2015 Avusturya GP 2. Antrenman – Vettel Günün Lideri!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 8. yarışı olan Avusturya GP öncesinde gerçekleştirilen 2. antrenman seansını Ferrari pilotu Sebastian Vettel ilk sırada tamamladı.

1.09.600 elde eden Vettel bugünkü en hızlı turu atarak Mercedes pilotlarının önünde yer aldı ve günü zirvede tamamladı. Vettel sabah seansında olduğu gibi öğleden sonra da vites kutusu sorunu yaşayarak seansı erken kapattı.

Vettel’in 0.011 sn gerisinde Nico Rosberg 2. hızlı isim olurken onun arkasında Ferrari’nin diğer pilotu Kimi Raikkonen yer aldı.

Son dakikalarda pist dışına taşarak sarı bayraklara sebep olan Lotus pilotu Pastor Maldonado 4. hızlı isim olurken onu şampiyona lideri Lewis Hamilton takip etti. Hamilton en hızlı turdan yarım saniye yavaş kaldı.

Force India pilotu Nico Hulkenberg seansı 6. sırada tamamlarken onu Lotus’tan Romain Grosjean takip etti. Grosjean sabah seansında koltuğunu Jolyon Palmer’e vermişti.

Toro Rosso’nun genç pilotu Max Verstappen 8. sırada yer aldı. Verstappen bir ara baş ağrısı olduğunu söyledi.

Sauber’de Felipe Nasr 9. hızlı turu atarken onu Force India’dan Sergio Perez ve Toro Rosso’dan Carlos Sainz takip ettiler.

Kendi evi ve pistinde yarışan Red Bull’da Daniil Kvyat 12. hızlı turla en yukarıda yer alan isim olurken takım arkadaşı Daniel Ricciardo 17. sırada kaldı.

Williams pilotları düşük profilli bir seans geçirdiler. Felipe Massa 15., Valtteri Bottas 16. sırada yer aldı.

McLaren için sorunlu seanslar geride kalmadı. Sabah seansında da çok fazla tur atmayan McLaren pilotları öğleden sonra da seansı erken kapattılar. Her iki araçta da motor sorunu olduğu düşünülüyor. Yeni aerodinamik pakete sahip olan Alonso 16. olurken Button 18. sırada kaldı.

CH3fGzoWUAA8Y40

 

 


Yorumlar

“2015 Avusturya GP 2. Antrenman – Vettel Günün Lideri!” için 35 yanıt

  1. Ooo Mercedes tiyatrosu, alırım bir dal

  2. Nasıl bir takımsınız ya.Kırmızılar mızıkçılık yapmasın diye mahsusçuktan oynamalarına izin veriyorlar.Bu işten büyüksünüz işte.

    1. Arkadasım sen renaultla karıstırdın heralde ferrarıyı. Bence mercedes ferrarıye onları yakalamamaları konusunda rusvet vermıs olmalı. Onlar anlasırlar bız seyrederız. Bu ısler boyle. Elbette kımse rakıpsız degıldır mercedeste oyle . Ancak ferrarıyı cok kucumsemıssın. Orta bolumde gprusmel uzre dıyelım. Ikı uc yarıs kaldı anlasmaların bıtmesıne.

  3. Murat AYDIN avatarı

    Vettel için sorunlu bir yarış olabilir. Hami fren problemi yaşar. Rosberg lastikleri erken bitirir. Kimi-Ros-Massa podyumu oluşabilir. Olur mu olur yani

  4. zekeri sayin avatarı

    Yarin mercolar geregini yapar.pazar gunu biraz heyecanlaniriz ama spnuc ayni olur.Ancak kim kaxanirsa kazansin camurda debelenen manda homurtulu araclarin devri bitmeli ve durgunluga karsi adeta asice haykiran V motorlar gelmeli.boyle bir motorla manoru bile desteklerdim.

  5. Mclarenin sitesinde her antremandan sonra detaylı basın açıklaması mevcut arkadaşlar . her türlü detayı açık şekilde anlatıyorlar. mclaren.com

  6. Arkadaşlar Lewis bir ayar problemi mi yaşadı yoksa hızlı turlarında kendi hatası mı oldu? epeydir antramanlarda bu kadar sönük görmedim onu ?

  7. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    Antreman da olsa birinci olmak güzel macleren in haline üzülüyorum eskisi gibi bizimle çekişme lerini istiyorum.ah o eski gunlerrrr

  8. O degilde yaris temposu olarak williams ferrari ve mercedes cok yakin sasirtici bi sekilde williams baya iyi

  9. Bu mercedesin geçen yarışlarda ön kanadı çok oynuodu bu hafta azalmış sanırım 3mm en çok mercedesi etkilemiş bilmiyorum sizede öyle geldi mi ?

  10. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    2.Malezya yolda gibi ahmak mercedes !!

    1. tm 😀

    2. Yav he he

      1. Üstteki herif muhtemelen 16 yaşında. Her beğenmediği yorumun altına kışkırtmak için bunu yazıyor.

  11. Bilmiyorum fark ettiniz mi ama Alonso’nun turu yumuşakla atılmış. Ss ve S arasında gerçekten 0.9 saniye varsa orta sıralara gelebilir belki

    1. Yarin gorucez onu

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          haha 😀

  12. Rosberg 2. denemesinde hata yaptı, Raikkonen de 2. denemesinde hata yaptı. Hamilton ise 2 denemesinde birden hata yaptı. Vettel sadece 1 deneme yaptı sanırım, 2.yi ya yapmadı ya da o da hata yaptı ama bir şey demediler. Ayrıca Raikkonen en hızlı turunu bayağı erken attı sonlara doğru değil. Rosberg de bi 10-15 dakika sonra ve yine Vettel de Rosberg’den 10 dakika falan sonra attı turunu.

  13. arkadaş iyi yanlarımızdan biri dayanıklılıktı oda iki yarıştır su koyuverdi, inşallah vites kutusu değişmeden hallolur sorun, hız anlamında tüm takımlar yakın gözüktü fark olarak ama benim görüşüm Mercedes yarın pole için mutlak favori, bi ihtimal aralarına girebilirsek harika olur ama pilotların araçtan maksimumu çıkarmaları şart öne yakın gözüktük ama arkadakilerde bize yakın ve Williams bugün elini daha göstermedi, Mercedesi geçmeyi hayal ederken arada Williamsa geçilmek can sıkıyor…

  14. Yav he. Button engine problem dedi girdi. Alonso saçma sapan şeyler yapti. Piste cikiyor geri pite giriyor en az 5 kez boyle yapti. Sonrasinda da cikmadi zaten.

  15. Mercedes yarınki sıralamalarında yarışında açık ara favorisi.Bütün takımlar kabullendi aslında,sadece ilgiyi diri tutmak için göstermelik hareketler bunlar.

    1. Ikinci bir malezyaya herkesin ihtiyaci var merco isi biliyor 😀

  16. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Hamilton neler yapıyordu öyle anlayamadım gitti 😀

  17. oguzferrari avatarı

    vettelde vites kutusunu degıstırecek gbi görunuyor , sıkıntı

  18. oguzferrari avatarı

    keske ferrari pole alsa ama mercolar bılerek en hızlı dereceyı elde etmek ıcın cıkmadı sonlarda uzun turlar attı rekabet var gbi gostermek için

  19. Kimi uzun sürüşler yaptı tek tura pek odaklanmadı gibi sadece 1 defa piste çıktı SS ile.
    Uzun sürüşlerde Rosberg’ten biraz daha hızlıydı. Vettel’de yine vites kutusu problemi çıktı, neyseki 20 dk kala falan oldu.

  20. Şaka maka maurissuyla aradaki fark 0.5 :)) Olum para falan harcamayın gidin satın alın maurisyayıda en azından 18. lik garanti olsun hem 4 arabayla kapışırız arkada MCLAREN farkı 😀

  21. Motor bomba ya 😀

  22. Honda en ağır küfürleri hak ediyorsun.

  23. Mclaren isterse ultra kısa burun getirsin bu motor olduktan sonra bir cacık olmaz. Ya patlıyor ya da gitmiyor.

  24. Bu McLaren boşuna gelişeceğiz demesin. Gelişmek isteyen adam çıkar turunu atar, değerlendirir antrenmanları. Bunlar zahmet edip piste bile çıkarmıyorlar ondan sonra gerilerde sürtüyoruz diye ağlıyorlar. Sabır taşı olsa çatlar yemin ediyorum. Ben burada deliriyorsam Alonso ve Button ne yapsın. Gerçekten çok ilginç. Güncelleme getiriyorsun antrenmanlarda attığın tur yok denecek kadar az. İnsaf be!

    1. motor patladı keyiflerinden pitte beklemediler

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        İşte izlemediği ve boş boş yorum yapan arkadaşlardan bir tanesi diğer başlık alltların da nasıl hikaye okuyorlar bana öyle böyle şöyle haha şaşırmıyorum artık 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir