercedes ve ferrari kalacak üretici olarak. ki f1 in bittiğinin resmidir bu.

  7. yeni bir seri kurulmalı bu kurallarla olmuyor we bu cadde pistleriyle öyle pistler olmalıki arkadan gelen daha şasnlı olmalı böylece çok eğlenceli yarışlar olur

  8. yasal sorumluluk bir şekilde çözülecek bir konu satarlar takımı olur biter. fakat bu ifadeyle aba altından sopa göstermek japonlara sökmez. verirler parayı yinede dönmezler sözlerinden…bence kimi nin kötü araba ifadesi çok onurlarına dokunmuş olmalı. kimi ye de o laf yakışmadı. yazık oldu. halbuki suzukada yeni anlaşmayı tazelemiş. olacak işmi bu.?

  9. inci incili avatarı

    jean todt iş başına. hallet hadi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir